- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Új alkalmazás erősíti az Apple-ökoszisztémát
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Soundcore Space One Pro - hordozható komfort
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegedus001
aktív tag
Ebben teljes mértékben igazad van. Viszont szerintem ez inkább nekünk geekeknek szól, nameg azért csak használja ezt mindenki (itt is minden tesztben) mint kiindulási alap.
Az iphone 7 esem, ami a melós telefonom is egy a ami napig használható darab. ( BtwÉpp most jött rá biztonsági frissítés )
Csak hát merül mint egy tégla.... Lassan tényleg upgradelni kellene a melós telefonomat, mondjuk egy i 11 vagy i 12 re. -
niof
veterán
Az én esetemben sem hardcore szerkesztési műveletekre kell gondolni. Csak kis fehéregyensúly, szaturáció, 1-2 filter, ha épp olyan kedvem van, és ennyi. De ha ezzel mondjuk elmolyolok egy órát, az látványosan megfaragja a töltöttséget.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Wesiz
tag
válasz hegedus001 #48 üzenetére
ebben teljesen igazad van
azt hiszem itt páran félreértették a kommentem (nem is elsősorban te). én nem a fejlődés ellen vagyok csak arra akartam felhívni a figyelmet hogy nem szabad túl nagy hangsúlyt fektetni a geekbench pontszámokra mert egy kifejezetten kevés pontot elérő telefon is villámgyors az átlagos használatban.
úgyhogy akit egy gyenge pontszám tántorít el mondjuk egy használt iphone xs-től vagy samsung s20től az ne aggódjon, hiába fele annyi a geekbench pontuk mint az aktuális csúcsoknak, ezen telefon sebessége bőségesen elég lesz még évekig. -
doooo
veterán
válasz hegedus001 #47 üzenetére
És nem lenne elegendő egy A16, vagy egy A17, ami most fog bemutatkozni? Dehogyisnem. Hozzáteszem, a lightroom lassú lehet jóval erősebb hw-en is (egy M1 mellett is), már csak azért is, mert imádja a RAM-ot zabálni. Egy egyszerű iPad nem arról híres, hogy sok, gyors RAM van benne.
-
hegedus001
aktív tag
Miért lenne felesleges? Én pl csak hobbi szinten fotózok, így az iPademen szerkesztem a fotókat lightroomban. Jelenleg én vagyok a szűk keresztmetszet, viszont több képnél azért izzad szegény kilencedik generációs iPad, simán jó lenne. Ha ennél is jobban benne lennék a hobbiban, akkor azért néha jól jönne az az "M1 power"
-
Wesiz
tag
nyilván ha képeket szerkesztesz telefonon vagy például videót vágsz (wtf) akkor jobb egy erősebb gép, de akkor is ha sokat játszol a legújabb játékokkal. de legyünk őszinték, a legtöbb ember nem használ ilyeneket csak insta fb tiktok böngésző navigáció bkk futár telefonos fizetés messenger whatsapp viber, ezek kb lefedik a felhasználás 99%-át.
nem azt mondom hogy mindenkinek, de az emberek túlnyomó többségének még egy ilyen "ósdi" hardver mint az SD730g is elegendő napi használatra a maga 500 és 1500-as pontjaival. -
kchris78
veterán
A melegedés meg a másik. Ha jobban bírja a teljesítményt akkor kevésbé is melegszik. Főleg 3nm-en . A plusz nyűgje a droidnak a stand-by merülés. S21Ultra ha nem is úgy merült mint a kő a vízben akkor is ha nem nyúltam hozzá de sokkal kevesebbet nyer rajta az ember mint egy iPhone esetében.. Aki nem telefonon éli az életét annak számít . (illetve megmutatja az optimalizáltság másik felét, ott nem kell kilőni meg altatni folyamatokat hogy ne merüljön, aztán meg nem érkeznek meg az értesítések..)
[ Szerkesztve ]
-
niof
veterán
Szerintem a teljesítmény(számítás)igényes programok futtatásában jelent különbséget, nem olyanokban, amiket felsorolsz. Pl.: én szoktam fotókat szerkeszteni a Lightroom-al, és ha nem csak 1-2 képről van szó, akkor észrevenni, hogy jobban merül, mert pörgeti a procit. Ha erősebb a vas, nyilván hamarabb elvégzi a számításokat, kevésbé fog merülni.
És gondolom nem csak a LR ilyen, de én csak ezt használom, ami többet fogyaszthat.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Wesiz
tag
csak kíváncsiságból ránéztem az én snapdragon 730g-vel felszerelt pixel 4a-m geekbench teszteire. igen, csak most, mert geekbench teszt nélkül választottam telefont (milyen meglepő)
533 pont az egymagos és 1461 a többmagos teszten és mégis villámgyors mind a mai napig. nem kétlem hogy az új iphone-ok (samsungok stb) gyorsabbak nála de valódi előnyt már nem jelentenek ezek a különbségek. ezen is 1 másodperc alatt azaz tizedmásodpercekben mérhető hogy megnyisson egy google maps-et, facebookot vagy a banki appomat.
brutális számok amiket az új iphone hoz de valódi előnyökkel már rég nem jár. -
niof
veterán
válasz Janez0085 #37 üzenetére
Szerintem már ideje lenne elengedni a p*-ba ezt a haterkedést. Aki tudatosan választ magának készüléket, az okkal teszi le a voksát az egyik, vagy a másik rendszer mellett. Divatmajmok, nagyképűek és fellengzősök kíméljenek!
Amúgy nekem pl. fogalmam sincs, hogy mi a helyzet droid fronton, mert 2017 óta nem használtam droidos telefont, csak arról tudok nyilatkozni, ami akkor, illetve előtte volt. Katasztrofálisan szar volt, még flagship készülékeken is, és mikor megvettem a 2016-os SE-t, az sokkal fluidabb volt, mint bármelyik droid, amit addig a kezembe fogtam valaha. Hogy most mi a helyzet velük, az passz, de konkrétan nem is nagyon érdekel, mert minden "hátránya" ellenére az iOS nekem jobban fekszik, pedig rengeteget foglalkoztam főzött ROM-okkal anno...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Janez0085
tag
Tételezzük fel, hogy ezek a tesztek számítanak bármit is.
Majd vegyünk kézbe egy S23 ultrát meg egy 14 Pro-t.Nagy valószínűséggel nettó semmi különbséget nem fogunk érezni rendszersebességben, de legyünk elfogultak az ios-el és hazudjuk azt, hogy a 14 pro 10%-al gyorsabbnak hat.
Tehát a Samsung 47%-al gyengébb hardver mellett csak 10%al lassabb a mindennapokban = 37%-al jobban van optimalizálva , vagy ha csak 37%-al lenne gyengébb a hardver akkor egálban lennének teljesítményben , ha meg ugyan annyit guritana a teszten a proci akkor 47%-al gyorsabb lenne a droid
Szerintem nem számítanak ezek a tesztek semmit.
Eredeti gyártói Samsung, Google Pixel, Realme, Xiaomi,Motorola alkatrésze/szervizelés - Áfás számlával
-
winss
tag
Nem mintha átlag user érezne bármi különbséget a 2 hardver között. Sőt azt se tudja mi van benne csak használja.
-
mhydas99
aktív tag
A PC-s procimagok es az arm-es oszverek teljesen masok. Amit peldakent irtal AMD (de lehet Intel is) proci az 6 egyforma kvalitasu magok tartalmaz hyperthreadinggel. A valos fizikai magok alapjan meri a tobbmagos teljesitmenyt igy elvileg, ha nincs throttling (marpedig az mindig van) akkor 6-szor akkora a tobbmagos mint az egymagos ez esetben, valojaban sosem lesz annyi.
ARM-magok eseten, processzorszinten 8-10 mag van egybetokozva. Ezek NEM egyforma kvalitasuak, a legtobben a kozepkategoriaig 4+4 (4 magas es 4 alacsonyabb erossegu mag) mag van, felsokategoriaban valtozo, de jellemzoen 3 kulonbozo tipusu mag van (alt. 1-2 x mag, aztan 2-3 7-es szerias es 4 5-os., persze ez lehet valtozo) . Minel tobb a nagyteljesitmenyu mag, annal tobb lesz a benchmark eredmenye. Pl. Ha kiadnanak holnap egy 8magos, 8*X4 magos procit akkor az lemosna az uj bionicot siman. Mas kerdes hogy nem adnak ki ilyen procit mert felrobbana a telwfon -
mhydas99
aktív tag
Jol olvastam hogy a Mediatek 9300-ban nem lesz 5-os szerias mag??? Most jutottunk el arra a szintre hogy csak a benchmarkok szamitanak...x4-es es a720as magok....bakker....nagyon jo hatassal lesz az uzemidore de persze az altalanos felhasznalo majd kihasznalja az 5000-et gurito multicore scoret minden masodpercben, atyaeg...
-
HawerKing
őstag
Nemis értem azokat a hsz eket író embereket , hogy "mire ilyen erős vas, mire ez mire az " hát nem adhatnak ki egy ugyan olyan erőset mint tavaly.... Vagy az kéne hogy gyengébb legyen mint a tavalyi
Itt már évek óta így van, a fejlődés nem áll meg....[ Szerkesztve ]
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
joey04
titán
Amikor szar vas volt akkor ment a fika. Most jó a vas, megy a fika.
-
törölt tag
Ja se2020 nekem is van, 6 hónap alatt 90% alá pusztult az aksija, a pusztulat képernyőről nem beszélek. Félnapos üzemidő nulla használat mellett. A 21-es ipadot olcsóbban vettem, ami közröhely és hatszor akkora mindene. Komolyan egy szifon hetest is kár volt lecserélni rá. A hw teljesítménye az okés, csak mire mész vele, ha azt lesed mindig hol van konnektor.
[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
Amúgy igen mindig jókat röhögök, mikor kivesézik a telefonok fotó képességeit. Szinte nem is érzékelni köztük a különbséget. Persze 2 Mpixel és 108 Mpixel közt lesz minőségi különbség. De hasonló kategóriájú telefonok közt szinte semmi. Persze az is tény, ha mondjuk fotózás volna a hobbim vagy a szakmám, akkor vennék hozzá rendes fényképező gépet akár fél millióért, mint megfelelő céleszköz. Persze épeszű ember nyilván nem gondolja komolyan, hogy ugyan azt a szintet lehet elérni egy profi fényképezőgéppel 20 centis objektívvel tükör reflexes minden féle spéci képstabilizátorral meg minden féle balanszokkal stb. Mint egy telefonnal aminek van egy 2-3 milliméteres optikai lencséje és mondjuk képes 2 mm-en át váltani fokuszt. Ez ugyan olyan, mint a hangrendszer. Senki nem gondolja, hogy ugyan azt lehet elérni minőségben egy fülbe dugható hallgaton keresztül mint egy fél méteres mélynyomós hangfalakkal.... a fizika az fizika, mind a hangok, mint a képek tekintetében.
-
aktív tag
válasz A Molyember #22 üzenetére
Értelek és köszönöm is a részletes választ. 🙂
-
dj79
senior tag
Az SE2020 nagyrészt megegyezett hardveresen (kevesebb ram volt benne) az i11 készülékkel és 150e körül volt az ára. Cserébe 3 évesen még mindig tökéletesen működik, sőt lassan a mostani hasonló árkategóriás droidok teljesítményben utolérik. Vagy ott van az SE2022 az i13 belével.
-
Robitrix
senior tag
ennek az az oka, hogy egy össz rendszer szintjén nem annyira érvényesül a mondjuk egy elvben kétszer olyan gyors CPU hatása. Attól, hogy egy szintetikus tesztben kétszer annyi pontot kap a CPU még az egész eszkösz teljesítménye nem fog a duplájára nöni. Nem lesz kétszer olyan gyors a memória átvitel a grafika stb. Ezért ha a régi telefonod mondjuk betöltött egy applikációt 4 másodperc alatt lehet az új elvben kétszer olyan gyors CPU-s telefonon meg lesz mondjuk 3,5 másodperc. Aztán ezt a fél másodperc elönyt szinte nem is érzékeled. Valljuk meg racionálisan nem tök mindegy, hogy valami 4 másodperc alatt indul vagy 3,5 másodperc alatt? Ráadásul a legtöbb alkalmazás esetében amúgy se pörög 100%-on a CPU. Így még kevesebb lehetőség van az erősebb CPU hatásának érvényesülésére.
-
senior tag
A második generációs SE az 2020-as amúgy. Vagy hónapok alatt sikerült annyira szétcseszni az akksit, hogy csere érett lett?
De amúgy vicces, hogy mindenki úgy pörög a kamerán, mintha A2-es méretű naptárakat gyártana a fotókból mindenféle utómunka nélkül.The Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
A Molyember
tag
Ne erts felre, 7 eve mozgok Apple vonalon, igy latom, hogy boven volna hova fejlodni, mert az egy vicc, hogy az iOS 16-ig kellett varni arra, hogy nativan ki lehessen pakolni widgeteket a zarkepernyore. Amit ddaydome mond abba mar bele se akarok menni, az X2-es nyomogombos Nokiamat jobban testre tudtam szabni, mint az iOS-t. Es akkor meg nem is tertunk ra arra, hogy tuzes karikakon kell atugralni, ha valamit okosziszteman kivul akarnal megoldani.. Persze ez uzleti megfontolas, de a tobbi viszont erthetetlen, ha mar ilyen hardver van a rendszer alatt.
Ettol meg egy jo es megbizhato rendszernek tartom, (es ezert is tartok ki mellette) de azert 2023-ban kicsit tobbet varna mar el az ember.
-
Robitrix
senior tag
Nekem az a gyanus, hogy mondjuk ha kap a telefon 1 magon 2000 pontot, akkor hogy a francba jön ki minden magon csak 5500 pont. Miközben 8 mag van... De pont ilyen szarul mér mondjuk asztali PC értékeléskor. Az ok, hogy 8 mag esetén nem kap az ember 8-szoros pontot azért, de ha mérne rendesen a teszt azért ki kéne jönni vagy 10-12 ezer pontnak, ha reálisan mér. Ha asztali PC prociját mérem legyen mondjuk egy 6/12-es CPU. Ami egy magon kap mondjuk 3000 pontot egy más fajta tesztben. Azért 6 mag 12 szálon kijön a 20 ezer pont feletti érték. Ez még reális is. Ez mondjuk az egy magos pontnak a 6,5-szerese.... na de hogy jön ki 6 mag 12 szálon mondjuk 2.5-3-szoros pont összes magon és szálon???? Ez csak azt jelentheti, hogy a sok magos tesztek bizony nem mérik rendesen a sok mag valós teljesítményét.
-
strogov
senior tag
"Nekem ket kerdesem van, mi a konek kell ekkora teljesitmeny egy mobilba?"
Tavaly nem tettek, akkor meg az volt a baj. Van egy részlegük ami soc fejlesztéssel foglalkozik. Mivel házon belül van az OS fejlesztés is, ezért a hírek szerint oda szoktak menni egymáshoz megbeszélni, hogy a miből kellene több. Gondolom utána megdumálják, hogy a fejlesztésekből mi fér bele Mx-be, és mi Ax-be. TSMC meg legyártja.
"Ki az aki kihasznalja?"
Szerintem ebben a formában senki. Mármint 3,5 éve azért vettem XR-t, mert döglődött az SE2 akksija, és gondoltam kipróbálok egy nagyobb telefont. A méretet megbántam, de mindegy. SE2 sebességével se volt semmi bajom. Kicsit lassabban jöttek be a cuccok, és ennyi.
Kamerát szokták felhozni, hogy az mennyit dolgozik. Meg a live photo, meg ott minden is. Elhiszem csak pont leszarom. SE2 is csinált olyan képeket, hogy elő lehet venni emléknek. Művészfotókat meg nem csinálok ... viszont ki szoktam röhögni azokat akik telefonon készült fotókat mutogatnak, hogy "ugye milyen jól sikerült".Úgyhogy ha én lennék a célközönség akkor 7 éve nem cserélnének soc-ot. De akkor meg az lenne a baja az embereknek. Ahogy tavaly pont ez volt a bajuk, pedig csak 1 iteráció stagnált.
-
hankock
tag
Mondjuk így pont ellentmondásos a történet, miszerint milyen jól optimalizált a rendszer. Végül is csak egy erőgép pöfög alatta.
(mielőtt valaki letámadna, mindkét rendszert nagy megelégedéssel használom ) -
Mercel
senior tag
Tök jó eredmény.
Csak ez a hardveres fölény mindig is megvolt viszont nem éreztem azt a hatalmas működési fölényt a mindennapokban Apple termékek használata közben.(Agyfszt a korlátolt rendszer miatt annál inkább)
Marcel
-
Robitrix
senior tag
Hát 1-2 évesen már semmilyen telefon aksija nem olyan, mint újkorában. Az én telefonom lassan egy éves, de már nem egészen ugyan az az aksi teljesítménye mint tavaly ősszel, mikor vettem. Bár ehhez lehet a 120 wattos töltő is hozzá járul. Igyekszem is ha nem rohanok egy régebbi töredék teljesítményű töltövel tölteni. Az szerintem kevéssé terheli meg az aksit, mint 10-15 perc alatt a bányából felnyomni a hegytető szintjére a töltést.
-
Robitrix
senior tag
már ahol.. például az utolsó Iphone SE(2020-21 környéke) esetében akartak egy olcsó telefont(már hozzájuk képest olcsó, amúgy full drága) beletettek a telefonba egy viszonylag jó procit és minden más összetevő egy rakás foss volt meg se közelitve a évekkel korábbi közép szintű telefonok tudását. Már egy akkori belépő szintű telefonban is gagyi lett volna 80 ezerért az a műszaki tartalom. Erre valahol 200 körül volt az "olcsó" telefon... Vagyis marhára nem tették oda magukat hardver szinten. Egy rakás azt hoztak létre a nosztalgiára építve, de volt rajta alma drágán legalább....
-
-
ddaydome
senior tag
válasz A Molyember #3 üzenetére
Teljesen egyetértek. Ráadásul, tele van fölösleges korlátokkal.
"Ha meg kell b...ódni, akkor meg kell b...ódni......."
-
Robitrix
senior tag
Amúgy szerintem a geekbench teszt szerintem mindig is gagyi volt. Valahogy nem rendesen érvényesülnek benne a sok mag és szál. Az egy magos teszthez képest marhára alul teljesítenek benne a több magos értékek. Mintha több magos tesztben nem használná ki rendesen a méréskor a minden magban és szálban levő plusz lehetőséget. Akkor már jobban hiszek az Antutu tesztben...
-
niof
veterán
Pláne, ha hozzáteszem, hogy a 11-et pár héttel a megjelenés után vettem. 85%-os az akksija, 1,5 napot még elvagyok vele, de érezhetően gyengusz már. Cseréltetni nem tudom mennyire érdemes, a vízhatlanság kampec. De érzésre még 1-2 évet vidáman elmenne szolidabb felhasználói szokások mellett.
A 15 meg biztos jó lesz. De azért meg kell várni a néhány első ószöm hangvételű teszt lecsengését.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
aktív tag
“Bár az akksi gyengélkedésén kívül más baját nem érzek.”
Ismerős a helyzet, az általam korábban használt iPhone 11 családon belül talált új gazdára és nincs rá panasz (nyilván az akku már nem olyan, mint új korában volt).
Amennyiben a 15-ös lesz nálad a befutó, jó nagyot fogsz vele előre ugrani.
-
niof
veterán
Lassan érik a 11 cseréje, úgy érzem. Bár az akksi gyengélkedésén kívül más baját nem érzek. Viszont a 11-hez képest a 15 erőben szignifikáns előrelépés lenne, úgy gondolom. De végül is tavaly is hasonló véleményen voltam, aztán még mindig a 11-et használom. Megvárom az event-et, aztán kiderül...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
slein
tag
Egybol a masik topikos, 24 gb ram flem jutott eszembe..
Nekem ket kerdesem van, mi a konek kell ekkora teljesitmeny egy mobilba? Ki az aki kihasznalja?
-
doooo
veterán
Legalábbis állítólag.
-
aktív tag
válasz A Molyember #3 üzenetére
Ez is egy vélemény. Tény, hogy sokatok számára nem jön be az iOS, nincs is ezzel semmi probléma. Mások pedig elégedetten használják, miközben van egy olyan felhasználói réteg is, aki mind az Androidot, mind pedig az iOS-t használja (akár felváltva, akár párhuzamosan) és egyikkel sincs „haragban”.
-
A Molyember
tag
Hardverben mindig odarakja magat az Apple. A szoftverbe is fektethetnenek ennyi energiat, mert az a mai napig buta, mint a segg.
-
Ricardo
titán
Ahogy várható volt. A nyers erőben soha nem volt gond az Apple készülékeivel.
-
janeszgol
félisten
Ha a TSMC 3 nm-be nem kerül valami hiba, akkor vélhetően az Apple megint lelépi a piacot.
Izgalmasnak várom emiatt az új telefonokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- iOS alkalmazások
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Apple notebookok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
- iking.hu - Sony Sepia 1 VI - Khaki Green - Karcmentes, kipróbált állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu Samsung Galaxy Z Fold 6 - Navy Blue - Használt, megkímélt állapotban - 2027. 09. 24.-ig gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest