-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
válasz
Oliverda #189 üzenetére
Bocs hogy előre figyelmeztettem a nagyérdeműt, még mindig nekem van esve pár ember, ha jól mérem fel a helyzetet, egy rossz szót sem szóltam senkihez. Nem vagyok intel fan mielőtt bárki is pistikének nézne... Bocs hogy átlátom valamennyire a helyzetet és ezt le merem írni.
-
válasz
Oliverda #120 üzenetére
Ezt az installert kell leszedni:
http://lunatics.kwsn.net/index.php?module=Downloads;sa=dlview;id=284Ez egy unified installer, tartalmaz intelre, amd-re optimalizált alkalmazást. Szerintem csak a multibeam-re érdemes lőni, majd meg fogod látni az installerben hogy mire gondolok.
(értelemszerűen ki kell választani hogy multibeam/astropulse; amd sse3 optimalizált/intel optimalizált sse_x stb)
Fontos, hogy már a GPU-t is használná az app, azt nyilván nem kell kiválasztani.
Miután meg volt az install, le fog szedni workunitokat, ezek ~300k-s file-ok, ezeket abban a könyvtárban találod majd meg, ahová az alkalmazás települt, azon belül is a Boinc/data/projects/setiathome.../ foldreben, *.vlar kiterjesztéssel. A vlar file-ok a feldolgozatlan workunitok.
Itt meghagysz 8db workunitot, ez lesz a teszt.Ezt a 8 wu-t lehet teríteni a különöző platformokra, így konzekvens lesz a teszt.
(akár 1db wu-t is lehet futtatni, ez megmutatná clock-to-clock az erőviszonyokat, de ilyenkor ugyanazt a konkrét wu-t kell használni, mert a wu-k is különböznek egymástól)Illetve, találtam itt http://lunatics.kwsn.net/index.php?module=Downloads;sa=dlview;id=18
direkt teszt WU-kat, benchmarkingra.
(a downloads szekcióban még van pár ilyen)Amikor a teszt fut, érdemes letiltani netet, hogy a kész WU-kat ne küldje vissza, mert ilyenkor törli azokat és másokat szed helyette.
Remélem nagyjából érthető, de kutyafuttában írok, rohannom kell.
-
válasz
Oliverda #114 üzenetére
Seti@home teszt esélytelen lenne?
Ez aztán masszívan párhuzamos alkalmazás (SSE2-re vagy SSE3-ra optimalizált alkalmazással), kíváncsi lennék az akosf által is emlegetett FlexFP-re, ha valahol, akkor ebben az alkalmazásban kijöhetne ennek a feature-nek az áldásos hatása és direktben össze lehetne hasonlítani a vetélytárs procikkal.
Csak 8db workunit kell hozzá. -
Ricsiii1992
tag
válasz
Oliverda #103 üzenetére
esetleg kipróbáljátok majd a procikat pár AM3-as lapban is?
Biztos sokan kiváncsiak lennének rá, menne-e... Ha nincs pl. energiagazdálkodás, vagy van, de nem olyan gyors (vrm-proci adatbuszról volt szó korábban, hogy az am3+-osok gyorsabb kapcsolatot igényelnek), szerintem soka feláldoznák ezt a pár dolgot (beleértve engem is), hogy ne keljen új lapot venniük.
ha már belemegy a sima AM3-ba, igazán beröffenhetne .Lehet még bios update nélkül is viszi a leggagyibb AM3-as lap. Meg jönnek ezerrel a 7xx/8xx-es AM3+-os lapok is, szóval a chipset se lehet akadály...csak ez a vrm-es dolog...majd kiderül.
Egy próbát mindenképp megérne... itt azokra a lapokra gondolok, amik nem kaptak AM3+ ready-t, amik megkapták, illene vinniük rendesenPH-teszt kb. mikorra várható? (gondolom ti is kaptok procit valamikor)
-
vinibali
őstag
tekintve, hogy a Gigiánál csak egy újabb revet adtak ki néhány az AM3+-t is támogató laphoz - amik persze úgy néznek ki mint az előző revek - remélem, hogy csak bios beli különbség lesz. tudom hogy a hőszerzor sem volt menni
nagyjából próbáltam valamit mondani, mindenféle sok-sok tényezőt nem említve
-
törölt tag
Teljesen egyetértek azzal az állítással, hogy "ipc cannot be scaled up without huge power drawbacks. Both ipc/frequency should have a good relation to have proper performance.".
De ha a Bulldozer a magasabb fogyasztásával (FX-8150 / 125W) csak az IGP-vel együtt is kevesebbet fogyasztó Sandy Bridge (Core i7-2600K / 95W) processzorral lesz versenyben, akkor bizony nagyon úgy tűnik, hogy túllőttek a "good relation"-ön.
-
Nektek van már bull tesztpéldányotok?
Ha van, és már tudsz valamit a várható teljesítményről (de még nem nyilatkozhatsz konkrétabban), akkor megértem ezt a hozzászólást.Viszont, figyelembe kellene venni a CPU árazását. Nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe. Ha versenyképes lenne egy 2600K-val szemben, többe kerülne.
De ne legyen igazam.
-
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged