- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
ebegab92
senior tag
Igen jobban,már a VGA miatt is,ha az alaplap PCIe 2.0-ás legalább
Illetve a procidnak is nagyobb lesz a sávszélessége 2000 MT/s helyett 5200 MT/s.Athlon II X4 és P II X4 között elvileg minimális a különbség.X6-ról készült átfogó cikk
Szerintem nem éri mg venni olyat újan,használtan értelemszerűen jó vásár.Én is Phenom II X2 545-öt vettem,ami megy 4 maggal simán -
ebegab92
senior tag
Ezzel a lappal a feloldást nem tanácsolom,mert igen rövid életű lesz az alaplap.Kevés a procihoz tartozó fázisaid száma (2+1),így ha 6 maggal is megy a proci,akkor meg főleg
Én is szívtam hasonló lappal (960GM-GS3 FX,bugos volt a feloldás). +a gyenge chipset limitálja a procit+a jobb videokártyát,mivel ez csak PCIe 1.1-et támogat
Egy 4+1 tápfázisú lap biztonságosabb az unlockhoz.illetve sokkal stabilabb is -
ebegab92
senior tag
Anno ez az Intel Upgarde kártya csak egy kód volt,amit itt kellett beírni?
-
ebegab92
senior tag
Ma gondoltam arra,hogy mi lenne,ha az unlockolt procc kevesebb feszültséget kapna.Láttam,hogy kb. mindenki 1.225V tudja járatni,ki is próbáltam.1.5 óra Prime után is stabil volt
Jó ez a Pheom II X2 545@ X4 B45
-
ebegab92
senior tag
-
ebegab92
senior tag
válasz
Sixty21 #6817 üzenetére
Tudom,de nem is ez a baj,hanem az,hogy két maggal is alap beállításokon megfagy Everest CPUID+SPD beolvasáskor+CPU-Z is,ha több ablakot nyitok.Van,mikor sikerült ezeket beolvasni.A furcsaság az,hogy Hiren's Boot CD-ről elindítva az Everest simán megy.Pöccre megnyitja a CPUID ablakot
-
ebegab92
senior tag
válasz
roberto888 #6813 üzenetére
Táp volt cserélve: eredetileg Chieftec GPS-400-as volt benne,FSP PNF-350-vel is teszteltem,most van egy újabb tápom.
-
ebegab92
senior tag
Gépem az adatlapomon.Probléma: A gép stabil (Prime95),DE CPU-Z,Everest Ultimate CPUID/SPD ablak töltésekor az egész gép megfagy.NumLock pár nyomás után megakad.BÁr 4magosítottam,ennek ellenére 2 maggal is csinálja ugyanezt (pedig ezzel elvileg atomstabilnak kellene lennie -.- ) Valami ötlet?Szenzorhiba esetleg okozhat teljes fagyást?Winfos semmi hibát nem ír ki restart után...
-
ebegab92
senior tag
válasz
anarchia93 #6770 üzenetére
Deneb:
Phenom II X2 5xx
4 magosíthatóPhenom II X3 7xx
4 magosíthatóPhenom II X4 8xx
Cache feloldhatóAthlon II X3 4XX(e)
4 magosítható és feloldható 6mb L3Athlon II X4 6X0(e)
Cache feloldható -
ebegab92
senior tag
válasz
anarchia93 #6766 üzenetére
Lehet,hogy a többi magodnál hibás az L3 cache
-
ebegab92
senior tag
válasz
anarchia93 #6764 üzenetére
Nem véletlen van letiltva az ilyen processzor magja(i).Esetedben valami súlyos problémája lehet a letiltott magnak.Vannak szerintem hibátlanul hagyott procik is,csak épp több kellett X2-esből,mint X4-esből
-
ebegab92
senior tag
A processzor magfeszültségét (ez alap állapotban 1.35V, VCore néven is fut).Valamint megpróbálhatsz adni feszültséget a CPU memóriavezérlőjének,ez a CPU NB.Ez alapból 1.1V-on van.A másik véglet meg az,hogy alulfeszeled a procit.Még lehetséges megoldás,hogy visszább veszed a szorzóját,így az órajelét is.
-
ebegab92
senior tag
1.Hagyd a feszültségeket 1,45V-on (CPU) és 1,2V-on (CPU NB)
2.Kezdd el lefele venni a szorzót
ÉS/VAGY a az északi híd órajelét+Hyper Transport sebességét,pl. ilyen arányban: 1,8-1,6 GHz (NB-HTT).Ezt nem lehet a végtelenségig csinálni,bizonyos értékek alatt nem indul.
3.Állítsd be a Bandwidth-et Auto-ról 16 bitreLehet olyat is próbálni,hogy a CPU feszt. lejjebb veszed,pl. 1,25-1,2V Ezt is ki kell próbálni.
Azért nem lehet lépésről lépésre leírást adni,mert ez többtényezős,de most már tudod,hogy miket állítgass.Én is próbáltam anno egy kétmagosított Sempront stabilizálni,de sehogy sem akart sikerült,ezért inkább eladtam,és vettem egy Phenom II X2 545-öt /használt/,amiről ma győződtem meg,hogy 1 óra teszt után is stabilan megy 4 maggal.És nem gyári hűtővel
Ugye nem gyári hűtővel tolod?Mert akkor lehet,hogy túlmelegszik. -
ebegab92
senior tag
Állíts BIOS-ban a magfeszültségen és/vagy a CPU NB feszültségén.Elsőt 1,4-1,45V-on próbáld (ha van komolyabb hűtésed,akkor tovább is lehet menni),másodikat meg próbáld 1,1V-ról 1,2V-re állítani.Aztán menjen a teszt.
Vagy vegyél vissza az órajelből (szorzó lefele állításával).
NB és HT sebességét is veheted lejjebb 2000-2000 MHz-ről. -
ebegab92
senior tag
Nekem meg Everest CPUID,SPD ablakjának megnyitásakor megfagy az egész rendszerem(+a sebességméréseknél is).Nem mindig tol ilyet,néha működik.Alap beállításokon van a BIOS!Hiren 15.1-gyel elindítva megnyit mindent fagyás és gond nélkül.Konfig az adatlapomon.Miért csinálhatja?
Prime95 stabilan megy -
ebegab92
senior tag
30 perc Prime95 után magok 44 Celsius fokosak,hőkupak meg 52 C-fok.Ezek az értékek jónak számítanak? (EKL Cold Tower Merlin Edition)
Phenom II X2 545 @3.00 GHz -
ebegab92
senior tag
És egy Hyper TX3 is elég egy 4 magosított Phenom II X2 545 C2 steppinges procire?
-
ebegab92
senior tag
Én feloldottam egy jobb lapban a Phenom II X2 545-ömet Phenom II X4 B45-té.Megy 3.00 GHz-en,DE
1. A gyári aluborda hűtő kevés volt neki,mert 15 perc AIDA terhelés után,leállította a terhelést.58 fokot írt ki a hőkupakra.
2.Szereztem hozzá egy FX proci hűtőtAzzal 54 perc után állt meg ugyanígy,DE ekkor csak 53 fokot írt a hőkupakra.
A kérdés,miért???1.2V NB-VID és 1.4V core fesz.
Lap: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P -
ebegab92
senior tag
válasz
Zotya984 #6480 üzenetére
Ha már Winfos bebootol,az már vmennyire jó.Próbálj meg feszt emelni/csökkenteni.Órajelet vedd lejjebb,hátha attól stabilabb.Esetleg HTT és NB sebességét is vedd lejjebb.Nekem az 545 X2-esemet 3.0 GHz feloldotta,de vmiért csak 2.3 GHz-en megy :S És nem tudom beállítani,mert bár a szorzója 15x-ön van,mégis 11,5x-en megy
-
ebegab92
senior tag
Olyat esetleg megpróbálhatsz még,hogy még két mag mellett megemeled a feszt,majd ezután oldod fel a magot.Hátha a magasabb fesz mellett elindul.És/vagy 2 maggal alacsonyabb órajel és utána unlock
-
ebegab92
senior tag
Ez történt tegnap és ma:
Megmentettem az ASRock 960GM-GS3 FX lapom BIOS-át!!!Egy rossz flasheléssel kezdődött az egész.Mivel AMI BIOS-ról van szó,ezért próbáltam azt a technikát,amikor floppyra kiírom AMIBOOT.ROM néven a BIOS-omat,majd indításkor CTRL+HOME gombot nyomtam,hogy hátha újraírja magát.De nem tette,mert még a boot bolckja is sérült. :s Jó,akkor másnap elmentem a PC boltos ismerősömhöz,aki rendelkezik BIOS íróval.Az meg természetesen nem ismerte fel a chipemet.Ekkor már elég ideges lettem,mert nem volt véletlenül sem egy 8 lábas 8 Mbites BIOS chip.Már kezdtem feladni,de azért nézegettem a lapok között,amikor találtam egy S939-es lapban egy 8 Mbites chipet!Na azt már felismerte,gyorsan kiírtam rá az én BIOS-omat,be a lapomba,ami ezután elindult.Ez már jó jel,mondom magamban.Pendrive-ra kimentettem a BIOS-omat,majd indítottam az ASRock Instant Flasht.Az megtalálta a pendrive-on a BIOS fájlt,kivettem a másik lapból származó chipet (ekkor a gép értelemszerűen ment),betettem az én elrontott chipemet,és ráeresztettem a BIOS-írást.Reboot,és elindult a lapom! -
ebegab92
senior tag
válasz
roberto888 #6458 üzenetére
Kibontva mindkettő 1024KB-os mivel a BIOS chipekre az van írva,hogy 8 Mbit.
Láttam már,hogy alaplap BIOS-át átflashelve hozzájuthatunk jobb lap BIOS-ához. -
ebegab92
senior tag
És olyanra van lehetőség,hogy csak teszteli a 760GM BIOS-t annak telepítése nélkül?Videokártyánál már láttam ilyet,hogy rátölti a másik BIOS-t,próbálja elindítani a karit,és ha jó,akkor újra ad képet és üzeni,hogy OK,különben meg fekete képernyő aztán visszaállítja,és üzeni,hogy ez így nem jó.
-
ebegab92
senior tag
válasz
roberto888 #6456 üzenetére
Akkor ilyen alapon,akinek 760GM-GS3 lapja van,nyugodtan ráhúzhatja a 960GM-GS3 FX lap BIOS-át.Valakinek van ilyen lapja?Próbálja már ki légyszi
-
ebegab92
senior tag
válasz
roberto888 #6454 üzenetére
Csak az nem támogatja az AM3+ procikat (760GM-GS3)
-
ebegab92
senior tag
válasz
roberto888 #6452 üzenetére
Csak egy BIOS-a van fent.A 2011/09/28-as.Ám a lap egy az egyben megegyezik a 760GM-GS3-mal,csak annyi különbség,hogy a 960GM-GS3 FX-en szilárd fázisú kondenzátorok vannak.Vag flasheljem le a 760GM-GS3-éra?
Nem necces ez egy kicsit?ASRock instant flash valami védelmi funkcióval rendelkezik,ha netán baj történne elvileg...
-
ebegab92
senior tag
Volt már CMOS clear többször is.
-
ebegab92
senior tag
Lett egy Phenom II X2 545-ösöm a Sempron után.Prime95 640K FFT tesztje ezúttal sem akart menni...Előző tulaja 9 órán át járatta hiba nélkül.Jó akkor feloldom a maradék 2 magot.Mennek rendesen,AIDA64 mellett megy szépen.De feloldva valamiért 2300 MHz-en megy.Szorzót állítgatni nem tudok,azaz beállíthatok neki akármit,de semmi.Lap: ASRock 960GM-GS3 FX
4 maggal így sem rossz,de fura ahogy ilyet csinál.NB,HTT volt állítgatva eredmény nélkül. -
ebegab92
senior tag
Hogy lehetséges az,hogy a Prime95 még egy maggal sem akar menni?Elindítom,1-3 percet várok,aztán error.Maga a rendszer stabilnak tűnik,de ez így elég zavaró.
-
ebegab92
senior tag
Valakinek,aki szegedi vagy a környéki,van felesleges Sempronja?Természetesen unlockolható érdekel
Cserébe adom az enyémet (1 év garis) + egy kis zsét/valami cuccot (S478 P4 proci,S370 procik tömkelege,...)
-
ebegab92
senior tag
válasz
Gyufaaa #6402 üzenetére
Nem.De sejtem,hogy mi baja lehet a procinak.AIDA64 tesztnek vetettem alá korábban is.
Külön-külön:
-CPU: elindul
-FPU: elindul
-Memory: elindul
-Cache: nem indul el
Valószínűleg az L2 cache,rosszabb esetben az L1 hibás.Valami ötlet,hogy hogy tiltsam le az L2 cache-t,ha a BIOS-ban nem tudom? (Lap: ASRock 960GM-GS3 FX) -
ebegab92
senior tag
Se az alulfeszelés,se a felülfeszelés nem segít :'( Pedig megy szépen a Win7,vagyis majdnem jó a proci...
-
ebegab92
senior tag
válasz
ebegab92 #6362 üzenetére
Újraraktam a Win7-et,de semmi sem változott.Internet Explorer nem omlik össze,Firefox+Google C. igen.Prime95 el sem indul,error-t dob.Mikor visszaraktam egymagosra,akkor is...64 bites Prime95-öt használtam.Memóriahiba/más hiba okozhatja a dolgot? 2 GB Samsung + 2 GB CSX @ 1333 MHz
-
ebegab92
senior tag
válasz
roberto888 #6361 üzenetére
Win7 elindult simán,de Google Chrome,Firefox behalt randomra.A HDD-n lévő Win7 egy másik laphoz lett telepítve,így úgy gondoltam,hogy újrahúzom.USB-ről ment,de egy adott pontnál megakadt.Mind a 2 alkalommal ugyanott.Lehet,hogy a Win7 telepítő a rossz?
-
ebegab92
senior tag
válasz
roberto888 #6359 üzenetére
350W-os FSP PNR gondolom optimális hozzá
-
ebegab92
senior tag
Meddig szabad amúgy feszt emelni egy AM3-as procinál?
-
ebegab92
senior tag
Valakinek (aki szegedi) nincs egy felesleges Sempron 145/150-je,ami alapfeszen is kétmagosítható (stabil)?
-
ebegab92
senior tag
Azt kérdezném,hogy akkor egy Athlon II X2-es prociban nincs feloldható mag?És cache? (X2 250 érdekelne)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest