Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magisk
- AI-buborékról beszél az Alibaba
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pug
veterán
Akkor mar talan inkabb az altalad citalt AC Shadows-t dobjuk be, mint az nV techdemo cimenek szamito Cyberpunkot, esetleg
De leginkabb tovabbra is azert tobb cim atlagat erdemes nezni, persze mindenki izlese szerint mazsolazzon csak a csokrok kozott. Konluzional tovabbra se tudok mast mondani, 7900XT/XTX-rol null ertelme van valtani. -
Pug
veterán
válasz
Johnny001 #11460 üzenetére
Köszönöm, láttam anno
Nekem is ez volt tervben mint következő lépés, csak hát tegnap éjjel és ma reggel jutottam el oda, hogy meg is tudtam valósítani. Mivel...
Szét kellett robbantanom hozzá a vizet, plusz kellett itthonra:
- paszta, mert elfogyott
- AM4-es léghűtőPlusz idő, mert olyan szinten zsúfolt most az élet, hogy az csuhaj....
-
Pug
veterán
Nah egy kis helyzet jelentés.
Megjött a CH341A, amit nem sikerült működésre bírnom eddig (majd ha egyszer nagyon sok szabad időm lesz akkor talán
).
A PCI-E slot sorrend határozza meg a deszkán a VGA inicializáláis sorrendet (kár, hogy bios-ban ez már manapság nem állítható
).
Szétkaptam full-ra a vizet, szereztem egy eldobható CPU léghűtést, a kártyára visszament a gyár ref hűtés.
A második 16-os PCI-E-be került át a kártya, egyesbe a kis eldobható GTS220-as, így nem akadt el a boot-nál a 7900XT-sel.
Így már újra látta WIN alatt az AMDvbflash a kártyát (hiszen a boot során tudta inicializálni a bios), újra rá eresztettem ugyan úgy a saját magából elsőre kimentett bios-t (ugyan azt, ami az első írásnál okozta a problémát), write lepörgött, hiba nélkül üzemel újra a kártya. Oh yeah...Továbbra se értem BTW, hogy az első írásnál mitől hasalt el, az elmúlt ~25 évnyi PC-s pályafutásom alatt eddig csak úgy tudtam (minidg csak ideiglenesen szerencsére) téglázni VGA-t, ha nem megfelelő bios-t lőttem rá, jó bios papíron sikeres írása után még nálam VGA nem térdelt le.. egészen eddig
Egy szó, mint 100, szerencsére nem kukáztam ~300K-t
-
Pug
veterán
válasz
BandiT85 #11397 üzenetére
Asszony fejét látnod kellett volna, mikor mondtam neki, hogy hát őőő, ez lehet ment a levesbe
Most még megvárom a CH341A-t, a bios chip hozzáférés miatt úgyis le kell bontani a vizet.
Aztán ha én nem boldgulok, akkor megy Dr. Vga-nak.
Jah, pozitívumokhoz, hardware-es bios rewrite-ot még nem csináltam
-
Pug
veterán
válasz
hackeeeee #11395 üzenetére
Hát sajnos old config nincs.
Az nem kérdés, hogy szét kell robbantanom a vizet.
Ha megjött a CH341A akkor csinálom is.Ehh, ezzel most csúnyány megszopattam magam, csak le akartam tesztelni, hogy a legújabb AMDVBflash valóban támogatja a szériát...
Hát az írását támogatta, a végeredményt meg láthatjuk
Nézzük a jó oldalát:
- kb másfél éve tervezem a Honeywell thermal pad feltevését a GPU-ra
- akartam a loopba egy plusz radit, másik tartályt és egy hőfok és áramlás mérőtA rossz oldala a dologna:
- lehet, hogy kukáztam cirke 270-290K-t...
GG WP
-
Pug
veterán
válasz
hackeeeee #11391 üzenetére
Anno én is flash-eltem vissza így kártyát.
Most megpróbáltam másik PCI-E kártyával, az a gond, hogy nem látja a flasher progi a VGA-t win alatt.
Pontosabban, mivel víz van rajta, így nem tudom őt átteni a 2-es slot-ba, így boot-nál folyamat elakad még akkor is ha másik kártya is bent van, próbáltam úgy, hogy csak az után kapt tápot, mikor a "mentő kártya" már "elkapta" a boot-ot, így viszont Win alatt nem látszik semmilyen formában a kártya.
Régebbi lapok BIOS-ában lehetett állítani, hogy melyik PCI-E slot-ban lévő VGA-t inizializálja a boot során.
Nah ilyen opció az ASUS B550-M Plus esetén sajnos már nincs...
Rendeltem egy CH341A-t, meglátjuk hogy boldogulok-e vele, ha meg nem akkor futok egy kört pl Dr. Vga-nál.
Köszi a tippet!
-
-
Pug
veterán
Tudtok esetleg valakit, akinek van BIOS chip írója és vállal is esetleg fixing-et?
Úgy látszik sikerült a 7900XT-t téglásítani az által, hogy bele írtam a saját BIOS-át (szó szerint a sajátját, előtte mentettem ki a kártyából GPU-Z-vel.....
-
Pug
veterán
válasz
ScomComputer #11369 üzenetére
Lesz, fallback modban, vagyis nem FSR4 fog futni az RDNA3 HW-n, de attol meg be fogod tudni kapcsolni az FSR-t az adott cimben...
-
Pug
veterán
válasz
Zsmester89 #6655 üzenetére
Plus 1 a Sapphire-ra
-
Pug
veterán
válasz
Sundesz #6276 üzenetére
En kezdesnek lefutnam a szokasos koroket:
Friss alaplapi bios
Default HW settings
DDU
Friss driver telepites
Loggolva monitorozni az ertekeket (az FPS-t is hogy lasd hol van a dadogas es hogy a dadogaskor latsz-e barmi kiugrot a tobbi ertekeben, CPU loadban, GPU/CPU homersekletben barmi kiugrot) -
Pug
veterán
válasz
Alogonomus #6138 üzenetére
Lehet egy kartyaval tobb jatekot is "redeem"-elni.
-
Pug
veterán
válasz
Speedy007 #5979 üzenetére
Régen nem volt akkora gond a bekotott power pin, mert kevesebb volt az aktiv DP csatis vga.
Ha aktiv - aktiv eszkoznel be van kotve a power pin, akkor lenyegeben mindket eszkoz ( jelen esetben monitor es vga) probal a masiknak aramot adni es ez triggereli a tulfeszvédelmet a PC oldalon, ami vagy boot megakadasban jelentkezik, vagy pl az AM3-as Sabertooth lapom eseteben "usb short circuit detection" hibaval lotte le magat boot kozben.
En azota se vettem uj DP kabelt mert szerencsere akadt itthon egy DP - USBC kabel.
-
Pug
veterán
Meg annyi, hogy ez csak akkor gond, ha mindket eszkoz (moncsi es vga) active DP-s.
Mivel a 290X-en az adott DP verzio nem az, igy ott nem okozott gondot, gondolom meg a 660-on sem az.
Zsohi: nekem szo szerint 3 napom ment ra, azt hittem idegbajos leszek....
Az volt a szerencsem, hogy elotte par nappal olvastam HSM egy hsz-et errol es beugrott, hogy lehet ez a gond.
Ha az a hsz nincs, akkor lehet a zarton kotok ki. Nah ezert imadom a PH-t -
Pug
veterán
Hehe, nalam is ez volt, en 3 napig szivtam mire rajottem, hogy "szar" a DP kabelem. Olyan DP kabeled van, amibe bele van kotve a power pin is... igy "osszeakad" a VGA es a monitor. (Nalam radasul egy mocsok drag Delock kabel volt a ludas, a 290X-szel ment, 6900XT-nel mar jott a boot megakadas)
Konnyen ki tudod porbalni, hogy nalad is ez a helyzet.
Kikapcsolt monitorral inditsd el a gepet es csak kesobb kapcsold be a monitort.
Ha igy megy a gep es a win logon fogad, akkor biza az a gond, amit leirtam.Ez nem az AMD hibaja
-
Pug
veterán
válasz
kingpython #5854 üzenetére
Trust me, Giga-t ne
-
Pug
veterán
Nélam most nem tökéletes a pasztázás (itt figyel az asztalon a Honeywell "pasztalap" már egy ideje, de még nem volt lelkierőm szétborítani a rendszert).
800-ra leszabályzott ventikkel 51 fokig elmászik (itt elfő a víz egyértelműen)
1700-as maxon 45 foknál megáll22 fokos szobahő, 360-as + 120-as 60MM-es radik.
Ez ugye csak 355W, mivel XT.
Ez alapján azt mondanám, hogy megfelelő radi méretezéssel a 45 fok a 400W-re is hozható lehet, ha külön körre rakod, akkor kb biztosan.
A 40 fokos target-et nem tartom reálisnak.
-
Pug
veterán
-
Pug
veterán
válasz
kingpython #5703 üzenetére
Nem kell.
-
Pug
veterán
Yepp, viz alol is maszik a paszta, mar nalam is ossze tud jonni egy 25-30 fokos delta, igaz csak stress tesztnel, jatek alatt nem (ez az elejen kb 10 fok volt max). 2 honapja itt figyel a Honeywell, csak az erot gyujtom, hogy szetkapjam a vizet es a kartyat....
Amugy azt neztem, hogy nalam a 3DMark robotos raytracinges tesz hozza a legnagyobb hofokot es a legnagyobb deltat is.
-
Pug
veterán
-
Pug
veterán
válasz
Speedy007 #5627 üzenetére
Pont az volt a mondandójának a lényege (szerintem), hogy nem "normális", ergó van valami SW/HW anomália esetedben (mivel a CPU-nak nagyon minimális a Graphics score-ra a befolyásoló szerepe, így nem abból ered az eltérés)
Amúgy nálam a 7900XT alap VGA beállítások mellett ezt produkálja:
-
Pug
veterán
Ugy latszik igaz a mondas, rossz vga nem letezik, csak rossz arazas.
250K-ert a 7900GRE most tenyleg elegge jo vetel.
-
Pug
veterán
válasz
kingpython #5353 üzenetére
Nem, mivel az adott super-ek a mostani nV palettan belul sem fogjak lejebb nyomni az arakat, hanem a "nem super" parjai fole lesznek arazva.
-
Pug
veterán
válasz
Healbacsi #5340 üzenetére
Ez "egy kicsit" más, mint hogy a GPU használhatja a rendszermemóriát ha a VRAM kifut (mert azt már évtizedek óta tudják a VGA-k
)
-
Pug
veterán
válasz
kingpython #5324 üzenetére
En is most rendeltem ilyet, Jonsbo VC-1 feketeben.
-
Pug
veterán
válasz
Malibutomi #5228 üzenetére
Az AIB kartyak nagy reszenel nehezebb is a ref, van a bordaban anyag rendesen. Most sikerult jol osszerakni a referencia design-t
-
Pug
veterán
Ez alapjan az Alphacool 7900XTX Nitro+ FC block ramegy a Pulse-ra is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest