- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlindMind
tag
válasz
HermannG #77259 üzenetére
Ne felejtsd el hogy a 2 lap közel sem "egy idős" a Saber 1.0-ja a széria elején jött ki nem véletlen hogy pl. ramokból nem eszik 2000 felettieket, míg a Fatality a széria későbbi darabja kifejezetten a VRm és egyéb hibákból tanulva fejlesztették. Illetve nem véletlen hogy van rajta M2-es foglalat is ami nagyon nem volt gyakori a 990es időkben! A VRMje az Asusnak is ugyan olyan jó csupán kisebb a OC potenciálja a korai széria hibái miatt.
-
br120
csendes tag
válasz
HermannG #77254 üzenetére
Ha nem tuningolod a procit , muszáj alulfeszelni , mert alap beállításokon a szükségesnél nagyobb feszültséget kap és fölöslegesen melegszik. Bár a processzor még elketyeg 80-85 fokon is teljesítményvesztés nélkül , de ha a VRM túlmelegszik , akkor throttlingolni fog a gép és az már elég látványos lesz - a hozzászólásaid alapján ezt te meg is tapasztaltad.
Egyébként én nem vagyok elájulva ennek a 990-es Gigabyte lap VRM-től , mert ha megnézed a fenti képernyőmentésen az IBT program ablakában a Time(s) oszlopot , folyamatosan emelkednek a számok a 2. körtől a 9-ig , ami azt jelenti , hogy ahogy egyre melegebb a VRM , úgy csökken a proci teljesítménye.
Itt ugyanaz a proci egy MSI 970 Gaming lapban.
Itt pedig egy Asus M5A97 EVO R2.0-ben van a 8350-es.
Sokkal kisebb a különbség a jobb VRM miatt. -
-
-
Lacpac
őstag
válasz
HermannG #77241 üzenetére
Nekem ez a lap 4,7-ig jó volt. Itt is a cpu fűtötte el magát, nem a lap fogyott el.
Ha nem az extrém tuning a cél, akkor egy jó 970-es lap is ok.
Pl a linkelt, vagy ez:
Giga 970a ud3 vagy ud3p -
-
Jamespapa
csendes tag
válasz
HermannG #77224 üzenetére
Egyes Win10 rendszereken a Windows elfelejti a lapozófájlt törölni, esetleg még lehet VGA cache probléma ha csak játékoknál jön elő, nekem BF2 akadozott még driver frissítés után az "árnyékoló gyorsítótárat" újra nem képezte, amire várni kellett minden mapon külön egyesével. Ilyenkor 100% volt minden mag a CPUban.
De ha jól értem csak letöltés közben jön ez elő? Mert még HDDnél főleg belassult ha éppen írt, ezért kapcsoltam ki a Windows frissítést még HDD-n volt a rendszer, igen látom neked SSD van, csak arra utalok, hogy lehet a lemez a baja.
-
-
finest
addikt
válasz
HermannG #77234 üzenetére
Valószínűleg nyernél blower fan-es hűtővel pár fokot. Szerintem egyszerűen felfűti a levegőt a házban a VGA és ezért nem tudja elvinni a hőt a hűtőről.
Nem akarlak lebeszélni az 580-asról, korábban több 8350-es gépem is volt itthon a gyerekeimmel játékra, 1060-as blower fan-as VGAkkal.
Már csak egy FX konfig van itthon, az egy 8370-es 4,5Ghz-en, abban pont egy 480-as VGA van, azoknál talán kissebb volt a fogyasztás, nem is melegedős.
Szerintem, ha van kéznél kisebb fogyasztású VGA, teszteld ki, h milyen a melegedés, legalább kizárod ezt a lehetőséget.
Más, ha csak újabban melegszik túl, mert eddig 69 fokig ment max, akkor nem a BIOS-ad túl sok feszt? CMOS reset? Manuális feszek, ahogy fenn írták.
Mikor jött elő ez a probléma? -
válasz
HermannG #77228 üzenetére
Sajnos csak ez a kép maradt meg ebből a hőskorból...
Szóval ahogy említettem, "tökéletesen" befér oda az a venti
Szabályzás nélkül valami 3000-ret forgott.
Az a felfelé ágaskodó csoda pedig egy thermalright vrm hűtőborda.Igazából szerintem nem is ért oda rendesen a mosfetekhez, szóval ezzel nem éri meg tesztelni én már leteszteltem hogy nektek ne kelljen xD -
válasz
HermannG #77226 üzenetére
Volt ilyen lapom,tökéletesen odafért egy 9,2cm-res venti. Az egyik oldaláról a hátlapi takaró szorította, a másikról meg a procihűtő. Esetleg ha van, próbálj ki több méretet és valamelyik csak jó lesz.Érdemes még az északihíd hűtőbordáját megfűjni ventivel, mert emlékeim szerint az is odapörkölt a hőmérsékletnek.
Esetleg keress load line calibrationt, (LLC) talán azzal is vissza tudsz venni a hőmérsékletből.(Bár talán kevésbé lesz stabil a cucc, ha van időd próbálgasd)
-
paleinho
senior tag
válasz
HermannG #77224 üzenetére
1. Bisosban turbót kikapcsolni (nem tudom asrock lapokban mi a neve, turbo boost, turbo core vagy valami hasonló?)
2. proci feszültséget visszavenni, ha AUTo-n van, akkor főleg1.3-1.375V között van talán az alap, terhelés közben valami progival megnézheted mennyit kap, de én alapórajelem megnéznék 1.3V körülit, ha megy mehetsz lefele, amíg stabil marad
3. VRM fölé tegyél egy ventit
sok hasznos info összefoglalóban, igaz ez asus lapokra vonatkozik, de gondolom segít valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest