- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
válasz
frescho #96152 üzenetére
1985-ben/86-ban sok érdekes játék nem volt a piacon szerintem. De a PC-re már akkor is jöttek az olyan kaliberű titlek, mint a c64-re. Persze a többi platformra is (pl az ilyesmik [link] ). 88-ban meg már olyan titlek jöttek PC-re, mint a grand prix, eközben a commodore meg sajnos megmaradt az 5 percig tölt / 2 paca mozog a képen szinten.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
envagyok
veterán
válasz
frescho #96152 üzenetére
Amikor megkaptam vmikor 83 környékén 8 évesen a C64-est, otthonra, szórakozásra szerintem nem volt jobb nála.
Amigám nem volt, de nem sokkal később, miután kijött, volt szerencsém látni egyet, és az államat szedegettem össze a padlóról.
89-ben kezdtem középsuliban programozást, rendszertechnikát tanulni, és az ott lévő XT és érettségi felé 1-2 286-os messze-messze nem ért fel a Commodore gépekkel.
Még középsuli közepe felé is c64 demókat irogattunk. -
arn
félisten
válasz
frescho #96152 üzenetére
Szvsz egyertelmuen a blaster+vga kombo kellett, hogy jobb legyen, ez ugy 90re valt elerhetove, de mindig kell egy kis ido, mire a swes resze lekoveti a hwt. Amigan ugye mar megvolt a swes tapasztalat, es a fix hw miatt jobban ki lehetett hasznalni a korlatait - de 91/92re mindenkepp megvolt hw-sw fronton is a fordulat, ennel messzebb mar csak az elvakult amigasok mennek idoben (vicc volt, amikor 95ben is kardoskodtak az amiga mellett teljesitmeny szempontjabol, mikozben a pc mar ezt tudta [link]).
A mikroszamitogepek swfejlodesi gorbeje a konzolokera emlekeztet, ehhez kepest a villamgyorsan fejlodo pc a 90es evekben toredek mod volt kihasznalva, gyk teljesen felesleges volt a hw korlatainak feszegetese, mert egyket even belul ugyis szepen futott a legvadabb elkepzeles is. Az amigat ki kellett hasznalni, de kellett jopar ev, mire megertettek, es zsenialisak az otletek, hogy probaltak az utolso cseppet is kicsikarni belole. De ez nem a hw, hanem sokkal inkabb a fejlesztok zsenialitasa mar, hogy elavult gepbol hasonlo szintet kihozzanak, mint pcn.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Új hozzászólás Aktív témák
- Újként árulhatnak használt Seagate HDD-ket a piacon
- Háztartási gépek
- Sweet.tv - internetes TV
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800 x3d , Eladva ! Értékelésre vár .
- Hibátlan - INTEL Core i7-9700 8mag 8szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - INTEL Core i3-8350K 4mag max. 4GHz LGA1151v2 CPU processzor
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700K 6mag 12szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest