- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Végre egy tényleg jó Duotts bringa! - E29 teszt
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Közelebb van a Galaxy TriFold startja, mint gondoltuk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #7435 üzenetére
> vagyis akkor nagy valószínűséggel lesz benne AVX-512
Úgy tudom, hogy a zen4 AVX512 képessége nem valós. Mármint hogy az FPU csak 256bites, csak tudja az utasítást, hasonlóan ahogy a Zen1 is úgy tudta az AVX2-t, hogy valójában csak 128bites FPU csövekkel rendelkezett.
A Bergamo lehet, hogy úgy tudja az AVX512-t, hogy az FPU a Zen1-hez hasonlóan csak 128 bites.
> - szerintem ez már nagyrészt egy következő generációs 3D-s proci lesz .. (pl. Cache csak 3D-ben lesz )
Szerintem is. Kiemelik a lapkából a L3$-t és akkor elfér a lapkában 2db 8 magos "CCX" (ha lehet így még annak nevezni). Csak a csatlakozókat kell meghagyni.
Nem elképzelhetetlen, hogy a 3D tokozott L3$ pedig már 2x8 mag között megosztott/közös.Volt egy ilyen elképzelés a wccf-től, csak ők Zen5-nek nevezték.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook A1278 (late 2009) notebook olcsón !
- P16 Gen2 16" QHD+ IPS i7-14700HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB
- HAVN HS 420 PC ház, Midi-Tower, E-ATX, edzett üveg - fekete
- Új, bontatlan, iPhone 17 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Huawei Watch GT 5 // Számla+Garancia //
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest