Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A MediaTek maradt a mobilchipek ura
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AI-buborékról beszél az Alibaba
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- EarFun Wave Life - egy fejhallgató a mindennapokra
- Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bobalazs #10182 üzenetére
Hát, sztem ez adott idő után derül ki.. ezt itt a tulajok tudnák megmondani.
Nekem a 6900XT-nél nem volt ilyen. De az alapból forrófejű volt.. azért is kellett vizezni utána.
De ez sem mindenkinél divat, sógoromnál a Zotac 4090 lassan több mint egy 1éves és semmivel sem melegebb mint volt.. Nem úgy mint ot pl. a strix-ek.
-
Alogonomus
őstag
-
-
X2N
őstag
válasz
bobalazs #8566 üzenetére
Ez csak egy bemutató amit egy amatőr készített, persze hogy így néz ki. Nem használt hozzá fizetős programokat sem, csak Krita-t Blendert meg Davinci Resolve-t. Grafikát mutatok, ha lehet ne a mozgásba köss bele. Ez a render engine pl, teljesen ingyenes, fény hullámhosszokat meg caustic-ot tud pontosan szimulálni. Minimum 15-20-év amíg ez a minőség mozgásban lesz látható dinamikus fényekkel és akkor még optimista voltam. A hardverek nem fejlődnek ennyire gyorsan, ez a 2 évenkénti 30-50%- plusz teljesítmény nevetséges. Már régen chipletes GPU-knak kellene lennie HBM memóriával, Képzeljetek el 4db 7900XTX kaliberű kártyát a gépben, játékra/RT gyorsításra. Számomra érthetetlen hogy ha ennyire fontos most az RT akkor miért nem csinálnak specifikusan RT gyorsító kártyákat, amit a PCIE sloton kereszül szinkronizálnak a GPU kártyával. Ahogy régen volt azzal a PhysX kártyával ami a fizikát számolta... Már 6+ éve vannak RTX-es kártyák, a nagy többség mégis egy ~RTX2060-teljesítményű kártyával rendelkezik. Én már 10+ éve renderelgetek hobbiból és még mindig ugyanolyan sokáig tart minden, még mindig trükközni kell ha sebességet akar az ember még ezekben a programokban is. Még most is kevés a kártyák teljesítménye RT-re mert a felbontás is növekedett, nagyobbak lettek az igények is. Ha 3-4év múlva kitalálják hogy mindenki játsszon 4K felbontással(aminek megvan az előnye, én is évek óta ezen a felbontáson vagyok), HDR-el, nagyobb framerate-el kezdhetjük elölről az egészet. Mostani konzolok is már úgy voltak marketingelve hogy 4K gaming van. Van is max 30fps-el, felskálázva.
Fejlesztőknek ugyanúgy trükköznek mint Carmack annak idején a Quake 3-nál a Fast inverse square root-al hogy gyorsan számítsák a dinamikus megvilágítást, csak az nem lesz pontos, meg élethű. Ma meg legnagyobb trükk hogy felskálázunk meg interpolálunk(erre van idő) aztán sokkal rosszabb minőségű képet kapunk(nagy fejlesztés
) Nvidia mostani játékaiba már a path tracinget is beleteszi mintha bármi értelme is lenne ennek ilyen minőséggel jelenleg.
Kicsit fordítva ülünk a lovon jelenleg na.
-
Bib
őstag
válasz
bobalazs #8048 üzenetére
Ez is érdekes, mert én friss windows telepítés után ráengedem az update-et és még akkor sem szed le amd Vga drivert. Ezután chipset, hangkari, logitech, stb majd vga driver. Ezután még egy dxwebsetup-ot és egy vcredist install all-t szoktam tolni. Msi Ab nálam mindig fut riva tuner nélkül kizárólag Logitech lcd-re monitorozáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED monitor topic
- PlayStation 5
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- ASUS GeForce Dual RTX 2070S videokártya
- GIGABYTE RTX 4080 GAMING OC 16GB GDDR6X, 2 év hazai kisker garancia, szinte új, hibátlan!
- Gigabyte Radeon R9 280 Winforce 3 GB OC 384 bit PCI-E VGA
- Csere-Beszámítás! Inno3D Twin Edge RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Új - VGA támasztékok, több méretben, fém verzió
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 12T Pro 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 96TB+400GB 2U rack - 2xE5-2680v4 128GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest