Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Töltő már van a Galaxy S26 Ultrához
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
poci76
aktív tag
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Szerintem nem ilyen egyértelműen billen a mérleg a ZEN4 felé.
A DDR4 támogatás sokaknak számíthat: megtartja a korábbi RAM-ját, így egyáltalán nem kell RAM-ot venni.
- Nem egy "dead platform" ... és zen4/zen5 3D-re lehet upgradelni
Sokan terveznek hosszabb távra, mondjuk 3-5 évre, nekik teljesen érdektelen, hogy lehet-e procit cserélni.- jobb SSD támogatás ( Gen5 )
Nem tudom, hogy ez hány felhasználónak érv. Mikor SSD teszteket néztem, az jött le a számomra, hogy egy SATA SSD és a leggyorsabb NVMe SSD között normál alkalmazásokban nincs érdemi különbség. Úgyhogy, ha két alaplap között csak az lenne a különbség, hogy az egyik PCIe 3-as a másik 5-ös, és más a színük, akkor a szín alapján döntenék.

- 1 hónappal korábbi piacra lépés
Aki tényleg a két platform között mérlegel, és nem muszáj azonnal választania, az ki fogja várni azt az egy hónapot.
Ha csak magamat nézem: ha nulláról kellene egy új gépet építenem, akkor 7950X-et vennék. Ennek oka egyrészt az AMD iránti szimpátiám, másrészt, hogy több generációt tudnék ugyanabba az alaplapba tenni, hogy kevesebbet fogyaszt, hogy ott az AVX512, és nem annyira zavar, hogy biztosan lesz sok gyerekbetegsége az új platformnak. Viszont, mivel ott a sok DDR4 RAM-om, már nem lenne ilyen egyértelmű a dolog (pont emiatt ugrottam bele az Alder Lake-be, meg mert nagyon jó áron volt). (Persze most kényelmes helyzetben vagyok az Alder Lake-kel, mert ha esetleg a csere mellett döntök, akkor sokkal olcsóbb és kockázatmentesebb csak a procit kicserélni egy Raptorra, mint teljes platformot cserélni, és vállalni az ezzel általában együttjáró szívásokat, amiből az Aldernél is volt bőven, és mivel gyakorlatilag egyenértékű a ZEN4 és a Raptor, ez egy viszonylag fájdalommentes lépés, még ha az AVX512-ről le is kell mondanom. Most arra számítok, hogy a ZEN5-nél ugrom vissza AMD-re.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 11
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Drón topik
- Nyaralás topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kedvenc zene a mai napra
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Nálam már kapható a jelenlegi leggyorsabb brutál notebook: Samsung Galaxy Book 5 Edge 5G!
- Sony WF-G700 White- INZONE Buds vezeték nélküli zajszűrős(ANC) fülhallgató - Fekete, 2 év gari
- High-End AMD Ryzen 9 9950X3D, ASRock X870E Taichi + Dell AlienWare AW2725DF + ajándékok
- 24,5"-os FullHD Dell Alienware gamer monitor újszerű állapotban AW2518HF
- GAMER LAPTOP - ASUS Rog Zephyrus M16 / Intel i7 12700 / RTX 3060 6gb / 24gb DDR5 / 2TB ssd
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Alkalmi vétel! Csere-Beszámítás! MSI Cyborg 14 A13VE - I7 13620H / 16GB DDR5 / RTX 4050 / 512 SSD
- Akciós! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest