- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaKeSZ87
őstag
-
jimpo
senior tag
válasz KAMELOT #8596 üzenetére
Tőlem ne várj olyat.
Még egy RTX 4090 is kompromisszumos 4K felbontásra, ami önmagában egy pénz temető.
Persze a felskálázás segít, de akkor már az sem valós pixel pontos 4k felbontás.
Már ha fontos hogy pixelre pontosan kapja a "képeket" a szemébe az ember.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz KAMELOT #8593 üzenetére
Nem mindenki játszik!
Van aki a számmisztikát jobban szereti...Egyébként 0.1 % és 1 % Low FPS sanszos hogy kilőtt, tapasztalat. Igaz "csak" 5800X3D
A lényegi képkocka rész amúgy erre van, igaz a linkelt hozzászólásban is benne van.Lehet nem minden címben ennyire látványos a csere, képkockaszám és hatékonyság tekintetében. De mindenképp megéri X3D processzorra fejleszteni előbb vagy utóbb.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
BaKeSZ87
őstag
Megcsináltam a tesztet
1. 3d cache optimizer nélkül 22 242
2. 3d cache optimizerrel 22 260
Elég kicsi a különbség, ez alapján nem tudnám kijelenteni sem azt, hogy haszontalan az optimizer, sem azt, hogy számít valamit. Minden esetre rosszabb nem lett az eredmény. Szerinted?1.
2.
-
veterán
válasz Sontir Fel #8590 üzenetére
ahamm
-
veterán
válasz Sontir Fel #8588 üzenetére
Nekem monitor van es can cleaning, neha aznoruletbe kerget mert mindig basztatni akarja
-
BaKeSZ87
őstag
Lecseréltem a Ryzen 5 7600-at Ryzen 7 7800X3D-re, előtte és után is futtattam 3dmark Time Spy tesztet és a Ryzen 7-rel kevesebb volt a Graphics score mint a Ryzen 5-rel volt.
VGA egy Sapphire 7900GRE.
Csökkentett módban leszedtem a drivereket, aztán új chipset driver (3D V-cache performance optimizer láttán megvilágosodtam, hogy ezért lehetett a kevesebb pont) , új VGA driver.
Következők voltak az eredmények sorban
1. R5 7600
2. R7 7800X3D régi chipset driverrel 3D V-cache performance optimizer nélkül
3. R7 7800X3D új chipset driverrel 3D V-cache performance optimizerrel
-
bobalazs
nagyúr
-
veterán
válasz Sontir Fel #8580 üzenetére
Hat kb 1 meter.
-
veterán
4k 32 coll, egyaltalan nem nagy, kb 2 napig furcsallanad. Ha vissza valtanal nem ertened az egermozit.
Ahogy megy felfele meretben az ember egyre jobban szereti a nagyobbat.
En most 48c 4k OLED vagyok mar vagy masfel ket eve elotte 42c 4k volt 4 evig, elotte 32c qhd.Le nem cserenem vagyis majdnem lecsereltem a Corsair hajlithato 45c OLED-re
-
ricshard444
veterán
Tegnap megnéztem mit mutat egy Volt csökkentés XTX -nél.
1.05 V -ra letoltam a szoftverben 1.15 V helyett.2400 átlag GPU órajelet váltotta a 2800+ 378 W korlát mellett Wu Kong -nál, egészen meglepett.
Majd tesztelgetem stabil -e, eddig annak tűnt, az ingyen teljesitmény mindig jól jön.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
jimpo
senior tag
válasz gulupeti #8574 üzenetére
Biztos szemet gyönyörködtető, de én kihagyom a tartalom fogyasztás eme formáját.
Persze meg lehet nézni 1440p monitoron 1080p tartalmat, egy szóval nem mondtam hogy nem.
Csak én nem fogok, nekem fontosabb hogy pixelre pontosan kapjam a "képeket".A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
gulupeti
senior tag
Én 65"-os 4k tv-n vagyok a 7800XT-vel, nincs vele gond, 1-2 címnél próbáltam az 1440p-t is, nem éreztem úgy, hogy ez hatalmas érvágás lenne, a 1080p filmeket is gond nélkül meg tudom nézni rajta. Nem is értem, hogy egy 1440p monitoron, főleg 27 colon mégis miért nem lehet megnézni egy 1080p sorozatot?
-
jimpo
senior tag
válasz arnoldito #8572 üzenetére
1440p jó lenne, de hatalmas probléma hogy sem a filmek sem a sorozatok felbontása nem ilyen. Pedig azokat is fogyasztom rendesen. :U Plusz Tv helyhiány miatt nem játszik.
Szóval kilőve.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
arnoldito
senior tag
Miért nem veszel 27" 1440p, szerintem nem vennéd észre jatékok alatt a különbséget a 4K viszonyítva és erőforras is van hozzá. Én személy szerint egy 32" IPS 165Hz 10bit HP használok. Arany közép út és a 7900XTX bőven elég még. Na jó egy CP2077 RT-vel 40fps, de nem használok RT-t.
-
Alogonomus
őstag
Főleg az UE5 Lumen megjelenése óta a harveres RT szinte egyetlen értelme, hogy a Geforce kártyák jelentősen gyengébb ár-érték arányát valamivel megindokolhassák.
A hardveres PT az valóban a Lumen látványvilágát meghaladó minőséget biztosíthat, de cserébe még a 4090-en sem képes felskálázás nélkül kellemes sebességgel futni, felskálázással "rongálva" pedig már érdemileg nem szebb, mint a felskálázás nélkül is kellemes sebességgel futó Lumen, vagy a Snowdrop hibrid megoldása.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
RT jelen pillanatban arra jo hogy miatta a sima grafot tonkre tegyek szandekosan hogy megindokoljak az RT amire nincs eroforras...
[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
válasz Kolbi_30 #8568 üzenetére
Jómagam mai napig 1080p felbontásban tolom a játékokat.
1440p jó lenne, de hatalmas probléma hogy sem a filmek sem a sorozatok felbontása nem ilyen. Pedig azokat is fogyasztom rendesen. Plusz Tv helyhiány miatt nem játszik. Illetve ha már vennék valamint, az egy Kis 27" 4k OLED monitor lenne. A 32" már nagy 1080p felbontásban játszani rajta.Szóval vagy 4k vagy FullHD, a kettő közül magasabb felbontáson kevés lenne a 7800XT így marad a 1080p.
Főleg hogy pár játék kimaxolva natív 1080p felbontáson, mindenféle felskálázás nélkül 60 képkocka körül fut újabb címek közül ahogy elnézem.
Igaz nekem bőven elég a High beállítás, csak jöjjenek sűrűbben a Frame -k.A Wukong -ot hagyjuk, felskálázva 50 + képkocka.
Mi lesz még két év múlva
Minden maxon, natív 1080p ~30 FPS. Az új konzolok meg majd mennek rá a nyócK-ra.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Kolbi_30
őstag
Mert a birkáknak igy lehet eladni mindent..Nagyobb szám, nagyobb lófasz..veszel 1 milla korul egy kártyát es pont azt tudja mint 10 eve a top..csak akkor 1080p Megy 720 p volt..
Az RT meg kb fölösleges..igény van ra azt mondják...mint az autóknál a downsizing..mert erre van igény..ha mindenbe bele teszik ha kell ha nem akkor nyilván igény van ra mert nincs mas..Alig látható upgrade a grafikán szignifikáns teljesítmény vesztes árán..You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
X2N
őstag
válasz bobalazs #8566 üzenetére
Ez csak egy bemutató amit egy amatőr készített, persze hogy így néz ki. Nem használt hozzá fizetős programokat sem, csak Krita-t Blendert meg Davinci Resolve-t. Grafikát mutatok, ha lehet ne a mozgásba köss bele. Ez a render engine pl, teljesen ingyenes, fény hullámhosszokat meg caustic-ot tud pontosan szimulálni. Minimum 15-20-év amíg ez a minőség mozgásban lesz látható dinamikus fényekkel és akkor még optimista voltam. A hardverek nem fejlődnek ennyire gyorsan, ez a 2 évenkénti 30-50%- plusz teljesítmény nevetséges. Már régen chipletes GPU-knak kellene lennie HBM memóriával, Képzeljetek el 4db 7900XTX kaliberű kártyát a gépben, játékra/RT gyorsításra. Számomra érthetetlen hogy ha ennyire fontos most az RT akkor miért nem csinálnak specifikusan RT gyorsító kártyákat, amit a PCIE sloton kereszül szinkronizálnak a GPU kártyával. Ahogy régen volt azzal a PhysX kártyával ami a fizikát számolta... Már 6+ éve vannak RTX-es kártyák, a nagy többség mégis egy ~RTX2060-teljesítményű kártyával rendelkezik. Én már 10+ éve renderelgetek hobbiból és még mindig ugyanolyan sokáig tart minden, még mindig trükközni kell ha sebességet akar az ember még ezekben a programokban is. Még most is kevés a kártyák teljesítménye RT-re mert a felbontás is növekedett, nagyobbak lettek az igények is. Ha 3-4év múlva kitalálják hogy mindenki játsszon 4K felbontással(aminek megvan az előnye, én is évek óta ezen a felbontáson vagyok), HDR-el, nagyobb framerate-el kezdhetjük elölről az egészet. Mostani konzolok is már úgy voltak marketingelve hogy 4K gaming van. Van is max 30fps-el, felskálázva. Fejlesztőknek ugyanúgy trükköznek mint Carmack annak idején a Quake 3-nál a Fast inverse square root-al hogy gyorsan számítsák a dinamikus megvilágítást, csak az nem lesz pontos, meg élethű. Ma meg legnagyobb trükk hogy felskálázunk meg interpolálunk(erre van idő) aztán sokkal rosszabb minőségű képet kapunk(nagy fejlesztés ) Nvidia mostani játékaiba már a path tracinget is beleteszi mintha bármi értelme is lenne ennek ilyen minőséggel jelenleg. Kicsit fordítva ülünk a lovon jelenleg na.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Ez annyira hiper realisztikus, annyira fake, hogy már gáz.
Biztos velem van a baj, de inkább gyártsanak élethű-valósághű tartalmat.
Kinek mozog vajon így a keze? Mert Szerintem senkinek sem, mi nem olajozott gépek vagyunk, abszolút semmi variáns nem volt a mozgásban csak egy tükörsima vektor volt. Ezek ultra gáz példák konkrétan. -
X2N
őstag
Túl van lihegve a DLSS meg az RT. Lehet force-olni mint most a legújabb star wars játékban. Még a youtube-os videókat is elnézve borzasztó minőségű a kép, és nem a youtube tömörítés miatt..egyszerűen ennyit tudnak ezek a kártyák is RT-re jelenleg. A 4090-esetleg 1080p-ben tudja azt ami miatt ma érdemes bekapcsolni DLSS -nélkül, egyébként felejtős.
Kell még pár évtized hogy ez a grafika meglegyen erőből...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Alogonomus #8562 üzenetére
2-3 hónapja vacilálok kellene valami GPU, nincs bajom az AMD-vel de mindig bacta az agyam a jobb RT és a DLSS ami lassan kötelező ( ezt páran megmondtuk a legelején)
Ettől föggetlenül AMD vettem mert vettem egy TUF 7900 XT 231e HUF-ért nettó, na a legolcsobb 4070S alig olcsóbb és a vér gagyi 4 ventis porszívó hangú taliga...
A 7900XT-t semmiben nem veri a 4070S (watthuszárok kiméljenek) wukongot is lefosom ami direkt ilyen hogy feküdjön az AMD.
NV jelen pillanatban is elszalt az árazása.. -
X2N
őstag
válasz Alogonomus #8562 üzenetére
Vga piacon nehezebb dolga lesz az AMD-nek ha piacot akar szerezni, nem lesz elég ma már mindig kicsit aláárazni a konkurenciának és több memóriát tenni a kártyákra, valamit fejleszteniük is kell mellé, ami nehéz lesz nekik mert nem mint szoftver cég működnek mint az nvidia. Szoftveres támogatásnak hibátlannak kell lennie. De még akkor is ha egy laikus veszi meg a kártyájukat, nem lehet abban bízni hogy a user majd szépen ddu-val letakarítja az előző nvidia drivert a gépről, stb..olyan nincs hogy üresjáraton 50W-ot fogyaszt a kártya, ha meg 2db 4K monitort bedugok 120W-ot.. aztán ha ez működik tökéletesen akkor lehet gondolkodni hogy a többi extra feature(streaming,recording) amire a userek 90%-nak nincs szüksége kell-e egyáltalán a grafikus driverbe...szerintem felesleges a gyári driverbe betennni, elég lenne csak mint modul külön telepíthetővé tenni.
-
Alogonomus
őstag
Még a legújabb CPU-kat is lényegesen jobb ár/érték aránnyal kínálják, mint az Intel, pedig a CPU-k terén a technológiai fölénye – plusz a degradálódó Raptor Lake – tudatában az AMD nyugodtan árazhatna úgy, ahogy a VGA-k területén az "ngreedia", és még úgy is jobb ajánlat lenne.
VGA-k terén teljesen ésszerű, ha az AMD nagyon kedvező árazással próbál majd piacot elhódítani, hiszen eddig a 20% árelőnnyel nem sikerült "komoly rést ütnie" az Nvidia "pajzsán". Ahhoz, hogy globálisan is a MF eladási arányait közelíthessék, egyértelműen radikálisan kedvezőbb árazást kell alkalmazniuk. Azzal pedig, hogy az Intel a jelentős leépítéssel várhatóan évekre elengedte az AMD technológiai előnyének ledolgozását, az AMD nyugodtan áldozhat többet a VGA piaci részének felfuttatására, hiszen a CPU piacon évekig nem kell komoly konkurenciával számolnia.Azért az Nvidia is kénytelen volt a Super sorozat kihozásával jelentősebbet javítani a kártyakínálata ár-érték arányán, hogy megállítsa a szolid piacvesztését. Az a 4080 Super is erősebb lett, de közben még olcsóbb is.
-
HantekDSO
junior tag
Miért csökkenne BÁRMINEK is az ára? Ha valakinek kell egy adott termék, meg fogja venni. Nyolc milliárdot is adtak már egy fing- és húgyszagú, átizzadt rongyért - nincs az a termék és nincs az az ár, aminek ne lenne meg a célközönsége!
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
X2N
őstag
válasz Alogonomus #8558 üzenetére
"állítólag" De ez a 256bit-es csúcskártya legjobb esetben csak eléri egy 4080-as RT teljesítményét. De hogy ez 500-600dollár legyen... 4080 1200dollár.. AMD majd a feléért kevesebbért adja ezt a teljesítményt?
[ Szerkesztve ]
-
arnoldito
senior tag
válasz Alogonomus #8558 üzenetére
Szerintem nem fog csökkenni nagyon a 7900XTX ára, ahhoz az AMD-nek kellene engedni legalább 200dollárt vagy Eurót, hogy szemmel látható legyen és ne 30-35.000 beszéljünk. Most ha valamelyik bolt vett beszer áron 380.000 kártyát majd 420 árulja max 380 adja el. Nem fog bukóba kiszállni. Senki nem fogja ráfizetéssel beszerezni meg árulni, még az AMD-sem, főleg a Custom kártya gyártóknál (pl. Sapphire) senkit sem érdekel az ajánlott ár. Nem jótékonysági szervezetek. Inkább leállítják a forgalmazást és gyártást...
Itt a használt piaci ár az ami fog esni, de azt meg majd árazza a piac. -
Alogonomus
őstag
Ne a 7800 XT-hez mérd az RT teljesítményt. A 7800 XT-nél egyértelműen lényegesen erősebb lesz a csúcs RDNA4-es kártya, hiszen állítólag raszterben bőven meghaladja majd a 7900 XT szintjét. 7900 XT pedig "csak" nagyjából 30%-al gyengébb RT-ben, mint a 4080 Super.
A csúcs RDNA4-es kártya lényegében egy nagyon erős 7900 XT kártya lesz, amiből "kimarad" 4 GB memória, de "bekerül" nagyjából 30% extra teljesítmény a hagyományos DXR szabvány szerinti kód futtatásához. Az UE5-ben gyárilag elérhető szoftveres Lumen kezelésével pedig már az RDNA3 is jól megbirkózik.
Végül persze lehet, hogy a csúcs RDNA4-es kártya "csak" 7900 XT szintű raszter és 4070 Ti szintű RT képességekkel fog érkezni, de úgy inkább az 500 dolláros árhoz közelebb érkezne, míg majdnem 7900 XTX szintű raszterrel és 4080 Super szintű RT képességgel 600 dollár környékén érkezne. Mindenképpen felforgatná a piac jelenlegi állapotát, amitől a 7900 XTX bolti ára is csökkenne. -
X2N
őstag
válasz Alogonomus #8554 üzenetére
Az kapásból 2X-es RT teljesítmény lenne. Nem racionális elvárás erre számítani...a leakerek a Zen5-nél is ilyen 45%-al nagyobb teljesítményt "vízináltak" Zen4-hez képest. Lett is belőle kemény 5%, majd 10-15% a windows update után...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ez egy valszeg kicsit jobb RT-vel elatott 7900XT lesz, 16Gb rammal 8800XT néven.
.A 600 dodo az 600 euro plusz fa.... nettó 583-ért vettem TUF-ot holnap jön én ennél többet nem várok.. Magyarul megy tovább mint eddig.
Max az hogy 500 euro lesz plusz fa. -
arnoldito
senior tag
válasz spleenszuru #8552 üzenetére
Szerintem mire, oda kerül olyan kevés lesz a készlet raktáron, hogy ki is vezetik a piacról. Max 380-420 körül lesz aztán nem lesz kapható. Ugyan ezt csinálták a 6900XT-vel meg a 6950XT-vel. Bolt nem fog engedni, úgyis nagyker listából adja az árat, max nem rendeli le. Ami meg kiszórásra kerül azt a kevés darab számot el kapkodják európában. Nem mondanám, hogy 250k adják fél év múlva. Az, hogy olcsóbb lesz mint az 7900XTX, meg ez az ajánlott ára stb szöveg mese. Persze majd az lesz az ára amit a boltok belőnek. Aztán ugyan úgy 350 dobálják azt is. Egyszerű a képlet azért nem tudjuk az 7xxx szériát olcsóbban adni, mert drága a gyártás, aztán meg is magyarázták. Most kijött a 7800XT és olcsóbb lett, persze 20.000 aztán meg is állt. Ne ringassuk magunkat hiú ábrándokban.
-
Alogonomus
őstag
Egyetlen esély az lehet, ha tényleg megérkezik 1-2 hónapon belül az 500-600 dolláros RDNA4, ami állítólag majdnem 4080 szintű raszteres és hagyományos DXR teljesítményt is biztosít egyszerre.
Ezzel nagyjából egy 7800 XT árért cserébe raszteres teljesítményben eléggé megközelítené az XTX-et, hagyományos DXR feladatokban bőven lehagyná az XTX-et, és egyedül az UE5 Lumen megoldása kapcsán maradna meg kényelmesebb előnye az XTX-nek. Egyedül az erősebb Lumen képességek – meg a +8 GB – miatt már nem igazán érne extra 150 ezret az XTX. -
Szeszkazán
senior tag
Amíg nem jön a következő széria.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Szerintetek a 7900 XTX modellek meddig lesznek még 400 ezer+ árban?
Várható egyáltalán, hogy olcsóbbak lesznek, amik ráadásul jobbak is, pl. egy Nitro+?Malaka!
-
veterán
Tunnong teren nem derult.ki semmi extra az elmult egy evben gondolom?
Power fel, freki also felso fel, es hozza UV-ni a cuccost memo amit bir
Mas okossag?
(Nalam majd a jo sved hegyilevego telen) Mi lehet kihozni? TS ilyesmiben.
XTX megkozelitheto?
Kb ennyi kerdesem van. -
őstag
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani a 7900XTX Red Devil thermal pad méreteit?
“ A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!”
-
Vigneau
félisten
válasz HaZsolt #8547 üzenetére
A PowerColor gyártói honlapja szerint 1-2mm eltéréssel, közel azonos méretben kínálja a sima és az XT verziót. A Techpowerup tesztjében szemléletesen láthatod is a számodra szükséges méreteket.
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Vigneau
félisten
válasz HaZsolt #8545 üzenetére
A bracket itt szimplán a kártya rögzítésére szolgáló hátlapot jelenti. A PowerColor azon kevés gyártó közé tartozik, aki nem csak a kártya nettó (nyák+hűtés), hanem a bruttó kiterjedését is feltünteti a honlapján.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
HaZsolt
őstag
Powercolor 7600Xt hellhound esetében van valamilyen bracket. Ez egy utólag megvásárolható + alkatrész hozzá? Nem találok semmit róla, ha a kártyát megveszem nem jár hozzá és 133mm-s lesz? Egy képet tudna küldeni róla valaki akinek van?
220mm*133mm*45mm
233mm*148mm*45mm(with bracket) -
Bib
őstag
válasz Istvan2020 #8542 üzenetére
Rövid google használat után [link]
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok!
Sapphire PURE RX 7900 GRE Mennyire jó ez a hütés?
-
veterán
volt mar XT csak nem teszteltem.mert volt egy XTX is
Majd most. -
veterán
válasz traktorgumi #8527 üzenetére
Ma vettem mert kellett valami nulla GPU-m volt, 7800xt/GRE-4070S volt a vajudas targya..
De ma lottem egy csomagolas serult TUF 7900 XT-t 230e nettoert ennel nem lesz olcsobb az uj seria ez konkretan alap 4070S arban van , annal meg jobb sokkal. -
X2N
őstag
válasz ArtMooney #8534 üzenetére
Nem fut semmi a háttérben, és nem is mindig csinálja, most toltam egy kicsit a cp2077-et, kiléptem visszaállt normál órajelre...youtube közben is elég sokat segített az hogy firefoxban lekapcsoltam a hardveres gyorsítást is. Újraindítás segít ha beakad ilyen nagy órajelen...idegesítő is mert amúgy passzív lenne a kártya, lekapcsolja a ventiket, de így 50W fogyasztással már mennek.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
Erre a problémára talált már valaki megoldást? Legújabb driveren vagyok és a 7900XTX nem hajlandó visszavenni a memória órajelet, 900MHz körül megy a VRAM idle üres desktopon is, 55W-ot fogyasztva egy 4K 60Hz-es monitoron.
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
válasz traktorgumi #8530 üzenetére
Innen indul a konkrét téma, de régóta pletykálják, hogy idén még érkezni fog legalább valami.
Persze semmi sem biztos, de ha tényleg jön hamarosan, akkor szeptember közepétől már biztosan szivárogni fognak a gyártószalag mellett készült képek. Ha nem sűrgös a gépfejlesztés valami játék futtathatósága érdekében, akkor szerintem szeptember közepéig mindenképpen várjál, mert addigra csak megerősítést nyer a dolog, ha valóban érkezni fog majd valami még december előtt. -
traktorgumi
aktív tag
válasz Alogonomus #8529 üzenetére
Az tényleg nincs messze Tudsz küldeni linket mert én nem találtam
-
Alogonomus
őstag
válasz traktorgumi #8527 üzenetére
Mai hír szerint október-november magasságában érkezhet az új széria, ami a 7900XT-nél erősebb lesz, és álíltólag olcsóbb is.
-
X2N
őstag
válasz traktorgumi #8525 üzenetére
Szerintem most már várd ki az új szériát.
-
traktorgumi
aktív tag
Érdemes most 7900 xt vásárolni? Lassan biztos megy fel az áruk karácsony miatt.
Rég olvastam utána, de az új széria majd kevesebb fogyasztást ígértek. Azóta van új infó? -
kopidoo
senior tag
Pedig vannak nagyon igéretes és számítási időben elképesztően yolcsó fizikai és szimulációs modellek nem is feltétlen csak cuda-ra. Elég csak pár two minte papers youtube videót megnézni.
Viszont sajnos az eye candy irányba tolódott el a játékipar, holott a fenti dolgok adnák meg az igazi hangulatot, de ehhez a játék mechanikát kéne jobban átgyúrni. -
lovas001
aktív tag
Hali.Gondoltam beköszönök én is 7900 gre tulajdonosa lettem a mai napon .
Elsődleges cél a psvr2 működtetése pc-n. Egy rx580 at váltott mert sajnos azon nem tudtam működésre bírni a dolgot.
Kíváncsian várom mire lesz elég a kártya.Nem tudta, hogy lehetetlen, ezért megcsinálta.
-
Kolbi_30
őstag
10 eve mar elerheto volt az a grafika mint most. De attól függ mivel játszottál. Az avatar gyönyörű nekem elfut 70-80 fps között, csak az a baj, hogy a szépségen kívül semmit nem tud.. se fizika se semmi, unalmas játékmenet..a mai jatekok egy darab fost nem ernek, szepek de uresek..sajnos
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
X2N
őstag
Több és jobb minőségű assetet én is betudok tenni bármelyik editorban, ez nem grafikai fejlődés. 10-15 évvel ezelőtt is léteztek ezek a minőségű assetek csak nem a játékokban. Régebbi gépekkel, engine-el eleve lehetetlen volt a valósidejű fotorealisztikus megjelenítés(most is az, trükközni kell, erre mennek jelenleg a fejlesztések) mert hardver sem volt alkalmast(raytracing gyorsításra), enginek sem kezeltek többmilliós poligonszámokat, ezért kevesebb, rosszabb minőségű asset volt a játékban, nem volt szükség jobbra. Szerintem összetehetitek a kezeteket hogy ma ilyen grafikával van lehetőség játszani. ilyen viszonylag "olcsó" hardverekkel. Régen kellett 4-5 kártya 980Ti,1080ti ahhoz hogy egyáltalán vállalható sebességben rendereljél raytracinget, ma meg egy 4090-es közel valós időben tudja ezt még ennél is jobb minőséggel.
Kár hogy más nem fejlődött semmit, ezen a téren nem fejlődtünk semmit, nincs fizika, AI, szimulációk(víz,füst,anyag) a játékokban...RT 1080p felet kompromisszum marad még legalább 10 évig...nem véletlen van a felskálázás ennyire tolva, ennyit tud a jelenlegi csúcs hardver, és ezt is csak ennyire minimális sugár számmal, ha lesz még teljesítmény lehet több sugarat számolni a pontosabb, valósághűbb árnyékok, fényekért, vagy növelni a felbontást, a kettő együtt nem megy.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Alan Wake 2 még ilyen egyébként az ultra modern Northlight motorjával, csúcs grafika, de a hardvert ennek megfelelően eszi is. 4K natívban sima High grafikán átlag 42fps egy 7900XTX-en. Átváltva 4K FSR Quality-re egyből felugrik 70 fps-re. A felskálázás szerintem jó dolog, a natív nagy falat tud lenni.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Kolbi_30 #8516 üzenetére
Én azért látok bőven fejlődést. Az Avatar-ban vagy a Wukong-ban lévő hihetetlen mennyiségű és minőségű erdő és növényzet 10 évvel ezelőtt még nem létezett. Akkoriban elég kopár volt minden, ha visszanézzük YouTube-ról videókat. Wukong-ban a füst effekt szintén első osztályú és a karakterek részletessége is bőven felülmúl bármit, ami 10 éve létezett.
X2N: Ma már egyre kisebb grafikai fejlődésért kell sokkal gyorsabb hardver, ez igaz
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
Régen sokkal látványosabb ugrások voltak teljesítményben és grafikában is. Ennek már vége, nincs hova fejleszteni a grafikát ma már, csak a művészeken múlik a dolog mennyire csinálják meg élethűre a modelleket, textúrákat. A "csúcsmodern" Avatar játék mellett azért a pár éves CP2077-is tökéletesen néz ki a RT/Path Tracelt raytracing móddal, szerintem sokak örülnének ha olyan kártyájuk lenne ami azt futtatná 4k-ban maximális beállítások mellett. EU5 techdemókat(Valley of the Ancient, Forgotten Cemetery) is elég jól futtatja már most is 7900XTX Lumen-el 4K felbontáson azzal a Nanite technológiával ma amit semmi más engine nem tud... Hova fejlődjön már a grafika? Így is mindenki panaszkodik hogy egyre drágábbak a játékok fejlesztése és sokkal tovább tart elkészíteni, a fejlesztők se tudnak ekkora projekteket befejezni normálisan, az engine- fejlesztése foltozgatása is túl drága már fejleszteni 1-1 fejlesztőcsapatnak, lásd cryengine, frostbite hanyatlása. A játékok minősége meg a béka segge alatt van és olyan játékok buktak hatalmasat mint az 5 órás séta szimulátor Senua 2...és ez készült 6-7 évig 400millió dollárból. Nincs a Path tracingnél jelenleg jobb renderelési metódus és ezt használjuk több éves játékoknál is(Minecraft RTX, Control, Alan Wake 2, CP2077, Metro Exodus Enhanced Edition). 20-40%-os generációnkénti teljesítményugrásokkal a valós idejű raytracinget el lehet felejteni, főleg natívon ha minőségről beszélünk. 6 éve jött ki a 2080Ti és az emberek nagy többségének mostanában lett hasonló teljesítményű kártyája. A csúcs vga meg most is kevés raytracinghez, 10 év múlva is az lesz, csak az lesz a különbség hogy 2 sugár, helyett 4,6,8,16-ot fog számolni valós időben. Elég csak ránézni milyen "minőséggel" vannak renderelve a képkockák jelenleg, csupa zaj, ha nincs denoiser(Még a quake RTX is), kell az hogy alacsonyabb felbontásról skálázz fel, meg a frame gen, össze se hasonlítható egy Luxcore renderrel ahol több ezer sugár van a végtelenségig számolva amíg teljesen zajmentes nem lesz a render.
[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
A grafika vagy 10 eve lófaszt se fejlődött..behozták az RT-t es ennyi..jelen állapotában meg kb haszontalan...nem ad annyit hozza mint amit levesz..a par ev mulva erkezo copy paste tomeg szarok nyilvan nem.fog menni a mostani csucskartyan sem....mert miert vennel.masikat, ha nem kell..
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
-
PuMbA
titán
Ezek több éves játékok. Persze, hogy simán mennek Én mai, csúcsmodern játékmotorokról beszélek, tehát Unreal Engine 5 és Ubisoft Snowdrop 2, amik mostanában jelennek meg: Wukong, Stalker 2, Star Wars: Outlaws (, ami az Avatar-ban már bizonyított motort használja), ezeken a motorokon jön majd az új Tomb Riader, az új Witcher, az új Cyberpunk stb. Ezeknél már nem olyan egyértelmű a natív 4K 60fps.
fanti: Persze, Far Cry 6, az simán megy vele, de nem is olyan játékmotor van alatta még, mint a mostani / jövőbeli játékok alatt
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
Wukong végül 4K Cinematic, FG + FSR 67 mellett pályától függően 80-110 fps. FG nélkül is hozható a 60 körüli érték.
RT teljesen esélytelen, vannak helyek ahol sokkal szebb a fény / árnyék, de hiába ha játszhatatlan.
Én sajnos nem estem hanyatt a látványtól, vannak tetszetős részek, de a látvány nem tükrözi az én laikus szemeimnek a gépigényt. Viszont nem is emiatt játszom szerencsére, így örülök, hogy nem Playstation -n vettem meg.Vannak dolgok...
-
-
X2N
őstag
Már megint osztod az észt? A legtöbb játék gyönyörűen fut ma egy 7900XTX-en natív 4K felbontáson, ezek a kártyák erre vannak, nem 1080p/1440p-felbontásra, arról nem beszélve hogy tartalomfogyasztásra is jobb egy 4K-s kijelző mint 1440p. Nem a kártyával van baj ha nem fut rajta normálisan(Cities Skylines II, Avatar). Sweet spot csak a te fejedeben létezik.
-
HantekDSO
junior tag
-
mozesapo
tag
Azért egy 800-900k-s kártya (4090)native 4K high quality 58/69 fps nem lennék büszke rá. Van még mit fejlődni. RT meg felejtős, majd ha mindenféle felskálázás, stb nélkül fog menni, akkor van értelme. PC azért is PC, hogy ne használjak ilyeneket, soha nem is használtam. Ez az én meglátásom.
[link] 15.32-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest