- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mmcc02 #15197 üzenetére
De mondom hoyg a szorzó az fix! ne foglalkozz vele úgyis azon indul ami a prociba van!
az abit BH6 a kézikönyve szerint 550MHz-es P3-akat támogat, BIOS frissítéssl 850 neki a plafon mégis bele megy Tualatin átalakítóval az 1400-as tualatin ami celeron esetében 14X szorzót használ közbe a lap jó ha hivatalosan a felét tudja
az a lényeg hogy a bios tudja-e az adott CPU családot vagy nem ha tudja akkor bármelyiket akár a legmagasabbat is belerakhatod ha támogatja a bios hivatalosan ha nem érted már?szerK Rive hozzászólását már nem ovlastam el, szal elmondtam mégeccer ugyanazt
-
Rive
veterán
válasz
mmcc02 #15197 üzenetére
Nem lenne rossz, de annak az órajele, ha jól számolom, 8as szorzóval jön ki, annyit meg a lap nem támogat.
Sz@rd le. Slotos lapok a megfelelő FC-PGA átalakító segedelmével tipikusan minden 66MHz FSBs celeronnal mennek.
Legföljebb nem jól írja ki a szorzót. Na, bumm.
Ennél a korosztálynál a szorzó a prociba van drótozva. A lap kívánságaitól függetlenül a procc saját hatáskörben felszorozza az FSB-t: ebből a lap semmit se lát, semmit se észlel, ráhatása nincs.
-
-
-
-
válasz
mmcc02 #15187 üzenetére
Én is csak egy 400-as Klamath magos P2-t tudtam benne életre kelteni de az is csak valami 333Mhz-en vagy hogy tudott menni
az hogy a szorzóból milyent támogat a lap kb a kutyát... mert az úgyis a prociba van beépítve fixen.. itt za FSB a lényeg, meg hogy az adott CPU mikrokódja be van-e írva a BIOS-ba.. ha az adott CPU mikrokódja nincs bele írva de ugyanabból a CPU családból kisebb példány mikrokódját ismeri a BIOS, akkor úgy elindulhat unkown CPU-ként -
válasz
mmcc02 #15190 üzenetére
A fagyás nem feltétlenül a proci hibája, ezek az Intel cuccok nem szerették a nem szabvány FSB órajeleket (75, 83) a PCI busz és az AGP órajelei miatt. Az LX nem tudja leosztani az FSB-t szabványos PCI és AGP órajelekre 66 MHZ felett (BX kátharmadolta a 100 MHz-et a 66MHz AGP-hez), így emelkednek rendre a PCI 38/42 és az AGP 75/83 MHz-en jár. Ezeket meg sok alkatrész nem tolerálja.
Fillérekért lehet kapni 100-133MHz FSB-s Slot1 lapot, inkább vegyél egyet, azt mondom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial 240GB SSD eladó
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest