- Vodafone mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Google Pixel topik
- Insta360 One X4 - mindegy, hogyan fogod
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsohi
őstag
válasz steewcv65 #7996 üzenetére
Nem, MPC-HC.
#7994 PuMbA: A 6950 XT-vel a power spike-ok miatt szívtam, ami képes volt kiütni egy 850-es Seasonic Prime Titanium tápegységet, A 7900 XTX most a driver time out-ok, OC reset, bekapcsolt HDR mellett a max fényerő 400 nits-en ragad. Az NV-vel pedig bekapcsolt HDR mellett jött a ghosting.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Zsohi
őstag
válasz steewcv65 #7992 üzenetére
Nem olyan biztos az, nálam videolejátszás közben szokta összesz*rni magát a driver, ha egy olyan bitrate, codec, formátum mágikus trióval találkozik amit nem szeret. Ami után újraindításig nem játszik már le semmit.
A 2080Ti óta nálam mind a két oldal olyan, mintha tátott szájjal rohantam volna a f*szerdőbe. Ma már úgy kell választani, hogy milyen problémákkal tud az ember együtt élni.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Norb79
őstag
válasz steewcv65 #6287 üzenetére
De nem ott volt vége a kommentnek. Két sorral lejjebb:
”Nyilván sok játékban nem lesz meg a 144 Hz, ezzel tisztában vagyok, de azért 60+ fps a cél.”De nyilván lehet élni 7800x3D nélkül egy 7900xtx mellett, csak nem érdemes. Tegye fel a kezét aki nem csak a mások pénzét osztja be úgy, hogy 7800x3D+7900xtx legyen az otthoni configja, és szégyellje magát, akinek nem az van, de mindenkire kötelező elvárásként tukmálja ezt, mert hát a más pénze nem számít.
Én felteszem a kezem, te?! -
Norb79
őstag
válasz steewcv65 #6285 üzenetére
144hz-es a monitor és 60+ fps a célja, ezt írta, el lehet olvasni.
Azt mondod CODban a 5800x3D mellett le fog dadogni 1440p-ben 59 frémre, de ha vált 7800x3D-re, akkor 61frémje lesz?
Vagy simán szarjuk le a kérdező konkrét kérdését és igényeit és mondjuk be, hogy a drágább jobb? Akkor meg a 7800x3D mellé miért nem 4090est javaslunk? A 7900xtx szűk keresztmetszet mindenhol! -
-
Exodion
aktív tag
válasz steewcv65 #6130 üzenetére
nem feltetlenul, a feszultseggel (mV) csak stabilizalja a tranzisztor az adott kapcsolasi sebesseget (MHz) az adott aramfelvetel mellett (A).
Szamomra a power limit mintha nem is letezne mindennapi hasznalathoz. Benchhez, na az mar egy mas kerdes .
attol hogy visszaveszed a PLt meg nem feltetlenul lesz stabil az UVd. Eloszor azt kellene kitalalni hogy mi okozza az instabilitast.
- min freq
- max freq
- vram freqmin freq-t emelni ezen a szerian a szemelyes velemenyem szerint semmi ertelme.
max freq - vram meg mintha "kez a kezben" jarnanak. En 2700MHz-en hasznalom a vram freq-t 3100MHz max freq mellett. Ha leveszem a max freq-t 3000MHz-re, 2850Mhz vram freq-ig jo vagyok. illetve ez volt 1075mV mellett. de most 1125mV fesszel szerintem siman elmenne 3200-3250MHz max freq-val is.
[ Szerkesztve ]
-
laragirl83
őstag
válasz steewcv65 #6130 üzenetére
Tehát úgy értem, hogy PL-et vissza teszem defaultra, akkor próbáljam azután UV-t, hátha kevesebbel is beéri?
gigabyte x670 aorus elite ax * 7800x3d * corsair icue h170i elite lcd * 32gb g.skill tridentz 6000 * sapphire 7900xtx nitro+ vapor x * samsung evo 980 pro 1tb * fractal design meshify 2 xl tgd * gigabyte g32qc
-
Speedy007
őstag
válasz steewcv65 #6054 üzenetére
Mikor én kínlódtam a time spy-l és mint kiderült hogy az FPS lock miatt miatt nem bírtam 25.000+ fölé tornázni a pontszámot még OC módban sem értem utól a "állítólagosan" stock módban lévő ref kártyát. Nekem többszörös mérés esetén is 2%-s differencia volt ez szerintem elenyésző
-
-
mvkly
senior tag
-
Floyd80
addikt
válasz steewcv65 #5588 üzenetére
Most már nálam is hasonló graphics score értékek vannak (26 762 default órajelen és auto OC-val meg 27 715), nem hittem volna, hogy a két BIOS ennyit jelent, a kezdetektől a kettest használom, max. 305 W-teszik, ez meg 350 körül.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Speedy007
őstag
válasz steewcv65 #5613 üzenetére
Hát úgy tűnik hogy nekem ennyit jutott ennyit bír ezzel a CPU-val. Nem igazán fogom hajkurászni a timespy 3.000-s pont különbséget meg a Superpositionos 1.000-t. Így is jó nagyon játszani. Bár ironikus hogy egy régebbi CPU azért az újabbat megbírja szorongatni ilyen helyzetekben
-
mvkly
senior tag
válasz steewcv65 #3535 üzenetére
Lehet ma már primitív/nem túl sexy a csavar, de sajnálom, hogy ezek a megoldások eltűntek: [kép]
HDMI-ről is hiányolom. Jártam már úgy, hogy pc ház kisebb mozgatása után a képernyő piros pöttyös lett. Én meg ott kaptam frászt, vajon mi sz*rt be? Semmi, csak a HDMI csatlakozó 1mm-ert kimozdult egyik irányban. -
Speedy007
őstag
-
mmdms
addikt
válasz steewcv65 #3135 üzenetére
próbálják az 1 bitesek ellen védeni a gyártást és az embert amennyire csak lehet kivenni a mint hibafaktor, de nem működik ez így se tökéletesen.
Általában ez a városvezetés miatt van így, elvárás a multicégektől h a lehető legtöbb embert foglalkoztassák, ezt legtöbbször kézi összeszerelő és csomagoló sorokkal oldják meg. Letudva a város felé a kvóta, ha nem hosszú életciklusú termékről van szó talán még olcsóbb is a minimálbért fizetni nekik mint gépesíteni.
De azért nagyon durva szinten van ez a gyártásvédelem, egy csomó helyen már ha zöld a kijelző ami a képébe világít akkor jó, továbbadhatja a következőnek, ha piros nem adhatja tovább, összegyűjti, majd valaki jön érte aki tudja mit kell vele csinálni. És semmilyen más opcio vagy esemény nincs a munkába. Elképesztő.Nem hiszitek el egyszer a részlegen nem volt munkánk és beültettek egy napra egy ilyen sorra, az volt a dolgom h körömmel feljátszam az öntapadós címke sarkát!!!! hogy a csajszi akinek odaadom könnyebben leszedhesse és felragassza. Mikor elmondták mi lesz a dolgom, azt hittem valami szivatás nem akartam elhinni h ezért valakinek pénzt adnak.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
gaben88
őstag
válasz steewcv65 #3005 üzenetére
Melyik ház ez, mocsok jól néz ki!
@Floyd80: Nekem Corsair RM750X-el CW-zet a 6900XT-m, FD Ion+ 2 Platinum 860W-al CW-zet a 7900XTX Nitro-m, de most a FSP Hydro TI Pro 1000W-al 0 CW-m van ugyan úgy 7900 XTX Nitro-val!
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
senior tag
válasz steewcv65 #3005 üzenetére
Az elrendezés szép, de nem lennék a VGA helyében, jól le van fojtva szegény a szívó oldalon.
Floyd80 #3007
Mi baja van mindenkinek itt a kábelekkel?
Amúgy 800-900W körül már elkezdenek gyarapodni a PCI csatlakozók, addig pedig a 2db duplázott végű kábel is simán kiszolgál mindent.
A gond amúgy sem a PCI csati oldalon van (8pin 150W-ja egy kamu, valahol 300W körüli lehet a hátára), hanem a tápban szokott elolvadni a forrasztás. -
Floyd80
addikt
válasz steewcv65 #3009 üzenetére
Akkor kifogtad*, nekem sorozatban a harmadik kártya amin van, de amíg kordában lehet tartani pár kattintással és nem a teljesítmény rovására megy, addig nem zavar. Amúgy levéve az oldalüveget, durván tolja ki a meleget a házba.
*meg FHD-ban lehet csendesebb (?) mint 1440-ben:.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
őstag
válasz steewcv65 #2887 üzenetére
... és mivel hosszú távon sem okoz, külön sw nélkül látható, használhatóságot érintő problémát, így a vásárlók 95-99%-a soha nem foglalkozik vele, hogy hány fokos a kártya, mennyi a delta, egyáltalán mik ezek a fogalmak.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
mmdms
addikt
válasz steewcv65 #2887 üzenetére
Jartatok mar elektronikai gyarba? Nem a technologiaval van a baj, hanem a soron dolgozo emberekkel. Pontosabban nem is veluk, hanem a hozzaallasukkal. Minimalber kozeli osszegert ne vard h lelkesen es odafigyelve fog dolgozni, pont telibesz@rja az egeszet, nyugdij elotti nenik bacsik sztem nem is tudjak mit gyartanak. Nem is erdekli, blokkolastol blokkolasig fizetik. Ez a baj.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
tibcsi0407
félisten
válasz steewcv65 #2855 üzenetére
Nekem kb 10-11 éve volt az első AIO-m. Egy ASETEK OEM cucc. Kb 7 év után azzal együtt adtam el az i5 2500-as gépet és hibátlanul dolgozott.
Nyilván ezekből is lehetnek hibás darabok, de láttuk a léghűtő mizériát a 7900-as szériánál, ezek szerint ott sincs kolbászból a kerítés.
Arról nem beszélve, amikor nem győzik a gyárilag szarul pasztázott kártyákat pár hetesen újrapasztázni a tulajok, mert a gyárak már egy léghűtőt sem tudnak normálisan a helyére tenni.utdetailing.hu
-
arnoldito
senior tag
válasz steewcv65 #2851 üzenetére
Abban igazad van, hogy gari nélkül minden ekkora összeg kockázat, de hűtésről beszélünk most. A vizes kártyákra hatványozottan igaz a "garnélkül minden nap ajándék". Azért egy sima léghűtésen venti megáll, 3 csavar és 2000ft felrakod az újat. Míg ennél elhal a pumpa, akkor fújhatja az ember, vagy veszel rá komplett aio vizet Bykskitől, ha van ilyenre egyáltalán...
[ Szerkesztve ]
-
mvkly
senior tag
válasz steewcv65 #2806 üzenetére
Még egy kis off a Torrent-ről:
A Dynamic X2-es ventikről láttam pozitív összehasonlító teszteket anno, a Meshify-hez járt is ugye egy 12-es, ami az ArcticP12-nél halkabban megy. De most olvasgatva a Torrent után, rengeteg a rossz tapasztalat, kattogó v. megfolyó kenőanyagú darabok. Ezt ugyan cseréli elvileg a Fractal, de a nagyobb gond, hogy a polcról nehezen akasztasz le 180mm-es ventiket, ha valaha bármiért váltanál más típusra. A ház időtállósága így elég tré.
Szóval a Torrentet elengedtem. -
M.T.
senior tag
válasz steewcv65 #2816 üzenetére
Nem vagyok elvakult AMD fanatikus de ha váltani fogok akkor valoszinu hogy valami x3d chipre később bár most pár évig jegelve van nálam a gép fejlesztés. A mostani megmarad és mellé építek komplett újat idővel, és ha akkor epp lessz sokkal jobb ár érték bajnok platform valószínű az lesz ha csak minimális lesz a különbség akkor újra AMD.
-
Kolbi_30
őstag
válasz steewcv65 #2799 üzenetére
NZXT H500 amikor vettem3 vagy 4 eve volt 30 korul, ennel tobbet nem adok egy hazert most sem.Jo szerelni, jol nez ki, de a szellozese az nem valami erős. A masik kb ugyan ez csak perforalt talan a front panel..es mar 130 volt amikor neztem..5 kb lemez perforalva itt ott.nyilvan velünk van a problema..
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Pug
veterán
válasz steewcv65 #2762 üzenetére
Mar elnezest, de ez elvileg az adott szeria szakmai foruma, nem pedig "oromkodjunk a kartyainknak es csak kretenkedjunk poenos hsz-ek gyartasaval" topic..
Bossp levelezese az AMD support-tal es az info amit szerzett, ezerszer tobbet er, mint a 856. HWinfo screeshot.... szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
válasz steewcv65 #2765 üzenetére
Ahelyett hogy tapsikolnál hogy az AMD nyögött egy mondhatni hivatalos választ egy kérdésre amire sehol nem fogsz az interneten választ kapni feleslegesen kötekszel Legalább innentől ha valaki rákeres akkor a PH-t fgoja feldobni
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
tusi_
addikt
válasz steewcv65 #2539 üzenetére
Szep, frankon tartja a 2900 mhz-t, meg a test2 ben is csak kisebb beszakadasok vannak.
Enyemnel 1025mv a legkisebb, amivel meg lefut a TS, ez jatekban annyit hoz, hogy be sem bootol, indito kepernyonel dob egy hanyattot.
Vszeg xfx a wafer szelerol rendelt chippeket, ezert az olcso ar.
eat, sleep, play, replay
-
Bossp
addikt
válasz steewcv65 #2491 üzenetére
Nálam 1 óra 4k játék után most gpu 67 max HS 83 memory junc 90 neha felugrik 92re nem tudom ezt miert csak 2esevel meri :D. Vissza vettem a vram tuningot nem valtozik a helyzet. Ez fix 45% os ventinel. Maxra kitolt tdp vel. A jatek vegig max tdpn porgott. Akkor azt mondjatok a nitro+-on veszelyes mondhatni kuka a vram hutes hogy ennyire a maxon lenne .ig a gpu hot spot majd 30-al a max alatt van? Kotve hiszem. De ha tudtok egy jó szakmai oldalt ahol leírják hány C-nál throtthlingol a vram azt megköszönöm. :D Én 110-et vagy 115-öt mondanék.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
kiszpista900
aktív tag
válasz steewcv65 #2366 üzenetére
Értem én de lett volna hasonlítasi alap ,nekem/ nekünk mivel semmi nincs, és egy olyan játékkal akarsz tesztelni ahol minden cm a pályán más az fps és 10-20 FPS szórás is lehet ,meg egy beállítást sem tudok ,így nehéz magamnak tesztelek mivel hozzád mérve így semmi értelme,majd megosztom úgyis de akkor sajnálom majd segít mas neked ebben
[ Szerkesztve ]
-
kiszpista900
aktív tag
válasz steewcv65 #2361 üzenetére
Már írtam hogy pontosabb eredményt kapjunk olyan játékot próbáljuk ahol van benchmark, egyébként reggel óta benchmarkolok call of dutyban próbálok most minden beállítást , drivert stb
Új vs régi driver csontra ugyanaz kivéve az új driver 5% többet kér a kártyátol de teljesítmény ugyanaz +1fps
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Kerékpárosok, bringások ide!