-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ViZion
félisten
válasz
Yllgrim #43048 üzenetére
Jujj, nagyon slim radiátorok azok...
Nálam procira a 30-as 360-as KEVÉS, ha halkat is akarok, ezért kap még egy 360-as, 45 vastag radit. Neked a VGA is fűti... bizony oda kell fújás játéknál. A kettő radi ~100 font, a MO-RA3 pedig 130 font, jóval nagyobb felülettel. Házba az nem fér be, de halk...Ventivezérlőnek Scythe, Bitfenix cuccok is jók nagyon, vagy mint jelenleg nálam: 7/12 V kapcsolás, kész. Csak elfelejtem néha átkapcsolni, mondjuk akkor sincs gáz, de kicsit melegszik a cucc. Pumpáról nemrég volt szó (3-4 napja kb.), ennyit bármi elbír, hangban meg jött pár jó ajánlás a vizesbe.
-
MrM94
addikt
válasz
Yllgrim #43013 üzenetére
Attol meg nem magad alatt kell vagni a fat,meg megneheziteni a sajat helyzeted.Nem cska annyi van hogy huzzuk a szorzot adunk egy kis feszt,vagy huzzuk az fsb-t es adunk egy kis feszt...Nem ennyibol all a tuning..
A Finomhangolas hol marad? Pl vannak helyzetek ahol a procc szorzobol nem megy tobbet viszont fsb bol igen, vagy fsb bol tobb feszt ker es vice versa... A ram tuning sem abbol all hogy felhuzom 3ghz re 40 40 40 90 idozitesekkel xD.Ott is van egy bizonyos pont,ahol az idozitesek,es az orajel a legjobb teljesitmenyt hozza, ha vigyazni szeretnel rajuk akkor meg a feszt is megnezed,hogy erdemes e ennyivel tul feszelni..Ehh mindegy,vegen lebacnak a modik majd hogy miert irkalok ilyeneket. -
Habugi
addikt
válasz
Yllgrim #43013 üzenetére
Teljesen normális hogy "játszol" az új konfiggal. Tavaly év végén leptem meg magam vele és szerintem 5-6 hétig nem másztam ki a biosból, rendszeresítettem egy második kijelzőt hogy minden érték/hőfok/stat szem előtt legyen ha játszom, meg akkor is ha nem!
A második monitorból azóte se "gyógyultam ki"..., pedig egy kis 1280*1024es csatamatróna!A lényeg, hogy hosszútávon megfogadd az itteni hozzáértőbbek tanácsát.
-
ViZion
félisten
válasz
Yllgrim #43010 üzenetére
Korábban ezt is kitárgyaltuk itt, de még logout teszt is volt: HT link és CPU NB nagyon keveset jelent, ahogy a ram sebessége is (1600 vs. magasabb órajeleknél főleg), mert a rosszabb időzítésekkel a magasabb frekiből származó előny nagy része elenyészik. Gyakorlatilag akkor éri meg ezekre időt fordítani, ha huzamosabb ideig memória sebességre érzékeny alkalmazás fut. Játékban, átlag használatban a gyorsulás nem érezhető. Azért meg felesleges fűteni a rammal, hogy pl. egy filmet 15 perc helyett 14,5 alatt konvertáljon -szerintem.
A mindent tuningoljunk egyszerre továbbra is ott bukik, hogy ha instabil lesz, akkor totózni kell, hogy mitől. Ha egyszerre egy komponenst tuningolsz, akkor meg egyértelmű,ill. jobban kizárható. De kinek mi.
-
ViZion
félisten
válasz
Yllgrim #43004 üzenetére
"...az fsb emelese, ami azert jobb mert tobb komponenst is huzol vele es elvileg jobb magonkenti teljesitmenyt kapsz."
Nem. A módja a stabil tuningnak, hogy egyszerre egy dolgot változtatsz, kiszűrhető miért, honnantól nem stabil. FSB emelésnél ezt hogy oldod meg? Nem véletlenül volt régen is extra a szorzózár-mentesség.Az elvileg jobb teljesítmény kizárt, mert az FSB egy referencia csak, a proci sebességét a szorzó és FSB szorzata adja. Mindegy hogy éred el a mittomén 4 GHz-t, lehet 10×400 vagy 20×200 a sebesség ugyan az. (feltéve ha a többi cucc is azonos értéken megy)
jeni: parancsolj
-
MrM94
addikt
válasz
Yllgrim #42894 üzenetére
Felejtsd el azt az orajelet azokkal az idozitesekkel.Az gyengebb mintha 1600on megszorongatnad az idoziteseket..
Vedd vissza 1866ra 9-10-9-27 el vagy 2133 valami laza idozitesekkel.Ha normalis hutobordas ramod van akkor adhatsz neki 1.65 ot is.
De ez itt mar nagyon off. -
-
Habugi
addikt
válasz
Yllgrim #42884 üzenetére
Bezony, ez már teljesen korrekt eredménynek tűnik!
Ha már úgyis belemelegedtél és a VGA-t is csöcsörészed, listáztathatnád magad a tunning topicokban (vantage, 2011, 2013..), többötöknél is ott figyelnek az aszfalt szaggató 290/290x-ek a top40-ekben pedig alig van FX, van ahol egyedül vagyok, botrány! Szólj hátra Chewbbaccának hogy adjon rá energiát és had szóljon!
Najó, nem offolok ezzel többet.., csak tök jó lenne.
-
Laja333
őstag
válasz
Yllgrim #42832 üzenetére
Nekem is szokott ilyet csinálni. Néha ennyi mint neked, néha meg 8500+ ugyan olyan beállításokkal. Volt olyan, hogy bios alap beállítás és csak asus AI suit-tal tuningolva tudtam elérni a 8500+ pontot (ugye így még APM is ment). Aztán biosban beállítva ugyan azt mint suitban, megint visszaesett 8000 alá. Aztán játszadoztam vele, és most sikerült megint belőnöm 8500+ pontosra. Már nem merek hozzányúlni.
Egyelőre még nem tudtam rájönni erre az anomáliára. Amikor 8000 alatt voltam, próbáltam én is nagyobb fesszel, és meg is ugrott a pontszám. Aztán amikor visszavettem a feszt, sőt még alacsonyabbra mint akkor volt amikor 8000-et kaptam, továbbra is megmaradt a 8500+ pont. Szóval én már végképp tanácstalan vagyok. Tök random. Mikor milyen kedve van.
-
lee56
őstag
válasz
Yllgrim #42832 üzenetére
Igen, úgy kb 500 ponttal illene többet kapnod. UEFI-ben a turbót és főleg az APM!!!-et kikapcsoltad?
Esetleg próbáld meg a teszteket lefuttatni, úgy hogy minden energiagazdálkodásos dolgot is kinyomsz (csak egy teszt erejéig persze), asus-nál van valami EPU hülyeség is, talán az kavar be?(#42833) bayarena : Nem lett volna rosz, de sajnos úgy döntöttek AMD-ék hogy nem fejlesztik tovább párhuzamosan az APU és a sokmagos CPU vonalat, utóbbi kárára. Én is sokáig vártam, gondoltam még legalább a Steamroller
magokmodulok megérik hogy FX szülessen belőlük, de nem.Mondjuk érdekes hogy így a mantle-val épp azt mondják a legjobb eredmény akkor van, ha sok magra eloszlik a terhelés (sok szálon képes etetni a GPU-t), és ilyen APU jelentleg pont nincs
. A jövőben pedig a nextgen konzolok-hoz hasonló felépítés fog elterjedni így valószínűleg az asztali környezetben is. Fokozatosan erősödő GPU, és csökkelnő CPU (legalábbis magonkénti) teljesítménnyel. Azért kiváncsi leszek mikor lesz először 6-8 magos APU.
-
marquuard
veterán
válasz
Yllgrim #42841 üzenetére
Mondjuk az alacsony fesz is okozhatja, hogy kevesebb pontot érsz el. Feljebb van egy IBT teszt, ahol 4,5GHz megy nálam 1.206V-tal, és eldiablo észrevette, hogy 2-4 GFLOPS-al kevesebb a számítási teljesítmény, mint nála azonos beállításokkal. És a Cinebench is kevesebb volt. Oké, hogy betonstabil, de akár ez is lehet az oka. (Bár biztosra nem mondanám, mert elég laikus vagyok ezen a téren, de előfordulhat.)
-
ViZion
félisten
válasz
Yllgrim #42828 üzenetére
Nah, erről előbb kérdezzmeg pár szakit, mielőtt kidobod a pénzed. Pl. MiklósaSSS nagyon tuningolt, ramot is. De picit tudok én is segíteni:
elsőként, miért szeretnéd a ramot húzni? Benchmark az csak benchmark, játékokben az 1333 vs. 2400 is minimális gyorsulást hoz. Ez a helyzet minden másban is, kivéve: tömörítés, nagy batch actionok PS-ben, renderelés, videó konvertálás. Viszont mennyit használod ezeket? Ha egész nap, akkor érdemes lehet váltani (sőt esetleg i7 és 2400-as tuning ramban agyalni), amúgy szvsz semmit nem fogsz érezni belőle (illetve igen, mert placebo hatása is van).
Másik, hogy jön a DDR4 és vége. Bizony, utána minden DDR3 lassú lesz -ez nem azt jelenti, hogy kidobós, de aki mem sebességre érzékeny (lásd fentebb), megintcsak jobban jár a váltással.
Harmadik pontként: teszteld. Egyszerűen leveszed a legkisebbre, játszol, dolgozol pár napig és lásd: nem érezhető. Egy időben teszteltem 24 GB rammal a gépem, viszont @1333 használtam, nem voltak azonosak, azért. Majd eladtam a 8 GB-ot és felraktam 1600-ra a maradék 16 GB-ot... sebességben semmit nem érezni. -
marquuard
veterán
-
Habugi
addikt
-
czundermák
aktív tag
válasz
Yllgrim #42807 üzenetére
Két hónapja használok FX-et, az első napokban a pokolba kívántam, aztán rá egy hétre már annyira megszerettem, hogy már elképzelni se tudnék ennyi pénzért mást a gépemben.
Tökéletesen elég mindenre, NetBeans buildeket mint a villám úgy csomagol, játékok alatt sem kell szégyenkeznie, fogyasztásába belekötni nem érdemes, ezt nem rég már kifejtettem.Nálam megáll a tudomány Brockennel 4,5 gézán, de már kapott a fejére 5Ghz-et. Egyelőre várat magára a nedveshűtés, gyűjteni kell minden fillért a japán túrára.
Még annyi, hogy egy R9 290-et hajt, 4500Mhz elég alá, kártyát is lehet húzni neki nyugodtan, 1100/5300Mhz GPU/Vram van belőve alulfeszelve, szigorúan az alsó PCI express foglalatba, hogy ne hozzanak létre maguk között a procival valami térgörbítő hőmérsékletet. Nem rég óta társa a kártya, de azóta nincs ami megfogja, már csak egy jóféle 2x4GB Viper3 Black Mamba kéne aztán ihaj-csuhaj-heje-huja 3 évig hozzá se kell nyúlni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest