- BlitzWolf termékek topicja
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
Aktív témák
-
Fölösleges a 400 MHz-et forszírozni a RAM sebességnél (Pláne ha gondok vannak vele). Saját tapasztalatom az, hogy szinkronban hajtva a CPU FSB-vel (333 Mhz-en) agresszív RAM beállításokkal jobb eredményt lehet elérni az összteljesítmény szempontjából. Ha nem vagy túlzottan gyakorlott a beállításokban akkor próbáld meg az előre definiált TURBO (vagy ha viszi az ULTRA) RAM időzítési beállításokat. Némi kísérletezéssel meg lehet találni a legoptimálisabb beállítást. A KD7 rengeteg funkcióval rendelkezik ezen a téren. Ha hibázik a RAM adjál neki egy kis többletfeszültséget (2,65-2,85 V).
Hidd el sokkal gyorsabb 333-on Ulra-ban, mint 400-on by Speed mellett! -
miller
tag
Ma (tegnap) raktam össze egy gépet Abit KD7 lappal és Athlon XP 2600+ -al és 256 MB 400 Mhz-es DDR Rammal az egyik havernak. A probléma az hogy a RAM csak 333 MHz-en megy sehogysem tudtam beállítani a 400 Mhz-et. Ez azért van mert a procinak default 333 (166x2) az FSB-je és így a RAM is csak 333-on megy?
Mivel AMD-s lapot először raktam össze ezért bizonytalan vagyok, húzás nélkül ezzel a procival ebben az alaplapban ugye nem tudom kihasználni a 400 MHz-es RAM-ot? -
válasz
_Volkovy_ #76 üzenetére
Azért nem kell annyira leszólni a Palomino-t! Kétségtelen hogy nem annyira húzható volt mint a T-Bred, de lehetett itt is valamit javítani a teljesítményen.
Volt egy 1600+-om ami szépen ment 10,5*143-on (1500 Mhz) KG7R-ben.
Volt egy 2000+-om ami szépen ment 12,5*144-en (1800 Mhz) KG7R-ben.
Némi feszültséget kellett nekik adni, de stabilan vitték ezeket az értékeket.
Azóta KD7R van Barton 2500+-al 2,3GHz-en (14*166) hajtva 1,85V-on. -
Ronin
aktív tag
A 200 MHz a valós órajele. De mivel ez Double Data Rate (DDR) ezért lesz az órajele 400MHz. A kétcsatornás üzemmód pedig úgy lehetséges, hogy veszel két egyforma memóriamodult, az egyiket a különálló slotba, a másikat pedig a másik kettő - amik egymás mellett vannak - valamelyikébe. Ezzel azt lehet elérni, hogy a memóriasávszélesség a duplájára nő, tehát PC3200-as RAM esetén 3.2GB/sx2, azaz 6.4GB/s lesz - elméletileg. Viszont AMD procinál felesleges, nem hoz nagy teljesítménynövekedést, mivel az FSB-t duplázzák, igazán nagy jelentősége az Intel prociknál van, ahol az FSB négyszereződik (QPB).
-
Iaca
csendes tag
Nekem egy darab 512 mb os 400 ddr van benne!De 200 megahertzen!Nem lehet 400 mh-n futtatni?
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #74 üzenetére
Dehogynem húzható a 2000+ Palomino,egyeseknek 1742-n is megy :DDD
-
Iaca
csendes tag
Please HELP.
Hogyan lehet dual chanel re átállítani a memóriát??Asus a7n8x-deluxom van! -
papo
csendes tag
Tudtok mondani 2000+-os körüli procik közül is jól húzhatókat? Milyen kódjelűeket keressek? Palomino, tbred?
-
Ombi5
őstag
GlacialTech 2510 hűtő AMD 3,2Ghz (26dB),GlacialTech hűtő Silent Breeze II AMD 3GHZ (20dB),Thermaltake vmelyik vagy szanjam ra magam egy Zalmanra mer eljott az ideje???
-
Norbertpower
aktív tag
Én tegnap beraktam egy 512-es 333-as ddr-t a gépembe az eddigi 256/333 helyett
És az 1700+ os procim simán megy 200x11---- jó nagy fesszel
Most végül 200x10 - re állítottam 1.65v-os fesszel (1.6 helyett) és atom stabil!!!
33 fokos rendszerhővel : 41-45 fokos a proci terheléstől függően!!!!
Ja egy Falkonrock II. szutymorog benne....
Szóval ennyi......
Üdv: Norbertpower -
augustus
csendes tag
Nekem ilyen (AQXEA :DD )
Igy mennyinek kéne lennie a cpu hőfokának kb?
Mert nalam ahány mérőprogi annyi adat, a bios meg ha firssen inditom a gepet 1833on akkor is 60 fokot ir meg ha 5 órája tesztek futnak 2200n akkor is :F -
Kirbly
aktív tag
Re! kerdesem a koovetkezo lenne: ha va egy asus a7n8x-x-es lapom erdemes e beletennem egy bartont? a mostani t-breddel nagyon szepen megy a mobo, bar most csak 166-os fsb-n
-
Darieen
csendes tag
Hi !Meddig lehet húzni a 2500+ procit??
Csak a puszta kiváncsiságból kérdem. -
Kirbly
aktív tag
Hi skacok! akkor en most nem ertek vmit. ha a 2500+ valos orajele 1833 mhz, akkor az en t-bred b 2200+-omnak mekkora? most ugy megy a gepemben h 2400+-nak ismeri fel.
-
-
Darieen
csendes tag
Hi nektek!Lenne nekem egy kis gondom!:Maradt egy abit kd7-es alaplapom és gondoltam összerakok + egy gépet.
A probléma ott kezdődik, hogy van egy amd 2500+ barton proci benne
Nem tudom,hogy miért, de a bios még csak fel sem ismeri ., meg csak 1400+(133) jelenik meg mint legmagassabb beállítás.
A gép igy is müxik, de egy kissé lassúnak érzem, mint amit a proci tudna szerintem.
Segítsetek, valahogy!!!
Köszike előre is. -
HiperG
addikt
SBII 3000+ ig garantált...
-
ISZOLE
senior tag
Ezekkel a nevekkel a magok típusjeleit helyettesíti a köznép. Az AMD honlapján megtalálod az adatlapokat, de azokon olyasmi van megnevezésnek, hogy ''Model 8 CPUID 680''. (Ha minden igaz ez pl. a Tbred A.)
Kicsit olvasgatni kell és egy idő múlva össze tudod párosítani a típusjeleket a nevekkel. -
vzzoli
tag
Hali!
Palomino-t nem fogsz kapni, mert abból a 2100+ a legnagyobb, és iszonyatosan melegszik. Olyat ne is vegyél.
A Barton 2500+-nál kezdődik, 333FSB-vel megy, ez a legújabb.
A Troughbred (vagy T-bred) A procik pedig 266-os FSB-n mennek, a B-k pedig asszem 333MHZ-en, de ebben nem vagyok biztos.
Talán a Barton éri meg a legjobban. -
Lujo
csendes tag
Egy kis segítséget kérnék!
Elöre is bocs alámaságomért.
Mi tis takar igazábol ezen elnevezések (Barton,Palomino), melyiket érdemes megvenni.Most akarok venni AMD procit (pl.AMD ATHLON xp 2600+ Palomino vagy 2500+ barton), de nem igazán értem hogy mit helent a Barton Palomino elnevezés? -
-
beeboy
addikt
ki tudja?
tegnap raktam be a bartont, silentbreeze 1-el!!!! 2375 Mhz-en is elfut,
2275-ön bírja a 100% terhelést folyamatosan!!! -
ZCoyote
őstag
az életben nem fogod annyira húzni azzal a hűtővel
-
Sergio
csendes tag
Szóval!
A 2500+ a processzor nem valós órajele, hanem összehasonlításként szolgál az Intel Pentium 4. processzoraihoz! Ezért +! Tehát a te 2500+ Bartonod nagyjából egy 2,5Ghz Pentium 4. teljesítményének felel meg (mondjuk ezen is lehet vitatkozni de majd máskor... :DD :DD)
A te processzorod (2500+) valós órajele 1833Mhz (166x11)!!!
Ha tuningolni kezdessz akkor az 1833-hoz kell a későbbi értékeket viszonyítanod.
Amúgy érdemes először a processzor fsb-jét emelni (166), majd csak ezek után a szorzót (11)! Így hajthatod ki a legtöbbet gépedből!
Amúgy a tuning nagymértékben függ a memóriáktól is! Ha 400Mhz-es DDR-ed van, akkor bőven tudod a 166-os értéket fentebb vinni, ha viszont csak 333-asod akkor nagy előretörést ne várj ezen a téren. Ilyenkor marad a szorzóállítás! -
-
DaSilva
senior tag
Hát ha nincs képben, akkor talán olvasgasson. Csak erről a prociról van legalább 3 topik. Tuningról 3000.
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=13685[/L]
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=92[/L]
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=22093[/L] -
Ryaren
tag
És szerintetek ezzel a GlacialTech Silent Breeze II-vel meddig lehet felrakni az órajelet?? Most olyan 1800-on pörög.
-
Ryaren
tag
Tehát egy számotokra minden bizonnyal triviális kérdést szeretnék feltenni!
Egy AMD Athlon XP Barton magos 2500+-os processzorom van!
Ha én a BIOS-ban felküldöm mondjuk 166mhz*15-re (kb2500mhz) a proci teljesítményét akkor az már ''húzásnak'' számít, vagy az még belefér mondjuk egy GlacialTech Silent Breeze II-vel??? Vagy ''húzásnak'' az számítana ha 2500 fölé emelném a teljesítményt??
ui.: bocsi de tudatlan vagyok! *(
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Battlefield 6
- Wise (ex-TransferWise)
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Bittorrent topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest