- Huawei P60 Pro - kamera(telefon)
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
solfilo #9172 üzenetére
> tehát egy 2CU-s mérésből nem vonnék le következtetést, mennyit segítene 12 esetén.
igen(szerintem)
1.)
a 3D-Vcache "érezhetően" csak akkor segít, hogyha CPU limites a rendszer, mert ott van a szűk keresztmetszet.
Vagyis 12 - 40 CU esetén + Extrém alacsony felbontás (<= 720p ) esetén szerintem már ki lehetne mérni pár játéknál a 3D-Vcache pozitiv hatását. ( sok másnál meg nem )
2.)
Ami még fontos lehet, hogy a mobil APU-nál alacsonyabb a CPU freq;
emiatt a desktop normál magok magasabb freq -je itt már kevésbé vagy egyáltalán nem jelentkezik.
pl. 7950X3D és a 7950X esetén a freq limit behatorolja az X3D-s magokat emiatt sokszor rosszabb eredményt lehet elérni , de mobilnál azt feltételezem, hogy ez ott már nem annyira domináns , vagyis ott csak a 3D-Vcache előnyei érvényesülnek a hátrányai nem igazán.
Ami viszont bonyolítja, hogy jelenleg nincs chipletes APU ( az Intelnek meg van, Meteor Lake ) emiatt rá-aplikálni a jelenlegi APU-ra a 3D-Vcache-t extrém megbonyolulítja és ez megdrágítja a gyártást, ami miatt MOST MÉG nem annyira gazdaságosos ilyet piacra dobni. ( de a jövőben ez szerintem változni fog ! )
(Oct 27th 2023) AMD to consider chiplet design for mainstream mobile APUs once it’s more cost-effective and power-efficient
https://videocardz.com/newz/amd-to-consider-chiplet-design-for-mainstream-mobile-apus-once-its-more-cost-effective-and-power-efficient
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! HP EliteBook 755 G5 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest