-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Yutani #15196 üzenetére
Elárulok valamit
Egyszer kipróbáltam egy zöld 566-os cerkát, és ment a PPGA átalakítóban!
Én is meglepődtem nagyon, nem tudom mitől függött, talán a lábkiosztástól, azon belül is a feszültséget meghatározó lábaktól?
Szóval ez lehet a vége, gondolom unknown-ként, mert ekkora szorzóról az a lap még az unokáitól sem hallott.mmcc02: attól még hogy nem ismer hivatalosan ilyen szorzót, attól még mehet 8x-os szorzóval, többször is láttam ilyet, csak nem ismeri fel a procit, meg nem 533-at ír ki pl., hanem teszem fel 512-t, vagy 526-ot, tapasztalataim szerint.
-
mmcc02
tag
válasz
Yutani #15188 üzenetére
Be lehet lőni 83 MHz-es FSB-t neki, meg szorzót 5-ig. Ezért a proci legjobb esetben kb. 415 MHzen fog menni, ami még mindig jobb, mint a mostani 300 MHzes
(#15189) gban: Köszönöm! Feszültséget nem tudok állítani, fagy is a rendszer a 300MHzes PII-vel, ha FSB-t emelek, mondjuk 75 MHzre.
-
-
-
-
-
válasz
Yutani #15092 üzenetére
Többek közt, de ha pld a Silkie-t hasonlítjuk az X-Men- ekhez, utóbbiak csak halvány utánzatok hozzá képest, nem kétséges sokat tudnak, látványosak, de egy Silkie- hez képest csak hátulgombolósok, és itt jön az érdekesség, a Silkie története mégis hihetőbb, habár mingdegyikről tudjuk hogy csak fikció.
-
válasz
Yutani #15086 üzenetére
'Én arra jöttem rá, hogy csak az a sci-fi időtálló, amelyben ezek a használati eszközök nincsenek részletesen leírva. Tehát nincs videofon, csak mondjuk kommunikátor, nincs mágnesszalag vagy CD, hanem csak adattároló egység'
Nem tudom olvastad-e A. E. van Vogt : "Silkie" és az "Űrfelderítő fedélzetén" című műveit? Metagalaktika 8 / 1985 /, nagyon jó példák erre a gondolatra, Vogt már az 50-60- as években, technika-függetlenül helyez minket a távoli jövőbe.Persze itt is játszik a technika, de olyan zseniálisan leírva mely egy sokkal modernebb korban is megállja a helyét
-
-
-
válasz
Yutani #15072 üzenetére
Pont ma is hallottam valami problémáról. Valami banális dolog volt a hiba. A lényeg, hogy nem ment a kütyü és mindenki adott tanácsot csak nem jót és nem gondoltak a legalapabb dologra. Aztán csak valami primitív alap dolog lett a megoldás... az most mind1, hogy miről volt szó... aztán gondoltam hátha... ne aggódj nem néztelek ennyire hülyének
Csak pont ma hallottam egy ilyesmi sztorit.
Más:
Sikerált egy ilyen lapot szerezni: Asrock K7Upgrade-600, azaz egy Socket A-s lap, de egy megfelelő átalakítóval (amivel sajna nem rendelkezem) akár socket 754-es procit is lehet bele rakni. Szééép!
Van pár NForce2-es ASUS (A7N8X-VM 2.02, A7N8X 2.00) lapocska, majd rájuk gyúrok teszt ügyileg. Hogy megy-e vagy nem-e megy-e el.
Egy VESA-s Cirrus VGA (AVGA3BVL 1.1, MACHSPEES VGA GUI 2000) is kikerült.
20GB-os wincsikből várható még felhozatal.
Vortex chip-es PCI-os noname hangkarik kellenek valakinek?Mellesleg azért mondom mostanában a dolgokat, hogy mik lesznek, mert már biztos, hogy karácsony előtt haza megyünk. Várhatóan szept végén okt eleje felé, de ez még egyáltalán nem tisztázódott.
-
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Yutani #15027 üzenetére
Nem jó, hogy így jártál
De a fenti gép tényleg szó szerint büdös? Amúgy nekem most olyan problémám van a retro géppel, hogy haldoklik a dvd író, és a K6III+ 450 kezdi nem bírni kék halál nélkül 600MHz-en. Elérkezett a vége? Innentől már csak rosszabb lesz? Minden úgy ment sokáig (amióta megvettem cskamacska kollégától) ahogy itt leírtátok... most visszavettem alapra. A kék halál amit mindig bedobott a jól ismert: irql not less or equal.
-
peti_s
addikt
-
-
válasz
Yutani #14887 üzenetére
Ha jól emlékszem, az MMX-eseknek kellett kétféle feszültség, legalábbis intel vonalon, a sima pentiumoknak nem.
ST és társaival sokkal ritkábban találkoztam, azokra nem emlékszem, noha a közelmúltban került hozzám egy PR300 IBM, ezekre csak egy feszültség volt írva emlékeim szerint.
Ezek közül volt ami dual feszt kért? -
-
Dodder
tag
-
válasz
Yutani #14795 üzenetére
Minden lapot 2 vagy 3 procival próbáltam, ha pöccre nem indult... alapból 233MMX,el ha nem volt ok akkor ment bele egy 450es K6-2 pont azért hogy biztos feljebb van jumperelve.. ha azzal se akkor elkezdtem nézegetni a jumperolást... és akkro beállítotam a 233MMX-hez... a régebbi lapokat megy egy PR100-as K5-el próbáltam.. szóval az az asus lap egyik proccal sem indult
-
-
válasz
Yutani #14696 üzenetére
Nem egy liga a ketto. Ugyan nincs TL a 700-ben az elmeleti fill rate meg egy TNT2 ultra-hoz kepest is sokkal jobb, legalabb 70-80%-al megveri. Teljesitmenyben atlagban egy eros procival egy sima Gef 256 es a TNT2 kozott van feluton. Ha a TL nincs kihasznalva, akkor pedig alulrol kozeliti a Gef256-ot, vagy a gyengebb MX-eket.
Ha linuxot hasznalsz, akkor viszont keruld az ATI-t, mint a tuzet. Azota Windowsra mar lassan megtanultak drivert irni valahol a 9700 kornyeken, linuxra azota se.
-
válasz
Yutani #14699 üzenetére
Stealth-em volt nekem is. Jó kis zsuga! Azonnal, kérdés nélkül cserélném rá a mostani 7000-es Radeont. Igaz win98 alatt volt vagy 3 különböző driver ami kellett neki. Az egyikkel a 3dmark meg pár játék ment jól, a másikkal a Q3 motorosok (Opengl-es). A harmadikkal meg minden egyéb D3D-s játék. Vicces volt. Az egyiket sárga drivernek hívtuk, mert a 3dmark99 átvezető képernyőinél sárgás képet adott. XP alatt már nem hinném, hogy lennének ilyen zavarok.
Szerintem 32bit-en szétverte a tnt2-eseket. Képminőségben meg úgy gondolom nem kell ecsetelni! Akkoriban teszteltem egy 500körüli k6-2ben egy pár kártyát (kölcsönkértem zsugákat egy pár osztálytárstól, meg havertól). Emlékeim szerint 1024*768*32b-ben ő vitte a prímet... csak az a baj, hogy már nem emléxem a felhozatalra. Csak egy részére: S540, AsusV7700, AGP-s 16MB-os Banshee meg V3-ak (talán két típust is), tán még az Intel 740-esem is volt tesztelve, tseng et6000+voodoo2, Gef2MX(ezek persze már verte az S3-at, de más is az időzóna), Gef2GTS, Gef4 mx420, mx440... voltak még , de már nem tudom a teljes listát.
Amúgy ez a Savage dolog nagyot dobbantott. Szerintem ennek az S3TC-nek köszönhetik, hogy még ma is élnek. Bár valószínű több asztali kártyájuk nem lesz, mert valamelyik mobil chip gyártó befalta.
Egyszer egy Savage 2000-et is kipróbálnék szívesenMajd imádkozom a kukaisteneknek!
Amúgy aktívhűtést pakoltam rá (5V-on egy 5cm venti), így meg lehetett emelni az órajeleket. Sajna a részletekre már egyáltalán nem emlékszem. Kár, hogy nem irogattam le dolgokat annak idején.... kár hogy nem írok le dolgokat mostanában sem! -
válasz
Yutani #14696 üzenetére
Biztos igazad van, 7000-es szériás Radeonom sosenem volt, de vmiért úgy rémlett Geforce-ok Radeon DDR/SDR-el, míg a Gerforce2 széria a Radeon 7000/7200/7500 volt pariban, ezek szerint csak papíron, mint abban az időben mindenki (Savage2000, Voodoo4/5), gyakorlatig az Nvidiának nem volt épkézláb ellenfele, max hellyel közzel a Geforce2MX200-ig értek fel a középkategóriásnak szánt ellenfelek (Voodoo4, meg ezek szerint a 7000-es Radír), míg a felső kategóriások meg az MX400-ig (Voodoo5, talán 7500-as Radeon), mondjuk a Savage2000 nem tudom melyik MX-hez/Geforce1-hez mérhető, bár az egészet hasraütésszerűen saccoltam, szóval teszt/utánaolvasás nincs mögötte
-
-
-
-
-
-
válasz
Yutani #14102 üzenetére
Én már egész jól kifosztottam a srácot
Voltak Pentium PRO procijai azokat el is hoztam
zoltanz! Biza jól össze lett válogatva az a kis 386-os.. sajna a külső optikát nem tudtam életre kelteni benne, meeeg a Mpeg gyorsítós Video Blaster kártyát sem, az valszeg nem működik, pedig úgy büntetett volna ha célhardverrel tolta volna 640be a videókat -
-
válasz
Yutani #13854 üzenetére
Megírtam aukció hozzászólásban, hogy ez egy GF 7600GS 64 bites memóriával, erre kitörölte az eladó a "kérdést". Ez mennyire korrekt már?
Persze
az ostobájalehet, nem tudja, hogy a GPU-Z adataiból meg lehet mindent tudni a kártyáról. -
válasz
Yutani #13513 üzenetére
Hát pajtás, látod lehet... és ezért is lehet, hogy az én K6-os megatesztemben miért mentek jobban a K6-osok, ugye mmondtam hogy nálam játékok alatt a 600-ra húzott K6-III+ szorongatta a P3-at míg nálad a Celeronnal tudták csak felvenni a versenyt... lehet hogy nálad a sok memória miatt vissza lassult a cucc...
frescho kollégának van egy tesztje ahol kimérte több rammal a vissza lassulást de már nem emléxem melyikbe... fresi! linkeld csak be nekünk azt a tesztedet -
zoltanz
nagyúr
válasz
Yutani #13473 üzenetére
Emlékszek annak idején mekkorát ütött a COD (2003) és a MOHAA (2002) grafikája is, pedig csak egy feltupírozott Quake 3 (1999) motor volt alatta.
Monjuk a Doom 3 -nak a szűk/sötét terek a hátrányai, amiatt nem domborodhatott ki a látvány igazán (amúgy az is lenyűgöző a maga nemében).
-
cskamacska
addikt
válasz
Yutani #13317 üzenetére
És a vége az lesz, hogy semelyiket nem használod, és csak porosodik a sok lom a szekrényben.
Már vagy 2-3 éve elhatároztam hogy raktársöprést kellene tartani, mert a legtöbb cucc nincs, és vélhetően nem is lesz kihasználva. Pláne ha hozzáveszem, hogy kártyákkal römizni egy dolog, de Win98-ból egy ma is használható stabil rendszert szerkeszteni nem kis idő, és erőfeszítés, és ha hozzávesszük, hogy a gyakori kártyacsere rutinszerűen felborítja a Win98 lelkivilágát..K6-III 550 témához: én is csodáltam a leggyorsabb K6 procit egészen addig, míg az egyik jóember arról panaszkodott a HWSW megboldogult K6 topikjában(béke legyen vele), hogy az 550-es procija a 600-at is problemásan viszi. Talán ebben kis rossz alaplap/user error is lehetett, de a lényeg, hogy eszembe nem jutna fizetni akkora felárat, ha normális körülmények között azt sem lehet komolyabb órajelen(pl 700MHz) futtatni biztonságosan hosszabb távon.
Lásd még 3200+ Athlon XP. Még tavaly is kelt el annyiért ilyen proci, mint amennyiért el tudtam adni a tunyingos zármentes 2500+ példányomat..2005 nyarán..
2500/2600+-os proci, legyen az akár duálosítható mobil, a kutyának nem kell, bezzeg a 3200+, nna az.
-
válasz
Yutani #13320 üzenetére
"Az Atom ebbe a sorba nem illik bele, mert nem teljes értékű dektop termék"
Én pedig mint teljes értékű desktopot használom, és eme post is azon készül (máson nem is készülhet, más nincs itthon, csak 3 atomos gép)
A fejlődést nem csak órajelben és teljesítményben lehet mérni.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Yutani #13317 üzenetére
Megértlek, mert nekem is voltak -már elmúlt- nagy kedvenc korszakaim, ilyen például a Socket 7, ami a legtovább volt jelen életemben. Aztán a Duronok fogtak meg, így egy időben összeraktam a lehető legjobb Duron konfigot (1.8GHz alapórajelen). Aztán meg az Athlon XP 2000+ volt sokáig a nyerő, 2004-ben vettem egy olyan konfigot, 2007-ben adtam el, mai napig használja egy haverom, szénné húzva már évek óta
Intelből túl sok mindenem nem is volt, ami megfogott. Grafkártyák közül meg a GF2/4 amiket szerettem, meg az első komoly 3D-s a Voodoo 2 volt nekem
Hogy örültem neki... aztán meg már csak ATi-k voltak főleg...
-
válasz
Yutani #13316 üzenetére
Igazából annyi retro cuccom van, hogy ha ennél is retrósabb gépet akarnék használni, nem is tudnám eldönteni, hogy mit használjak. Valami K6 alapút? Esetleg VIA C3 alapút? Vagy legyen egy jó S370 Celeron/PIII? És a VGA? 3dfx V3 vagy V4? GF256, Radeon 7200 vagy Savage2000? Vagy GF2Ti, R7500, R8500LE? Vagy valamilyen jófajta GF2/GF4 MX? Á gyerekek, ez őrület.
-
sladka_pani
senior tag
válasz
Yutani #13293 üzenetére
Brutális!
Amúgy most hogy ügyködök vele, valakinek valamilyen ötlete, amivel már filmet tudok nézni, vagy mondjak le róla? Sajna az XP beépített asszem 9-es WMP-je akadozva de lejátszik mindent (DVD és DivX-ről van szó), a MPC-HC meg nem megy fel rá, mert i586-os a proci és i686 a minimum neki. Valami lejátszó rá, vagy ez csak ennyit bír?
Mert azelőtt 333-as procival divx-eztünk meg dvd-ztünk, asszem cyrix proci volt. Igaz más kódolások lehettek a filmekben, de most se Bluray ripet akarok futtatni, egyszerű 700 megás filmecskét, pár éveset. Valami ötlet hogy azért lejátszon egy normál dvd-t? -
-
válasz
Yutani #13257 üzenetére
NA majd minnyá
amúgy így sanszos hogy alapból 2processzort hajt a driver, mert raktam be a gépbe egy sima Rage Fury PRO-t azzal 2ezer pöttyöst kaptam a 3Dmark200-ben míg a maxx-al 3300at adottszerk: NEm tudom uninstalálni, kiválasztom hogy távolítsa el, lássa is hogy Fury MAxx alá van telepítve, be akarom pipálni hogy akkor uninstalálja mind a 2 VPU-tól el a CCC-t erre kiírja hogy enm leeht régebbi vagy nem ATI drivert uninstalálni
lehet csak szűz Win kellett volnará, nem így összecsereberélni.. mindegy.. a léyneg hogy mégis műxik -
válasz
Yutani #13098 üzenetére
Plusz info. Ahogy látszik, a megadott kártyákhoz meghatározott jumperelés tartozik. Lehet aztán, hogy az MX4000-hez tartozó jumperelés jó mondjuk a GF3-GF4 kártyákhoz, meg kell nézni. Persze valószínűleg a lentebb található képen látható memória kiépítéseknek egyezniük kell, így elképzelhető, hogy csak a 128 megás GF3 és GF4 kártyákkal képes együttműködni. Jó kísérletezést!
-
-
-
-
-
válasz
Yutani #12841 üzenetére
"Őszintén szólva felbosszantott, amikor lett egy 1.7-es S423 cuccom, amivel indultam volna a kategóriájában, de amikor láttam, hogy már átalakítóval 3GHz körül vagy a 423-asok között, úgy gondoltam, a franc fog most már beszállni, úgyis jelentéktelen pontszámot tudtam volna elérni ahhoz képest. Mint ahogy az összes többiben az alsó kategóriákba voltak csak jók a pontszámaim.
"
Nekem meg lerakas szerver van a kezem ugyeben, amikbe nemlehet belehegeszteni egy normalis videokartyat. Egy fullos P4 Xeonnal hiaba indulnek a PCI vidkari miatt, mert csak single threaded/grafikai tesztek vannak. Az elet harc, de ez van
-
válasz
Yutani #12827 üzenetére
A platformot ha alaplap szerint nézzük, akkor beleférnek az átalakítós megoldások, hisz azért mert eredetielg nem készült az átalakítós processzor abba a foglalatba amit az alaplap támogat, annak ellenére maga az alaplap elboldogul az átalakítós CPU-kkal....
A s754-es átalakítós Socket A-s azért bukik, mert a többi esetben csak egy átalakító kerül a CPU és az alaplap közé, de a CPU-t továbbra is az az alaplap szolgálja ki, míg az Asrock megoldásánál abban az átalakítóban más lesz a memória vezérlő is, tehát az alaplap feladata is eléggé megnyírbálódik..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged