Új hozzászólás Aktív témák
-
HolyFire
aktív tag
Üdv!
Segítségeteket kérem. Van egy A10 5800K apum...asrock alaplapban. Múlt hét szerdán még ment...másnap már nem. A gép elindult...de nem adott képet egyik kimeneten sem. Az alaplapot elküldtem gariztatni...ma vettem egy másik asrock lapot...ez már FM2+...össze is raktam a gépet...de semmi. Meg se nyikkan. El sem indul. Az apu-val lehet a probléma? Vagy a táp rossz? Kipróbáltam egy régebbi Intel core2 konfigban a tápoat és ment vele a gép. A Core2 kis tápjával kipróbáltam az A10-es konfigot..ekkor a táp már elindult...de semmi más.
Esetleg van valaki Székesfehérvár környékén aki letesztelné nekem az A10-et ?
-
HolyFire
aktív tag
válasz
janesz198110 #5027 üzenetére
Válassz ramot a kompatibilitási listájáról... Nekem is ram gondom volt ugyan ilyen alaplappal...hol dualba hol single channel-be indult el a gép...Majd megnéztem az alaplap ram listáját és az én ramjaim nem voltak rajta...sőőt corsairt alig találni...így vettem Kingston HyperX Beast 2400Mhz-et azóta semmi hiba nincs.
-
HolyFire
aktív tag
Üdv!
Úgy fest megoldódott a memória dual-single channel gondom. Vettem az alaplap kompatibilitási listáján szereplő Kingston HyperX Beast-et...2400-ast és eddig kiválóan megy Dualban, megszűnt az anomália ami a Corsair Vengance-el volt 1866Mhz-e. AsRock FM2A75 Pro4-M lapom van
-
HolyFire
aktív tag
válasz
#22743424 #4738 üzenetére
Nekem is voltak illetve vannak memória gondjaim ugyan ilyen alaplapban mint neked...Akkor klaffol minden ha default beállításokkal megy az uefi...amint valamit állítok a ramon már kidobálja dual channelből....utána néztem és az alaplapom memória kompatibilitási listáján nincs ez a Corsair ami nekem van és nagy valószínűséggel ez lehet a gondom forrása. Rendeltem a listáról ramot és azzal megpróbálom, megnézem mire jutok. Ha azzal is gondok akadnak akkor nem a ram a hibás... a héten remélhetőleg ki is derül...az eredményt majd megírom ide is....Hasznos infó lehet másoknak is.
Visszatérve a te gépedre, ahogy néztem a listát a te ramod sincs rajta.... érdemes lehet ezen a vonalon elindulni.
-
HolyFire
aktív tag
válasz
#24650752 #4602 üzenetére
Még nagyon kezdő AMD-s vagyok...főleg hogy Core2Duo-ról tértem át.... DE ha jól tudom akkor a jelenkori amd procik és az apu-k már magukban foglalják a memória vezérlőt... ergo az A10-em szivat és nem feltétlenül az alaplap.
Korábban kaptam instrukciót hogy adjak plusz feszt a ramnak...megtettem 1,65-re... és hogy az NB-nek is... Nos az Uefi-ben Cpu NB/GFX voltage állítási lehetőség van...ez lenne itt az NB? Most 1,35000V-on van... ahogy nézem a korábbi hozzászólásokat és linkelt képeket a beállításokról...azért ez elég magas.
-
HolyFire
aktív tag
válasz
#24650752 #4599 üzenetére
Uefi-be is single channelt ír... és teljesen random. Nem buzerálok semmit. Reggel vagy este, attól függ mikor kerülök gép elé...elindítom...vagy dual vagy single. Ha single akkor 1 vagy 2 restart után már megy a dual. Én is ezért csodálkozok, pontosan amit írtál...hogy nem ramhiba
Sajna nem tudom kipróbálni másik gépben mert a környezetemben senkinek sincs normális gépe... még a ddr1-et se hagyták el sokat
Kinézhet egy alaplapcsere asszem ha nem tudom megoldani
-
HolyFire
aktív tag
válasz
atti_2010 #4588 üzenetére
Értem... Bocsánat, nem értetlenkedem csak kicsit kezd elmenni a türelmem
. A ramra 1,65-öt írtál hogy annyi mehet neki nyugodtan... az NB-ről nem esett szó.... Amúgy még egy dolog felmerült bennem... ugyebár 4+4-es csati van az alaplapon fázisnak....de nekem csak egy 4-es van a tápomon így csak ennyivel tudom táplálni a deszkát... Mennyire fontos az a +4 így ennél a platformnál? Korábban a forumon mintha olvastam volna hogy a tuningnál van jelentősége...Nem lehet hogy ez is gondot okoz nálam a ramokkal kapcsolatban, kell neki az a +4?
Egyébként kipróbálom amit írtál, megküldöm 1,65-ön a ramokat és meglássuk... bár számomra érthetetlen hogy kell neki a plussz mert abszolúte stabil a rendszer... tesztprogramok nem akadnak ki...
Mondjuk az is érdekes lehet hogy volt-e valakinek ilyen gondja rajtam kívül ezen az APU-s vonalon.
-
HolyFire
aktív tag
Üdv uraim.
A memória gondom nem oldódott meg.... Ugyan úgy random indul el dual vagy single módban... hiába raktam át A2-B2 foglalatban. Hiába manuálisan állítottam be a 1866Mhz-et a ramnak vagy profilból...1T, 2T tök mind1.
Az alaplapom rossz vagy a ramok lehetnek? -
HolyFire
aktív tag
Na átraktam a memóriákat... ha már levettem a gép oldalát akkor a "recsegést" is kifüleltem...és nem az SSD-m adja a hangot hanem valami a APU környékéről. Valakinek jelentkezett hasonló gondja már?
-
HolyFire
aktív tag
A memória single duall problémám még megvan....
Cpu-z-ben azt látom hogy amikor dual-ba mennek rendesen, akkor az 1-es és a 3-as slotban látja a ramokat....mint ahogy fizikailag is vannak... DE ha single-ben megy már az 1-es és 2-es slotban látja a ramokat.
Nem értem.
-
HolyFire
aktív tag
válasz
attiati #4448 üzenetére
Szerintem nem lehet azt mondani hogy ez meg ez így sípol...nem hiszem hogy egy alaplap standard mód ciripel vagy sípol... csak behatárolni lehet mint ami példákat említettem... de akár valaminek a tápegysége is jó példa lehet ami sípol, vagy szünetmentes, bármi ami vellanyos.
Kérdés hogy a venti sípol vagy más....ki kéne fülelni...oldallap nélkül. Lehet csak egy ventid szól...
-
HolyFire
aktív tag
válasz
attiati #4445 üzenetére
Nekem olyan hangot ad az ssd mint amit a sima hdd ad seek-kor, az a fasza "recsegés"...csak ez vékonyabb, magasabb hang és picit halkabb... úgy fogalmaznék hogy hallani ahogy folyik az áram a cuccban miközben dolgozik.
De volt anno egy Radeon HD2900 Pro-m...űber tuningos volt annak idején az a kártya, de melegedett is...ment is rá a vízhűtés, bios mod stb stb, bokk cserebere...majd vettem rá valami hyper táp egész kártyás blokkot ami eltörte vagy megrepesztette az egyik fesz szabályzó chip-et a kártyán... na az folyamatosan halkan vékony hangon 'ciripelt' zúgott... akkor jöttem rá hogy az adja a ciripelést mire a videokari kilehelte a lelkét. Blokk levéve, lepucol és fény derült a hibára...
Szóval ebből kiindulva....szerintem kell némi mákfaktor, és mindenek előtt jó fül hozzá hogy honnan jön a ciripelés.
-
HolyFire
aktív tag
válasz
atti_2010 #4439 üzenetére
Mondjuk ha valami komoly gond lenne akkor látványosabb jele lenne...kékhalál stb stb... gondolom én...vagy rosszul?
Most visszatettem 2T-re és meglátom... Amúgy tegnap majd megőrültem. Az istennek se értetem hogy mi a toszért szaggat annyira Witcher 2 egész nap... véletlen ránézem a cpu-z-re...hát látom csak single meg 1 modul aktív...na fasza...
Na akkor restart valami amd power management-et autora tettem...és akkor már dualba ment és mind a két modul. Mondom hurrá nyaralunk...gond megoldva.... ma ismét ez a gond. Bekapcsolom a gépet, mondom csak ránézek mi a helyzet, hát single mód. Akkor most levettem 2T-re, most dualba megy mind a két modul ahogy kell.
DE teszem hozzá semmi fagyás, vagy gigszer nincs...
-
HolyFire
aktív tag
Uraim.... én már nem értem az egészet... Hol Single hol Dual Channel módban mennek a ramjaim... normális ez? MI lehet a gond? Nem buzerálok, nem babrálok semmit :S
-
HolyFire
aktív tag
Ha az AMD application power management bekapcsolom akkor csak Single channel módban megy a ram...sőt...csak az egyik modul van használatban... Ez mi a tosz?
-
HolyFire
aktív tag
A10-5800K alap órajelen 3dmark vantage-ban performance beállítással 5800 pont körül... GPU 900Mhz-re rakva 3500 pont
miafasz?
-
HolyFire
aktív tag
Az GPU részt lehet úgy húzni hogy az energia gazdálkodás működjön? Most felraktam 900Mhz-re...csak az a gond hogy nem veszi vissza az órajelet amikor kéne.
-
HolyFire
aktív tag
válasz
atti_2010 #4212 üzenetére
Köszi... akkor rakom neki az 1 gigát. Amúgy csak azért volt kérdés mert régebben diszkrét vga-nal volt az a kategória ahol afféle parasztvakítás volt a 1 meg 2 giga ram és abszolút semmit nem profitált az ember belőle a 512-höz képest mert egyszerűen gyenge volt a gpu ahhoz. Egyenlőre még nem tudom hová tenni ezt az A10-5800K-t. Amúgy minden alap órajelen fut... szerintem max a GPU-t fogom kicsit megcincálni 1Ghz-re. Mondjuk ehhez majd tanácsot kérek mit és hogy.
Amiket eddig olvastam aszerint a Richland olyan +20% a Trinity-re...akkor a Kaveri +50% körül gyorsulna a Trinity-től... azért az iszonyat ha azt nézzük hogy egy IGP-s rendszerről beszélünk.
-
HolyFire
aktív tag
Szevasztok!
Mennyi memóriát érdemes engedni a gpu-nak? Jelenleg 512 van beállítva uefibe...full hd-ben vagyok, érdemes lehet az 1 gigát ráengedni?Amúgy meglepően jó ez az A10...Eddig csak a Medal of Honort és a Witcher 2-t próbáltam...de az integrált grafikához képest nagyon szépen megy, persze némi kompromisszummal de közel sem okádék szinten...mind a medál és mind a witcher 2 olyan erős közepes graffal (ami nem csúnya) szépen játszható.... Nagyon kíváncsi vagyok mit mutat majd a következő APU-ja az AMD-nek...ha tényleg igaz a 20-40 % gyorsulás akkor biza best buy, mondjuk szerintem most is az
-
HolyFire
aktív tag
válasz
Thomas1 #4167 üzenetére
Én is filóztam a 75 és 85 között...majd itt felvilágosítottak meg túrtam a netet és igazából olyan nagy eget verő lényegi különbség nincs a kettő között...így AsRock FM2A75 Pro4-M alaplap lett... eddig teljesen korrekt az egész....mondhatni tetszik. Pár ezret így csíptem a költségeken ami azért soha sem rossz dolog...
-
HolyFire
aktív tag
válasz
Norbi14 #4003 üzenetére
A Cooler Master Hyper TX2 is rámegy... nekem az volt a régi C2D E8300-on...most összeraktam az A10-5800K-t egy AsRock FM2A75 Pro4-M alaplapra + 2*4 giga Corsair Vengance feket bordás ram társaságában... Először a gyári hűtőt tettem fel mivel a TX2-höz nem lettem a lefogatót elsőre. Nos a gyári hűtő valami okádék véleményem szerint... kicsit túrtam a netet és a 8-10-12 ezres hűtő árak elvették a kedvem... Így feltúrtam újra a szobám alaposabban, lőn világosság meglett a lefogató. Utána olvastam elvileg az FM2-re rámegy a TX2 is... Nahh akkor próba. Siker. és most boldogság
az egészben a jó hogy a borda + venti elfér a magas corsair ramok mellett. Mondjuk a memóriák belógnak a venti elé kb 1 másfél centit de kit érdekel? A venti és a ram között van kb 2 milliméter szóval semmi gond, ráadásul a hűtő tájolása is frankó mert a ház hátulja felé fújja a levegőt.Hangja alig, illetve kb semmi, nem hallani
Jól hűt. Aida64 szerint 35 fok mikor csak netezek és semmi kokszolás. Ráadásul olcsó... nekem kéznél volt.
-
HolyFire
aktív tag
Szevasztok!
Vettem egy A10 5800K-t. az lenne a kérdésem hogy milyen híddal szerelt alaplapot érdemes alá? 75 vagy 85? Van-e valami érdemleges különbség a kettő között? Nagy tuningot nem akarok, de 2133as memóriát tervezek a rendszerbe valamint egy hdmi kimenet kell...usb3, sata3 mindkettőn van szóval az nem mérvadó.
Inkább teljesítmény és fogyasztás tekintetében fontos a kérdésem pro és kontra a 75 és 85 között.
-
HolyFire
aktív tag
Szevasztok!
Elhatároztam magam az A10 5800K mellett.
Milyen alaplapot érdemes alá? Nem kell semmi csicsa. És sokat sem szeretnék áldozni rá. Esetleg a Dual Graphics megoldás működjön ha netán szükséges.
Eddigi jelöltek:
ASUS F2A85-M LE kb 20 000
ASUS F2A85-M kb 26 000
GIGABYTE GA-F2A85XM-HD3 kb 20 000
GIGABYTE GA-F2A85XM-D3H kb 21 000
GIGABYTE GA-F2A85X-D3H kb 22 000 ez a legszimpatikusabb. Megfelelne?A 30 ezres kategóriába nem akarok bele csúszni... 20-22 között szánnék lapra.
Plussz memória vásárlásnál mit érdemes szem előtt tartani?
-
HolyFire
aktív tag
Végülis az érvek a dedikált elhagyása mellett szólnak. Nem vagyok nagyon képben a mostani trendekkel... de amit olvasgattam aszerint igazából ez a jövő útja. Egy tokban a procc+vga...elegendő teljesítmény mindenre... Csak a nagyon hi-end grafikához kell dedikált... amire meg dolgozó embernek nem sok ideje marad ha nem non stop kockul
Akkor végeredményében grafikai és processzor erőt tekintve abszolút nem lenne visszalépés a C2D + hd6670-hez képest. Ez a lényegi kérdés.
-
HolyFire
aktív tag
Plussz ahogy nézegettem...nem is drága konfig... Az eladott core2 alkatrészekhez nem is kell sokat hozzá raknom...plussz ha a videokarit is eladom akkor szinte semmit sem... De azt lehet megtartom dualgraphics-ba... főleg hogy passzivizálva van egy baromi nagy Accelero S1 Plus hűtővel...de ez még nem 100%
Egyedül az A10 proci felé halad a döntés 100%-ban, a dual graphics megoldása még kérdés. CSak ha már eleve van egy videokarim, akkor miért ne? -
HolyFire
aktív tag
Szevasztok!
Elgondolkodtam a gépem lecserélésén... régen rendesen benne voltam a témában de már vagy jó másfél éve nem foglalkozok mélyebben a dolgokkal így hát nem igazán vagyok tisztában az erőviszonyokkal...akármennyit is túrom a netet tesztek, infók után.
Van egy Core2Duo E8300-am egy P45-ös AsRock alaplapban, 4 giga geil ultra ram és egy HD6670 512 MB GDDR5 videokarival, Kingston SSD stb stb. Szóval a kérdésem adott, hogy érdemes-e a Core2-t egy ilyen A10-re lecserélnem??? Már nem igazán játszok, net, torrent...max néha nagy ritkán valami kis játék de nem hi-end szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos tablet topic
- Építő/felújító topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged