-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobrooney
senior tag
válasz
terencehill #21202 üzenetére
Ez a kérdés valóban nekem jött? :\
-
padra
aktív tag
válasz
terencehill #21202 üzenetére
Igen,az egy külön partíció és azon van a win7,azért nem adnak hozzá lemezt,és innen tudod telepíteni.
-
padra
aktív tag
válasz
terencehill #21198 üzenetére
Attól függ mennyi az a pár ezres,nem mindenkinek kell jogtiszta op,sőt még win7 se kell hozzá mindenkinek,mert azért megnyomja az árat.De egyébként ha tényleg pár ezerrel lenne drágább a lemezes mint az előre telepített akkor biztos megérné.Szerintem újra lehet telepíteni biztos van hozzá valami recorery program amivel meg lehet oldani.
-
ktommy91
addikt
válasz
terencehill #21198 üzenetére
Előre fel van telepítve és nem adnak telepítőt, arra van a recovery.(Bár nekem új gépnél az az első hogy takarítom le a gyári windows-t recovery partícióval együtt mert lassú és tele van szemetelve mindenféle felesleges szutyokkal.)
-
Krike
aktív tag
válasz
terencehill #21168 üzenetére
A VGA nagy memóriája akkor tesz jó szolgálatot, ha külső monitorra kötöd a gépet, ott jelenthet plusz teljesítményt.
-
FuRiONight
addikt
válasz
Pont ezt akartam kérdezni
Amúgy GTA IV kivételével nem hiszem, hogy máshol kihasználná a +1GB VGA memóriát. Biztosan van nagyobb nagyobba is, nem csak 14"-ba.
-
JKiNG
tag
válasz
i7-el láttam 2gigás GT540-est. Egyébként van olyan játék, aminek jól jön, de nem befolyásolja azt sem túlságosan.
-
stifi82
aktív tag
válasz
terencehill #21059 üzenetére
Ha eltudom adni az enyémet veszek 1 ilyent én is ausztriában mert ott olcsobbak 8gb ram van benne de ezzel videokarival lehet nincs de ha eladtam a mostanit utána lesek pontosan de ez a magyar ár sem rossz 540 videokarihoz viszonyítva vedd meg nyugodt szível ár érték arányban jobbat ugysem találsz 17 coltol meg ne félj minnél nagyobb annál jobb tvből is nagyot vesz az ember. Gondolom nem szövegszerkesztésre kell ilyen vas hanem játékra 7740g-m van ati5650-nel plazmán játszom shift 2 dirt 3 assasin crysis2 stb.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
terencehill #21090 üzenetére
Látom pár ember szeretne ssd-t a notiba no azt meg kell hagyni hogy lórugásnyi a gyorsulás amit okoz.
A noti takaró lapját le kell venni pár csavar tartja és úgy lehet hozzáférni a hdd-hez meg a ramokhoz egyszerre. Ki kell venni a hdd-t és a helyére betolni az ssd-t! nekem coolink külső fekete aluminium rackem van abba raktam a hdd-t 2k volt csak.
-
padra
aktív tag
válasz
terencehill #21066 üzenetére
Látom darky@ már kifejtette
úgy van ahogy mondja
-
->Raizen<-
veterán
válasz
terencehill #21066 üzenetére
Tegyük fel összehasonlitunk egy 17"es 1600x xxx felbontású kijelzős notit amibe gt 540 van egy 15"-es 1366 768as febontást tudó notival amibe szintén gt540 van. A 17" notiba ha natív felbontással akarnál játszani elfogyna a gt 540 ereje a másik notebookban ahol alacsonyabb felbontással tudod csak használni 1366 768-on ott még elég elég sok játékhoz. Ez a különbség.
-
padra
aktív tag
válasz
terencehill #21063 üzenetére
Körbe nézegettem,de a notebookcheck-en kívül nem igazán találtam semmi konkrét tesztet/összehasonlítást a két kártyáról.Az tény hogy a 6850 erősebb de a 17,3"-os kijelző miatt játékban nem biztos hogy tudja tartani a különbséget.De ha igen,akkor sincs akkora eget-verő különbség a két kártya között,hogy amiatt megérné 30-35k-val többet kiadni érte.
Plusz itt van még az optimus,ami intel-amd párosításnál nincs.::"Köztudott, hogy a laptopoknál mindig is kiemelt jelentősége volt az energiatakarékosságnak, energiahatékonyságnak. Olvasóink nagy többségének az az információ sem újdonság, hogy a modern, erős grafikus processzorok gyakran kíméletlenül bánnak a hordozható számítógépek akkumulátoraival. Az NVIDIA Optimus rendszer ez utóbbi megállapítást próbálja semmissé tenni.
A technológia egy végtelenül egyszerű ötletre épül. A notebook két grafikus rendszerrel rendelkezik. Az Optimus automatikusan lekapcsolja a dedikált nagyteljesítményű GPU-t, ha éppen olyan alkalmazást futtatunk, ami beéri a szerényebb képességű IGP erejével is. Amikor elindítunk egy játékot, akkor fordul a kocka és aktivizálódik az eleddig kikapcsolt GeForce grafikus chip, ami garantálja a megfelelő teljesítményt. A felhasználó örül, mert az akkumulátor üzemideje megnő, miközben a számításigényesebb programok, játékok gördülékenyen futnak.
A szolgáltatás nem új keletű jelenség, ezért az NVIDIA némiképp megspékelte azt. Az átkapcsolás teljesen automatikusan, külső beavatkozás nélkül történik, nincsen elsötétülő képernyő vagy apró megakadás. Az Optimus gyakorlatilag láthatatlan, de ez esetben ez előnynek tekinthető".
Bár igazán ennek akkor van jelentősége ha az ember hurcolja magával,mert így azért jelentős mértékben kíméli a aksit. -
->Raizen<-
veterán
válasz
terencehill #21059 üzenetére
Valaki volt már ilyen dilemmában mint te és lebeszéltük a nagyobb gépről 5750g-t vett olvass vissza.
-
padra
aktív tag
válasz
terencehill #21048 üzenetére
Igen, a memória egy helyet foglal,még egy 4GB-os modult be tudsz rakni mellé(8Gb-ig bővíthető).Az [Iponon] már pár ezerért kapsz bele ramot.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
terencehill #21042 üzenetére
Leteszteltem az f1 2010et. Elsőnek nem nyúltam a beállításokhoz belőtte magát 4x aa minden medium natív felbontás. Tökéletesen simán futott kb 50 60 fps megvolt. Aztán 1280 720ba raktam aa-t kivettem és ultrára raktam a presetet. Így is megvolt a minimum 35 38 fps és határozottan jobban futott mint anno xbox360-on kritikus helyzeteknél se zuhant be az fps állat ez a notebook!
-
Bator92
tag
válasz
Nekem pont ilyen van és az a vicc, hogy fullon jobban fut, mint mediumon. Nem tudom miért lehet. Ha mediumon futtatom, akkor egy versenyen a második-harmadik körben már el kezd szaggatni. High-on pedig tartja végig 30 fps körül. Max a box-ban érződik némi lassulás. Egy szóval: jól fut.
-
padra
aktív tag
válasz
A config biztos hogy megfelel(i5 4BG ram,de még az i3 is elég lenne) neki,a gt540 meg szerintem szépen elviszi,[itt] megtudod nézni.
-
YBW
csendes tag
válasz
Nekem i3as van, de egész szépen fut rajta! Olyan medium beállításokkal. Én kikapcsoltam hogy az embert ne mutassa, a felbontás is a monitor mérete, az összes többi medium. Így olyan 50fps-el megy versenykörülmények között
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- CPU léghűtés kibeszélő
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest