- Yettel topik
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sajnos nem csípem mikor igyekeznek hülyének nézni...
Nem tudom érdemes-e ilyenkor tovább folytatni a beszéltegést...
Tegyünk még egy próbát?A #12578-as hozzászólás közvetlen válasz a #12576-osra.
A #12578-as hozzászólás tartalmaz egy idézetet a #12576-osból.
A #12579-es hozzászólás közvetlen válasz a #12578-asra.
A #12579-es hozzászólás megemlíti, hogy a #12576-osból vett idézet nem szerepel sem a #12559-esben és sem a #12570-esben.
Jé, tényleg? -
törölt tag
Szerintem triviális dolog, hogy különböző operációs rendszerek memóriaigénye eltérő lehet. Ha az XP több memóriát kíván a normál futáshoz, akkor többel kell használni.
Kosármeccsek előtt sem vágnak le két centit az egyik csapat játékosainak a lábából, ha a másik csapat átlagmagassága ennyivel alacsonyabb...
Egyébként meg nem azzal jöttél, hogy "több memóriát bármi áron", hanem azzal, hogy az XP-vel gyötrelmes lehet a bootlás, ott ahol a Win2K-vel nincs gond. Vagyis levágtad belőle a két centit, aztán csodálkozol, hogy nem akar futni.
Másfelől, próbáltam 486-os gépen egy Intel P24T 83MHz-es processzorral 64MB memóriával a Windows XP-ét. Szerintem teljese elfogadható, hogy 1-2 perc kell neki a bootláshoz. Megjegyzem a Windows 2000 sem bootolt sokkal fürgébben ezen a gépen. A benchmark eredmények közt meg alig volt eltérés. Ami volt az is inkább az XP javára. Persze, a Win2000-nél 20MB-tal több szabad memória volt. De valóban, ha kihegyezzük a memóriahasználatot erre a 20MB-ra, akkor tényleg gyorsabb lehet a Win2000. És hiába rakunk mellé még 64MB-os modult, a 20MB különbség megmarad...
-
sladka_pani
senior tag
Feltúrtam az internet csodás világát, és konkrétan a VIA meg nVidia kártyákra mondják ezt a hibát, vagyis hát a kékhalált, amit most megállítottam és nv4_disp.dll. De ilyen volt már melegedéstől is.. de most havert rászedtem hozzá át még ma az ATi Radeon 9-es széria valamelyik kártyáját, nembaj az ha régi, csak megpróbáljuk azzal is, és hátha valami változik.
Remélem igen, már azt is letojom ha PIO módba megy a hdd, ha nem attól hal meg a gép.
-
Rive
veterán
Pl. szerintem ez egy 'olyan' lap: http://www.inregistratoare.ro/calcpdf/PCA-6751.pdf
Szóval a 430TX tuti. De innentől kezdve SZVSZ a későbbi Intel chipsetek is esélyesek - nem néztem.Az MVP3-hoz egy olyat találtam, hogy: # 3.3V and sub-3.3V interface to CPU
Szóval szerintem a konkrét alaplap kialakitásán múlik minden. -
Senki nem beszélt itt 4x*fullhd-ről isa-n, főleg nem ilyen csatlakozóval.
Ez valami kisfrekvenciás videójel jel lehet. Ennyi látszik a kártyáról. Kisfrekvenciás, mert ide max csavart érpár fut be, (nem árnyékolás) amin keletkező különbözetet a differősítő kiszűr bemeneten. És a CR mással nem foglalkozott videón kívül afaik.
De ahogy penya is mondta: jobb, nagyobb képet, és akkor lehet többet kideríteni róla
-
-
-
-
hááát a lap hivatalosan csak 400-as FSB-t tud, de múltkor mikor meghajtottam komolyabban a kis 1,3-as P4-et a TH7-ben akkor 520-as FSB-t vitt... ha másnem egy 533-as FSB-s procival sztem akkor boldogulna a lap
-
snake1977
őstag
-
-
-
-
-
-
-
Lehet EMS kartya is. Ugye akkor ugy kezeltek a felso memoriat a real modban futo applikaciok, hogy egy 64k-s reszre ha jol emlekszem 4 16k-s blokkban belapoztak a felso memoriat. Erre tobb modszer letezett:
- protected modeban atmasoltak (pl. EMM386)
- DMA copy
- HW kartya ISA buson keresztulUgye fel kellett tolteni a regisztereket a lap szamaval es egy megszakitast hivni, ahol ult az EMS kezelo. A sikerrol vagy sikertelensegrol a regisztereken keresztul ertesult a program. Jo moka volt...
-
-
törölt tag
És mi használja az RTC-t, az RTC-n kívül?
A Windows induláskor onnan tölti be az időt, aztán el is lehet felejteni... Felprogramozza a megszakításvezérlőt 1(?)kHz-re, aztán az összes rendszer és alkalmazás időzítés erről fut. Viszont a megszakításvezérlő a 14.318-as kristály 1/12-elt jeléről fut...
-
törölt tag
-
törölt tag
Cache RAM: 2 x EliteTM / LP61 64128F-4 / 9930S H1C32HA
Északi híd: VIA / VT82C598MVP / 0006CE TAIWAN / 13G076800
Déli híd: VIA / VT82C596B / 0009CE TAIWAN / 14D4N3081A K6 és K6-2 proceszorokban WB L1-en van. Ez látszik az RMMA tesztjén is az ALI chipsetes GA-5AX rev5.2 lapban.
-
törölt tag
Hm... Meglehet az is, hogy én emlékszem rosszul.
Lehet, hogy majd csinálok egy átfogóbb 486-os tesztet is. Amiben szerepelnek majd a WT / WB változatok is. Csak tudnám milyen programokkal lehet 486-ost tesztelni.
Van esetleg valakinek ötlete arra, hogy milyen teszteket futtassak 486-oson? Szívesen próbálkoznék játék tesztekkel is. Pláne, ha tudtok olyan játékot amelyik 3D gyorsítást is használ és elfut egy MMX/3DNow!/SSE mentes processzoron... kis nehezítés.
-
törölt tag
Semmi baj. Engem is érdekel a dolog.
Állítólag nem sokat számít a teljesítményben a writeback cache, de most már zavar a hiánya. Talán egy fél éve nézegettem AMD és Intel 486DX4-100-as processzorokkal (mindkettőből van WT és WB verzió), de ott talán csak az Intel profitált belőle egy picikét...
szerk.: Lehet, hogy az Intel DX4-100-at DX4-75-ből csináltam.
-
Én is processzor teszttel készülök, és ahhoz is hónapokba telt, míg össze tudtam szedni a procikat. Pedig olyan egzotikus procik nem is lesznek benne, mint Ákos tesztjében...
Ákosf: akkor te szerencsés vagy, hogy a keresleted találkozott a kínálattal. Én már hónapok óta keresek 800/133 VIA C3 Ezra procit, de nincs sehol, e-bayen sem.
-
törölt tag
Hm... Mi számít 64 bites utasításnak?
Mert például az összes dupla pontos lebegőpontos utasítás 64 bites...
De az MMX utasítások is 2x32=64 biten végeznek műveleteket...
Vagy az RDTSC ami egy 64 bites időbélyeget olvas ki a processzorból...
Vagy a CMPXCHG8B ami miatt nem fut a WinXP az 486/5x86-os processzorokon... -
Ranagol_5
senior tag
Elvileg ECC EDO kell bele, egyenlőre 256Mb van benne, és még nem vettem észre, hogy ne lenne elég mindenre. A dolog úgy áll, hogy ahogy már írtam, van 2x256 PPro és 2x512 PPro a gépben, úgy hogy mindegyikből még 2ő kéne. A nehezebb feladat olyan programot találni, ami képes futni 4szálon.
-
mivel mivel 3Dmark-al
Viccet félretéve, egy kis winrar, egy kis super pi, ugaz az csak egy procin futna. mehetne pár játék is quake, need for speed, ilyesmik.. egy kis audiokonvertálás is beficcenne,
Én ilyen halandó dolgokkal tesztelem majd őket ezeket legalább könnyen emészti az átlag nép -
nem a te fejedből megy ki, hanem én nem járok Pesten, te meg nem szeretsz postázni
viszont...
Kaptam egy felajánlást, kapok egy 1Megás PRO-t tesztre, Ranagol_5, neked írtam privit, el kérnék akkor tőled is, (remélem te is el tudod postázni) 1 512-es PRO procit és akkor meg tudom csinálni a 256k vs512k vs1M Pentium PRO tesztet
Visszatérve erre "a 286os letöltőgépre" de az egyáltalán hogy a francba lehetséges, hogy lekezeljen egy olyan gép egy 80gigás vinyót? -
Sajnos nincs túl jó állapotban.
A drivert, meg a dolgok egy részét sikerült felmásolni, de több ponton rendszeresen megakasztotta a gépet. A gép nem reagált semmire, és csak a reset segített. Szóval annyira jó állapotban már nincs. De nem kellett csalódnom, az előző tulaj(ok) felmásolták a drivert ahelyett hogy floppyról szórakoztak volna. Azóta már backupoltam -
Nem volt ezeknek általános a driverük? Mint pl. ma az nvidia kártyáknak gyártótól függetlenül. Fel tudod tölteni vhova a te drivereidet? Megpróbálok ütyködni holnap.
Megvan még a socket 4-es pentium alaplap kompletten, megkapja vissza a scsi kártyát + vinyót...és megpróbálom bebootoltatni a kártyával. Hátha. -
-
Tudom hogy nem tudod beazonosítani, nekünk se sikerült. Pedig egész levlistányi informatikus / villamosmérnök próbálkozott vele. Hátoldalán semmi nincs. Tele van ültetve.
Mint írtam annyira működik, hogy mind a két vga kimeneten bejelentkezik a kártya biosa. Azt hiszem ugyanaz a bios szolgálja ki mind a két kártyát...már csak azért is mert egy bios van rajta. Hogy mit ír ki nem tudom..mindjárt rápróbálok.
-
-
Esetleg ha kell az enyém, és ha eljössz érte elviheted, de a padlásról te cincálod le
Egyszer régebben enyhén illuminált állapotban voltam, aztán röhögni akartam, aztán kitaláltam, hogy a haverommal felcincáltatom a gépet a padlásra, valami hülye indokot mondtam neki, ő meg rendes volt és felvitte én meg közben röhögtem rajta.. tudom nem szép dolog, de akkor jó poén volt
Azóta ott van fent a padláson
-
-
Jelenleg melóba vagyok, de annyit tudok róla hogy egy compaq 486-os szerverben volt és 2db 1gb-os vincsi volt rajtuk. Természetesen működött, de most nincs miben kipróbálni mert sima ISA nem eszi meg. Annyit látni hogy van rajta ram meg egy cyrix 486slc proci vezérlőnek, tehát aránylag komoly cucc volt akkoriban.
-
az a spéci csatlakozós izé? az milyen komoly cucc má'
Van egy IBM 386os monstrumom, olyan csatlakozók vannak az alaplapon!
1985ös évjáratú a gép, van benne CD-ROM, kb 2X-3X akkora mint a mai meg gey dupla vagy talán tripla magas 5,25ös HDD ami 350MBami akkoriban komoly lehetett hisz az efféle vinyók 20-40MB-osak lehettek..
továbbá 4MB RAM, 2bővítőkártyán, de az a "memória kártya" kb egy 15X15ös nyákon van
és speckó IBM DOS van a gépen.. csak a táp elhalálozott17kiló a cucc, van fogantyúja is tiszta mobility
-
-
-
törölt tag
Na igen... Ha meg azt nézzük, hogy jelenleg (is) gyártanak néhányszor tíz MHz-es, belső cache nélküli processzorokat, akkor még visszafelé is fejlődünk.
Hm... De tételezzük fel, hogy igazad van és nem nagyobb a mostani rendszerek gyorsítótára, mint a 10-15 évvel (486/Pentium korabeli) ezelőttieknek akkor annak valami oka is van. Mi az???
Szerintem logikus, hogy a fejlettebb gyártástechnológiával ( 350-650nm -> 45-65nm ), amivel 100-szor annyi áramköri elemet lehet elhelyezni ugyanakkora helyen, nagyobb gyorsítótárakat integráljanak ugyanolyan célra szánt rendszerekbe. Úgy vélem, hogy ez az egyik legegyszerűbb és legbiztosabb módja egy rendszer teljesítmény növelésére.
-
törölt tag
Megjegyezném, hogy "mostani ~ legutóbbi időkben".
A 256kB és az 512kB alaplapi L2 cache volt az átlagos a 486/Pentium idejében, az ennél nagyobbak ugyancsak ritkaságszámban mentek. A mostani processzorokban meg az 1-2MB elég általános. Ez 2..8-szoros különbség, ami több mint egy. Vagyis nagyobb.
-
bárcsak én is tudnék ki menteni, kb milliárdos lehetnék
Mikor oda kerültem a céghez kerek 3éve, akkor baszkodtak ki 30ezer!!!!!!! procit meg memóriát, mert már nem lehet eladni, mert elavult... jahh 2,6os Xeonok voltak ha jól emléxem, meg 256MB-os DDR2-es memóriák.. tényleg nem nagy dobás a 256os memória de 3éve még 4et belecsaptál a gépbe oszt szevasz elég voltmeg azért a kidobásnál többet ért volna...
lazán nyomják
Akkor még Amerikai cég voltunk... most hogy kínai, ezek olyan zsugori skót gecik mint állat... a csavar is leltárba van, s papír nélkül nem adnak kibezzeg a szemmel nem észrevehető elhajlott hátlapú 4850est viszont kidobják... Ilyen világot élünk...
nembaj dobálják csak ezerszám ki, hadd gyártsanak többet és többet, lehet arra mennek hoyg hamarabb vége legyen a válságnak -
törölt tag
Szia Rive!
Van itt egy szétszedett AMD-K7750MTR52B processzor modulom.
Ezen L2 chippek felirata az alábbi:Samsung 019
K7C203615A-QC
TUL011ND KOREA ......... illetve a másikon: TUA010OI KOREAValószínűleg ez lesz a 200MHz-es áldozat, ha sikerül kitalálnom hogyan lehet 1:1-ben járatnia CPU-t és az L2 cache-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videó stream letöltése
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Gitáros topic
- Yettel topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Fujifilm X
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest