Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• jeges

senior tag

válasz emvy #6 üzenetére

bár (közgazdászként) nem sokat értek az eredeti szövegből, abban biztos vagyok, hogy ha pl értem a ''stacionárius'' és ''sztochasztikus'' kifejezések éppen e tárgyban alkalmazandó értelmét, az nem vonja maga után egyértelműen, hogy értem a ''stacionárius sztochasztikus'' kifejezést is
    a topik indítója szvsz épp azt akarta mondani, hogy bár külön-külön érti a szavakat, a belőlük felépített kifejezéseket, szerkezeteket nem feltétlen egyszerű értelmezni :)

mondjuk, ha tényleg ennyire egyértelmű, kiváncsi lennék, mit is jelent ebben a környezetben a ''pozitívidő'', a ''szintézis'', és az ''integrálkritérium''

egyébként meg sajna nekem is az a tapasztalatom, hogy vannak tankönyvek, amik a formai korrektségre törekedve ''elfelejtik'', hogy olyan emberek olvassák, akik nem 20 éve alapfogalomként kezelik a bennük foglaltakat, hanem épp tanulgatják őket, azaz minél érthetőbben kéne leírni, miről is van szó :O

itt nem a szakmai, ill formai korrektség ellen beszélek, hanem az érthetőség mellett, illetve bizonyos dolgok misztifikálása ellen

Aktív témák