Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz hobizoli #113594 üzenetére

NForce 2 ultra chispetesek. Pl ASUS A7N8X-E DLX. A KT600 már mondjuk a jobb VIA Chipsetek közé tartozott (hirtelen nem ugrik be, hogy volt-e ezzel közvetlen tapasztalatom) a KT880 ami egyértelműen verte az NF2-t meg túl későn jött. A KT133,266, 333 és 400 amikkel közvetlen tapasztalatom volt, sőt KT400-al majdnem 3 évig ment a főgépem, nos ... hát ... nem voltak a legjobbak.

ASUS A7V8X-X -ről váltottam ASUS A7N8X-E DLX-ra. KT400 szorzó kezelésben volt nagyon jó, de egyébként minden szempontból nagyon sokkal komolyabb chipset volt az NF2 ultra. Ok, igazságtalan vagyok, mert KT400 aljáról NF2 tetejére váltottam, de ugyanaz a CPU, VGA és RAMok érezhetően szebben futtatták a játékokat, a HDD-k egymás között gyorsabban másoltak, a Soundstorm MCTP gyönyörűen szólt, ráadásul az APU (Audio Processing Unit) miatt a hangkártya nem a CPUtól vett el erőforrást, így játékok alatt pár plusz FPS-t csak ezen is lehetett nyerni. Olyan extrákról nem is beszélve mint 400-as FSB és DDR támogatás, SATA portok, USB2.0, Firewire, 5.1-es hangkártya, gigabites LAN és még sorolhatnám. Az NF2 Ultrában 2600+ -on érezhetően dinamikusabb volt a rendszer mint KT400-ban 2800+ -on.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

• envagyok

veterán

válasz hobizoli #113594 üzenetére

Nekem most retróba 2 AMD van összedobva, egy Slot-A Athlon és egy Athlon XP 3299+ utóbbi DFI Lanparty NF2 ULTRA alaplappal
    és Fx5900u vga-val.
    Jó rég nem vettem elő, lehet ma elő is kapom.
    Tervbe van véve egy dual s462 kongig is, arra egy ASUS és egy MSI lapom közül fogok választani, vagy kerámia vagy 1800+ xp procival.
    Van nálam 2db Athlon XP-M, érdemes kicserélni szerintetek a 3200+-t rá?
    xp-m-ből nem létezett olyan gyors, és 400fsb-s se, csak 333
    Vagy csavarjuk frl 400-ra, meg a szorzót és menni fog 2.2ghz felett?

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák