- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balathruin
veterán
válasz
Kyward87 #56092 üzenetére
Az alaplapról keresel egy képet és megszámolod hány fázisos a VRM. Ami nagyon nem ajánlott, az a 4+1.
Gigabyte 990XA-UD3 -> processzor és a VRM hűtés mellett 10 kocka -> 8+2 -
V!ck
senior tag
válasz
Kyward87 #55510 üzenetére
(#55511) Hencsoval ellentétben csak akkor ajánlanék 990FX-et, ha tervezel Crossfire-t. Inkább egy normális 970-es lap, pl Asus M5A97 EVO R2 vagy Giga 970 UD3P asszem. Többen ajánlják az Asust, én is azt vettem. Ha hosszútávon gondolkodsz, érdemes egy FX8320-at venni, amit bőven a 8350 órajele fölött tudsz járatni megfelelő hűtéssel, a gyári hűtő semmire sem jó. Az FX-ek memóriavezérlője hivatalosan 1866MHz-et tud, érdemes ehhez mérten venni ramot. Pl. HyperX Fury 1866. És most leírtam a saját konfigomat
de hidd el, nem véletlenül vettem ezeket...
Videókártya kérdésben: Szerintem a 8 magos FX-ek 4GHz fölött szépen meghajtják a GTX960, R9 270X, R9 285 szintű kártyákat, illetve ha nem, akkor sem tudsz intelt rakni alá, szóval tökmindegy. Ha ezeknél kisebb kártyát veszel, azok lényegesen lassabbak, ergo nem időtállóak. Ezektől erősebb kártyák meg 100k+ körül szaladgálnak, gondolom nem nagyon gondolkozol rajta...
Mégegyszer: ez mind szigorúan a saját véleményem.Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest