- Netfone
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vrob
aktív tag
válasz
frescho #113652 üzenetére
Marhajó lett, várjuk a folytatást
Egy észrevétel, az árlistán a 386-os gép az integrált cache-el az nem kamu. Bizonyos alaplapok, chipsetjébe volt integrálva a cache. A listán éppen egy olyan MX-eshez van írva, hogy integrált cache, ami tényleg az volt. A méret az lehet hogy el van írva, máshol 64kbyteot említenek, de lehet volt 8kbyte-os változata is. -
válasz
Nagyon jó írás.
Ugyanaz az LCS-6210D MFM vezérlő és ST-225 amiről 1 nappal előbb írtam itt blogot.Nekem is 386SX volt az első gép a családban, bár azt nagymamám vette rokontól, pár évvel később, 1997 körül 5.000 Ft-ért:
i386SX-20 Mhz körül, 2 MB RAM, 5.25" nagy floppy, ESDI, ST-225, RCA kimenetű CGA és Philips Computer monitor 80. Ja és 60 cm széles fekvő ház."Csak a Puffin ad Neked erőt, és mindent lebíró akaratot." Bud Spencer, 1981
-
Czo
addikt
válasz
Ez volt az az idoszak, amikor tervezetten venni akartal egy 486SX+4MB+csak ISA alaplap kombot, de elegge logikus valtoztatrasnak tunt, ha kicsit visszaadsz az SX-bol egy DLC-re, cserebe megpimpeled egy VLB-s alaplappal, gondolvan, kesobb jobb lesz. Majd amikor mar minden 30 pines slottot teleraktal es cserelned a CPU-t, akkor jott a fekete leves, miszerint csak 3v3 CPU van a boltban, neked pedig, 5 voltot tud a lapod, tehat kellene egy lapcsere, de a lapcsere eloiranyozza a memoriacseret is. De, legalabb megtanulhato, hogy vasarolj az aktualis igenyeidnek, es ha azt kinotted, akkor egyszeruen cserelni kell es kesz, mert a valamikori bovites lehetosege ugysem lesz mar meg, amikor szeretned ezt kihasznalni.
-
Pikari
addikt
válasz
Végigolvastam.
Tizenhúsz évesen én is ugyanezeket a hibákat követtem el, hogy minden követ megmozgatva próbáltam a lehető legjobb hardvert megvenni, órákat utazgatni érte, minden pénzt elkötve hülyeségekre, és mindezek ellenére a kívánt program még csak nem is fut (doom)
Ma már rutinossabb vagyok, egyszerűen meveszem azt a hardvert, amit maximum egy zsák krumpli áráért adnak.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
válasz
Be is pakoltam könyvjelzőbe. Most csak gyorsban néztem. Ami hirtelen feltűnt, az utolsó grafikonon, hogy elég kicsi az ISA vs VLB videók közötti különbség. Valszeg ezek a procik még nem tekerik meg rendesen a VLB VGA- t. PODP @100MHz- el a Doom nálam 40-50 FPS között fut, VLB és PCI kártyával is, viszont ISA- val nem teszteltem a VLB vs PCI blogban.
A 3 test probléma nem megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Ukrajnai háború
- Tudományos Pandémia Klub
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Házi hangfal építés
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest