Hirdetés
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Érdekesek ezek a gyorsítók és korábban is beszélték a pletykázók, hogy ez lesz az irány - különböző gyorsítók.
Amiket vagy egy részüket lehetőség szerint nem építik be, hanem a CPU inkább egy alap lesz arra, hogy a különböző gyorsítókat mellé vagy fölé/alá lehessen hegeszteni célpiactól függően.Persze nyilván lehetnek olyan szoftveres funkciók, amik annyira általánosak és elterjedtek, hogy érdemes integrálni.
Pl az IGP - nem csak képet ad, hanem mondjuk a Raphael esetén már használható a RAdeon csomagban található zajszűrésre is.
Szerintem valamelyik zen is mintha hozott volna integrált kriptográfiai gyorsítót. (AES)Illetve látni fogjuk majd a Mi300 esetében, hogy milyen compute célokat tud kiszolgálni. Bár az pont nem az integrációs vonal.
Én egy kicsit szkeptikus vagyok ezzel az egésszel kapcsolatban. (1-2 év)
Egyrészt gyorsítókat legozni szerintem macera. Létrehozod a rendszert és akkor van kb 10 ügyfél (facebook meg MS), amelyik hajlandó veled egy asztalhoz leülni és átbeszélni, hogy neki akkor mire milyen arányban lenne szüksége. És közben az ügyfelek végig azon gondolkodnak, hogy "Kifizetünk egy rahedli pénzt, jó lesz, de nem járnánk mi jobban azzal, ha inkább mindent Arm alapon megcsinálnánk és kész?" Lásd Tesla.Még a GPU gyorsítás is alig van kihasználva.
Ezzel együtt továbbra is vallom, hogy szoftveres oldalról soha semmi fog előbb elkészülni, amihez már csak egy megfelelő hardver kell. Szerintem mindig a hardvernek kell többletet kínálnia, amit idővel a szoftver birtokba vesz. És ha jó az irány, akkor lehet bővíteni a kapacitást, ha rossz az irány, akkor kuka.
Kiváncsi vagyok, milyen célt fog szolgálni az AIE
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- LG LCD és LED TV-k
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Elemlámpa, zseblámpa
- Lexus, Toyota topik
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- ÚJ Cooler Master MM712 RGB Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Dell G3 gamer laptop i5-9300H 16GB DDR4 NVIDIA GTX1650 Windows 11 Excellent akkumulátor gamer laptop
- Razer Basilisk V3 Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- ASUS ROG Spatha X Wireless Gaming Mouse (Csak kábel) Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3253, 100% Akksi
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest