- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ithomas
őstag
Hehe!
Én pár hónapja vodkanarancsal öntöttem le a T65-ömet!
Tudni kell hogy annak beépitett aksija van és szépen rá van csavarozva a hátlap...Egy szó mint 100 esélytelen lett volna kikapni az aksit buli közepén.
De nem is volt rá szükség....az illuminátor kinyiffant...de az is csak egy időre...kb fél óra múlva már telefonáltam vele...pedig kapott rendesen!
Másnapra az illuminátor is megjavult.. -
Coyote2000
őstag
válasz
# Speeder # #28 üzenetére
Persze, HALAK USZKALTAK A DESZTILLALT VIZBEN.
Desztillaltvizkompatibilishalakat meg nem lattam. Lehet, hogy a tellak csak egyszeruen follpackban voltak, vagy csak egy nagyon otletes dekoraciot lattal... -
brd
nagyúr
Sok hülyeség hangzott itt el a topicban, de a legdurvább talán az volt, hogy a desztillált víz nem vezeti az áramot... bazz... senki nem figyelt fizikán, meg kémián? Az áram az elektronok, vagy az ionok vándorlása. A vízben speciel a H+ ill. OH- ionok vándorolnak, és nem az oldott ásványi anyagok. A savas, ill. lúgos cuccoknak a kémhatását a H+ ill. OH- ionok aránya adja.
A víz pedig az elektronikai cuccoknak azért halálos, mert vezeti az áramot, ill. ha van benne bizonyos mennyiségű ''szennyezés'', akkor az lerakódik a telefon alkatrészein és később akár a levegő nedvessége által segítve esetleg savat, vagy lúgot alkotva korrodálhatja a fémeket. A vízben lévő fém által leadott, ill. felvett áram azért roncsolja a fémet, mert elősegíti a korroziót, ez nagyon vékony fémcsíkoknál (pl. ami az integrált áramkörökben található) ez akár néhány másodperc alatt is végzetes méreteket ölthet (megszakad a fémszál, ill. esetleg összekötődnek egymás mellett futó szálak).
Tehát ha desztillált vízzel alaposan kimossuk és utána alaposan megszárítjuk a telefont ill. az aksi levételéig nem okozott komolyabb zárlatot a víz (pl. az integrált áramkörökbe viszonylag lassan jut be), akkor komoly esély van a további hibamentes működésre. -
Kiskokó
veterán
Heheh Ahogy olvastam pár Nokia is kapott vizet és nemlett bajuk hát istenem NOKIA na midn1 ere ne térjünk ki ! Szóval keresztapám Nokia 6310i-je felvolt rakva a polcra aztán hivták és ont volt akkora szerncséje hogy a polcról lerezget egy pohár ásványvizbe szóvla a tetejétől a feléig állt a vizben vagy 10 percig észrevettem gyorsan ki aksi ki aztán k ia napra... száradt vagy 2 órát aksi be telefon bekapcsol de a képernyő csikos volt.... aksi ki még 1 óra a napon... aksi be ,, bekapcs a kijelző jó teszt hogy lehte a hivni vele lehe a hang átjön átmegy.. hoppá hivás nál megsemukan se rezeg nembaj este széétszedve kinthagytuk a konyhában reggel be aksi lemrülve ( a vizbe esés előtt let töltve) ok aksi fel a töltöra 2 óra ok be , bekapcs és semmi baj akis is birja ugyanugy mint régen... annyi baja lett hogy kb 2 napig párás votl az előlap mert nemtudtuk leszedni...
Kérdés: szóval akkor ha vizbe esi ka telefon nem is azért megy tönkre mert nedvesség éri hanem mert zárlatot csinál ? azhittem a nedvességen is köze van hozzá.. vagy mégis ? de akkro a desztilált viz ?? ... na mid1 maj ha valki elmagyarázza megértam... -
tibibi
őstag
ha valakit érdekel még mindig jó a telefon
a lényeg mihamarabb kivenni a léből akksi azonnal le és kiszáritani legalább két napig.A desztilált vízet nem próbáltam csak lemostam benne tehát fogalmam sincs ér e valamit
-
Tom Fulp
csendes tag
.
-
Tom Fulp
csendes tag
Léptem.
-
Kis Fraky
aktív tag
válasz
parandroid #82 üzenetére
az én 3650esemnek nem tetszett a víz! tönkre is ment!
de már van új 3650esem!
-
Kis Fraky
aktív tag
Hi mindenkinek! én a balatonba sétáltam be tavaly a nokia 3650esemmel! tönkre is ment! össerohadtak a benne levő cuccok és szétrozsdásodott!
-
teló
tag
Nálunk a gyerek rakta be a t200-ast a ruhákkal a mosógépbe. A centrifugázásnál tünt fel, hogy valami nem igazán stimmel a mosással, írtó nagy hangok jöttek ki a gépből.Aztán a gép leállítása után kiderült, a két hónapja kapott telefon az. A telefonnak természetesen kinézetre semmi baja sem lett, csak éppen működésileg meghalt örökre.
-
sedo
tag
Így végigolvasva a topikot többeknél olvastam, hogy hajszárítóval szárították ki a telefont. Van akinek utána működött és van akinek nem. Nos én eddig úgy tudtam, többektől azt hallottam, hogy egyáltalán nem ajánlatos hajszárítóval szárítani a telefont. Hogy pontosan miért azt nem tudom, eddig nem érdekelt a kérdés, de mostmár kíváncsi lennék egy hozzáértő véleményére ezzel kapcsolatban, hogy végülis akkkor hajszárítózzuk a vizes telót vagy sem?
-
sedo
tag
Látom már szinte mindenkinek vannak tapasztalatai vízbe, vagy más folyékony anyagba esett telefonokkal. Én egyszer egy pohár kólába állítottam bele a telefonomat (6600), nagyjából 10 másodpercig volt benne, amíg kapcsoltam, hogy nem biztos, hogy a legjobb helyre tettem le a telómat; ekkor kikaptam, kiráztam belőle a kólát és zsebretettem. A telefonnak akkor sem és utána sem volt semmi baja, még csak ki sem kapcsolt, szal úgylátszik a nokia azért összerakja a telefonjait rendesen
-
parandroid
félisten
Annak idején egy Siemens c35-tel mi is elbántunk. Igaz, egészen extrém hatásnak lett kitéve. Akkor 1 éves csemetém használta rágókának* néhány percig, amíg óvatlanul magára hagytuk vele. gyakorlatilag azonnal kimúlt.
* Azok kedvéért, akik még nem rendelkeznek ilyen tapasztalatokkal: az első fogak kibújásakor fokozott nyálelválasztás és állandó fogínyviszketés jelentkezik, így a gyerek mindnet azonnal a szájába vesz, és az ínyét dörzsöli vele, közben pedig ömlik a nyála, ami úgy látszik, hogy fokozzottan korrodáló cucc...
Úgyhogy eddig 1:0 a gyereknek az esővíz ellen.
p -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
parandroid #82 üzenetére
Jó azoknak, akiknek működik a vízzel való találkozás után is a készülék. Kedvesem mosogatás közben hajintotta bele a nemtiszta lébe az 565-ös alcát, amelyet egyből napra vittünk kiszárogatni, és úgy tűnt, megússza a kalandot. Nem így lett, 10 nap után elszállt a mikrofon, csak sistergést lehetett kicsikarni belőle. Némi ütögetés után egy rövid időre még visszaállt a normális működés, aztán KO. Megpróbálom ma szétszedni, hátha lehet még valamit mókolni, de kicsi esélyét látom
-
parandroid
félisten
Tegnap nyári zápor, jégtől való félelem miatt kirohantam, hogy az autót betegyem a garázsba, közben ronggyá áztam, a telefon a kardigánom zsebében volt, valamikor az udvaron keresztólrohanás közben kiesett. Kb egy óra múlva (az eső olyan 25-30 percig zuhogott, mintha dézsából öntenék) vettem észre a telefon hiányát, nem találtam sehol, aztán megtaláltam a fűben - ott lapított, és folyt róla a víz, ahogy megemeltem. Egy jó pont a Nokiának. magam is meglepődtem, de azóta is gond nélkül működik. Egy 3650-esről van szó egyébként.
p -
Polacheck
HÁZIGAZDA
Bár nem kifejezetten vízbe esett, de egy olyan eset történt az egyik ismerősömmel és a 198as ericssonyjával, amin azóta röhögünk.
Festés közben a telefon gombjai festékesek lettek. Ismerős gyorsan megpróbálta lemosni a festéket higítóval, mert az oldja ugyeEbből az lett, hogy a telefon gombjain lévő festéket is elkezdte leoldani a higító. Ettől megijedt, és a csap alá tartotta készüléket, hogy lemossa.
Természetesen a telefon behalt, de ő még megpróbálta a lehetetlent, elvitte szervízbe. Annyira kiröhögték, amikor elmesélte mi történt, hogy inkább szép csendben elsunnyogott, és vett egy új telefont. -
sasa311
veterán
Az én 3210-esem is beleesett a Tisza-tóba egyik este, ázott egész éjjel (!) aksistul, mindenestül, bekapcsolva!
Reggel a világosban kihalásztam. Gondolom az akku rögtön lekapcsolt, mert a teló ki volt kapcslva, akku ki, kivágtuk a napra, otthon másnap töltő és semmi baja sincs (még ma se) pedig ez vagy 4 éve volt
Na erre köss csomót..... -
sequator
senior tag
ha jól nézem itt a hozzászólásokat egy vízbe esett telefon túlélési esélye nagy mértékben a szerencsétől függ.
kolláganőm telefonja is megjárta a wct kb egy éve és szétszedés(elő-hátlap-akksi le, szóval csak amit házilag le lehet szedni) és 24 óra szárítás után hibátlanul működik azóta is
Sautia -
Esmein
nagyúr
Tomfulp : Nagyon sok szmájlit használsz, kérlek érd be kevesebbel is, mert nem túl etikus dolog ennyit felhalmozni
wcsenge: Nagyon sok írásjelet használsz, a magyar nyelv megelégszik egy mondatvégi írásjellel, amely kijelentő mód esetén a pont (.), felszólító, felkiáltó, óhajtó módban felkiáltó jel(!) és kérdő mód esetén kérdőjel (?) Ezenkívül ritkább esetben előfordulnak még a kettőspont pontosvessző és a vessző írásjelek is, remélem azokkal tisztában vagy. -
wcsenge
csendes tag
Hát az én nokiámat (3220) tegnap vittem be szervízbe 20 perc ázás után és teljesen meghalt! Ennyit erről!
-
Freddy TNT
őstag
válasz
kapcs-ford #70 üzenetére
Igen, előlap, hátlap, akksi. Jobban nem tudtam szétszedni. Mindenesetre azóta is hibátlanul működik. Bezzeg az enyém nem.....talán nekem is vízbe kellene dobálnom meg a földhöz csapkodnom ?
-
Balinov
titán
3éve történt haverommal,hogy egy a Rábca folyóból kifolyó,kis oldalágnál horgásztunk egy régi zsilip betonjáról. Srác a folyón fogott egy halat,rohant a szákér,beledobta a kárászt,azt a munkásruhafelsőjéből az 5110-e zutty,bele az áradó vizbe.kb 5-10percig láttuk,ahogy a kijelző még világít 1 darabig,majd semmi.kb 2 óra volt,mire ki tudtuk szedni(hazabicigli teleszkpópos szákért) telefont nem lehetett bekapcsolni se.Srácnál széjjelkaptuk teljesen a telót,csapvizbe kimosta,hajszárítóval olvatosan megszárította nagyjából,majd fél napot szárította az ablakpárkányon. összerakta,sim beleficcent,bekapcs és még a télen is azt használta,mielőtt 6230-at vett. Egy mai telefon (pl. a T630-am) már valszeg nem bírná ugyanezt ki.Siemens M35 volt még atomállat strapabíró. balatonon nyaraltunk haveri körrel,1ik este 3 üveg Metaxa után elkezdtünk haver céges m35-ével focizni,és közbe leesett a 2ikról,betonra,akksi fel,és működik azóta is.
-
Arpika22
csendes tag
Nekem Hegyalja fesztiváról haza felé ömlött a mobilomra jó sok tüsfürdő amikor észre vettem egyből (régolvastam ezt a topicot) desztilát vízbe dobtam kiszárítattam 1szakemberel eddig úgynézki mükődik rendesen. pedig elég para volt amikor alig érzékelte a gombokat kikapcsolni nem kapcsolt bekapcsolni bekapcsolt.
Off az egész 1 új SE K750ivel törént -
kapcs-ford
őstag
válasz
Freddy TNT #69 üzenetére
Szétszedve? ( ha az elő és hátlap van csak leszedve és az akksi ki az nem számít szétszedésnek)
Hogy kiszáradt az túlzás, mondjuk inkább szerencsésen nem lett zárlat!! -
Freddy TNT
őstag
Faterom 3510I-je bele esett egy vödör vízbe......ázott vagy 10 percig,mert dühből nem vette ki. Kitettem napra száradni (szétszedve) és kb 6 órás erős napfénnyel a háta mögött kiszáradt.
Ez több, mint egy éve volt és azóta párszor a földhöz is csapkodta meg ilyenek.....semmi baja -
Inuminare
csendes tag
No help?
-
Tom Fulp
csendes tag
én leléptem.
-
Inuminare
csendes tag
Nekem most a hetvegen a dunaba esett es eleg sokaig benne volt igaz a telefont nem sajnalom de a szamok kellenenek a telkonyvebol. Ezen nem lehet vhogy segiteni?
-
Tom Fulp
csendes tag
Hellosztok!
Nekem 1-szer a sárba esett bele a sharpom úgy hogy megcsúsztam egy kutyaszarba elcsúsztam és a telóm kiesett a nadrágomból beleesett a sárba és még esett is az eső.
De szerencsére a sár nem volt mély és nem sűlyedt bele.
Tudom hogy ez hihetetlen,de nem történt semmi baja mert nem folyt bele a sár. -
sziasztok! van egy 3310esem ami szint beázott már jó rég megy csak nem csörög. ezzel tok vmit kezdeni? deszt víz? használ valyon?
-
Noncsi
tag
Tavaly az unokahúgom beleejtette a T610-em a levesbe.
Kikaptam a levesből, szétkaptam a telefont, kitöröltem, kiszárítottam és semmi baja nem lett végül. Szerencsére sűrű leves volt így nem merült el teljesen. -
mynames
senior tag
válasz
Drótszamár #55 üzenetére
Az a fehér izé az aksi alatt? Nekem annak egynegyede pirosas lett. Mi is volt általánosban? Titrálás, lakmusz papír?
-
mynames
senior tag
Na vaze, hétfőn egy hete hogy sikerült beleejtenem az 525-ösömet a budiba...Min 5G gyorsulással nyúltam érte, de nem sikerült rögtön kikapni... kb 7-8 mp ig úszott (én meg halásztam
). Mikor kikaptam még működött, és mikor toltam le a hátlapot akkor kapcsolt ki magától. ez egy benzinkúton történt és olyan mekis kézszárító volt, az a nagy gombos, rábaszós. Na az alatt szárítottam jó 10 percig. Eredmény akkor nulla. Ez du. 3felé történt és másnap reggelre megjavult
Mire számíthatok szerintetek, lesz-e olyan hogy, kb. még 1-2 hét és kuka? -
wcsenge
csendes tag
De az én telefonommal mi lesz???????
szervízben tuti h nem jó rá a garancia?
-
zsiga667
addikt
A desztillált vizet felejtsétek el, az is vezeti az áramot. Aki nem hiszi, próbálja ki nyugodtan (persze csak saját felelősségre), vagy kérdezzen meg egy hozzáértő kémiatanárt...
Ja, és mielőtt hülyének nézne valami ''hozzáértő'', egyetemen tanultam a kémiát... -
wcsenge
csendes tag
Helló! Az én telefonom álló vízben ázott 20 percet kb! Nokia 3220 bekapcsolt de azt írja ki h nincs térerő meg nem világít a kijelző! Szervízben még nem voltam! vele ez kb 1 hete volt! Szerintetek meg tudják gyógyítíni? Szárítottam kb két napon keresztül hajszárítóval stb szét is szedtem teljesen! hmmm?
CSenge
Új hozzászólás Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- iPhone topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZIDOO médialejátszók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Sony Ericsson T200 retro mobiltelefon
- Hammer Patriot+ DualSIM Mobil Telefon Strapatelefon IP68 Munkástelefon Vízálló Ütésálló
- Eladó retró mobil telefonok széles választékban töltőkkel, antik winchesterek és egyéb vintage dolog
- Nokia 6230 - Gyári tartozékaival - Megkímélt állapot
- Microsoft 550. (Nokia)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest