- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobsa
tag
Vétel elött kellett volna tájékozódnod, keress rá a Google-n.A csepptöltés akkor kapcsol be,mikor az akksi már feltöltődött,és csak szinten tartja./nem minden töltő tudja/
[Szerkesztve] -
nelli23
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, amin hátha tud valaki segíteni. Szóval, van egy Energizer töltőm (model: Compact Charger 12 h) és nem tudom meddig kell tölteni vele az akksikat.
Az akksi 1,2 V - 2500 mAh.
Mi az a csepptöltés?
Vékony ceruzaakksit lehet-e vele tölteni?
Lemerítő funkció van-e rajta?
Ha igen, akkor hogyan kell használni?
Előre is köszi! -
LukE
veterán
''És mit csináltam rosszul?'' - Hogy nem vettel meg egy adag aksit
Bar nem tudom, hogy az a fenykepezo hogy all aksi-toltottseg kijelzessel, de az enyem rendszeresen jelzi azzal a lemerultseget, hogy mar az optikat sem birja visszahuzni...
De ha nem is ilyen kellemetlensegekre gondolva, szerintem megeri azt a nehany ezer Ft-ot meg nehany aksi, hogy ne kerulj kellemetlen helyzetbe.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Ha még nem írták volna: ANSMANN. Szerintem a legjobb ebben.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
P2000
csendes tag
válasz
oceanearth #45 üzenetére
Akkor jó.
Köszike! -
oceanearth
őstag
sztem teljesen jó. midnen jól csináltál. mindenki itt parázik, hogy ilyen microprocesszoros töltő meg hogy a gyorstöltő szar meg hogy mindig le kell meríteni. érdekes én soha nem vigyáztam így az akksiaimra akkor töltöm amikor jól esik meg van időm és még mindig ugyanannyi képet csinálok vele mint 1 évvel ezelőtt. ennyit a nagy tudományról.
-
P2000
csendes tag
Sziasztok!
Múlt hét csütörtökön vettem egy Finepix S5500-ast. És mivel autóversenyeken fotózok, így sürgősen kellett hétvégére egy töltő aksival is. 6ért ajánlottak egy Varta Photo Accu charger-t, 4 db 2300 mAh-as aksival. Azonnal megvettem. Nagyon elsiettem volna a vásárlást? Nem formáztam, hanem rögtön töltőre raktam, mivel 15 órát tölt. Kerek 15 óra múlva befejezte a töltést, ez volt péntek délután. Szombaton tulajdonképpen egész nap folyamatosan be volt kapcsolva, és azóta minden nap használtam(vakuval is), így 690 képet lőttem el mostanáig, úgy hogy fél órát a fényképezőgép discharge funkciójával most merítettem le véglegesen. Merthogy a most következő hétvégét is ki kellene bírnia. A kérdésem csupán az lenne, hogy jó ez az arány, amit az aksi bír? És mit csináltam rosszul?
Köszi előre is a válaszokat!
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Tiszta lelkiismerettel csak egyet javasolhatok: ki kell próbálni.
A modellakksiknál az a rákfene, hogy gyakran nagy áramokat kell hogy rövid ideig biztonsággal tudjon adni (pl. szervók...), ezt nem minden kommersz cucc bírja.
Hasonló az eset, mint amikor pl. digit.fényképezőgépben a gagyi elem 5-10 képet tud csinálni, vagy még annyit sem. Zseblámpába meg okés...
(Bár a mai hakellhanemösszevisszazoomolós gépek különösen zabálják az elemeket/akksikat)Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
chesterke
csendes tag
Egy link a témában:
Bővebben: link
Egyébként maga az oldal nagyon szuper.Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.
-
lapa
veterán
sziasztok. kicsit talán off, de a következő kérdésem lenne. van soksok gp 700 mah aaa-típusú (kicsiny ceruza) aksim. szükségem lenne egy 7,2 v nagy áramerősséget leadni képes telepre házibarkács modelljárműhöz. a kérdés:
köthetem-e az aksikat párhuzamos pakkokba a töltéshez? 3-4 darab / pakk-ra gondoltam, így 2100/2800 mah-t kapok pakkonként. működik így a töltés egy átlagos, ''sokáig töltős'' töltővel? lehet esetleg többet is vajon?
a végeredmény egy 4 párhuzamos X 6 soros telep lenne. persze vmi masszív vezetékezést csinálnék hozzá mindenhova. és nincs pénz kész pakkra meg hozzá való töltőre se. -
L3zl13
nagyúr
Attól függ mit értesz ''marhadrága'' alatt.
Manapság már 6-8k-ért is lehet kapni ilyet. Ugyanakkor 4k a sima, nem impulzusos...
Én 4k-ért vettem Ansmann-t, 4x2400mAh akksival, és már ez is tud impulzustöltést. Sajnos nem túl gyors töltő. Kb 6 óra kell neki, hogy feltöltse a 2400-as akksikat. 8k-ért volt 1 órás szintén Ansmann.Aki hülye, haljon meg!
-
-
zLegolas
őstag
A töltőkről annyit, hogy szerintem két korrekt megoldás létezik (értsd: fel is tölt, nem is károsítja az akksikat)
1. Az aksik mellé csomagolt gyári töltő (Energizer, Hama, stb). Ált. konnektorba közvetlenül dugható, 4 ceruza v mikro akksi töltéséhez.
2. Marhadrága, impulzustöltéssel működő ketyere. Ez ált. automatikus kisütést és akksi formázást is képes végezni, és mindenféle méretű akksi töltésére alkalmas. (mikro => baby v. góliát, esetleg 9V-os...) Jó vastag könyv méretű, asztali kivitelű fekete cuccok, többnyire valami fedéllel.
Azok az izék, amik azt állítják magukról, hogy képesek egy 2000mAh-s akksit 10 perc alatt feltöteni, mind hazudnak, vagy drasztikusan csökkentik az akksi élettartamát. Esetleg mindkettőt egyszerre. Kerülendő.
Egy korrekt töltés kb. 4-14 óra. Minimum.Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
chesterke
csendes tag
Sziasztok!
De nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot!
Aksikat szeretnék venni az Ansmann Photo Cam Power-set Plus töltőmbe:
Ehhez a töltőhöz 4 db 1800 mAh-s aksit kaptam. Ezeket fel is tölti 9 óra alatt, csak már régiek és keveset bírnak.
Szerintetek lehet evvel tölteni 2500 mAh-s aksikat? Mert láttam, hogy árulnak olyanokat töltő nélkül! De a töltőm leírásában nem találtam semmi erre utalót!
Köszi
[Szerkesztve]Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.
-
Batman2
őstag
Hi
Én ANSMANN és KORACELL 2200 és 2500mAh-ás akkukat használok a gépemhez (meg az MP3 lejátszóba is). Video üzemmódban, friss töltéssel már hajtottam 40-50 percet is és még bírta. Egyébként hoszabb tárolásiidő alatt is kibír vagy 150-200 képet.
Üdv.:Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
bonat
senior tag
-
Akita
tag
Közben már ott tartok hogy lassan kívűlről fújom az árakat.
Íme egy elég gazdag kínálat a gyorstöltőkről Bővebben: link
Azért felmerül a kérdés, vajon ezeknek a 15 perces töltőknek és a hozzá való aksiknak van valami hátulütőjük? Használ valaki ilyesmit, megfelelő tapasztalati idővel a birtokában? -
Akita
tag
Az általad belinkelt töltőről itt az árinfó, hogy képbe legyél a jézuska nagylelkűségével kapcsolatban
Bővebben: link -
Totyi
őstag
Ezt nézzétek,lehet hogy volt már!!
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
Nekem is az van (Bővebben: link), nem rossz darab, de mondjuk nem is olcso (konkret arat nem tudok, a Jezuska hozta
)
DRM is theft
-
bebean
aktív tag
egy szavazat az Ansmann-ra. Bővebben: link
...
-
Flashy
veterán
válasz
oceanearth #16 üzenetére
az épeszű áru töltők nem tudnak egyesével tölteni, 2 vagy 4 aksit tudnak egyszerre, így ha különböző töltöttségű aksikat raksz be együtt töltődni az nem szerencsés.
-
Szabesz01
tag
válasz
oceanearth #16 üzenetére
Sztem arra gondolt hogy a töltő minden akkut külön kezelje és figyelje
a gári töltőkön kívül tudtommal mindegyik tudja ezt.... -
ngabor2
nagyúr
Én meg olyan töltőt keresnék, ami egyenként is képes töltögetni. Ugyanis t-keletiék kitalálták, hogy a csengő menjen 3 elemmel, én meg 3 akksival hajtom. Emellett van egy falióra, amibe 1 ceruzaakksi van. Az összes többi cuccomba 2 akksi kell. A Photo hall-ban mondta az eladócsaj, hogy van egy kifutott Varta rültő 4 akksival 9e, ami tud egyenként tölteni, és gyorstölteni. Megnézem, van-e még. A Cora-ba is benéztem... hát az egy rablóbanda. Ami máshol lenne 4000, ott legalább 5e. Ami meg már értelmes lenne, az meg bőven 10 fölött kezdődik. Nekem annyit nem ér meg.
Ha meg Debrecenben is be lehtne szerezni, az maga lenne a tökély. -
Akita
tag
Még egy kérdés. Találtam a Photo Hall kínálatában egy Energizer Szettet. 8000-ért adják és 6db 2500 akku tartozik hozzá. Viszont nincs rajta kisütés gomb. Nagy katasztrófa ez? 14 óra alatt tölt.
-
Tonyk
veterán
Nekem Uniross gyorstöltő és 2 garnitúra 2000mAh akksi van + 1garnitúra 2000mAh Energizer. 1 óra 20 perc alatt tölti fel az akksikat, kb 200-250 képre elég egy feltöltés FujiS304-el, vakuval, lcd-vel, rengeteg zoom-mal.
Egyébként azt vettem észre, hogy az Energizer nem bírja annyi ideig mint a Uniross....Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Akita
tag
Találtam valamit, ami nekem tetszene, főleg a 2300 miatt. Árát is megfelelőnek tartom pénztárcámhoz mérten.
http://www.addel.hu/template/temp1/detailproduct.php?storeid=289&productid=41444
Még egy láma kérdésem lenne. Ha akár ezt akár mást veszek olyasformán kell eljárnom mint a mobiltelefonok aksijával? Tehát 2-3 alkalommal 16 órát tölteni és utána teljesen lemerítenia a formázáshoz? Vagy itt nem is tudom másként tölteni? -
dantes
tag
Nekem ez van és nagyon meg vagyok elégedve vele:
Bővebben: link''Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do.'' - Mark Twain
-
Smogus
őstag
Nekem enrgízer van
2300-as és nagyon faxa akciósan vettem valhol 6 aksival és négyet tud tölteni egyszerre
nekem a Canon A75öm csinál vele 200-300 képet símán úgyhogy elég szokott lenni egy garnitúra belőle
szeritnem nagyon jó
a töltési idejét nem tudom de nem túl sok olyan 4óra lehet
nekem bőven jó ezHa az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
Flashy
veterán
egyszerű válasz: aksit minél nagyobbat, töltőt minél intelligensebbet.
töltőből minimum olyat ami tud lemeríteni, aksiból legalább mondjuk 1500mAh-sat. a lemeríteni is tudó töltők (<3000Ft) már elég okosak ahhoz hogy a töltés idejét ne fixen 16 órának vegyék hanem figyeljék az aksit és ha kész onnantól csak csepptöltéssel tartsák fenn a szintjét. ez kb elég.
imho: nem érdemes nagyon drága töltőt és nagyon márkás nagy aksikat venni. úgyis 2 garnitúra aksit használ a legtöbb ember, hogy 150 vagy 200 képre elég szinte mindegy mert úgyis ott a váltás. a drága töltő esetleg meghosszabbíthatja az aksi életét, de ennyi erővel a különbségből több csomag aksit is lehet venni.
aksimárkákról egy másik topikban épp a napokban beszélgettünk. -
Akita
tag
Hello!
Kodak cx7330-as digit gépet vettem. Sosem volt még digit. gépem ezért erősen ledöbbentem milyen tempóban meríti le a gyárilag mellékelt elemeket. Aztán a két legtartósabb Duracell elemet is igen hamar kivégezte. Kérdésem, milyen akkumulátort vegyek hozzá, illetve milyen töltőt. Gondolom logikus lenne olyan szettet venni ahol adnak 4 akkumulátort is a töltőhöz.
Itt aztán találtam jókedvvel, bőséggel kínálatot, fogalmam sincs melyiket vegyem.
http://www.depo.hu/?page_number=5&tcsid=292&lid=21&point=2&sort=&gyid=
Előre is kösz a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Energiaital topic
- OTP Bank topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest