- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát amíg nem kapod kézhez nem tudjuk meg mi van rajta, de ilyen őrültekkel és kuplerájjal 2021-ben ilyen munkát végezni az szégyen.
Nem tudom, csak azt hogy akikkel tegnap és ma beszéltem az mind hazudott a dolgokról.
Mert ami náluk le van írva az ászf-ben szó szerint arra nem mondhatja hogy az nem is létezik. -
shokobanana
csendes tag
Én egy hónappal ezelőtt leálltam az összes rendeléssel, sejtettem, hogy botrányos lesz. Egy kivételével minden megjött a régi rendszerben, az az egy meg elseje óta van az npkk-ban, azóta nem változott semmi, pár óránként ránézek. Szerencsére 1000 HUF körüli mindenestől és nem fontos, ha nagyon elcsesznek vmit, megtehetem, hogy nem veszem át, szopjanak vele...
-
fairi
őstag
Ez az Ali "számla"
Price Shipping Cost Total Amount
USD3.36 USD 0.89 USD 4.25vagyis teljesen kamu értéket írnak rá szállításként a kínaiak?
CN22 elvileg helyesen lett kitöltve összeérték alapján, igaz kevesebbet fizettem, mert kuponoztam.Másk is igy vannak ezzel, az a szállítást ami elméletben rajta van nem fizettük ki. 2500 Ft-nak kellene rajta lenni esetemben. Nevetséges, nem fizettem ennyit értem sose került ennyibe a cucc. 840FT kellene fizetnem, ehelyett lett 1471HUF!
-
A szállítási költségként beírt összeget nem látod, az is biztos hogy a $ értéket €-os árfolyammal számolják át forintra és abból van a 27% számolva. 1 € = 349,28 Ft 1 USD = 292,7 Ft
Ja meg azt is hogy én forintban fizetek, akkor kezdtem el ordítani hogy $-os kártyám nehézkes lenne forintban fizetni és leraktuk mindketten.
Azóta is azon gondolkodom hogy akkor mi is ez a NPKK Vám.
De holnap akkor elkezdem hívogatni a vámosokat hogy miért is változtatták meg az árfolyam használatot vagy ki a hülye mert ami $-ban van annak nem lehet az €-val megegyező árfolyama.
-
fairi
őstag
Nálam is igy van letöltöttem a saját vámigazolásomat.
Online fizetési lehetőség határideje 2021.07.04 01:08
Esélyem se volt befizetni.Küldemény értéke: 1 244 HUF
ÁFA 27%* =672Lehet én vagyok matekból rossz, de inkább 50% Áfa!!!!
1244 Ft meg tudom erősítiteni, kínai becsületesen kitöltötte a CN22-öt. US $ 4.25 Total amount. Igaz én csak 310 Ft fizettem többi Ali kupon (US $ 1.05 Credit/Debit Card)!
Fizetési határidő lejárt miattuk. vagyis 1 471 HUF tudom az egészet átvenni! -
Nagus
senior tag
-
válasz
Trucker39 #52241 üzenetére
Köszi hogy bemásoltad, megint átvertek, két postás is ezt állította hogy rajta van. hát nincs.
A viccesebb rész ezután jön.
A $-ban megadott értékeket €-os árfolyamban számolják forintra az áfa kiszámításához.
Srácok kifogtam egy hülye nőt az ügyfélszolgálaton közölte velem hogy ők nem csinálnak automatikus postai vámkezelést. Ezt a NAV csinálja.
-
Trucker39
tag
A tegnapi csomag és ÁFA kérdéshez kapcsolódva.
Itt említésre került többször is, hogy a VÁM igazolás a mérvadó.
Előkerestem már és belinkelem ide. Itt-ott beletöröltem, meg a nevemet, címemet levágtam, ha nem gond.
Nem nevezném részletes és informatív valaminek. Gyakorlatilag számomra semmi nem derült ki belőle.
Ezt az összeget bemásolták az online felületre, hozzácsapták a posta ügyintézési díjat és ennyi.
Nem derül ki belőle, hogy milyen költségek után számoltak ki ekkora ÁFA összeget, sem semmi más.
Gondolom, ez másnál is így valahogy néz ki vagy fog kinézni.
-
LacpacNÉ
csendes tag
válasz
mikk2000 #52072 üzenetére
Azért annyi bizalmat szavazzunk már meg egymásnak, hogy tisztába vagyunk a nyári hőség hatásával a villanyszámlára. Amúgy télen szokott magasabb lenni a villanybojler miatt a havi díj nálunk. Légkondi nincs, a kézi locsolókanna meg a slag pedig nem fogyaszt külön áramot.
Nyilván ha új készülék lenne, akkor is egyértelmű lenne a szitu. Az említett készülék épp azért került képbe, mert NINCS ilyen NYILVÁNVALÓ oka a fogyasztás növekedésének.Ja, LacpacNÉ voltam (vagyok), ha a nicknév nem lenne egyértelmű.
-
Számomra is érdekes. Mindenesetre épp frissült, már a logisztikai központban van.
Mivel a vámkezelés vége után nem járt le az az idő, amíg várna a megállapított díjra, hogy online befizessem, így reálisnak tűnik, amit az ügyintéző mondott. Mindegy, kivárjuk a végét és akkor majd elmondom. -
Visszaszóltak a postától, a vámigazolás tartalmazza a jó adatokat.
A meg nem érkező (ki nem küldött) értesítést problémát még vizsgálják -
-
Jahno
veterán
Nekem ilyen SMS kb. tavaly április óta jön egy csomó mindenről. Éppen múlt héten írtam hozzá, hogy van
1. ilyen SMS
2. mostanában 1-2 kósza email
3. maradt a kézzel kitöltött papír is
4. hőpapírra nyomtatott szélesebb szalagon értesítés hosszabb tájolással
5. leporelló, mátrixnyomtató, fekvő tájolásTöbbi nem jut eszembe
-
Jahno
veterán
Nekem szinte mind levél és nagy méretű levélküldemény. Csomagot szerintem évek óta nem láttam, de át kell gondolnom.
Most jön majd egy nagyobb cucc, de többi mind kis borítékos bizbasz és ha így lesz, hogy az levél, akkor mégis megmenekült az univerzum. Meg jól előre kihirdetett és értelmezhető szabályok vannak. Janem :-D
-
Na, felhívtam őket. Mindkét csomagomat levélnek minősítették, ami után nem kell fizetni semmit és továbbították nekem. Ilyen szabályt mondjuk nem olvastam, de akkor innentől erre is lehet számítani. Mindkettőben könnyű nyári zoknicipő volt. 2-2 pár. Az én sorsom eddig jól alakul.
Az ügyintéző így a kb. 2000-redik érdeklődő után is kedves volt, ami nálam egy nagy plusz pont. -
bl4ze
veterán
Na urak, imént egyeztettem Telex-es ismerőssel: lesz cikk, már kaptak jelzéseket + én is most átküldtem nekik elég sok anyagot.
Bízzunk benne mielőbb kimegy a cikk az áldatlan állapotokról és talán történik valami.....
-
Nagus
senior tag
Mi lehet annak az oka, hogy a Hollandián át végig azonosítóval haladó csomag -amit mindenhol lecsipogtak- az OLK-ban feldolgozás alatt státuszban megáll, és új ilyen fura azonosítót kap: 184005_0701_10_091, amit átvételnél papírról bogarásznak?
Az egy másik dolog, hogy 32,55 USD helyett 10,01 USD volt ráírva. -
Fr@nkieWilde
senior tag
Szia!
Köszönöm, felhívtam őket. Azt mondta az ügyintéző, hogy július 1. este 10 órakor kiküldtek egy sms-t a részemre. Én ilyet biztos nem kaptam, leellenőriztem. Így készpénzes megoldás lesz, így plusz 400 forintba fog kerülni. 10 euró alatti értékű termékről van szó. Gratulálok nekik, így fog a 900 forintos termék közel 3000be kerülni mire megkapom. De nyilván ez volt a cél, hogy elmenjen a "kedve" az Unión kívüli vásárolgatástól az embereknek.
Köszönöm a segítséget -
válasz
headhunter #52211 üzenetére
1. nem, mert ez nem valószínű hogy postai szállítás lesz, de ha még is akkor Franciaországból jön.
2. nem, ha EU-s a webshop -
fairi
őstag
"Telefon gyorsabb, az írásos 30 nap."
mi a mágikus telefonszám.
felhívtam a helyi postát, hátha tudnak egy számot ilyen ügyben, megadta kp posta számát, ott megadták azt a számot, amitz Te. Azt a számot ismerem már, ők vámszámításban nem tudank segíteni, mert az NAV.
Kb vgy email reklamálás, vagy megszerzed annak ahivatal számát, aki felelős ezért.Magyarul két opció: nem veszed át a csomagot, vagy befizeted és vársz az email reklamálásra.
-
-
A következő információt szereztem ebben a percben, az összérték az nem az összérték, mert nincs benne a szállítási költség, viszont aki tudja töltse le a Vám igazolást mert abban részletezve van, de lehet hogy csak Chrome-al lehet letölteni.
Nézzétek már meg mert lehet hogy a szállítási költség miatt annyi az annyi. -
headhunter
addikt
1. Ez a csomag bekerülhet a posta kezei közé vagy simán "más" fuvarozó cég kihozza? [link] ("Megrendelés előtti állapot", francia raktár, ÁFA levonva.)
2. Webshop felszámolja az ÁFÁ-t, akkor is jogosult a magyar posta 399Ft-ra?
-
Telefon gyorsabb, az írásos 30 nap. És ha ezt mondanák nem vámosok számolják az áfát., a SA rendszerben a posta csinálja, gyűjti be az áfát és utalja a NAV-nak.
Behajtás? Ki volt az hülye aki ilyet mondott legfeljebb utánvétes, de hibás a vámolás, azt javítsák ki.
Egyébként volt aki letöltötte a vámigazolást is hozzá? Mert talán részletezve van. -
fairi
őstag
Hol lehet reklamálni, irok neki.
Idő ketyeg, 48 órán belül lezárul ez és átkerül a behajtás a postához. Kb ennyit szedtem ki az ügyintézőből. Fb csoport tele va ilyen esetekkel, de ott mindenki pislog mit tehet.
Ez a Fb post lényege
" Valaki lefutotta már a reklamálási köröket? Vagy kihez forduljak? Holnap estig kell befizetnem...."
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel találgatós topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest