Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stranger28 #16418 üzenetére
Én ma voltam kint a pécsi Malomvölgyben, a kacsa ott sétált a part mellett az ösvényen, nem zavaták a futók
Csak mire obit cseréltem telére, addigra úgy döntött, inkább visszamegy fürödni, mert melege van
@raczger : A fények nagyon jók
-
válasz
stranger28 #16414 üzenetére
Kicsit összevissza a kacsás, és zajos. A kacsákba belelógnak a növények. Mondjuk nekem bejött a hangulata.
Virág meg : korán kelni, megfelelő helyre menni (reggel keleti lejtőre), jó mosású obit vinni...
@T1me3l3ss : Hű. Ezt kell középre vágni
Mondjuk a két szélét levágnám de nem indenki szereti a négyzetes kivágást
-
válasz
stranger28 #16411 üzenetére
Nem olyan könnyű, mint ahogy gondolják sokan
Én kis virágokat, ha lehet, fordított obival lövöm, mert jól mos. Amit nem, azt meg telével (íme egy tök kép)
És napfény kell neki, lehetőleg reggeli, vagy délutáni. Ugyanígy a lepke is, árnyékban nem "él".
Illetve arra kell törekedni, hogy kiemelkedjen a környezetből. -
válasz
stranger28 #16406 üzenetére
A 6-os meg a kacsás nagyon tetszik. A lábfej nélkülinél kár, hogy pont az maradt le, pedig tök jó lene
A farönkös bogarasnak én levágnám a jobb oldalát, de ez egyéni vélemény
A kék szitakötős (én is ma lőttem ilyet
) meg azért nem tetszik, mert nagyon elveszik a rovar a növényen, pedig az is jó lenne, ha.... Különben képminőségileg mind nagyon tuti, a kacsáson nem baj a zaj, szerintem jól áll neki.
-
válasz
twinkiecz #16401 üzenetére
Csak azért mondtam, mert gondolom nem MC-s obi, és azok nagyon jól tükröződnek
Én is akarok a Vivitarról felhős-tükröződőst csinálni, de most csak a 75-300 lámpás verziót találtam meg
Én Olympus-canon konvertert szereztem be a Vivitarhoz, első felrakáskor leesett róla a chip
-
Engem rávisz, csak legyen rá időm (arra, hogy időben lefeküdjek), meg keret arra, hogy kiautózzak valami értelmesebb helyre... Pl. a Mecsek keletebbi lejtői nagyon jók ilyesmire.
Meg mindent nyároon kéne csinálni. Télen nem tudok 3 órákat kint ülni csillagjárós képeket csinálni, de bogarak is csak nyáron vannak... Virágok is...
Madarat viszont csak télen tudok fotózni
-
-
válasz
Zimezoom #16389 üzenetére
Camouflage van még? Az tudott ilyet...
@cool13 : 20-30cm? Fordított obival, vagy makró előtétlencsével 3-10cm
De igaz, lepkénél bármi teljesítmény, annyira félénkek.
(Hétvégén videóztam lepkét fordtott obivalPersze nem fért bele FOV-ba, de az legalább elég közeli lett
)
A másik ilyen mission impossible a szitakötő :S@m3ss : Ki kéne mennem lepkézni hajnalban/kora reggel, csak olyankor még elő se nagyon jönnek...
-
válasz
copass #16379 üzenetére
Attól, hogy Zeiss felirat van rajta, ekkora optika nem sokat fog érni... Illetve pl. blende van-e benne? Mert pl. a céges szappantartó kompaktunkban nincs, és néha azzal is szórakozok, tök zavaró a hiánya. Valamelyik Nokiában pl. volt mechanikus blende.
@cool13 : Jaaa, azért azzal nem kell 3 centire menni (mint nekem a fordított obival
) (vagy 90mm-en is ilyen közeli a munkatávolsága?) , bár már úgy is teljesítmény ilyen közelről lepkét fotózni
Én mostanában inkább a telével próbálkozok lepkére, mert ugyan erősen vágni kell a képekből, de 70 cm a közelpontja, ott még jobb eséllyel nem repül el az áldozat, mint egy 50-es fordított obival
Az ilyen "hosszú magas dolog végén a téma" (pl. virág) képekkel vágástól függetlenül bajban szoktam lenni, mit hova rakjak rajta
@Fattyu : Van egy kölcsnkért AF-es közgyűrűsorom, azzal pl. tök jó, hogy van AF is, nem csak dőlök előre
De mondjuk nagyon ritkán jön jól. Az sokkal jobb, hogy állíthatom a blendét, viszont meredek, hogy max. nagyításon az öreg fordított obimnak élesebb a képe
-
-
válasz
siskad #16371 üzenetére
Igaz, de a telefonhoz képest még mindig nincs sehol egy akár középkategóriás kompakthoz
Ezek a képek egy 2006-os gyártású kompakt fényképezőgéppel készültek, ami 5mp.
Mondjuk tegnap néztem Silenzio telefonját, ami észrevehetően mosta a hátteret egy közelebbről készült képen - de az a teló annyiba került, mint a Canon 1100D-m két obival.
-
-
válasz
cool13 #16358 üzenetére
Nekem annyi a bajom, hogy arra van kevesebb hely, amerre a lepke néz. Illetve kár, hogy a szívókája nem éles, de amúgy is a szárnya a lényeg.Különben szép, mivel csináltad?
Nem olyan zajos ez szerintem, mint amennyira jól néz ki a lepke (másrészt meg pl. pont a lepke az, amihez ha csak közel akarsz menni, már menekül).A darazsasis jó lenne, csak valahogy fura a vágás, viszont az ilye jellegűekkel én is mindig bajban vagyok
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
*Ropi* #16277 üzenetére
A háttérvilágításnak szvsz semmi köze a panelhez, hiszen ugyanazt a panelt többféle világítással is gyártják
Szoftveres beállítás kérdése, nevezetese akár a VGA kártya, akár a panel hogy van belőve. A Döll E6420 pl. nagyon élesre, gondolom hogy az elsősorban irodai használat (és a 15,6"-hoz képest szerintem túl nagy) felbontás mellett minden tűéles legyen rajta, ugye ez egy üzleti gép, nem képeket fognak nézegetni rajta, a kördiagramok, meg a webes SQL-es felület meg nem túl zajosak
A gagyi TN-ekre viszont mindenképp áll, amit írtál. Említett Dell LCD-je is szemmel láthatóan ditherel... 2013-ban...
99% hogy még csak 8 bit/csatorna sincs a színmélysége.
Ettől függetlenül ha nem képszerkesztenék rajta stikában, amire kaptam, arra jó.Kalibrálással nem tudom, én egy valamilyen Spyderrel alkottam (azt kaptam kölcsön), hardveresen lőttem be, sokat javult a dolog.
-
-
-
-
-
...akkor már én is megpróbáltam kicsit megmókolni
...erre most veszem észre, hogy foltos lett a rács... :S Eh.
-
-
-
-
-
válasz
phaseOne #16175 üzenetére
"hdr nelkul ez a kep kuka lenne, mert a falon besurodo feny teljesen kieget mindent,"
Ilyenkor kéne ötletesen bevilágítani a képet, hogy valami megvilágítsa a lámpát is, és kitalálni, mlyen paraméterekkel kell ellőn, hogy se ki ne égjen, se ne bukjon be. (Persze nekem is csak a szám nagy, meg mondjuk leesett, hogy ezt kéne csinálni, de mivel nekem sincs vakum, hasonló helyzetekben én is szívok)
-
-
-
Részben vicceskedés volt, de aztán megnéztem, mivel készült, és ja, az tud elmosást
De különben szelektív utómunka maszkolással nem nehéz ám, én rendszeresen csinálom - igaz, általában a zaj eltüntetése miatt.
Körberajzolni amúgy is körbe kellett a sörösdobozt, a szelektív fekete-fhérítés végett. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Agostino #16088 üzenetére
Ez az, amikor a pillanat elviszi a hátán... Mondjuk ilyen helyzetben tegye fel a kezét, aki oda tud figyelni a kompozícióra
Egyet tudok érteni.
Az érdekes, újszerű dolgok találására ajó szó az erre való törekvés lesz. Sikerülni nem feltétlen fog, de hátha, meg kell próbálni, úgy tanul az ember.
Én is inkább lustaságból makrózok, abban könnyű olyat alkotni, ami nem jön szembe két kattintással később -
válasz
copass #16068 üzenetére
Úgy értettem, az instagramos színvilágnak az adott képen. Hogy mit csinál a fotós, vagy mit hisz, az más kérdés
@ JuSZt : +1 ! Van kép, aminek a tűélesség, és zajmentesség a lényege, de nem feltétlen a pixelvadászatról szól a dolog. Bersze bizonyos határokon belül.
@Agostino : Portrézni galambot, abban még van kihívás
-
-
-
válasz
psycroptic #16051 üzenetére
A mozgó jószágokat nem küszöböli ki sem az állvány, em a stabi. Rövid záridő, magasabb ISO. A nyitott rekeszre ne parázz, nem pixeleket kell vadászni, hanem olyan pillanatot elkapni, ami megfogja az embert, akkor nem fogja érdekelni a zaj.
@Darko : Nagyon lent van a gép, de majd akkor mondok ilyet, ha tudok olyat lőni, mint ez
Baromi jó képileg.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
scream #15996 üzenetére
Azért egy komplett leírást nem fog senki itt lenyomni, mikor a neten minden bokorban van
Segítség, az nem egészen ez
@fattyu : A fordított obisak tök másak. Az én lepkém (ugyanilyet fotóztam nemrég) főleg azért rosszabb, mert nem nagyít akkorát a fordított Vivitar 28-50 28-on, meg mert éjszaka csináltam, asztali lámpa + vakuval
Fényformálás : jaja, igaz hogy azon múlik, de kell feloldóképesség az obi részéről, és mondjuk fényt formálni addig nem fogok, amíg nincs vakum -
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
cool13 #15918 üzenetére
Nekem tetszenek! Az első szerintem jó is, a második kissé elmozdult, de hát ilyen közelinél már az a csoda, ha nem
Az elsőből baloldalt talán lehetne vágni, illetve lehetne világosabb, de nekem így is bejön.
Szerintem már az előző képed alapján is hanyatt-homlok mennének megvenni a cuccot, ezektől meg aztán.. -
-
-
válasz
syberia #15884 üzenetére
Meg sok egyéb. Pl. fókusz sebessége, zajosodás magasabb ISO-n... Mélységélesség... Egyáltalán az obi felbontása... (Mondjuk nagy zoomos kompaktokkal meg lehet ám csinálni a háttérelmosást, csak szerencse kell : makró mód, bezoomolás, amíg még éppen élesre tud állni, és legyen messze a háttér. Ha ez megvan, egész értelmezhető bokeh az eredmény.)
-
válasz
imyourfriend #15879 üzenetére
Távcső?
@Erikke17 :
1.Kicsit sötét, szembefény volt? Meg nagyon középn a méhecske.2. ... ez viszont elég tuti! Viszonylag el van helyezve (lehetne bal oldalt az ellentétes pontban a virág, de igazából nekem így is oké), éles, világos a felénk eső rész is. Van háttérelmosás, kompakttól jó ez.
-
válasz
imyourfriend #15879 üzenetére
Meg a milcek.
De különben is. Van fény, stb., ilyenkor a kompaktok is elfogadható képeket alkotnak. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
fattyu #15779 üzenetére
Mai rigófióka
Sajnos nagyon sok minden belógott, de nagyon közel nem akartam nyúlkálni hozzá (így is rettegett), illetve elég felhős volt az idő, és árnyék volt - muszáj volt a magas ISO, és a 75-300 rajza nem olyan szép, hogy ne kelljen neki Unsharp Mask...@Fattyu : Ó, Foxi kapitány?
(Vagy milyen fajta? Tacsira tippelnék még.)
Nagyon szép lövés@m3ss : Eezek durván jók (a tieid)
. Főleg a kis beagle
-
válasz
Real_Necro #15774 üzenetére
-
válasz
Real_Necro #15772 üzenetére
A keresőbe eggyel nézel ^.^
-
válasz
Real_Necro #15766 üzenetére
Nem kell pontosan. Körülbelül (meg aztán, rá lehet fogni azt is, hogy aranymetszésben van)
-
-
válasz
psycroptic #15758 üzenetére
Nem is feltétlen lenne rossz az úgy, hogy sötétebb. Így is hangulatos, úgy lehet még dobna rajta.
Amúgy én Rawtherapee-t használok, abban van shadow reconstruction, ami néha nagyon frankón működik, pont ezt a pöttyösségetn szedi ki, lehet be kéne próbálnod. -
Lehjobb tényleg az ND.
Legrosszabb esetben hegesztőüveg (szétvágsz egy obisapkát és megvan a rögzítés).
Amúgy kb. színhelyes lesz hegesztőüveggel is, csak tudni kell, hogy csináld :
- belövöd az üvegen át az expóhosszt, leveszed az üveget
- fókuszálsz
- mf-re kattt az obit, hogy ne másszon el a fókusz
- félig nyomott expógombnál (fényméréshez kell) felteszed a szűrőt
- exponálsz, RAW-ba
- a kész rawon színegyensúlyt állítasz (zöld üveg esetén elég csak a green-t, az a legjobb)
Nem elsz tökéletes, de az amúgy is szürreál képen nem olyan nagy gáz, ha nem 100%-osak a színek, amúgy is elvarázsolt táj.
Amúgy ezek Fuji S5600+hegesztőüveges képek (nem a legjobbak, pár éve erre futotta)Ha nincs hegesztőüveg, akkor szénné rekeszelve, alacsony ISO-n is megoldható, + alulexpó, és sorozatfelvétel, aztán képszerkesztővel összegezni a képeket.
-
válasz
#04230330 #15724 üzenetére
Nekem nagyon bejön. Nem csak lefényképeztél valamit, hanem használtad a fényt, valahogy így kell ezt.
Csirkeháló a virág mögött ide vagy oda, jó kép.
Vágásilag mondjuk túl kicsi a virág a középen levéshez, de másképp meg gondolom nem volt jó a fény - talán az aljából lehetne vágni. -
válasz
raczger #15715 üzenetére
@zgospel, @raczger :
Szerintem jók, hogy ki milyen effektet használ, az meg egyéni stílus kérdéseA holdasból meg örülnék, ha ilyet tudnék alkotni. Tényleg látszik a két képből levés, ilyenkor az alsó réteget akár curves-sal is meg tudod annyira húzkodni, hogy összemosódjon - legrosszabb esetben healing tool-t neki
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest