- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Második bétánál jár a One UI 8
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
paprobert #5311 üzenetére
"Az IF törvényszerűen követi az egységnyi idő alatt egy vezetéken átküldhető adatmennyiség rekordját, tisztes távolságból. Ha ebben fejlődés van, minden interconnect képes gyorsulni."
Nem teljesen értem ezt a megjegyzést. De ez nem biztos, hogy Te hibád, lehet, hogy én vagyok alul- vagy félretájékozott. Távol van tőlem, hogy magamat ezeknek a technológiáknak a beható ismerőjének tüntessem fel, épp csak morzsákat csipegetek.Tudomásom szerint az Infinity Fabric egy linkje egy 32bit széles busz viszonylag magas frekvencián. Tehát persze, ahogy ezt a frekvenciát tudják növelni, úgy nőhet a sávszélesség is és persze a magas frekvencia biztosan segít a viszonylag nagy távolságban levő chipek közötti késleltetés letornászásában.
Ez a megoldás költséghatékony, mivel nincs gigantikus interposer.
Viszont - tudomásom szerint a magas frekvencia miatt - az adattovábbítás költsége (áramfelvétel és hő) magas (2pJ/bit)Felfogásom szerint a régi jó interposer azt tette lehetővé, hogy
- vékony busz helyett széles buszt lehessen használni, ami adja a sávszélességet
- magas helyett alacsony frekvencián lehessen használni, ami jelentősen csökkenti az energiaigényt
- a chipek egymáshoz közel való ültetése pedig javít a késleltetésenUgyanezt teszi lehetővé az EMIB és az LSI is, úgy, hogy nem teszi szükségessé a 1000mm2-es interposer használatát egy EPYC esetén.
"Szerintem az AMD meg akarja úszni hogy TSMC-only technológiára építse fel az egész portfólióját, annak ellenére hogy egyébként szimbiózisban vannak jelenleg. A 3D cache egy viszonylag kockázatmentes projekt ehhez képest. Az új foglalattal lesz új tracing topológia is, azaz ha nagyobb sávszélességgel terveznek, a lehetőség meglesz a kiépítésére házon belül is."
Nem tudom, ezt ma még meg lehet úszni?
A célt érteni vélem, hogy ne legyen teljes függőség. De ezzel arra utalsz, hogy az AMD nem fogja használni a TSMC packaging technológiát, hanem sajátot fejleszt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- OTP Bank topic
- Mobil flották
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Küszöbön a The Alters megjelenése
- gerner1
- Bittorrent topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest