Keresés

Aktív témák

• Fehérsólyom

aktív tag

válasz venember83 #64 üzenetére

Nem akarok kukacoskodni, de tényleg nem értem a következőt:F
    Azt mondod, h a HIBAS vagy GYENGE lapot átnevezik. Ez eddig rendben is lenne, de az a ''baj'', hogy a -x-en más nForce2-es chip van (a nem Ultra).
    Ha most az ember logikusan gondolkodik a következőkre jut:
    Ahhoz, h kiderüljön, h melyik a gyengébb lap tesztelni/kipróbálni vagy bármi mást kell az éppen legyártottat. Ezek után, ha kiderül, h melyik a HIBAS vagy GYENGE akkor fogják és egy teljesen másik gyártósorral leforrasztják róla az Ultra-s chipet (nem hiszem, h a munkás neki áll kézzel és pákával :DD), majd vissza az eredeti gyártósorra és ott rá a nem Ultra-s változat. Hát szerintem hülye az a gyártó aki ezt eljátsza..., ha meg már tudja mi a hiba a köv. sorozatot jól csinálja, hisz neki is meg kell élnie.
    Azaz külön fent kell tartani egy másik gyártósort és még tesztelni/kipróbálni kell a lapokat. Ha belegondolsz ez egy kicsit hosszadalmas, ami azt is jelentené, h nem lenne elég a piacon.
    A másik, h az ASUS-nak elég jó a hírneve, és elég sokan ajánlják, azaz ebből a szempotból sem hiszem, h ezt játszaná...
    Persze lehet hibás széria, mert előfodult. (lásd feljebb nekem is hibás volt)

• Fehérsólyom

aktív tag

válasz b0unCe #59 üzenetére

Ok, ok persze én sem akartam rögtön neked esni, csak nem értettem nagyon az ellenszevet. :)
    Természetesen lehetnek rossz szériák...
    Jól meg kell nézni mit vesz meg az ember. Az igazság az, h nekem is olyan lap jött, amin az egyik kondenzátor hibás volt. (kicsit meg volt nyomódva, el se indult:) ) :( Hála sikerült kicserélni azóta csak örülök, h ezt választottam, mert teljesen elégedett vagyok vele.
    zeus90 én is azt tudom neked tanácsolni, h jól nézd meg az alaplapot amit veszel így külsőleg. A belső csak úgy is a használat során derül ki!

[Szerkesztve]

• Fehérsólyom

aktív tag

válasz b0unCe #57 üzenetére

''nem gyarihibas, nem oli meg a ramjaid, nem fog szarul mukodni, jobban huzhato benne a proci es meg 1000dolog''
    Ez bármelyik más alaplapnál előfordulhat, a -x-es és a simánál egyaránt, sőt az összes alaplapgyártónál is!

''a szarul mukodo a7n8xeket adjak el mas neven''
    Ez alapján a Deluxe-os a király, a tuti, ami nem az, az szar, mert a nem működő Deluxe-os az a7n8x, és ami még szarabb az a a7n8x-x.
    A gond ezzel csak az, h a -x-en teljesen más chip van.
    Egyébként az Abitnál is volt egy sor gyárihibás. Mindegyik lapon szar volt a kondenzátor, és egy év alatt tönkrementek. De nem csak egy, hanem az akkor készített teljes paletta (AMD, Intel oldal egyaránt). Kondicsere után viszont jól működtek.

• Fehérsólyom

aktív tag

válasz b0unCe #53 üzenetére

Abban egyetértünk, h nem érdemes a deluxe-os változatra költeni...

De azt mondd már meg nekem légyszíves, h mint jelent nálad az, hogy többlet biztonság?
    Mert ha jól látom teljesen azonos gyártótól ajánlasz te is lapot... és mint tudjuk, úgy csökkentik az árat, h nem használják ki a többlet funkciókat... Ez annyit jelent, hogy a -x-es és a nem, az teljesen azonos mindenben (nyáktervezés, chiphelyek...) csak több intergál vezérlő/eszköz van kivezetve.
    Összefoglalva minden vezetékezésben, nyáktervezésben, felépítésben, hűtők elhelyezésében azonosak, egyedüli különbség ott jön elő, h ráforrasztják a chip-et vagy sem, ill. h melyik chip kerül fel rá...

zeus90 én is deluxe-osat akartam elején venni, de azt kell, h mondjam, h tényleg nem éri meg (ne légy a pénzed ellensége)... akkor vegyél inkább nagyobb procit :)

[Szerkesztve]

• Fehérsólyom

aktív tag

válasz zeus90 #47 üzenetére

Hát ha csak megnézem a kékállat árlistáját, ami így hirtelen eszembe jut akkor a következőt találom:
    ASUS A7N8X-X (3 év gar.) bruttó: 20.115HUF
    ASUS A7N8X-X (1 év gar.) bruttó: 19.365HUF
    Barton 2500+ bruttó: 21.490HUF

Most látom csak, hogy a User's-ben még kedvezőbb:
    ASUS A7N8X-X bruttó: 18.740HUF
    Barton 2500+ bruttó: 21.263HUF

Igaz azt ígértem mind2 20e alatt van, de amennyivel több a proci, annak a kétszeresével kevesebb az alaplap, ergo még mindig kijön 40eből és egy igen stabil konfigot kapsz, jó teljesítménnyel.
    Ja, igen... Bp. :)

• Fehérsólyom

aktív tag

válasz zeus90 #44 üzenetére

Először is nagyon köszönöm neked, h érdeklődtél, és egyben megkérnélek rá, ha megint jársz arra és nem leltároznak, akkor kérdezz rá légyszíves, hogy milyen is valójában.

Jó konfig... Hmm, most vettem én is egy gépet nemrég szóval a következőt javaslom neked:
    ASUS A7N8X-X, 2500+ Barton a többi ízlés dolga...
    Persze felmerül a kérdés, h miért ez az alaplap. Nos én is sokat vaciláltam a Dual Channel és az anélküli lapok között, és megnéztem jó pár tesztet, amelyekből kiderül, hogy csak nagyon nagyon szélsőséges esetben jobb a Dual Channel a simánál... Ezért esett erre a lapra a választásom. A másik szempont volt, h egy igen tetemes méretű hűtőborda van az északi hídon, azaz nincs venti a lapon -> a legcsendesebb :) Fontos volt még a stabilitás is, ami általában jó az ASUS lapoknál. Persze nem annyira tuningbarát mint az Abit, de ha az kell, ott is van ebbe a kategóriába eső lap! A procot azért javaslom, mert igen kedvező az ára, kis tuningnál pedig megugrik a teljesítménye, ill. ez még bitang csendesen hűthető...
    Hát ennyi...
    Mindkét általam ajánlott terméket megkapot 20e alatt bruttóban. Sztem ez igen jó vétel :)

(Persze tudom, h a Dual Channel-es kollégáknak nem tetszik majd, de nekik itt egy kis ízelítő:
    [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=285&p=1[/L] Soltek lapra érdemes figyelni!
    [L]http://www6.tomshardware.com/motherboard/20031107/index.html[/L] Ebben a tesztben van olyan helyzet, ahol a single channel lenyomja a dual channelt :) Persze lehet mondani, h biztos gyorsabb vmivel, de azt ne felejtsük el, h hol és mikor? Benchmarkban ha gyorsabb nem ér vele semmit az ember érdemes a hétköznapi alkalmazásoknál odafigyelni!)

Remélem segítettem :)

[Szerkesztve]

• Fehérsólyom

aktív tag

válasz zeus90 #41 üzenetére

Engem leginkább az érdekelne, h milyen minőségű memóriákat gyártanak. Ha ilyeneket is metgtudsz légyszíves továbbítsd az infókat! Köszi!

Esetleg nem tudnak ilyen ventilátort beszerezni? [L]http://www.thermaltake.com/accessories/dcfan/led/bluesmart.htm[/L]

• Fehérsólyom

aktív tag

Hi zeus90!

Honnan vennél PQI memóriát? (Esetleg Sulinet->FEFO?)
    Megtudtál már róluk valamit?

Aktív témák

Hirdetés