- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Új hozzászólás Aktív témák
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
TaylorXIII #10619 üzenetére
Igen, 2 db 6 pin-es kell neki, és 29cm-es hely a házba
De legalább akkor a CPU miatt nem kell aggódnom.Köszönöm a válaszod!
-
hattrickuser
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata arról, hogy egy A10-6800K ki tud-e hajtani egy Gigabyte 6870oc kártyát 1920x1080 felbontás mellett?
Konkrétan erről a típusról van szó: [link]
Válaszokat előre is köszönöm!
-
hattrickuser
aktív tag
Felmerült bennem 2 kérdés, amire a téma szakértői biztos tudnak válaszolni. Az FSB-vel kapcsolatban kérdezném, hogy nálam egy A10-6800K-nál 41x100MHz alapórajelen, de anno még a C2D E7200 CPU-m is 9.5x266MHz-en ment alapórajelen. Szóval miért lett a felhozott példában (erre a CPU-ra emlékszem, azért lett ez a példa) 266MHz-ről 100MHz-re visszavéve? Kérdezhetném úgy is, hogy miért előrelépés a 266MHz-100MHz visszalépés? A másik kérdésem az L3 Cache hiányára vonatkozik. Ennek a hiánya a gyakorlatban miben mutatkozik meg, és ennek a lépésnek mi az oka? Vagyis pusztán anyagi oka van annak hogy nincs L3 Cache, vagy van valami egyéb indok is?
Köszönöm a hozzáértők válaszait!
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
katt777 #10070 üzenetére
És a valóságban pl. nálam ASUS-nál ez hogy nézne ki?
48 fok Level1 700rpm
49 fok Level2 800rpm
...
55 fok Level8 1400rpm
56 fok Level9 1500rpmNálam gyakorlatilag csak a játékok során használja a maximális fordulatszámon, akkor különösebben nem zavar. Általános használat során pedig minimális fordulatszámon még a ház 2 ventilátora is hangosabb.
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
katt777 #10065 üzenetére
Nálam 3-5 másodpercenként frissíti le a fordulatszámadatokat, gyakorlatilag átmenetileg van csak köztes állapot a 700-1500 rpm intervallum között. Szerintem ez így rendben van, logikusnak tűnik. Akkor kellene a 9 fokozatot állandóan változtatnia (nálam +-100 rpm-et jelentene), ha egy adott hőfokot kellene folyamatosan biztosítania.
Gyakorlatban ez nálam így néz ki:
Minimális fordulatszám 700 rpm 50 fok alatt
Maximális fordulatra felpörgött 1500 rpm 53 fok (700-ról 1500-ra kb. 20 másodperc alatt ért el, közbe 3-5 mp-s értékfrissítés során voltak köztes értékek)
"53 fok visszahűtése után" 1500 rpm 51.5 fok -
hattrickuser
aktív tag
válasz
katt777 #10056 üzenetére
Állítsd Level 1-re, ne Level 9-re. Azon a megadott Level-en pörgeti addig, amíg el nem éri a megadott 65 fokot, és utána vált át maximumra.
(Igen, 50 fokot állítottam be neki, de valamiért 52 foknál vált át Level 1-ről maximumra. Nem tudom hogy miért 52-n, és miért nem a beállított 50-es pontos értéknél, de különösebben nem is érdekel.)
-
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
BlueAthlon #9899 üzenetére
A régi gépemen ilyen hibajelenséget nem tapasztaltam. Számtalan alkalommal előfordult, hogy elsődleges kijelzőn DSUB-on neteztem, az asszonynak másodlagos kiterjesztett HDMI-n lapostv-n pedig általában valami csöpögős-romantikus filmet elindítottam 720p/1080p-n, de nem volt gond sem a lejátszással, sem a firefoxal.
Ezen a gépen idáig még nem jutottam, elsődleges kijelzőn csak általam indított torrent meg persze a rendszer háttérben futtatott folyamatai (monitor is kikapcsolva), és másodlagos kiterjesztett képernyőre lejátszóprogram áthúzva és azon megtekintve a film. De a hiba már így is megfigyelhető.
Alapvetően az a baj, hogy az említett hibát kizárólag filmnézéssel tudom előidézni, így az ajánlott lehetséges megoldásokat csak hosszú idő alatt tudom letesztelni. Minden filmnél egy lehetséges opció, így a hiba feltárása el fog tartani egy darabig... A következő filmnél megpróbálkozom azzal, hogy BIOS-ba mindent visszaállítok alapértékre, és a lejátszó programban a dxva-t kikapcsolom.
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
atti_2010 #9893 üzenetére
A túlmelegedés teljesen kizárható. Kénytelen voltam a gyári hűtőt lecserélni egy Alpenföhn Matterhorn Pure-re, azóta semmivel nem tudtam felvinni a hőfokot 60C közelébe se (pedig mindennel erősen próbálkoztam).
Az a furcsa, hogy semmilyen alkalmazással, semmilyen játékkal nincs problémám, kizárólag filmlejátszásnál fordul elő ez a néhány másodpercig tartó, alig érzékelhető, de mégis zavaró akadás.
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
katt777 #9892 üzenetére
Talán 6-8 filmet néztem meg vele, és a jelenség mindegyiknél előfordult. Az időzítésnél a memóriára gondolsz? Ezek a memória modulok vannak, elvileg ez a gyári tesztelt érték. [link]
A cache alatt mit értesz, vagy mit kellene azzal kapcsolatban állítanom?atti_2010
Arra már én is gondoltam, de teljes film alatt 90%-ban visszaveszi, tehát a film lejátszása során 2000MHz-en megy a cpu, és ritkán felugrik 4400MHz-re. -
hattrickuser
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásait!
A fent említett beállítások mellett (CPU: 1.35 V, 4.4 GHz * GFX: 1.3 V, 1086 MHz Share Memory: 2048 MB * RAM: 1.5 V, 2133 MHz 11-11-11-27) játszottam a Crysis 3-al kb. 35-40 percet, semmilyen hibajelenséget nem tapasztaltam.
Visszavettem a Share Memory-t 1 GB-ra, és megpróbálkoztam a GOMPlayer-el, de az említett film lejátszási hiba sajnos megmaradt.
Lefényképeztem a BIOS fontosabb oldalait:
1
2
3
4
Számtalan funkció van amiről azt sem tudom hogy mit állít, így alapértelmezett értéken hagytam. Itt van egy stabil beállítás egy hasonló összetételhez, ahol számos érték Disabled-en van: [link]
Ha valaki van valami hasznos ötletete a BIOS állítással kapcsolatban, vagy a film lejátszási problémával kapcsolatban, az kérem jelezze. (A következő filmet DXVA nélkül próbálom majd lejátszani, most ez az egyetlen ötletem).BlueAthlon az említett LLC-t nem tudom hogy micsoda.
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
atti_2010 #9866 üzenetére
Nem nagyon foglalkoztam soha a tesztekkel, nem különösebben érdekelnek a pontszámok. Sajnos az új gép összeszerelését követően viszont túlmelegedési problémák adódtak terhelés alatt, és ezért voltam kénytelen monitorozni a dolgokat. Szóval nem vagyok egy nagy tunninggurú, sem pontvadász, csak egy "dilettáns" átlagos felhasználó.
A Vantage-t 2x végigfuttattam (nem tudom erre gondoltál-e), hiba nélkül lement. Prime95-öt meddig kell futtatni? (8 tesztet vártam ki vele, hibát nem talált)
Jelenleg így használom (A10-6800K):
CPU: 1.35 V, 4.4 GHz
GFX: 1.3 V, 1086 MHz Share Memory: 2048 MB
RAM: 1.5 V, 2133 MHz 11-11-11-27Viszont van egy valós spontán jelenség, amit nem tudok előidézni, és nem tudom a megoldást sem:
720p/1080p filmek lejátszásánál meghatározatlan időben 15-30 perc után (1 film alatt 1, maximum 2 alkalommal), néhány másodpercig mintha akadna a lejátszás. Éppen észrevehető, de már pont zavaró mértékben. Próbálkoztam MPC HC lejátszóval és KMPlayer-el is.Ha valaki találkozott már ezzel a jelenséggel, vagy van valami ötlete a megoldással kapcsolatban, az kérem jelezze!
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
katt777 #9856 üzenetére
Én 1.250V-n napokig használtam, stabil volt. Azon már biztos, hogy OK.
Stress tesztel kapcsolatban:
Nem tudom melyik programot használod, én az Aida64-et használtam (Stress GPU is pipa). Nem sokat ért, mert ~30 perc teszt után 1169MHz GFX Engine Clock úgy tűnt, hogy rendben van de gyakorlatilag voltak gondok. Konkrétan játék indítása után menüből kilépett/lefagyott (NFS World). Visszaraktam 1086MHz-re így viszont hibátlan. -
hattrickuser
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan probléma, hogy adott egy Asrock FM2A85X Extreme 4M alaplap és egy A10-6800K gyári hűtésese processzor páros. Összeszerelés után a BIOS-ba belépve CPU hőmérsékletnek néhány perc használat után 65C-t ír, ami további 2 perc alatt 70C-ra felemelkedik. Az AMD oldalán ez a processzor 74C max hőmérsékleten működik. A hűtő felhelyezése szakszerű. ASRock eXtreme Tuner nevű programba, és több ilyen jelegű windowsos programban is magas hőmérsékletet ír. Legfrissebb BIOS, és Defaultba használva. Mi lehet a gond?
Választ előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Xbox Ultimate előfizetések
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest