- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeZol
őstag
válasz Celithrandi #15346 üzenetére
Nálam csak gigabyte gaming oc RX 6600 XT járt, az nagyon overkill hűtés volt annak a kártyának, ment mint a rakéta és halk is volt
-
beef
őstag
válasz Celithrandi #15330 üzenetére
A monitorhoz feltetted a saját driverét? Nem biztos hogy segít bármiben is, de egy próbát megér.
-
Szpisti
addikt
válasz Celithrandi #15299 üzenetére
Hát most egy csomó helyen utánaolvastam, és nekem az jön le, hogy a Freesync az Adaptive Sync egy formája. Ergo egy és ugyanaz. Nekem is a Freesynces monitoromra ezt írja ki a driver, de tökéletesen működik ahogy kell. De alatta ott is van a Kijelző Műszaki Adatoknál, hogy az aktuális Freesync tartomány mennyi is:
Illetve ha ráteszed az egérmutatót a kis kérdőjelre le is írja, hogy Freesync-es monitor kell ehhez...De ha találsz egy leírást amiben leírják a különbséget, linkeld be, mert engem is érdekel...
-
BeZol
őstag
válasz Celithrandi #15308 üzenetére
Monitor topikban kérdezz rá
-
beef
őstag
Az adaptive sync a hivatalos VESA szabvány neve, az AMD ezt freesync-nek hívja. Ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
Krisz0418
őstag
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
válasz Celithrandi #15297 üzenetére
Nalam egy sima mezei philips 1080p 75hzes monitornal freesyncet ir, mig a 180ezres (akkor a fentebb leirtak szerint alapbol freesynces csak g-sync compatible) ips, hdr meg mittudomen monitoromnal pedig “adaptive syncet” ir
minek ennyi elnevezeees
AMD RYZEN 9800X3D || ARCTIC FREEZER 3 360MM || GIGABYTE AORUS ELITE X870 || HYPERX FURY BEAST 32GB 6000cl30 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
BeZol
őstag
válasz Celithrandi #15271 üzenetére
Én sem értem mire jó, mert papírnehezéknek kicsit drága
-
Motion_Blur
félisten
válasz Celithrandi #15271 üzenetére
ránézésre egy hangkártyának
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
geckowize
őstag
válasz Celithrandi #15157 üzenetére
Nem. Radeon sw-ben állítgatok a kártyán, utána csak az OSD feautre miatt elindítom MSI AB-t ahol semmi mást nem állítok. Ez így mennyire oké?
Egyébként undervolthoz nem elég a Radeon sw-ben levenni a Core voltage-ot? Valamint TDP növeléshez ahol +15%-ot lehet ráadni? Vagy miért kell MPT? Mégsem annyira megbízható ez a része a Radeon sw-nek (ami gondolom régen Wattman-nek volt nevezve, ha jól értem)?
-
palfitom
félisten
válasz Celithrandi #15147 üzenetére
Nem elsősorban a ventik száma, hanem az alatta található hűtőrendszer tesz hatékonnyá és csendessé egy VGA-t.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
beef
őstag
válasz Celithrandi #15105 üzenetére
Ez azért gáz, mert a procid valószínűleg nem néhány wattból fogja megoldani az AV1 lejátszást, mint a GPU tenné.
-
Sundesz
őstag
válasz Celithrandi #15103 üzenetére
De arra sem jó:
"Az RX 6500 XT-ből szintén kimaradtak olyan, már évekkel ezelőtti modellekben is teljesen alapnak számító "extrák", mint a 4K H264 Encode, a H265/HEVC Encode, vagy az AV1 Decode, aminek úgyhogy ha játék mellett mondjuk videókat is készítenénk, érdemes másfelé nézelődni."
Hörcsög Powa'
-
ScomComputer
veterán
válasz Celithrandi #15078 üzenetére
Egyszer már kérdezted: [link]
Ha kicsit visszaolvasol én is írtam róla,vagy írjuk le megint...újra és újra és újra ?
Amit én próbáltam az nagyon jólmegy....itt van ezt produkálta: [kép][ Szerkesztve ]
-
Highend55
tag
válasz Celithrandi #15011 üzenetére
Jo, akkor sok sikert hozza, nekem ez a tapasztalatom veluk.
-
senior tag
válasz Celithrandi #14834 üzenetére
A reccenés oka simán lehet az, hogy a Wattman visszaáll gyári beállításokra. Ezt úgy is tudja csinálni, hogy gyári állapotban van a profil, és nem piszkáltál semmit. Simán csak összeomlik valamiért a driver, aztán újraindul - manapság már nem hal bele ilyenbe a gép.
Küzdöttem ilyen problémával 1-2 játék esetében (pl Anthem), még a Vega 64-emmel. A teljesítmény visszafogása volt a megoldás.
Lehetséges megoldások:
Mindenek előtt, a Chill, Enhanced sync, Sharpening és hasonló mókolós feature-t kikapcs.
1) Próbáld meg manuálisan beállítani az órajelet 100MHz-es tartományra. (így elveszed tőle a felesleges boost lehetőségét)
2) Vegyél vissza a teljesítményből, az órajelből a számskálát mozgatva vagy a százalékot 50...80%-ra.
3) Vsync 60Hz, így nem fog 100%-on pörögni a kártya. -
BeZol
őstag
válasz Celithrandi #14819 üzenetére
Nem tudom milyen körülmények között használta őket, de 6ból 3 elég gáz arány, részemről innentől kezdve kerülendő márka az XFX, legyen akármi a háttérben.
Az sem érdekel ezek után, hogy másoknál minden rendben, mert valszeg az, ami a bánya miatt rövid távon (4 hónap) megtörtént, az majd gamereknél is előjön pár év után (mondjuk pont gari lejárta után )
Ha ez pedig tömegesen előfordul majd ezeknél a kártyáknál, akkor a resell value rosszabb lesz, ergo ezért ha még ha a tied működik is, aki jártas a témában nem fogja megvenni, inkább keres másikat.
MSI Gaming Trio széria ugyanez a trutyi hot spot miatt. -
BeZol
őstag
válasz Celithrandi #14815 üzenetére
XFX 6800 XT-ket aki "ismerős" vett kb. 1 hónap leforgása alatt 6 db-ot, na 4 hónap elteltével 3at is gariztatni kellett már neki, mert tönkre mentek.
Azok bányásztak végig. -
ScomComputer
veterán
válasz Celithrandi #14815 üzenetére
Ideillő bizony,ezt sem kellett volna offba...
Raktam egy pár gépet anno össze velük,nem volt gond,de csak game,nem bánya... -
ScomComputer
veterán
válasz Celithrandi #14812 üzenetére
No csak itt vagy....
Jó VGA, nálam volt már belőle,jól megy, jó hűtés !
3 óra teszt(bench és játékok) [kép][ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz Celithrandi #14743 üzenetére
Persze ez igaz,mert okadek De kb emberek 90% ezzel jatszik, ezert mervado lehet(nyers ero)
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
dzsi2006
tag
válasz Celithrandi #14717 üzenetére
G-Synces 240Hzes monitorom van, 6600XTvel használom és a Freesync pro is hibátlanul működik! Úgy tudom, csak Nvidia nem támogatja a Freesyncet, fordítva viszont müxik.
[ Szerkesztve ]
-
Andor22
aktív tag
válasz Celithrandi #14725 üzenetére
Írok pm
-
tusi_
addikt
válasz Celithrandi #14721 üzenetére
Halli. Te nem voltal veletlenul az AVX.hu oldalon is tag?
Nalam rx6800 van egy LG gn850-el ami hivatalosan G-sync monitor, de ammellett free-sync premium is.
Makulatlanul megy, de ha overclockolok, akkor mar sajnos nem. Ugyertem a monitort oc-zem, 144-->165-re.[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
ScomComputer
veterán
válasz Celithrandi #14721 üzenetére
Úr Isten besértődtél....akkor viszlát is...ilyen sz@ron,mert a TopikGazda rád szólt,ő pont azért van,hogy rendet tartson....
Amúgy meg az RX nem tudja a "g-sync"-et..arról az nv topikban érdeklődj..[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz Celithrandi #14719 üzenetére
Monitortopikban nézz ezeknek utána, köszi.
-
Devid_81
félisten
válasz Celithrandi #14717 üzenetére
En honapokig hasznaltam G-Sync only monitort RX 6800XT-vel.
A magas kepfrissites miatt nem fog annyira zavarni a FreeSync hianya.
De azert lesz kulonbseg, meg ha nem is borzalmas....
-
Raggie
őstag
válasz Celithrandi #14710 üzenetére
Virágbolti vagy eredeti verzió a DOOM? Csak mert eléggé eszi a memóriát és ha a 6600XT kifogy a 8GB-ból akkor meg van lőve, mert PCIEx8-as sávszéllel belehal mire RAM-ból beolvas bármit is. Erről volt cikkezés is anno, amikor megjelent a kártya.
Ha normál verzió, akkor patcheld le, mert közben hoztak ki a DOOM készítők optimalizálást rá és azzal vajsimán fut. Ha virágbolti, akkor szívás, nem tudom valamelyik cracker csapat csinált-e törést a legfrissebb patch-ből.Clint Eastwood FTW
-
Pet84
tag
válasz Celithrandi #14677 üzenetére
No problem.
https://pcworld.hu/pcwmaster/az-amd-radeon-super-resolution-hamarosan-gyorsabba-varazsolja-a-jatekokat-304413.html
Nasenscheidewandverkrümmung
-
Pet84
tag
válasz Celithrandi #14674 üzenetére
XT nélküli a kártyám. A felbontás is nagyobb, 1920x1200. 70FPS-t szoktam belőni adrenaline-nal hogy ha be-beröccen akkor se menjen 60 alá.
Hell Let Loose ,Stalker Anomaly, Stalker Lost Alpha amiket láttam hogy megizzasztják.
Ezek mind benyalnak esetenként 60-70 környékére FPS cap nélkül is max részletességnél, néha még alá is.
AAA játékokkal meg nem nagyon szoktam mert a mostaniak borzasztóak. Megnéztem a Tomb Raider reboot-okat, és szörnyülködtem egy jót. Hitman úgyszintén. Tönkrevágták mindkettőt. BF COD ezekről ne is beszéljünk. Szerencsére vannak még Indie stúdiók amik képesek jó játékokat csinálni.Nasenscheidewandverkrümmung
-
Pet84
tag
-
veterán
válasz Celithrandi #14520 üzenetére
A dehogy, max nem full screenen dolgozol.
-
veterán
válasz Celithrandi #14518 üzenetére
Sima liba, szepen lepegetsz folfele meretben :)
Ez olyan fetis.mindenki tolta 19-es crt akkor vettem egy 27-es tevet simezni:)
ASUS 43 "ROG Strix XG438QR, mar vannak sokkal jobbak nala de ket eve ez volt a max.
-
veterán
-
veterán
válasz Celithrandi #14507 üzenetére
Aham igen az, vagy 2 eve vettem.
-
veterán
válasz Celithrandi #14506 üzenetére
Talan van esely ha 80 centirol latom egy 1440-es 32-es monitoron..
Vagy te filnezesre gondolsz? Mert nem.annyira ugyan az egy jatek.kepe az szerintem 3 meteren minecraft :)
-
Kolbi_30
őstag
válasz Celithrandi #14502 üzenetére
32" monitor dolgozni kifogastalan.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
veterán
-
veterán
válasz Celithrandi #14501 üzenetére
Nem? olyan homalyos kepet ad a projector? mert ha jateknal 300cm-nel nem pixeles akkor ideje uj szemuveget csinaltatni
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Celithrandi #14478 üzenetére
6600xt Gamingen beragad a driverben a venti stop, ezt csaknazert irom mert csomoszornlekapcsolja a ventit banya kozben:))) hogy lehet zaj? :)
-
őstag
válasz Celithrandi #14475 üzenetére
Ilyen hwinfo, gpu-z, hőfok, órajelek, kicsi Time Spy, szokásos hülyeségek
#14476 gery14
Nice, tetszik -
WNorbert85
csendes tag
válasz Celithrandi #14468 üzenetére
Hardverapró mindkettő
-
BeZol
őstag
válasz Celithrandi #14459 üzenetére
Jobb fent Téma Tudnivalók:
MPT = MorePowerToolAzért kér 1080p extreme-et, mert ott talán még gyengébb procival/memóriával is gpu-limit van.
-
Kolbi_30
őstag
-
ScomComputer
veterán
válasz Celithrandi #14458 üzenetére
Te ilyen okos vagy...tudod te ki ez a "steewcv65"..talán jobb is is félned tőle...
-
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #14449 üzenetére
Hopp, valamiért ha a radeon programban beklikkelem, hogy klónozás engedélyezése akkor kikapcsolt kijelző mellett is átmegy a hang. Jó kis bug, de megy.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest