-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi-67gyurc
csendes tag
Szia.
Most őszintén,...szerinted ez most mit bizonyít...?
Én csak azt vitatom,hogy az M530 helyére nehéz lesz betenni a T7200-at,...hacsak nem fúrja ki azt a hiányzó lyukat a foglalaton.
Az meg,hogy ezt az ominósus Aspire 5310-est éppen milyen lappal ,vagy hogy ki miféle lapra cserélte....és azt a lapot milyen foglalattal szerelték...de ha M530 van benne akkor csak lábtöréssel tudja beleerőszakolni a T7200-at.Üdv.
-
Oneforall
csendes tag
Még azt megkérdeznéd az öcsédtől, hogy igaz-e az, amire sokan panaszkodtak (fórumokban), hogy nagyon érzékeny a touch pad, ha elviszed felette a kezed, akkor sokszor úgy érzékeli, mintha hozzáértél volna, illetve a billentyűzetre is volt panasz, hogy többször "téveszt".
Köszönöm! -
Oneforall
csendes tag
Azt megköszönném, ha megkérdeznéd, hogy mi a tapasztalata vele (aksi mennyit bír? (ha jól tudom, akkor akár 6-7 órát is), aksi kivehető-e (ha jól láttam a videón, akkor nem kivehető), egyéb tapasztalat?). Egyébként most láttam egy videót, amiben szétszedték, ott volt ventilátor.
Ha Windows-t teszek fel rá (operációs rendszer nélkül venném), akkor mivel a touch pad nem fog működni kezdeti driver híján, ezért USB-s egeret kell rákötnöm telepítés előtt és azt felismeri rögtön, igaz? -
Oneforall
csendes tag
Köszi a választ!
Mondjuk én úgy tudtam, hogy az ES1-131-es sorozatban nincs ventilátor, de a 311-ben van.Az Internetről letölthető ábráján van egy szellőzés és hűtőventilátor. Nem lehet, hogy az ES1-131-l keverted össze, ahol valóban nincs ventilátor?Az Acer oldalán van egy 2015.07.03-as BIOS "Support new touchpad module"-néven. Ez egy 4.2 MB-os exe file. Ezt Windows alól elég elindítani, és megvárni míg elkészül és kész a BIOS frissítés?
Letölthető egy Synaptics Firmware "Improve touchpad performance (Windows10)". Ez 2 exe-ből és 2 bat file-ból áll.Ezt is Windows alól kell indítani, lefut és kész? -
masterful87
senior tag
Közben rájöttem, hogy a hangszóróval függ össze a pattogó hang.
Ha az óra mellett a hangszóró skálára nyomok, máris megjön a pattogás, aztán előhúzom a menüt jobbról, és vége a pattogó hangnak!Saját drivere van felrakva, a jack dugón rendben kiadja a hangot, de a saját belső hangszórója még meg se szólalt! Viszont amikor piszkálom a hangbeállításokat, akkor mindig rákezd a hülyeségére.
További extra gond vele, hogy hiába az Atheros vagy a Broadcom WIFI driver, egyiket se eszi meg, nincs wifim se!
Szétkaphatom a gépet, hogy megnézzem a csatlakozásait odabent? (természetesen garanciavesztés nélkül gondoltam)
-
Tibroo
aktív tag
Köszi a gyors választ!
ebben az az érdekes,hogy ugyan olyan az alaplap mint a régi,igazából a verzió száma nem 2.0 hanem 3.0,meg nincs benne kártya csatlakozó, DVI kimenet sem!Az az mxm videokártya hol szerezhető be,és milyet keressek?Tudsz esetleg egy linket küldeni,gondolom akkor még hűtő is kell hozzá? -
Allmegvalto
tag
Az faja..akor gondolom kuka(mert már 1x elszállt az alaplap(nem kapcsoltbe)..nagy nehezen találtam másikat de akkor ez is kuka) mert azért cseréltem ki a szalagkábelt pert ha egy bizonyos pontba nyomtam akkor eltünt a csik vagy ha valahogy fordítottam akkor abba hagyta de miuta kicseréltem a szalagkábelt automata lett hol van csík hol nincs,
ezzel érdemes valamit csinálni?
-
Riccsiz_h
aktív tag
Köszönöm, így tettem Windows 8.1 formázva Rufusszal pendrivera
A nagy helyzet hogy a laptop nem látja (egyik USB-ján keresztül sem) a pendriveot, hiába próbálkozom BIOS-ban vagy akár a BOOT menüben.
Az a szép a történetben hogy asztali PC-m minden szó nélkül tud bootolni a pendriveról, direkt kipróbáltam mert nem értettem a hibát.
Illetve az előbb egy másik pendriveval eljátszottam ugyanezt (hogy duplán kizárjam az első pendrive hibáját -
Crvsh3R
senior tag
-
ZeeMann
újonc
Köszi a választ!
Időközben megvettem a keretet (Dirtec) és az SSD-t (Corsair Force 120Gb), újrahúztam a rendszert, beállítottam a neten fellelt útmutatók alapján a gépet (pl.: win7ssd.blospot.hu), s minden flottul működik.
Az SSD a SATA3 portra került, míg a HDD (WD Blue 640Gb) a keretbe, azaz az ODD slim SATA portjára.
A HDD ezáltal lassabb lett, mely főként az elérési időben jelentkezik, egyenlőre úgy kezeli a HDD-t, hogy inaktivítás esetén leáll a lemezek forgása, s időbe kerül újra felpörgetni ezeket. Ez ügyben túrom a netet a fellelhető BIOS beállítással kapcsolatos infókat keresve.
Ha esetleg van ehhez használható leírásotok, megköszönöm ennek megosztását! -
ZeeMann
újonc
Szia!
A #30099 sz. bejegyzésemben hasonló témára kérdeztem rá, így érdekelne ez a hozzászólásod részletesebben.
Tegnap este szétkaptam a ACER Aspire 5755G-2434G64Mnks típusú notimat, s szemügyre vettem a HDD és az ODD csatlakozóját, ezek már első látásra sem azonosak (akár képet is küldhetek).
Létezik valamiféle átalakító (esetleg a vinyóhoz tartozó kerettel), ami megoldja ezt a problémát?Köszi!
-
martin555
aktív tag
sziasztok,
acer aspire 5720G-be keresek komplett, tuti működő alaplapot. 1db, megvételre. proci nélkül.
sajna az enyém (2007-es évjárat) leforrasztotta a videó chip-et, 1x sikerült vissza bűvészkedni műszerész haveromnak de most inkább komplett alaplapot szeretnék benne cserélni mert csak 2 hónapig bírta.
akinek van kérem PÜ feltétlen!
üdv!
-
Andras828
tag
Azt mondja a telepito, hogy a legujabb driver van fent (amugy nem tudom mi az a snappy. :S ). Patcheltem rajta, azota mar 4 palcikas a wifi jele, de a letoltesem a routerben allva sem megy 1.2 megabajt fole, holott a telefonommal 2.2-2.5 kozott toltok sok meterrel arrebb. Igy egy piciket csalodas nekem ez az egesz. Valami mas megoldas nincs nagyon, paraszti eszbol kiindulva.
Koszonom szepen a segitseget!
-
steelsec
aktív tag
Nos, a gyors reagálásnak és a gép felépítésének hála, az alaplap közelébe sem jutott kávé, este szétkaptam, és csak az akksihoz jutott be egy nagyon kevés, de az kiszáradt, de azért kifújtam a gépet és nincs semmi baja még a billentyűzet is tökéletesen működik, nem kapott sok kávét. A tapipad is ugyanúgy működik.
-
Toby888
senior tag
hát ha megfelel a win 10 gépigényének, én azért tennék egy próbát, mert most is felraktam a kiadott magyar verziót, és automatice kérdezés nélkül felpakolta elöször az intel VGA drivert ami a legfriseb hozzá, és utána meg az NVidia drivert, és pont a jó sorrendben, eddig minden zsíírul megy, EDDIG...
-
vidékiürge
tag
Szia!
Köszi a választ!
Bár én is ezekre gondoltam. Miután megerősítetted bennem a feltételezéseket, tegnap szétszedtem és működés közben kezdtem el vizsgálni. Minden feszültség és vezérlő jel alakja stimmelt (oszcilloszkóppal mértem) és nem volt gond. 12 órán keresztül szuperül ment a ventilátor. Ebből arra a következtetésre jutottam, az lehet baj, hogy ha a burkolat rajta van, valami felmelegszik, és leáll. Ezért a ventilátort kiszedtem, de bekötve hagytam és bekapcsoltam a gépet. A ventilátort hajszárítóval el kezdtem melegíteni és egy digitális hőmérővel mértem mennyire melegszik fel. Majd lőn világosság, 48°C felett leállt a ventilátor, rángatózott, és nem bírt felpörögni. Természetesen az alaplap és a többi alkatrész nem kapott meleget, a BIOS-ba léptem be, hogy semmiféle terhelést ne kapjon a gép passzív üzemében. Így kiderítettem, hogy a ventilátor a rossz, problémája van a meleggel. Ha szét lehetne szedni....
Biztos meg fogom keresni a hibás alkatrészt!
Üdv vidékiürge
-
szabonagyur
félisten
Ezt írtam én is, hogy Acer tudja megmondani, hogy áll a dolgokhoz ilyen téren amikor a gép bizonyítottan külföldi.
Mondjuk itthon vásárolt gép esetében is kell a papír nem? Amikor utoljára Acer-t gariztattam még kellett.
(Csak megjegyzés magamnak... minek kell ilyen szarokat megvenni OLX-ről és társairól? Annyi értelmes bolt van, még akár garanciával is). -
Ti Bo
aktív tag
Sziasztok
Van egy Acer V3-551G notim amiben gyárilag A6-4400M cpu pöcörög. Néztem, hogy tudok e erősebbet belerakni és két esélyes is van (mind a 3 35W TDP-s), az egyik az A8-4500M a másik az A10-4600M. Valaki csinált már ilyen cserét, működik a dolog? Laptop fronton abszolúte nem vagyok otthon ilyen upgradekben.
-
h.adam.92
őstag
Vissza is vittem tegnap, aztán elküldtek, hogy a 3 napos cseregari vásárlás után csak Win8-al érvényes. Win7 volt rajta. Gondoltam reinstall előtt lekapom a realtek-et és megnézem úgy, erre működik...
Én is a dugóra tippeltem a google találatok alapján, de tévedtem. Köszi a segítséget!
(#29562) adika4444 : Kerestem, de én nem találtam hol kell... Tudsz valami útmutatást adni?
-
salapp
addikt
És olyannal mit lehet kezdeni, hogy - win8.1 újrahúzás után is - a touchpad igencsak használhatatlan, miközben az összes firmware-t kipróbáltuk, ami az Acer honlapján a készülékhez fel van töltve.
Gyakran meg-megakad az egér és nem települ fel hozzá a Synaptics szoftver sem, amivel a többujjas vezérlés használható volna.E5-471
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged