- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
talan meg emlekeztek ra - retro, kis desktop. ez volt az alpha verzio.
most itt a beta
itt beallithatom dual modba, vagy total felrehajthatom az egyiket, vagy a masikat. szerintem azt is meg tudom majd oldani, hogy a kis monitorral is szembe uljek. egy szintben vannak, es alatta is tobb hely van. jobb a kabelmenedzsment is.
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz
Steve_Brown #54322 üzenetére
Atlagos, a proci meg az erosebb resze volt, nyaron mar a ti4200 volt a slager, es a tuningolt athlon xp ment.
-
arn
félisten
A korabeli konfigokban total felesleges tultolni a ramokat:
Nem hasznalja semmi
A lap valoszinuleg nem is tudja cachelni, ha megis valszeg tobb cachet kell beletenni (mar ha lehet)
Ha nem cachelt, lassabb lesz, mint kevesebb rammal.Az emlitett mmx valszeg 430txet hasznal, az 64megat tud max cachelni.
-
arn
félisten
válasz
laskr99 #54300 üzenetére
korhu vinyot az egyik legnehezebb talalni... nemtom milyen p1rol van szo (93as p66 vagy 97es mmx - 3-400mb - 3-4gb), de akkoriban egyegy szeria ritkan ert meg 1-2 evnel tobbet. az evjaratnak altalaban mindig azt tekintem, amikor megjelent, mivel altalaban topkonfigokat celzok meg, igy kis esellyel fordult elo, hogy egy x eves konstrukcio azt a szintet kepviselte, amit en a gepeimben latni szeretnek. pl egy penya mmxben jol mutat egy fireball st - azok voltak akkoriban a leggyorsabb vinyok.
meg ezek torekvesek... vannak olyan dolgok, amit evekig sem talalok, akkor elnezobb az ember vele szemben, es lehet azt hasznal, ami van. regota keresek 99 vegi topvinyot, de nem igazan talalok, mert egyreszt kevesen hasznaltak olyat, es lehet meg is doglottek. igy a p3ba egy 40gs seagate van, ami becsapos, mert joval gyorsabb, mint a korabeli vasak, es sokkal halkabb is. nem azt szeretnem, hogy sebessegben is azt a kort kapjam vissza, hanem hangban "elmenyben" is a legkozelebb akarok hozza kerulni. akkoriban az ibm kb felevente uj tipusokat dobott piacra, igy sajnos nincs az, hogy beleraksz egy ugyanolyan tipust, amit kesobb gyartottak.
a regi magazinok bugazasa sokat segit abban, hogy milyen konfigokat adtak el akkor.
-
arn
félisten
válasz
laskr99 #54294 üzenetére
de nem mindegy, hogy milyen p3at (2002ben is jelent meg az utolso)... ha pl becelzom a 99q4et, akkor olyan alkatreszeket teszek bele, amik ebben az idoszakban mar elerhetoek voltak.
persze osszepakolhatsz egy quadot is v2vel, vagy egy 386ost 52x cdvel, esetleg egy penya mmxet 120gbos vinyoval, de vhol ilyen dolgokon mulnak a reszletek. teljesen mashogy fog futni a gep egy korabeli vinyoval es rammennyiseggel - ez epp ugy limital, mint ha egy adott korszakbol valo processzort raksz bele. mindenki maga donti el, hogy mi a fontos neki.
nalam is vannak kivetelek, praktikussagi okokbol, vagy mert szimplan transparens a konfigot illetoen:
* lcd monitor - sajnos nincs helyem crtre
* tap - ha tehetem uj, ha nem, akkoris inkabb arra megyek, hogy megbizhato legyen
* gyorsabb memoria - gyakran max a gyartasi datum alapjan lehet beloni, esetleg az elerheto dokumentaciok alapjan, de ha tipusban megfelel, nem befolyasolja a gep sebesseget ha nem lovod tul a beallitasokat (pl mmxbe pc133as sdram - sd66kent hasznalod) -
arn
félisten
válasz
snecy20 #54293 üzenetére
szerintem 20 ev mulva nem lesz mai ertelemben vett pc, de epiteni alapvetoen azt epitek, amit nosztalgikusnak erzek. nekem a "hoskor" a 90es evek, igy ez erdekel elsosorban, de a 2000es eveket is abszolut gyujthetonek talalom, mert olyan 2010ig nagyon pezsgett a dolog. de emellett hasznalni is szeretnem ezeket a gepeket (legalabb tesztelesi cellal, de inkabb korabeli programokkal), igy olyan dolgokat gyujtok be, amik lefednek egy korszakot, illetve nagyobb lepcsot jelentettek. igy a gep szinten egyelore ezeket tartom:
1990-95 - dx4 vlb, dos622
95-2000 - p3 gf256, win98se
2000-2006 - c2q 8800gtx, winxpsp2 -
arn
félisten
válasz
laskr99 #54290 üzenetére
mert korhu konfigokat akarok epteni, nem csak osszerakni a szezont a fazonnal
ha leulok eleje azt szeretnem, hogy minel hitelesebb legyen az "idoutazas".
(#54291) flymi: turelem kerdese... elobbutobb minden beesik.
midikartyam se hittem, hogy lesz valaha (ebayen 300-500 eurokert mennek), de megis lett.
-
arn
félisten
regen nyomtam egy "wanted"et - bazze, egyre hosszabb ez a lista
Processzor
Intel 486 50 1991
Intel DX4 100 1994
AMD K6-III 1999
Intel Pentium III 1000B SL4KL, SL4BR 2000
AMD Athlon XP 3200+ 2200/400 AXDA3200DKV4E 2003
Intel Pentium 4 3200 SL6WE, SL6WG, SL792 2003Alaplap
486 ISA 1991
Intel Advanced/ZP (Zappa) Intel 430FX 1995
Asus TX97-XE Intel 430TX 1997
Asus P2B-S 1.04 Intel 440BX 1998
Asus P2B-LS 1.04 Intel 440BX 1998
Asus A7N8X Deluxe 2.0 Nvidia nForce2 Ultra 2003
Asus P4C800-E Deluxe Intel 875P 2003Videokártya
Diamond SpeedSTAR Tseng ET4000 AX 1M ISA 1990
Western Digital WD90C33-ZZ 2M VLB 1993
ARK Logic ARK1000VL 2M VLB 1994
Cirrus Logic CL-GD5429 2M VLB 1994
Cirrus Logic CL-GD5430 2M VLB 1994
Cirrus Logic CL-GD5434 2M VLB 1994
S3 Trio32 2M VLB 1994
S3 Trio64 2M VLB 1994
S3 Vision864 2M VLB 1994
Tseng ET4000/W32p 2M VLB 1994
Hercules ARK Logic ARK2000MT 2M PCI 1995
Hercules Tseng ET6000 4M PCI 1995
Nvidia GeForce2 Ultra 64M AGP 2000
ATI Radeon 9700 Pro 128M AGP BBA 2002
ATI Radeon 9800 Pro AGP 2003
Asus Nvidia Geforce 8800GTX 768M PCIE 2006Hangkártya
Creative Sound Blaster CT1310 ISA 1989
Roland LAPC-I ISA 1989
Creative Sound Blaster 1.5 CT1320 ISA 1990
Creative Sound Blaster 2.0 CT1350 ISA 1991
Creative Sound Blaster Pro CT1330 ISA 1991
Creative Sound Blaster 16 CT17xx ISA 1992
Gravis Ultrasound < 3.7 ISA 1992
Roland SCC-1 ISA 1992
Media Vision Pro AudioSpectrum 16 ISA 1993
Creative Sound Blaster AWE32 CT3900 ISA 1994
Creative Sound Blaster AWE32 PnP CT3980 ISA 1995
Roland SCB-55 waveblaster 1995
Roland SCD-15 waveblaster 1995
Roland SCM-15 waveblaster 1995
Creative Sound Blaster Audigy 2 PCI 2003Drive
CDROM 1994/1995 1994
Sony CDU55E CDROM 1994
IBM Deskstar 34GXP DPTA-372730 27.3GB 1999
IBM Deskstar 34GXP DPTA-373420 34.2GB 1999
Seagate ST328040A 28.5GB HDD 1999
Western Digital Expert 2 27.3GB HDD 1999Egyéb
IBM M2 keyboard (USA layout) 1992
486 AT ház kijelzővel 1994
AT billentyűzet-hosszabító 1994
FSP235-60GT PSU 2000
Antec P180 ház 2005 -
arn
félisten
ez az ecs is kedvezobb aru volt, de azon keves kivetelek egyike, ami jol teljesitett a konkurenciahoz kepest. en is majdnem vettem egyet, de volt egy olyan gondja (legalabbis annak peldanynak), hogy nagyobb teljesitmenyu kartyaval az agp sloton nem tudott mindig megfelelo feszt leadni, es dobott egy resetet a gep.
rovid idon belul persze jottek jobb megoldasok. elsosorban azokrol a at/atx, ill mindenfele egzotikus chipsetekrol beszelek, amik mar a termekciklus vegen jottek, amikor kifutoban volt az a platform, a dragabb chipsetes lapok olcsobb alternativajakent. igy maradtam az nvidia/via vonalon athlonnal. intel ala meg a triton ota sose vennek mast, csak intel chipsetet.
-
arn
félisten
ezek az oszver alaplapok altalaban mar keson, es akkor jottek, amikor a budget kategoriaba ment at a dolog, illetve lassuak is voltak gyakran, meg a kifuto termekekhez kepest is.
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #54170 üzenetére
az ilyen jellegu kartyak sose erdekeltek
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #54165 üzenetére
a wiki szerint...
GeForce PCX4300 (geforce4 - de gyk egy gf2, dx7 support!)
GeForce PCX 5300
Radeon HD 2350 -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #54162 üzenetére
fogalmam sincs, hogy jutottam el ezekig a hwoldalakig... de arra emlekszem, hogy a p2 benchmarkjait mar aktivan bugaztam neten, amikor megjelent
igy az mmx/bx korszakban mar eleg felkeszult voltam abbol, mint mit veszek legkozelebb.
nekem ez a vmit hasonlitok vmivel, eleg kardinalis dolog volt, mivel mar kozepsuliban is mindig bekeredzkedtem az uj geptermekbe, tanarikba es a hasonlitgattam a 486dx2ot a dxel meg az otthoni dlcvel. probaltam osszegyujteni a bencheket, es adatbazisokat csinaltam belole, ami az akkori magazinokban baromi ritkan fordult elo. ha vmelyik haver vett vmit, atmentem letesztelni. a magyar magazinokban ilyesmi tesztek nem voltak tul gyakoriak - ezutan a netes hasonlitgatasok a nalunk meg nem is kaphato hwekkel - maga volt a mennyorszag.
95 elott alig volt epkezlab benchmark, csak azutan kezdtek elszaporodni.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #54156 üzenetére
akkor lehet csak en talalkoztam vele kesobb
akkoriban en csak chipet, computer panoramat, alaplapot, meg ilyesmit olvastam rendszeresen. a netes hwscene meg csak olyan 97-98 kornyeken indult (tomshardware, sharkyextreme, anand, etc), a magyar meg 99 kornyeken (hwsw).
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #54151 üzenetére
Oh a 2000es evek elso felenek megmondoembere
gyanitom szervizes lehetett.
-
arn
félisten
a melegites szerintem nem rossz otlet (hajszarito pl)... amugy esetleg beaztatni alkoholba, vagy ilyesmibe. mas savas cucc szvsz megmarna.
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #54042 üzenetére
Nekem mar boven az atxes idokben volt ilyen tapom, az ats tapokon rendes kapcsolo van. Azzal sem indul el?
-
arn
félisten
válasz
DarthSun #54024 üzenetére
pont egy szintben sehogy sem lehetnenek, mert eltero a magassaguk, de ilyen elteresre nem szamitottam oszinten szolva
ezeket a karokat ket egyforma monitorhoz talaltak ki, csak ahogy szamolgattam, a ket 27es epp olyan szeles, mint ez a ketto. ebben nem is volt hiba. vannak ilyen fuggetlen karos megoldasok, csak sokkal dragabbak, illetve en szkeptikus vagyok hogy annyira stabilan tartjak a kijelzoket, mint ez az egyszerubb megoldas (egy t alaku kar, gyk mindent lehet allitani rajta, csak az eltero magassag nem mukodik).
a hatter vilagitas homogenitasa nem az igazi, foleg a sarkokban... de egyelore ezt igy tudjak megoldani. amugy hasznalatra, es maga a formatum, gorbites nekem tetszik. aggodtam, hogy a fotoknal zavaro lesz a homoru kep, de a szelessege miatt epp igy tunik termeszetesnek. szerintem sikerult nekik jol eltalalni a geometriat, epp kitolti a latoteret, tullogasok nelkul, a pixelmeret is epp optimalis (hasonlo mint a 27es 16:9). erdemes jatszani kicsit a monitortavolsaggal, mert eleg mas az ember erzese, a tobbi monitornal nem befolyasolta ennyire.
sokfelen gondolkodtam - 16:9 32 qhd (uhdnal tul kicsik a pixelek), 43 uhd, de ezt tunt az arany kozeputnak sok szempontbol. egyelore jonak tartom a valtast, de en is kivancsi leszek a formatum jovojere.
(#54023) siti: ket bongeszoablakkal szoktam hasznalni
-
arn
félisten
megcsinaltam ezt a tobbkaros-monitor megoldast. kiszamoltam mindent, egyvmire nem gondoltam, hogy a vesa csatlakozas nem a monitor kozepen van mindig... dellnel felul, lgnel alul. franko
tapasztalatszerzesnek jo lesz egyelore, aztan meglatjuk, hogy mik a tapasztalatok.
ugyan nem retro... de igy egyszerubb, elore-hatra tologatni a monitorokat, ez az uw elorehuzott monitorral veszett jo dolog jatekoknal, ha epp fejmagassagban van.
-
arn
félisten
Nalam is a nosztalgia mozgatja a pcs szalakat. Jatekokbol sem erdekel az, amivel sose jatszottam. Hwbol talan a rolandos dolog, ami kivetel
az mt32ot ugy erzem nosztalgikusnak, hogy kozben jobb.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #54006 üzenetére
Amit ujabban szerzemeny, azon gyanusan sok olyan elem van, mint az en inwin hazamon.
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #53958 üzenetére
inwin.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #53954 üzenetére
A felso szerintem egy inwin haz a gombok formaja alapjan, 98-99.
-
arn
félisten
A q3 99ben egesz jol futott a korabeli jobb konfigokon, korabban inkabb az volt a tendencia, hogy fole lottek az igenyeknek, es a hwek egyket ev alatt behoztak. A jol futott... ertsd 30fps, a dos korszakban 10-20fpsre mondtak ugyanezt (sokan meg 10fps korul nyomtak). A mai igenyek vannak elszallva, hogy minden 100fps+ legyek 4kban, max felbontassal.
Az egyes gep jobbfelenek szamitott megjeleneskor, a kettesnel mar kb ket eves volt a q3.
-
arn
félisten
válasz
frescho #53927 üzenetére
Otthonra nekem se volt sose... meg akkor probaltam, amikor mmxem volt, es volt nemileg magasabb orajelu k6, de annyival gyengebb volt annal is fpuban, hogy sose fordult meg kesobb a fejemben. En is 6x86 p166+, p166mmx, p200mmx, c300a, c366, c566, athlon 1200 stb vonalon mentem tovabb. A 6x kivetelevel mind tuningolva persze
Sok demoban eleg jol rarepultek mar 96 kornyeken is az fpura, ezek 6xen is slideshowk voltak.
-
arn
félisten
válasz
alvaro #53923 üzenetére
Sdkartya olvasoval en 32gs kartyat szoktam hasznalni
csinalok egy vm gepet, felinstallalom a kivant oprszt floppy, cdisokrol, egy megfelelo mereture allitott vhdbe (pl regi gepehez doshoz fat16 500m). Egy proggival kinyomom sdkartyara, utana ez aktiv, stb. Csak ra kell masolni a szukseges cuccokat, amit hasznalni akarok. Be az atalakitoba, es mukodik. Igaz a legregebbi lapom a 93as 3/486.
A modszer remek, ket helyzetben volt gond az sdkartya ide atalakito:
Asus p2b - vmiert nem latja a bios, nem igazan tudom miert, a p3b frankon mukodik, es a sokkal korabbi lapokkal is.
Asus sis471nel a 2.1es lappal minden ok, a 2.0asnal a bios latja, de az fdisk nem... -
arn
félisten
válasz
frescho #53915 üzenetére
Tuningolva, kicsit szezont a fazonnal... max annyiban erdekes, hogy melyik lappal mit lehet belole kihozni, de nem igazan volt sok ertelme mmxet pakolni egy uj lapba 99 kornyeken. Probaltam a txet a k63+al is, ott is hasonlo jott ki (ott vmi 500 korul ment a tx, 550en az ali) - ehhez a laphoz inkabb v3 passzol a dummy agpjevel, az nvidiakkal sok gond volt veluk, foleg a korai chipverziokkal, eleg bugos volt az agp implementacio.
Ez van becelozva:
Asus p5a
V3 3000
128m ram
K6 3 450A proci meg hianyzik, az 500as k63+ot lehet nem kellett volna eladni
de igazabol a p3 700 es a dx4 teljesen jol lefedi a 90es eveket.
-
arn
félisten
válasz
frescho #53890 üzenetére
teljesen mindegy mennyi feszt adtam neki, a poston tul nem jutott 350en. ott a tablazatban az azonos orajelen valo meres (233on) - ott jol latszik, hogy a regebbi bencheknel nagyobb a differencia, es ahogy egyre procilimitesebbe valik az ujabb bencheknel, ott meg eltunik a tx elonye.
-
arn
félisten
válasz
frescho #53871 üzenetére
bizakodo voltam
de nem sikerult stabilizalni - igaz a feszultsegemelesen kivul sokat nem is tettem erte. kiegeszitettem a bencheket is: [link]
tx vs ali (asus tx97 vs asus p5a): azonos orajelen siman a tx jobb. az alinak a pci buszrendszere joval lassabb (setup default mindegyik). cpulimitnel kb egal.
291/83 tx vs 300/100 ali: ugyanaz, viszont ha cpulimitesse valik, akkor elhuz az aliatlagban a tx vmivel jobb.
-
arn
félisten
ma kicsit nyaggattam az mmxes konfigot... alapvetoen a pcios kartyakra voltam kivancsi 97ig dos alatt:
vga:
100,00% Diamond Stealth 64 Video 2001 2M PCI S3 Trio64V+
106,01% Hercules Dynamite 128 2M PCI Tseng ET6000
101,16% Hercules Terminator 3D/DX 4M PCI S3 ViRGE/DX
106,68% Asus 3DP-V3000 4M PCI NVIDIA Riva128vesa:
100,00% Diamond Stealth 64 Video 2001 2M PCI S3 Trio64V+
103,39% Hercules Dynamite 128 2M PCI Tseng ET6000
99,40% Hercules Terminator 3D/DX 4M PCI S3 ViRGE/DX
103,78% Asus 3DP-V3000 4M PCI NVIDIA Riva128a virge kivetelevel vmi hasonlora szamitottam, a virgenel remeltem, hogy lesz nemi elorelepes, megis csak magasabb orajelek. osszessegeben a riva128 az ultimate pcios dosos kartya, kompatibiltas, vesa, sebesseg, stb szempontjabol.
reszletek itt [link]
a multkor szoba kerult az mmx tuningolhatosaga - valoban nem okozott csalodast a kesoi 233as mmx (99 ev vegi). az egyik dosos diag szerint 0.28as proci - 291/83on alapfeszen siman vette a bencheket, gyanitom 300 sem okozna neki gondot. a hutese is csak egy szimpla korabeli 5cmes socket7 huto, a borda 32 fokos volt, a biosban a procira 53at irt. korrekt dbnak tunik. csak az fsbt tudtam emelni a tx97ben, a szorzo novelesevel meg se nyekkent.
igy tuningolva dos alatt egesz jol ramaszott a 400as p2re.
majd lehet megnezem a ss7ben is.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #53756 üzenetére
Mar eleg oreg db
persze hogy megy feljebb az obi, csak eppen nem rajzol olyan szepen - a fujiknal epp az obikat szeretem a legjobban mas rendszerekben ritka az ilyen karakteres.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #53751 üzenetére
Igy is f8 es 3-4sec volt a zarido...
es ez csak apsc, 35mm.
-
arn
félisten
egyik kedvenc konfig (haz nelkul)
1997 Q1 - Pentium MMX
Asus TX97-E rev 1.12 Intel 430TX
Intel Pentium MMX 200 SL27J
Mosel Vitelic PC133 SDRAM 7ns 64M
Hercules Terminator 3D/DX 4M PCI S3 ViRGE/DX
Diamond Monster 3D 4M PCI 3Dfx Voodoo
Creative Sound Blaster AWE64 Gold PnP CT4390 ISA
Gravis Ultrasound Plug & Play 1.0 8M ISAtobb kep [link]
-
arn
félisten
válasz
frescho #53718 üzenetére
A korabbi dbokban szorzolock is volt, en anno eloszor 166ost jarattam 208on, aztan 200ast 253on, ez utobbiban mar nem volt lock, de ezen az orajelen volt a leggyorsabb, emlekszem, hogy a haver korabban csodalt 200as penya klasszikjat nagyon elverte (vmi 1.5x differencia remlik).
En a txet favorizalom mmx melle, de majd megnezem mit csinal az emlitett kesoi mmx egy ss7 lapban.
-
arn
félisten
ezeknek az atalakitoknal a kapcsolo erintkezoi ugyanugy mukodnek ats lapon, mint a normal atxes lapoknal? gyk ha rovidrezarom oket, akkor indul az atx tap... legalabbis ezeket szoktam gemkapoccsal rovidrezarni.
-
arn
félisten
kb annyi, hogy rendesen mukodni fog a lapodban
amugy a katmai p3akkal szemben a tuningolt celeron a gyakorlatban semmilyen hatranyt nem szenvedett akkoriban. az sset kb semmi se tamogatta, amig az volt a csucsproci, hol a kisebb de gyorsabb cache, hol a nagyobb de alacsonyabb orajelu volt elonyosebb.
abba a lapba valszeg ez a max, slot1es procival: [link]
-
arn
félisten
az ilyen lapokat mar a maga koraban is messze kerultem, igy passz
a 366os procik kisebb valoszinuseggel mentek 550en, mint a 300asok 450en.
bh6bol is volt masodik verzio, amin volt ketharmadolas agpre 133as fsb mellett. az eredeti bh6 agpvel szvsz meg se fog nyekkenni 133on. az asus p3b szepen megy mar 133as fsbvel jol megvalasztott videokartyaval.
-
arn
félisten
Hasznal vki ide-usb atalakitot? Az a terv, hogy a regi gepek vinyojait egy hosszabb kabelen keresztul ra tudjam kotni a modern gepre, backup, etc miatt.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #53536 üzenetére
Alapvetoen nekem is egy kartyam volt, a gus classic melle kerult kesobb egy sb16, mert eleg sok gond volt a gussal a jatekoknal - ez kb olyan 97 korul tortent. Ezutan amig isabusz volt, mindig az volt a masodlagos kartya (live, audigy volt talan az utolso).
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #53532 üzenetére
A 486ba megy a midikartya, a rap10 kikerul egyelore - a ket hangmodulhoz (mt32, sc55) praktikusabb es jobb. A dos aranykorat igy minden szempontbol le tudom fedni midihez - gus, opl3, mt32, sound canvas, gmidi.
A gus pnp tartalekba lesz
nincs kulonosebb vonzalom, ugyanugy a komplett gepek tartozekai, csak finomitok a konfigokon. A 486 lassan tobbet er, mint a modern gepem
-
arn
félisten
válasz
frescho #53489 üzenetére
Nem terek ki... egy magon hasonlo, tobb magon jobb. De nehogy mar 2018ban az egy magos teljesitmeny legyen fontos. A hwes dolgok mar csak hab a tortan, es ez a lenyege, csak a c2d mar nyers teljesitmenyben sem jobb, semmilyen szempontbol sem.
De reszemrol mar hozzaszolasban leirtam, amit akartam, nem kivanok tobbet hozzafuzni.
-
arn
félisten
válasz
frescho #53479 üzenetére
Ez a dolog most is all... egy magon tud annyit, mai alkalmazasokban tobb szalon meg gyorsabb. Mi a gond? A fejlodesnek az is resze, hogy ugyanazt joval alacsonyabb fogyasztason kapod. Egy mai socnak alapveto resze a hwes gyorsitas, ettol is sokkal hatekonyabbak. Arrol nem is beszelve, hogy az alkalmazasi teruleteken, mint a nas, htpc, a hwes gyorsitas az elsodleges, a nyers cputeljesitmeny masodlagos.
-
arn
félisten
válasz
zoltanz #53411 üzenetére
Anno 4850e x2vel epitettem htpct, xbmc alatt egy fhd videot se tudott lejatszani frame drop nelkul, csak gyorsitassal. Ill az i7 4770 se birja el az x265 videot 4kban. Ha a gyorsitas tamogatott, akkor a proci mar reszletkerdes, de egy mai alacsonyfogyasztasu (10w alatti) atom is kenterbeveri a gyorsabb c2duokat nyers teljesitmenyben.
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #53311 üzenetére
20 col, ips panel, 1600x1200, 4:3, dvi, dsub, svideo, video, pivotos - tobb mint idealis. talan vmi aktualis 21es eizo/nec lenne jobb, csak kerdes hogy kezelik az analog modokat, es az 700+ eur.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Spórolós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Mikrotik routerek
- EA Sports WRC '23
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest