- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- 5G-s szettel frissült az Infinix belépő modellje
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egy óra, két rendszer
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #8003 üzenetére
Érdekesek ezek a gyorsítók és korábban is beszélték a pletykázók, hogy ez lesz az irány - különböző gyorsítók.
Amiket vagy egy részüket lehetőség szerint nem építik be, hanem a CPU inkább egy alap lesz arra, hogy a különböző gyorsítókat mellé vagy fölé/alá lehessen hegeszteni célpiactól függően.Persze nyilván lehetnek olyan szoftveres funkciók, amik annyira általánosak és elterjedtek, hogy érdemes integrálni.
Pl az IGP - nem csak képet ad, hanem mondjuk a Raphael esetén már használható a RAdeon csomagban található zajszűrésre is.
Szerintem valamelyik zen is mintha hozott volna integrált kriptográfiai gyorsítót. (AES)Illetve látni fogjuk majd a Mi300 esetében, hogy milyen compute célokat tud kiszolgálni. Bár az pont nem az integrációs vonal.
Én egy kicsit szkeptikus vagyok ezzel az egésszel kapcsolatban. (1-2 év)
Egyrészt gyorsítókat legozni szerintem macera. Létrehozod a rendszert és akkor van kb 10 ügyfél (facebook meg MS), amelyik hajlandó veled egy asztalhoz leülni és átbeszélni, hogy neki akkor mire milyen arányban lenne szüksége. És közben az ügyfelek végig azon gondolkodnak, hogy "Kifizetünk egy rahedli pénzt, jó lesz, de nem járnánk mi jobban azzal, ha inkább mindent Arm alapon megcsinálnánk és kész?" Lásd Tesla.Még a GPU gyorsítás is alig van kihasználva.
Ezzel együtt továbbra is vallom, hogy szoftveres oldalról soha semmi fog előbb elkészülni, amihez már csak egy megfelelő hardver kell. Szerintem mindig a hardvernek kell többletet kínálnia, amit idővel a szoftver birtokba vesz. És ha jó az irány, akkor lehet bővíteni a kapacitást, ha rossz az irány, akkor kuka.
Kiváncsi vagyok, milyen célt fog szolgálni az AIE
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest