- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Tecno Spark 20 Pro újra, immáron 5G-vel
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Vedd szemügyre a Poco X8-akat!
- Érkezik a Huawei Band 11 és 11 Pro, mindent tudni az új karkötőkről
Új hozzászólás Aktív témák
-
csuli111
csendes tag
Szóval. Vettük haveromnak Alienware 17 R1 ranger-t. Meg van csinálva benne a 120hz-es siaplay mod és van benne egy GTX 1060. Amikor megkaptuk, semmi baj nem volt vele, müködött ahogy kell. Viszont át kellett állítanom a BIOS-t UEFI-böl LEGACY-ba és azóta indításnál jön a 8 sípolás...
Sebaj-gondoltam-visszaállítom a BIOS-t a jól ismert módszerrel és jó is lesz. Nem lett jó. Ezután néztem meg hogy mi is az a 8 sípolás.. Display error-t írnak a Dell hivatalos oldalán is. Nem igazán értettem hogy hogy lehet köze az nvidia kártyának az alaplapi bios beállításhoz, de úgy gondoltam hogy a hiba valahol ott lehet, így hát kivettem az nvidia kártyát. Abból indultam ki ugyanis hogy ha csak az integrált marad akkor arról lesz kénytelen elindulni a lap. Nem indult. Sípolás már nem volt de ugyan úgy nem adott képet se a saját kijelzőjén sem a HDMI-n sem a display porton.
Azóta már teljesen kizártam azt hogy a BIOS beállítás okozta a hibát mert a BIOS chippet levettem és beleírtam a legfrissebb gyári verziót. Raktam bele egy másik VGA-t is de ugyan az a hibajelenség.
Van-e valakinek erre valami ötlete?
Létezik hogy csak a kijelző halt meg? Olvastam ugyanis olyat hogy ezeknek a masináknak mindenképp kell hogy legyen valami beledugva az alaplapba. Tehát az hogy lehúzom az EDp display csatit a lapról és külső monitorral használom, az nem játszik.
Kicsit bőlére eresztettem...
A válaszokért előre is nagyon nagyon hálás vagyok!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Asztrofotózás
- L bajonett, Panasonic, Sigma, Leica
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amazon Prime Video
- Döbbenetes csörte zajlott le az AMD és a SemiAnalysis között
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Samsung Galaxy S10+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest