Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stealth
senior tag
Ezt a SeaTools-t használta valaki? Ott hol lehet megnézni a szükséges adatokat?
-
Neurotoxin
őstag
válasz
MasterDeeJay #9 üzenetére
+1. A cégnek rendeltem 2 éve egy BarraCudát. Már telepítés után gyanúsan üveggolyó hangja volt, a SMART-ban minden 0-án, semmi hiba. Második napon már nem ismerte fel a Windows. Felhívtam a webáruházat, ahonnan évek óta rendelek, közölték, hogy semmi baj, nem én vagyok az első, küldjem vissza, cserélik.
-
Stealth
senior tag
Szép történet...
-
Skyline15
tag
Szintén én is jártam már így nemrég.
NAS-hoz vettem két új bontatlan HDD-t, mindkettő belement, és az egyiket instant kidobta NAS, nem értettem mi van, megnéztem 673 hibás szektor, 5 nap működési idő?
Természetesen egyből cserélte a cég. -
Gyártó is szokott refurbot eladni bár azt talán jelzik.
Illetve itthon meg az oem gépekből kiszedett a divat csökkent garival. -
Geri Bátyó
addikt
"Pár, egyébként érintett kereskedő már jelezte, hogy nem tudtak arról, hogy a HDD-k nem újak"
Aha, persze! Megvették Kókány Józsitól fillérekért, eladják újként, de ők nem tudtak róla. Nem hát. Ők is csak áldozatok. -
Elk_hound
tag
Ha egy Ali keresés valami "márkásból" sokat dob fel, óvtosnak kell lenni az adott termékkel, a kíniak beszáltak az okosba.
Jegyzem meg, így hogy bebuktak a Seaget-el, már inkább WD-ben utaznak.
[link] -
SMART-nak rég nem hiszek, nem egy esetben láttam saját magam is kinullázott HDD-t. Meg olyat is hogy nem is működött semelyik smart számláló kamerarendszerben, gyakoratilag 0-ásként vettem ki a sok évet futott vincsit az eszközből.
-
ToXeN
tag
Akik Windowsosak elvileg a Hard Disk Sentinel új verziója is ki tudja olvasni ezt az adatot.
-
ricsip
addikt
Közben megtaláltam:
Releases · smartmontools/smartmontoolssmartctl
-l farm
: Prints Seagate's vendor-specific Field Access
Reliability Metrics (FARM) log for ATA and SCSI drives. -
ricsip
addikt
Ugye a cikkből megint csak a lényeg maradt ki, forrás pedig megint nem lett megjelölve ahonnan átvették a hír szenzációhajhász részét. Így itt vannak a mindenkit érdeklő részletek:
MI az a FARM? Válasz: Field-Accessible Reliability Metrics. Mert az átlagember kb. eddig a pillanatig nem is hallott ilyenről. Akkor sem, ha a SMART-tal meg 20 éve tisztában lenne. Mert ez az elnevezés kb. esélyesen valami seagate-kreálmány.
Hogy kell a FARM-ot lekérdezni?
Válasz:Buyers concerned about their purchases can verify the true HDD usage history. SMART parameters are sometimes unreliable, but the true operational time can be checked using FARM values. To do this, one has to use the Smartmontools application version 7.4 or higher (via command: smartctl -l farm /dev/sda) or Seagate's Seatools software.
-
Pikari
addikt
Csak most írt róla cikket valami német firkász? Ez már 10+ éve megy. Főleg keleteurópába az end usereknek. Van, hogy kibontod a "vadonat" új vinyót, és eleve doa...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó szerint ezek nem hivatalos forrásból származnak, de aktívan vizsgálják az eseteket.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- iPhone topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Memóriakártyák , pendrivek , kártyaolvasók , USB/Type-C hub( 64-128-256GB )
- Memóriakártyák , pendrivek , kártyaolvasók , USB/Type-C hub( 64-128-256GB )
- Toshiba, Seagate, HGST 900GB - 1.2TB - 1.8TB SAS SFF HDD-k, Dell / HPE, SFF/LFF keretek ÁFÁs
- M.2 - SATA átalakítók
- Western Digital SN520 NVME 512GB SSD B+M key-es!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- 14" Dell Latitude laptopok: 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest