- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
Nincs igazan ra szuksege, ez nem Netburst....de nem soka' megjelenik az Socket939-s dualchannel DDR-s verzio is.
Egy elozetes teszt: [L]http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=fr_en&url=http%3a%2f%2fwww.x86-secret.com%2farticles%2fcpu%2fs939%2fs939-2.htm[/L]
hobizoli -
freak^
tag
Hello !
A64 akkor nem is hozhato ossze semmilyen alaplappal sem a dual channeles memoval? -
kefehu
tag
Hali! Válasz:
1. A legjobb választás szvsz
2. A Messengeren szoktunk dumálni. Ő a rekordtartó (szinte mindenben), de már abba hagyta a tuningot teljes mértékben. A vízhűtését is eladta.
3.a Igen, dobozos. A gyári hűtő meglepően jó (sajna alu). Egész halk, kb. 2800-3750 között pörög. Csak magas frekvenciájú, cicergő hangja van, ami kicsit idegesítő.
3.b Nagyon jól hűt (lsd. 256 FSB)
4. Nem tudok erre biztosat mondani. A tesztekben nem teljesít a S939 sem kiemelkedően jobban. Szerintem a S754 3000+ nagyon jó választás, főleg, ha lemegy az ára. -
viharhozo
addikt
Hm, azert ez igy eleg flemszagu kijelentes. Egyreszt, aki valoban komolyan foglalkozik 3d modellezessel, ugysem desktop procit valaszt, masreszt meg a P4 3.0 boltban dragabb az A64 3000+-tol. Harmadreszt meg hatha egyszer tenyleg lesznek 64 bites alkalmazasok.
Hopsz, kimaradt. Ar/ertek aranyban most a legjobb befektetes egy mobil Barton lehet. Rendes hutessel eszmeletlen tempora kepes. Cserebe viszont nehez hozzajutni.
[Szerkesztve] -
freak^
tag
válasz
Alvin_ti4200 #70 üzenetére
Huh, kossz ebbol is hasonlo kovetkezteteseket vontam le, hogy a64 3200+ does not worth it ! :D
Amugy orommel latom teszteken, hogy amd64 jatekokban jobb, mint p4, nekem amugy foleg jatekra kell, meghozza CS-re, hogy vegre meg legyen a fix 100fps :))) -
freak^
tag
válasz
Phantom Lord #68 üzenetére
Valaki nem tud egy a64 3200+ vs a63 3000+ tesztet, annyira furja az oldalamat, hogy mennyit szamit a dupla cache, eddig mindenki azt mondta, csak jobban melegszik, de ki tudja..
-
Phantom Lord
aktív tag
válasz
Mr.Skyline #67 üzenetére
Én ugy gondoltam, hogy lapot+procit nem érdemes már venni. Ha van már valami jobbféle socket A alaplapod (nf2, KT600) akkor egy 2500+ is jo vétel.
-
Mr.Skyline
senior tag
válasz
Phantom Lord #61 üzenetére
Azért ezt igy nem állítanám, hogy nem éri meg pénzt belefektetni mert vegyük azt ami nekem van = 2500+(Barton)@3200+ 20.000.- vettem kb egy hónapja na most ha veszel egy 64-et az a duplája föleg hogy másik lap kell hozzá mint az eddifiekhez, de mind1
-
CWorm
aktív tag
Ah! A64 matrica rulez!!! :)) Én a billentyűzetemre ragasztottam ki, hogy mindig szem előtt legyen és tudjak benne gyönyörködni. :DD A házra meg az alaplap matricáját ragasztottam, mert az úgyis gagyi, a ház meg lent van a földön, szal nem sokszor esik rá a pillantásom.:)
-
erdoke
titán
Templomegere is jobban tenné, ha néha olvasgatna teszteket...:U Különösen azért, mivel (a saját bevallása szerint) a kemény voltmodos tuningon kívül csak netezésre használja a gépet.
Renderelésben és videótömörítésben egy 3,2-es P4 simán odavág a 3400+-nak is.
[L]http://techreport.com/reviews/processors.x[/L] -
CWorm
aktív tag
Szeva! Én is a64 tulaj vagyok, így veszem a bátorságot, hogy válaszoljak aa ööö 3. kérdésekre, mert csak azokra tudok. :)
Nekem a gyári hűtő tök jól megfelel, ráadásul halkabb is mint az előző (igaz hogy az már ''félrejárt'', szal pont egyenesen pörgött :) ), és a procit 40-45 fok körül tartaj. A max hőmérséklete amit eddig láttam az 47 fok volt, az alaplapé kb 38.
A proci amúgy 2gigahercen megy, de azt olvastam itt a fórumon (talán épp ebben a topikban :) ), hogy mehetne gyári hűtővel akár 2-5ön is. Biztos, csak én ezt nem tudom beállítani, mert a biosban nem lehet húzni a cuccot, máshogy meg nem értek hozzá. Na mindegy.
A64 előre! :) -
Enclave
aktív tag
HI!
Asszem te vagy az emberem! Nos nekem egy A64 elsősorban játékra kellene másodsorban pedig multimédiás cuccokra(film,zene) és csak harmadsorban munkára ;] és persze minél ''időtállóbb'' legyen.(Bár az időtálló fogalma a számítástechnikában érdekesen hangzik) Ezért gondoltam A64-re és nem Bartonra sem pedig P4-re
1. Ilyen területekre ugye az A64 megfelelne? :))
2. Egyébként hol kérdezted Templomegerét? Mellesleg nem ő az ,aki a 3DMark03 toplistán fent van mint magyar rekordtartó?
3.a A tied egyébként dobozos? Ha igen milyen a gyári hűtő hangja? Elfogadható? Vagy iszonyú hangos?
3.b És elfogadhatóan hűt? Vagy semmit sem ér? :U
4. Érdemes várni a Socket 939-re? Mire itthon megjelenik már megöregszem...
És még a fogyasztása is rémesen nagy :((( Én Socket 754-et vennék...
(Bocsi a sok kérdésért de végre találkoztam egy A64 tulajjal :) ) -
kefehu
tag
Ugyanezt a kérdést tettem fel tegnap Templomegerének (ő eléggé ott van a témában). Azt mondta, hogy attól függ, hogy mire akarod használni a gépet. Ha a 3D a fontos, akkor A64. Amúgy neki is volt P4-e, de az AMD jobban bejött neki. Ha nem kell a 3D, akkor is meggondolandó az A64.
Személyes tapasztalat az A64-el, hogy a proci hőmérséklete nagyon jó, a bios szerint 33 C körüli alapon, ami elég biztató.
Az, hogy milyen ramokat szeret, lapfüggő. Az enyémben 512/400 Mb CL3 Infineon megy 484 Mhz-n. -
Enclave
aktív tag
HI!
Itt van néhány link:
Asus K8N-E Deluxe:
[L]http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=K8N-E%20Deluxe&langs=01[/L]
Digit-life-ról: (az oldal alján)
[L]http://www.digit-life.com/archive.shtml?dl20040420[/L]
Itt pedig egy összehasonlító teszt az nForce3 250-ről és a többi chipset-ről:
[L]http://www.tomshardware.com/motherboard/20040420/index.html[/L]
(integrált tűzfal, 1000-es hálókártya, fix PCI/AGP stb.)
[Szerkesztve] -
viharhozo
addikt
Sofort kaufen-es volt 1100-ert, lehet ra licitalni is, de eddig senkinek sem kellett. Jelenleg a kikialtasi aron, 1000en all. Gondolkodtam rajta delelott, de gyozott a jozan esz. :)
Pedig az arat nehez uberelni, csak az a Leadtek alaplap vhogy nem koser, meg aztan 250-280k azert sok egy belsoert.
[Szerkesztve] -
hobizoli
nagyúr
[L]http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=fr_en&url=http%3a%2f%2fwww.x86-secret.com%2farticles%2fcpu%2fs939%2fs939-2.htm[/L]
:C
hobizoli -
erdoke
titán
válasz
Alvin_ti4200 #24 üzenetére
Nem vagyok tőle elájulva... Ha lekapcsolom a racket, megváltozik a HDD-k bootsorrendje, holott a rackes vinyó mindig leghátul van, lévén hogy nincs rajta oprendszer.:F
-
freak^
tag
Cool N' Quiet az mit jelent?
Itthon milyen jo nfeorce3 alaplapok kaphatoak a64-hez?
En tuti k8t800 vettem volna eddig, csak nforce3-nal jobbak a tuning opciok..
Ja es nforce3-nal is van dual ram kezeles, mint nforce2-nel volt? Valami tobbet szamit mar hogy dual-e a ram vagy sem, mint az athlon xp-knel?
[Szerkesztve] -
freak^
tag
Nagyon szepen koszonom, arra lennek kivancsi melyik milyen alaplappal volt.. es hogy a64 3200+ jobban meklegszik L2 cache miatt, de nem lehet hogy az a64 3200+ pont emiatt a nagyobb cache miatt gyorsabb alapon is, mint az a64 3000+ tuningolva?
Mennyit szamit az L2 cache nagysaga?
Elnezest pontatlan voltam, 30. hozzaszolasom javitom ! -
-
freak^
tag
Itt van a64-es alaplapok tesztje, akit erdekel megtalatam [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=294[/L]
-
-
freak^
tag
hello, en biztos asus k8v-t vennem csak eleg draga, emlekeim szerint kb. 38k, de itt van egesz pontosan [L]http://depo.hu/?page_number=6&id=15576&lid=1&csid=293[/L].
Asusrol csupa jot hallottam, viszont abit nagyon jol huzhato, de hangos. Nezd meg van egy alaplap teszt a64-ekhez itt, a prohardveren, most hirtelen nem talalom, sry
Amugy orulok hjogy nem volt ertelmetlen ez a topic, mert sokak jarnak hasonlo cipoben.. -
aDM|RaL^
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #24 üzenetére
mit tud és mennyi az ára?
ABIT KV8-MAX3 27.300,-
ABIT KV8 19.300,-:) -
Enclave
aktív tag
HI!
Én egy A64 3000+-t néztem ki amit a ready-nél nettó 37700-ért láttam a ''zöld'' áraknál. Ez valós ár lenne vagy csak valami előleg? :F
Egyébként tudja valaki az ASUS K8N-E Deluxe alaplapjáról,hogy itthon lehet-e kapni és ha igen hol vagy mikortól lesz itthon is elérhető? -
kefehu
tag
Bocsi, most vettem észre, hogy a Barton FSB-je 220 volt az előbb beírt értékeknél.
Tehát Barton 10x200-as beállításnál:
Super PI: 53s
Meta:3074
Konklúzió -->az A64 alapon is gyorsabb a Bartonnál.
U.i.: Aida olvasás:
A64 - 3196
Barton:2925
Megj.:mind2 gépben ugyanolyan Infineon CL3 RAM van. -
kefehu
tag
Hali!
Szerintem én vagyok a te embered, mivel nekem van itthon egy A64 3000+ és egy Barton 2500+@3200+ (lockmentes).
Szal alapból az A64 beállítása 10x200=2000 Mhz. A Bartont is beállítottam ugyanezekre az értékekre. Néhány teszteredmény (a 2 összehasonlítása) ezeken a beállításokon:
Super PI: 47s mindkettő [1 Mb]
Metabench 0,98: Barton: 3394 A64:3314
Szóval alapon nincs különbség. De az A64-et a gyári hűtéssel simán fel lehet húzni 10x256=2560 MHz-ra. Akkor már Super PI:38s, Meta:4092 pont.
Mind2 rendszer alatt 32 bites WinXP fut. De, majd 64 bites alatt az A64 érezhetően felgyorsul.
Árakról annyit, hogy az A64 3000+ az aliencomputers-nél nettó 45960-
Az A64 3200+ 63600-. De szvsz nem éri meg, mert a nagyobb cache miatt jobban melegszik. -
Efreet
senior tag
matekflame :DD :DD :DD :DD
-
Nem ide akartam ezt, bocsi
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
CPU AMD DOBOZOS (3 év GARANCIA):
AMD ATHLON 64 3000 S754 54250
AMD ATHLON XP 3200 BARTON S462 45650
Mindkettő nettó ár, ez a nagyker nem a legolcsóbb, de viszonyításnak tökéletes.
Itt egy A64 lap, mondja valaki, hogy a S462 lényegesen olcsóbb ;]:
CHAINTECH SK8T800 SUMMIT - K8T800 16000
Nettó ár.:C
[Szerkesztve] -
Nos, mivel itthon elég kevés 3200+ van itthon, adok egy osztrák cég linkjét. Az arányok kb azonosak.
www.birg.at
A64 3000+ 239Euro
A XP3200+ 209Euro
Találsz ott alaplapokat is, a socket A 59 Euro körül indul, a 754 pedig 109. Nyilván ez mindig az alap, ennél csak felfelé megy mindekettőnél az ár.
Lehet, hogy unszimpatikus ez a hozzállás, de ha pl. beírtad volna a cikkek keresőjébe a megfefelő szavakat, rengeteg adat állna rendelkezésedre, és akkor már sokkal érdekesebb, mélyrehatóbb kérdéseket tehetnél fel. -
freak^
tag
Nézd egyszerubb egy linket beboknod ide, ahol megtalalhato az aruk, akkor feny derul mindenre... hatha tudsz valami helyet, ahol olcsobb az a64.
Egyebkent lassan jo lenne erdemben hozzaszolnod a temahoz vagy sehogy, mert borzaszto unszimpatikus ez a magatartas szamomra... lehet bennem van a hiba.. -
-
freak^
tag
Igen, pont ilyen valaszra vartam.
Nyertel, mert itthon ulok es nincs mas idotoltesem minthogy forumokra irogassak, mindenfele lenyegtelen kerdessel.
Koszonom a valaszod, esetleg, ha a temahoz fuzodne ertekelnem, 3200+ barton tudomasom szerint olcsobb mint 64 3000+, de kerlek javits ki, ha tevedek.
Ja es 64 3000+ es 3200+ kozti kulonbsegrol sem tudok sok mindent..
Ja es lehet engem nem a szintetikus teszteredmenyek erdekelnek kizarolag, hanem tapasztalat is esetleg.
De vegulis ezert van a forum hogy kerdezzenek az emberek, masik meg okos, intelligens, meltosagos valaszt adjon a kerdesre.
Akkor gratulalok neked.
[Szerkesztve] -
Efreet
senior tag
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=270[/L]
ha tényleg nem tudnád mi a difi... -
Megint egy olyan topic, amiben kicsit az embernek olyan érzése van, hogy nem valós a kérdés, csak azért született, hogy legyen valami.
Egyrészt a a 3200+-os barton drágább, mint egy a64 3000+. Másrészt óriási különbség van az alalplap árakban. Harmadrészt aligha hiszem el, hogy ne tudnád mi a valós különbség a két proci között. Negyedrészt millió teszt van itt a PH oldalain is, amely a két proci közti különbséget példázza... :O -
javítva
[Szerkesztve] -
freak^
tag
Hello !
az lenne a kerdesem hogy amd64 3000+ es amd64 3200+ kozott mekkora a kulonbseg, mert arban eleg nagy, sokat szamit hogy L2 cache egyiknel dupla annyi?
Masik hogy egy amd64 3000+ vagy egy barton 3200+ a jobb?
Meg minden tapasztalatot, velemenyt varnek amd64-rol, ha ujitok inkabb barton 3200+-t vegyek vagy amd64 lenne-e jobb?
elore is koszonom a valaszokat !
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest