Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

MLiD már elkezdett a Zen6-ról... beszélni. [link]

Persze nyilván fontos megjegyzés, hogy 2-3 évvel a várható megjelenés előtt (erről később) nem elképzelhetetlen, hogy tényleg csupán egy variáns, egy elképzelés, egy teszt infirmációi jutottak el hozzá.

De számomra a jelenlegi 130mm2 + 80mm2, vagy monolitikus kialakításban 210mm2 helyett a 200mm2 IOD + 80mm2 CCD + 325mm2 interposer teljesen vállalhatatlannak tűnik.

Úgy beszélünk erről, hogy ez nem valami prémium (lásd Strix Halo) hanem mainstream notebook termék.

Eddig arról volt szó, hogy az interposer drága. Mindenféle bridge-es megoldásokban reménykedtünk,.meg Ezeken dolgoztak a cégek is, hogy ne kelljen 300-700mm2-es interposert használni a csatlakozáshoz.

Arról volt szó, hogy olyan lesz, mint a mi300. Persze a mi300 egyszerre vetett be 3D tokozást és bázislapkák 2.5D tokozásos összekapcsolását hidakon keresztül.

Számomra úgy nyerne értelmet, ha az IOD-ra lenne rápakolva a CCD.
    Vagy ha az interposer dugig van pakolva cache-sel és megvalósít egy L4/System Level Cache-t. Ebben az esetben viszont lehettek volna bátorabbak a Cu szám emelésével.
    Mef ennek meg úgy lenne értelme, ha ugyanezt használni tudnád a DT változaton is 2x12 maggal.

Nekem ez a 12 normál mag is sántít. Szerintem elég lenne 4+8 csak közös L3$-re felfűzve.

Akárhogy is a Kepler szerinti 2026-2027-es megjelenés bődületesen távol van.

Új hozzászólás Aktív témák