Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csukics
újonc
Sziasztok, bocsi ha nem ide való a kérdés, de valahol muszáj megkérdeznem:
Anyám kis gagyi telefonja beesett a vízbe(azonnal kivette, de ez most mindegy). Bekapcsolta-működött. Én azért elvittem szerelőhöz, ahol valamit csináltak vele, mert kifizettem :p Otthon vettem észre, amikor már kicsit sötétedett, hogy basszus olyan mintha folyamatosan világítana a kijelzője. Mármint amikor nincs használatban. Mivel be van ázva, el van szürkülve, nehéz azonnal észrevenni, főleg világosban. Az lenne a kérdésem, hogy ez normális?
Létezik olyan, hogy a szervizes ezt nem vette észre? -
Buvi17
újonc
Sziasztok
Tegnapelött este belepottyant a Huawei P10 Lite telom a wcbe,egy szempillantás alatt ki is kaptam és gyorsan papirtörlővel megtöröltem de sajnos nem hagyta magát kikapcsolni és az akksit sem lehet már ebből kivenni.Azóta bekapcsolt állapotban van és működik rajta minden,tegnap még tölteni is tudtam( kellett is mert lemerült és féltem ha kikapcsol nem tudom visszakapcsolni) csak egyedül a kikapcsoló gombja az oldalán nem reagál sem a kikapcsolásra sem a billentyű feloldásra.A billentyüzárat ugy tudom levenni hogy a hangszabályzót hosszan nyomom lefele ugyanis az tök jó.
Ha valaki tud segiteni hogy mit tehetnék hogy a gomb életre keljen azt nagyon megköszönöm. -
Teplic
tag
m45-ömet gyakran megfürdettem. jobban szerettem úgy inni, ha a teli pohárban van a telefon. sokszor a dugót is elfelejtettem betenni
-
Fer17
újonc
Nekem van egy LG G3 -om es veletlenul bekerult a mosogepbe , hamar eszrevedtem es kivettem.A telefont szedszettem es szaradni tettem es majd elvittuk szervizbe.Vajon tul eli????
-
MonsteQ
újonc
Sziasztok!
Mai nap alkalmával nekem is bele esett a telóm a vízbe!
Nokia Lumia 530 Előfizetéses 3 év gari van rajta egy cég fizeti.
Egy a lényeg haverhoz lmentem beleültünk a medencébe 3-5 perc múlva észrevettem hogy ott van a zsebembe a telóm.
Kiraktam száradni azóta nem indult be.
Mi tudok még vele scinálni a szervizen kívűl?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat! -
Kispotter
tag
Sziasztok! Tegnap sikeresen beázott Másodszor a telóm (xperiaZ1) Igalon a termálvízben. Valszeg az sd kártyánál mivel nagyon könnyen csukódik. Ami a poén, hogy tökéletesen működik a telefon mint az első beázásnál csak a kameránál párás. Éjjelre rakjam rízsbe, vagy csak haggyam nyitott ajtókkal vagy ventilátor elé rakjam??
-
HelpGyors
újonc
Van egy ötletem akinek vízbe esett a teloja az mennyiben a mascoba és kerese Nagy Attilát ö simmán megcsinálja
nekem is vibe ment és kiszedtem az aksit és oda adtam neki.
-
HelpGyors
újonc
Figyeljetek nem tom hogy nálatok hogy van de a tiponal van egy pont ami vörös nem tom hogy az jelzi hogy le van merűlve?:S
Pls segitsetek. -
HelpGyors
újonc
Most eset a telom a vizbe már 2 hete is bele esett csak a faterom megcsinálta most nem akkarom hogy dühös legyen
.
Most ittvan meletem a széken és ki vetem belöle az aksit már hajszáritoval is meg babráltam ,ugye amig nincs az aksi benne addig nem mehet rövidre.Kénne egy kiss segitség mert nem biztos hogy tudok tudomásul szerezni deszt.vizet és látom pára nyomát a képernyőn (de csak kicsiét) van ötletetek és sony xperia tipom van. -
rühes
csendes tag
Heló ép kész voltam a fürdéssel amikor elkesztem a ruhákat pakolni és a nadrágom zsebében hagytam a tolefont (nokia c503) felemeltem és kiesett a teló a fürdőkádba gyorsan kivettem szétszettem kitöröltem és nem tudom hogy mit kéne még csinálnom
:
-
Cavsfan
tag
Hali. vizbe ejtettem egy telenor one touch mobilt.Szárítgattam,egyre több funkció előjött rajta.Míg végre minden működött.Egészen addig,míg le nem merült.Elkezdtem tölteni de nem veszi fel a töltést.Van valakinek ötlete?Köszi...
-
Brotha00
tag
Halihó!!
Van egy elég régi de strapabiró Omniám! Tegnap lelöktem a kanapéról pont bele egy pohár vizbe!! Kb 2 percre rá vettem észre hogy beleesett! Viszont még mindig müködik! Aggódjam érte és keressek másikat vagy nem lesz baja?
-
vivien124
csendes tag
Bele esett a telefonom a vízbe, utánna szárítottam hajszárítóval, majd hagytam körülbelül egy fél órát száradan utánna bekapcsoltam működött, de enyhén zöldes volt a kijelző, utánna pedig csíkos lett a képernyője. Azóta eltelt félnap és még mindig nem jobb és be se akar nagyon kapcsolni. Szerintetek mi lehet a baja, meg lehet menteni? Samsung galaxy s a típusa. Válaszaitokat előre is köszönöm
-
Quasi_modo
nagyúr
Nálam az i8910 3 hónap után tért teljesen magához.
(40 percet volt hó alatt) -
bbalint3
csendes tag
válasz
Quasi_modo #138 üzenetére
Előtte fényképeztem vele és automatikusan zsebre vágtam és egy ilyen kis telefont nem nagyon veszel észre ha a zsebedben van...
-
bbalint3
csendes tag
válasz
bamba01234 #135 üzenetére
Én ma a fürdőnadrágomban felejtettem a Samsung galaxy minimet és olyan másfél 2 óráig fürödtem a telefonommal amikor észrevettem. Kiszedtem az akkut , amennyi vizet csak tudtam kiráztam belőle utána meg hajszárítóval szárítottam kicsit. A nap végére már gond nélkül be tudtam kapcsolni csak a képernyő párás kicsit, remélem az majd el fog tűnni...
-
meroly
veterán
válasz
bamba01234 #135 üzenetére
Szedd szét, egy napot tedd rizsbe.
Imádkozz sokat -
bamba01234
csendes tag
Sziasztok !
Ma kb 2 mp-re belelógott a Samsung galaxy minim a vízbe jelenleg szárítom de mit csináljak még? -
dudu98
tag
tudtok nekem segíteni? vasárnap "megfürdettem" a telefonomat és a kijelzője eléggé foltos meg csíkos, és nem tudok vele mit kezdeni, hogy eltűnjön. esetleg valaki tud megoldást? megköszönném előre is
-
robykaa
csendes tag
Nekem Sony ericsson Xperia mini promvan ...és sajna bele esett a vízbe :// és hajszárítówal ki szárítottam és műkődött meg minden és eltelt pár nap és ma már be se kapcsol
O most nagy bajaa van ..el lehet dobni :// SŰRGŐS VÁLASZOKAT KÉREK !! PLS
-
SzentCJ
csendes tag
válasz
blueMerle #117 üzenetére
Én bele ejtetema telefonomat a Vizbe... Kb 3 percig volt benne De kiventem ki kaptam aksit mindent!!! Hagytam kb 3 óra hosszáig száradni Be kapcsoltam. át aszt irta ki h Töltés szüntelenül. Aku kimélés. (SamsungChamp) És utána másnak feltetem töltöre fel töltötte magát és Minden jó lett rajta net stb-i Fénképezö kamera... De viszotn 3 napig magától töltötdöt De utána ez elmult feltöltöttem emgint csumára... El romlott a Vissza felé Gomb Mert ugye ez Érintös és 3 gomb van rajta... De azis meg javult... És Mostmár minden jó.
De 1 bajvan. Bedügöm töltött feltölti magát. De viszont HA AZ USB-ÉT TESZEM RÁ KI IRJA H KAPCSOLODÁS PC. HEZ DE NEM ÉRZÉKELLI A GÉP... bisztos h a gép nek semmi baja nincs !!!
Szervizbe vigyem??? -
SzentCJ
csendes tag
válasz
kapcs-ford #5 üzenetére
Kapcs-Ford. Én bele ejtetema telefonomat a Vizbe... Kb 3 percig volt benne De kiventem ki kaptam aksit mindent!!! Hagytam kb 3 óra hosszáig száradni Be kapcsoltam. át aszt irta ki h Töltés szüntelenül. Aku kimélés. (SamsungChamp) És utána másnak feltetem töltöre fel töltötte magát és Minden jó lett rajta net stb-i Fénképezö kamera... De viszotn 3 napig magától töltötdöt
De utána ez elmult feltöltöttem emgint csumára... El romlott a Vissza felé Gomb Mert ugye ez Érintös és 3 gomb van rajta... De azis meg javult...
És Mostmár minden jó.
De 1 bajvan. Bedügöm töltött feltölti magát. De viszont HA AZ USB-ÉT TESZEM RÁ KI IRJA H KAPCSOLODÁS PC. HEZ DE NEM ÉRZÉKELLI A GÉP... bisztos h a gép nek semmi baja nincs !!!
Szervizbe vigyem???
-
válasz
bigwillsmith #126 üzenetére
Mert a viz valószínűleg zárlatot okozott a gépben és nem jó, ha így próbálgatod bekapcsolni.
A víz nyomát kezdődő oxidációbaól látják. -
bigwillsmith
csendes tag
Az miért baj, hogy megpróbáltam bekapcsolni? Mit okoz a telóban?
Ha visszaviszem boltba akkor miről vehetik észre, hogy vizet kapott? -
válasz
bigwillsmith #121 üzenetére
Nem lett volna szabad bekapcsolnod addig, míg ki nem szárítottad.
Sz.tem próbáld azt,h. minél jobban szétszeded és kiszárítod hajszárítóval, hátha.
Aztán lehet, szervizbe kellene vinned, minden egyéb nélkül... -
KrAt
veterán
válasz
bigwillsmith #121 üzenetére
Nekem akkor csinált nokia ilyet, ha az akksija hulla volt
Csereakksit nem tudsz szerezni egy teszt erejéig? -
bigwillsmith
csendes tag
Amúgy egy nokia 5200 telóról van szó.
-
bigwillsmith
csendes tag
Sziasztok!
A telefonom a pulcsim zsebében volt, ami véletlenül belelógott a vízbe. Ahogy beleért a vízbe, én egyből kikaptam belőle, de az már ki volt kapcsolva. Gyorsan szétszedtem. Azóta többször megpróbáltam bakapcsolni, néha annyira sikerült, hogy kéri a pinkódot aztán kikapcsol. Már két napja szárítom. Ha rárakom a töltőre, akkor elkezd villogni. Méghozzá úgy, hogy felvillan a telefon, elkezdi tölteni, majd megint elsötétül. És kezdi előröl.
Azt hallottam, hogy az akksi hátulján lévő matrica piros lesz, ha vízbe esett. Az enyémen semmi sem látszik, sztem csak a képernyőjéhez mehetett víz.
Szerintetek mit csináljak vele? Most vettem, van rá garancia. Csak nem tudom, hogy vissza merjem e vinni. Vagy próbáljam előbb meg desztillált vízzel? -
finest
addikt
Aki budiba ejtette a telefonját, szerintem szárítsa ki utána a mikróban!
[Szerkesztve] -
blueMerle
veterán
NE kapcsold be, NE kisérletezgess vele otthon, NE rakd semmilyen folyadékba, holnap AZONNAL vidd szervizbe ha még valaha is szeretnéd hogy stabilan muködjön, vagy egyáltalán bekapcsoljon. Tudod hozzám is sokszor hoznak ilyen ''beraktam desztillált vízbe'', állni hagytam, majd bekapcsoltam telókat, mostmeg b@szik bekapcsolni. Kúl. Csakhogy olyan tökéletesen házilag lehetetlen kitisztítani, megszárítani mint szervizben.
Fogadj szót nekem, telefonokat szervizelek, és értékesítek jópár éve, van benne egy kis tapasztalatom. -
actommy
tag
hello!
remélem valaki tud segíteni!
szoval nekem is elázott a telefonom és végső lehetőségként be akarom áztatni desztvízbe, hátha történik valami.
de az alaplapra rá van hegesztve egy kis elem, gondolom a memoria miatt.
szoval azt gondolom le kéne venni, mielött megy a telcsi fürödni nem?
kösz
Tom -
eastsider
nagyúr
válasz
Gallardo007 #114 üzenetére
LOL nem mondod
-
Gallardo007
tag
Ha mosásnál tartunk:Gigabyte GA-K8N SLi Pro mosás, kádba belecsuszott megszárítottam,hibátlanul ment.
Ez NEM vicc!
[Szerkesztve] -
Bodoo
tag
egy ismerősöm egyszer véletlen kimosta a mosógépenaz Alca 535-jét....
megszárította, és tökéletesen működött tovább, ha mosógépet túl élte akkor mindent túlélott aztán kapott koszosvizet, vegyszert, forró vizet, mégis jó
-
Ominozia
csendes tag
Nekem 2003-ban a bányatóba esett bele a siemens m35-m...
kb. 1percig szaroztam mert körülötte érdekes élőlények cikáztak de kivettem, majd hazáig semmi baja nem volt bevolt kapcsolva mikor beleesett de utána se kapcsolt ki.
Majd felraktam töltőre feltöltöttem és kb. 5perc múlva kikapcs lett a dologból, szal csak az akku kakilt be amit helyetesítettem egy li-ionossal és azóta is müxik, semmi baja....
[Szerkesztve] -
eastsider
nagyúr
bár nem telfon, de egy mosást kibiírt egy penfrive mosogépben (zsebben felejtett
)
azóta is müxik, bár néha kiírja, hogy ismeretlen eszköz de kihúz, bedug az USB-be és megy -
kuglefang
csendes tag
Hello mindenki, új vagyok itt. A következő történt velem: Kedd este elkapott egy elég erőteljes eső és ''hál' Istennek'' a telefonom az elméletileg vízálló övtáskámban volt. Mielőtt kimentem volna az esőre a telefont kikapcsoltam, gondoltam így nem lesz semmi baja
Otthon derült ki, hogy a táska mégsem olyan vízálló mint azt mondták, szóval egy kicsit beázott és vele együtt a telóm(Samsun D600 is). Természetesen azóta szárítgatom, ma megpróbáltam bekapcsolni is, de nem sikerült. Egyébként maga a teló annyira nem ázott be, ahogy levettem az aksit alig pár csepp víz volt a szélén. Viszont érdekes mer ha rádugtam a töltőre úgy a kijelző bekapcsolt, sőt a telefon is egy pár mp-re. Innen jött az ötletem, hogy próbáljam ki a pótakkumlátorral, nos azzal tökéletesen működik. Az érdekelne, hogy ennek ellenére bevigyem e szervízbe ilyen ultrahangos tisztításra? Nem örülnék ha egy hét után véglegesen megpusztulna -
vakarcs
aktív tag
anno nekem is sikerült beleejtenem a régi kis nokia 6210esem akádba
1 napig szárítottam, bekapcsoltam és az lcd-n még egy darabig foltos volt... de kb egy hét után az is eltünt ennek már vagy két éve... de azóta is müxik.... mondjuk ez nem kapot annyi vizet, mint mondjuk az ami a medencében elmerült
de én is csak azt tudom javasolni amit mát irtak... szedd szét mosd át, szárítsd ki, rakd össze és reménykedj
-
Solad
addikt
VladimirR telefonja PH!-táborban:
-
ithomas
őstag
Hehe!
Én pár hónapja vodkanarancsal öntöttem le a T65-ömet!
Tudni kell hogy annak beépitett aksija van és szépen rá van csavarozva a hátlap...Egy szó mint 100 esélytelen lett volna kikapni az aksit buli közepén.
De nem is volt rá szükség....az illuminátor kinyiffant...de az is csak egy időre...kb fél óra múlva már telefonáltam vele...pedig kapott rendesen!
Másnapra az illuminátor is megjavult.. -
Coyote2000
őstag
válasz
# Speeder # #28 üzenetére
Persze, HALAK USZKALTAK A DESZTILLALT VIZBEN.
Desztillaltvizkompatibilishalakat meg nem lattam. Lehet, hogy a tellak csak egyszeruen follpackban voltak, vagy csak egy nagyon otletes dekoraciot lattal... -
brd
nagyúr
Sok hülyeség hangzott itt el a topicban, de a legdurvább talán az volt, hogy a desztillált víz nem vezeti az áramot... bazz... senki nem figyelt fizikán, meg kémián? Az áram az elektronok, vagy az ionok vándorlása. A vízben speciel a H+ ill. OH- ionok vándorolnak, és nem az oldott ásványi anyagok. A savas, ill. lúgos cuccoknak a kémhatását a H+ ill. OH- ionok aránya adja.
A víz pedig az elektronikai cuccoknak azért halálos, mert vezeti az áramot, ill. ha van benne bizonyos mennyiségű ''szennyezés'', akkor az lerakódik a telefon alkatrészein és később akár a levegő nedvessége által segítve esetleg savat, vagy lúgot alkotva korrodálhatja a fémeket. A vízben lévő fém által leadott, ill. felvett áram azért roncsolja a fémet, mert elősegíti a korroziót, ez nagyon vékony fémcsíkoknál (pl. ami az integrált áramkörökben található) ez akár néhány másodperc alatt is végzetes méreteket ölthet (megszakad a fémszál, ill. esetleg összekötődnek egymás mellett futó szálak).
Tehát ha desztillált vízzel alaposan kimossuk és utána alaposan megszárítjuk a telefont ill. az aksi levételéig nem okozott komolyabb zárlatot a víz (pl. az integrált áramkörökbe viszonylag lassan jut be), akkor komoly esély van a további hibamentes működésre. -
Kiskokó
veterán
Heheh Ahogy olvastam pár Nokia is kapott vizet és nemlett bajuk hát istenem NOKIA na midn1 ere ne térjünk ki ! Szóval keresztapám Nokia 6310i-je felvolt rakva a polcra aztán hivták és ont volt akkora szerncséje hogy a polcról lerezget egy pohár ásványvizbe szóvla a tetejétől a feléig állt a vizben vagy 10 percig észrevettem gyorsan ki aksi ki aztán k ia napra... száradt vagy 2 órát aksi be telefon bekapcsol de a képernyő csikos volt.... aksi ki még 1 óra a napon... aksi be ,, bekapcs a kijelző jó teszt hogy lehte a hivni vele lehe a hang átjön átmegy.. hoppá hivás nál megsemukan se rezeg nembaj este széétszedve kinthagytuk a konyhában reggel be aksi lemrülve ( a vizbe esés előtt let töltve) ok aksi fel a töltöra 2 óra ok be , bekapcs és semmi baj akis is birja ugyanugy mint régen... annyi baja lett hogy kb 2 napig párás votl az előlap mert nemtudtuk leszedni...
Kérdés: szóval akkor ha vizbe esi ka telefon nem is azért megy tönkre mert nedvesség éri hanem mert zárlatot csinál ? azhittem a nedvességen is köze van hozzá.. vagy mégis ? de akkro a desztilált viz ?? ... na mid1 maj ha valki elmagyarázza megértam... -
tibibi
őstag
ha valakit érdekel még mindig jó a telefon
a lényeg mihamarabb kivenni a léből akksi azonnal le és kiszáritani legalább két napig.A desztilált vízet nem próbáltam csak lemostam benne tehát fogalmam sincs ér e valamit
-
Tom Fulp
csendes tag
.
-
Tom Fulp
csendes tag
Léptem.
-
Kis Fraky
aktív tag
válasz
parandroid #82 üzenetére
az én 3650esemnek nem tetszett a víz! tönkre is ment!
de már van új 3650esem!
-
Kis Fraky
aktív tag
Hi mindenkinek! én a balatonba sétáltam be tavaly a nokia 3650esemmel! tönkre is ment! össerohadtak a benne levő cuccok és szétrozsdásodott!
-
teló
tag
Nálunk a gyerek rakta be a t200-ast a ruhákkal a mosógépbe. A centrifugázásnál tünt fel, hogy valami nem igazán stimmel a mosással, írtó nagy hangok jöttek ki a gépből.Aztán a gép leállítása után kiderült, a két hónapja kapott telefon az. A telefonnak természetesen kinézetre semmi baja sem lett, csak éppen működésileg meghalt örökre.
-
sedo
tag
Így végigolvasva a topikot többeknél olvastam, hogy hajszárítóval szárították ki a telefont. Van akinek utána működött és van akinek nem. Nos én eddig úgy tudtam, többektől azt hallottam, hogy egyáltalán nem ajánlatos hajszárítóval szárítani a telefont. Hogy pontosan miért azt nem tudom, eddig nem érdekelt a kérdés, de mostmár kíváncsi lennék egy hozzáértő véleményére ezzel kapcsolatban, hogy végülis akkkor hajszárítózzuk a vizes telót vagy sem?
-
sedo
tag
Látom már szinte mindenkinek vannak tapasztalatai vízbe, vagy más folyékony anyagba esett telefonokkal. Én egyszer egy pohár kólába állítottam bele a telefonomat (6600), nagyjából 10 másodpercig volt benne, amíg kapcsoltam, hogy nem biztos, hogy a legjobb helyre tettem le a telómat; ekkor kikaptam, kiráztam belőle a kólát és zsebretettem. A telefonnak akkor sem és utána sem volt semmi baja, még csak ki sem kapcsolt, szal úgylátszik a nokia azért összerakja a telefonjait rendesen
-
parandroid
félisten
Annak idején egy Siemens c35-tel mi is elbántunk. Igaz, egészen extrém hatásnak lett kitéve. Akkor 1 éves csemetém használta rágókának* néhány percig, amíg óvatlanul magára hagytuk vele. gyakorlatilag azonnal kimúlt.
* Azok kedvéért, akik még nem rendelkeznek ilyen tapasztalatokkal: az első fogak kibújásakor fokozott nyálelválasztás és állandó fogínyviszketés jelentkezik, így a gyerek mindnet azonnal a szájába vesz, és az ínyét dörzsöli vele, közben pedig ömlik a nyála, ami úgy látszik, hogy fokozzottan korrodáló cucc...
Úgyhogy eddig 1:0 a gyereknek az esővíz ellen.
p -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
parandroid #82 üzenetére
Jó azoknak, akiknek működik a vízzel való találkozás után is a készülék. Kedvesem mosogatás közben hajintotta bele a nemtiszta lébe az 565-ös alcát, amelyet egyből napra vittünk kiszárogatni, és úgy tűnt, megússza a kalandot. Nem így lett, 10 nap után elszállt a mikrofon, csak sistergést lehetett kicsikarni belőle. Némi ütögetés után egy rövid időre még visszaállt a normális működés, aztán KO. Megpróbálom ma szétszedni, hátha lehet még valamit mókolni, de kicsi esélyét látom
-
parandroid
félisten
Tegnap nyári zápor, jégtől való félelem miatt kirohantam, hogy az autót betegyem a garázsba, közben ronggyá áztam, a telefon a kardigánom zsebében volt, valamikor az udvaron keresztólrohanás közben kiesett. Kb egy óra múlva (az eső olyan 25-30 percig zuhogott, mintha dézsából öntenék) vettem észre a telefon hiányát, nem találtam sehol, aztán megtaláltam a fűben - ott lapított, és folyt róla a víz, ahogy megemeltem. Egy jó pont a Nokiának. magam is meglepődtem, de azóta is gond nélkül működik. Egy 3650-esről van szó egyébként.
p -
Polacheck
HÁZIGAZDA
Bár nem kifejezetten vízbe esett, de egy olyan eset történt az egyik ismerősömmel és a 198as ericssonyjával, amin azóta röhögünk.
Festés közben a telefon gombjai festékesek lettek. Ismerős gyorsan megpróbálta lemosni a festéket higítóval, mert az oldja ugyeEbből az lett, hogy a telefon gombjain lévő festéket is elkezdte leoldani a higító. Ettől megijedt, és a csap alá tartotta készüléket, hogy lemossa.
Természetesen a telefon behalt, de ő még megpróbálta a lehetetlent, elvitte szervízbe. Annyira kiröhögték, amikor elmesélte mi történt, hogy inkább szép csendben elsunnyogott, és vett egy új telefont. -
sasa311
veterán
Az én 3210-esem is beleesett a Tisza-tóba egyik este, ázott egész éjjel (!) aksistul, mindenestül, bekapcsolva!
Reggel a világosban kihalásztam. Gondolom az akku rögtön lekapcsolt, mert a teló ki volt kapcslva, akku ki, kivágtuk a napra, otthon másnap töltő és semmi baja sincs (még ma se) pedig ez vagy 4 éve volt
Na erre köss csomót..... -
sequator
senior tag
ha jól nézem itt a hozzászólásokat egy vízbe esett telefon túlélési esélye nagy mértékben a szerencsétől függ.
kolláganőm telefonja is megjárta a wct kb egy éve és szétszedés(elő-hátlap-akksi le, szóval csak amit házilag le lehet szedni) és 24 óra szárítás után hibátlanul működik azóta is
Sautia -
Esmein
nagyúr
Tomfulp : Nagyon sok szmájlit használsz, kérlek érd be kevesebbel is, mert nem túl etikus dolog ennyit felhalmozni
wcsenge: Nagyon sok írásjelet használsz, a magyar nyelv megelégszik egy mondatvégi írásjellel, amely kijelentő mód esetén a pont (.), felszólító, felkiáltó, óhajtó módban felkiáltó jel(!) és kérdő mód esetén kérdőjel (?) Ezenkívül ritkább esetben előfordulnak még a kettőspont pontosvessző és a vessző írásjelek is, remélem azokkal tisztában vagy. -
wcsenge
csendes tag
Hát az én nokiámat (3220) tegnap vittem be szervízbe 20 perc ázás után és teljesen meghalt! Ennyit erről!
-
Freddy TNT
őstag
válasz
kapcs-ford #70 üzenetére
Igen, előlap, hátlap, akksi. Jobban nem tudtam szétszedni. Mindenesetre azóta is hibátlanul működik. Bezzeg az enyém nem.....talán nekem is vízbe kellene dobálnom meg a földhöz csapkodnom ?
-
Balinov
titán
3éve történt haverommal,hogy egy a Rábca folyóból kifolyó,kis oldalágnál horgásztunk egy régi zsilip betonjáról. Srác a folyón fogott egy halat,rohant a szákér,beledobta a kárászt,azt a munkásruhafelsőjéből az 5110-e zutty,bele az áradó vizbe.kb 5-10percig láttuk,ahogy a kijelző még világít 1 darabig,majd semmi.kb 2 óra volt,mire ki tudtuk szedni(hazabicigli teleszkpópos szákért) telefont nem lehetett bekapcsolni se.Srácnál széjjelkaptuk teljesen a telót,csapvizbe kimosta,hajszárítóval olvatosan megszárította nagyjából,majd fél napot szárította az ablakpárkányon. összerakta,sim beleficcent,bekapcs és még a télen is azt használta,mielőtt 6230-at vett. Egy mai telefon (pl. a T630-am) már valszeg nem bírná ugyanezt ki.Siemens M35 volt még atomállat strapabíró. balatonon nyaraltunk haveri körrel,1ik este 3 üveg Metaxa után elkezdtünk haver céges m35-ével focizni,és közbe leesett a 2ikról,betonra,akksi fel,és működik azóta is.
-
Arpika22
csendes tag
Nekem Hegyalja fesztiváról haza felé ömlött a mobilomra jó sok tüsfürdő amikor észre vettem egyből (régolvastam ezt a topicot) desztilát vízbe dobtam kiszárítattam 1szakemberel eddig úgynézki mükődik rendesen. pedig elég para volt amikor alig érzékelte a gombokat kikapcsolni nem kapcsolt bekapcsolni bekapcsolt.
Off az egész 1 új SE K750ivel törént -
kapcs-ford
őstag
válasz
Freddy TNT #69 üzenetére
Szétszedve? ( ha az elő és hátlap van csak leszedve és az akksi ki az nem számít szétszedésnek)
Hogy kiszáradt az túlzás, mondjuk inkább szerencsésen nem lett zárlat!! -
Freddy TNT
őstag
Faterom 3510I-je bele esett egy vödör vízbe......ázott vagy 10 percig,mert dühből nem vette ki. Kitettem napra száradni (szétszedve) és kb 6 órás erős napfénnyel a háta mögött kiszáradt.
Ez több, mint egy éve volt és azóta párszor a földhöz is csapkodta meg ilyenek.....semmi baja -
Inuminare
csendes tag
No help?
-
Tom Fulp
csendes tag
én leléptem.
-
Inuminare
csendes tag
Nekem most a hetvegen a dunaba esett es eleg sokaig benne volt igaz a telefont nem sajnalom de a szamok kellenenek a telkonyvebol. Ezen nem lehet vhogy segiteni?
-
Tom Fulp
csendes tag
Hellosztok!
Nekem 1-szer a sárba esett bele a sharpom úgy hogy megcsúsztam egy kutyaszarba elcsúsztam és a telóm kiesett a nadrágomból beleesett a sárba és még esett is az eső.
De szerencsére a sár nem volt mély és nem sűlyedt bele.
Tudom hogy ez hihetetlen,de nem történt semmi baja mert nem folyt bele a sár. -
sziasztok! van egy 3310esem ami szint beázott már jó rég megy csak nem csörög. ezzel tok vmit kezdeni? deszt víz? használ valyon?
-
Noncsi
tag
Tavaly az unokahúgom beleejtette a T610-em a levesbe.
Kikaptam a levesből, szétkaptam a telefont, kitöröltem, kiszárítottam és semmi baja nem lett végül. Szerencsére sűrű leves volt így nem merült el teljesen. -
mynames
senior tag
válasz
Drótszamár #55 üzenetére
Az a fehér izé az aksi alatt? Nekem annak egynegyede pirosas lett. Mi is volt általánosban? Titrálás, lakmusz papír?
-
mynames
senior tag
Na vaze, hétfőn egy hete hogy sikerült beleejtenem az 525-ösömet a budiba...Min 5G gyorsulással nyúltam érte, de nem sikerült rögtön kikapni... kb 7-8 mp ig úszott (én meg halásztam
). Mikor kikaptam még működött, és mikor toltam le a hátlapot akkor kapcsolt ki magától. ez egy benzinkúton történt és olyan mekis kézszárító volt, az a nagy gombos, rábaszós. Na az alatt szárítottam jó 10 percig. Eredmény akkor nulla. Ez du. 3felé történt és másnap reggelre megjavult
Mire számíthatok szerintetek, lesz-e olyan hogy, kb. még 1-2 hét és kuka? -
wcsenge
csendes tag
De az én telefonommal mi lesz???????
szervízben tuti h nem jó rá a garancia?
-
zsiga667
addikt
A desztillált vizet felejtsétek el, az is vezeti az áramot. Aki nem hiszi, próbálja ki nyugodtan (persze csak saját felelősségre), vagy kérdezzen meg egy hozzáértő kémiatanárt...
Ja, és mielőtt hülyének nézne valami ''hozzáértő'', egyetemen tanultam a kémiát... -
wcsenge
csendes tag
Helló! Az én telefonom álló vízben ázott 20 percet kb! Nokia 3220 bekapcsolt de azt írja ki h nincs térerő meg nem világít a kijelző! Szervízben még nem voltam! vele ez kb 1 hete volt! Szerintetek meg tudják gyógyítíni? Szárítottam kb két napon keresztül hajszárítóval stb szét is szedtem teljesen! hmmm?
CSenge -
kem
addikt
válasz
LOL!
Szegény halak!!
Deszt vízben is megélnek azok? Mert ugye ha az ember azt iszik, az nem jó, de a halak nem isznak ugye?! Ez olyan mint ha egy vizipipába tennél aranyhalatLenne ám ott flesselés
-
Papa-Georgo
senior tag
Erre csak azttom mondani, szarul összerakott telók...
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz
kapcs-ford #45 üzenetére
Melyik felére gondolsz?
-
tibibi
őstag
reggel telefonált a srác mehetek a telefonért semmi baja sincs
köszi mindenkinek -
kapcs-ford
őstag
válasz
Papa-Georgo #44 üzenetére
Olvass utána te is a fenti linkeken vagy kérdezz meg egy szervizest és utána olvasd azt hogy mekkora hülyeséget írtál...
-
Papa-Georgo
senior tag
Én annó cápafonomat (RXon r310s) még direkt áztattam is, úszott az mindenben, ami volt pocsolya tó, ami jött. Annak leírásában még benne is volt, ha nagyon koszos, csapalatt leis moshatod.
Azért ezekben a medencékben nincs annyi szabad ion, ami olyan hamar hazavágná a telót, desztilált vízben áztasd meg sztem hülyeség, sztem.Nem lessz rajta, sólerakódás meg ilyenek.Lényeg hogy amennyire tod, szétszede, és kiszárítod, ha száraz akkor már mindegy. -
tierbatyo
senior tag
Haverom a WC-be ejtette bele a telefonját. Erősen gondolkodott, hogy kiszedje-e.
Aztán úgy döntött kiszedi. Kimosta, megszárította, befújta dezodorral és bekapcsolta. Működött!!
Aztán fogta és eladta amilyen gyorsan csak tudta.
-
tibibi
őstag
válasz
kapcs-ford #39 üzenetére
ha kiszárítom és esetleg bekapcsol és mükszik is akkor utána már jónak kellene lenni magyarul ha müködik akkor szerencsém van
-
kapcs-ford
őstag
TEssék ezeket olvasgatni:
Bővebben: link
Bővebben: link -
kapcs-ford
őstag
Nem a garancia érvényesítéssel van kétségbeesve hanem azzal hogy beázott a telefonja és házilag nem tudja rendesen kipucolni ha nem szedi szét és ezért fogja a szervízbe vinni ahol majd segítenek rajta természetesen pénzért mint mindent.
Ha valakinek nem ér annyit a telefonja és szintén nem tudja szétszedni a tisztításra akkor rakja száraz helyre és várjon 3hetet hogy biztos kiszáradjon. -
aXXon
őstag
tibuuuuuuuuuuu! nekem van egy spanom a belvarosban, hijjal fel valamirol, aztan megbeszeljuk, sajnos az en kartyam full ures, de a srac nagyon profi, tobb ilyen telcsit is visszahozott mar a halalbol es pont erre a celra van neki az emlitett torx kulcsa is
-
sergio_
aktív tag
Így van, ha nagy mákod van sikerül
a szervízt meg se próbáld sztem, matricából 1ből látják, h ázott + a hivatalos szakszervízek ilyenkor komplett fődarabcserével ''javítanak'', az meg felejtős az ára miatt -
DexterRulez
csendes tag
fiam fussál neki... Szárítgasd meg a telcsit szedd szét töröld ki, mondj el egy rózsafüzért, aztán próbáld megbekapcsolni, és meglátjuk isten veled lesze... Hajrá...
-
DexterRulez
csendes tag
válasz
kapcs-ford #7 üzenetére
Azé hogy beoltsák szegény csávót...
-
kapcs-ford
őstag
válasz
# Speeder # #31 üzenetére
Ahan, szóval nem figyeltél a kémia órán?
Csipet só és pukk.
[Szerkesztve] -
# Speeder #
csendes tag
válasz
kapcs-ford #30 üzenetére
Tehát akkor pukkan,ha a deszt. vízbe kerül más?Pl egy kis por?
-
kapcs-ford
őstag
válasz
Elvileg működnie kell a desztilált víz alatt de ha pl. a billenyüzet alatti koszfogó részből bevisz a víz valamit akárhová akkor még akváriumvilágítás sem lesz.
-
csibor
addikt
Nekem a Simens M35 pihent 3/4 orát a kutban mire kszedtem.Végig müködött vadul kereste a térerőt.Még müködik.
-
# Speeder #
csendes tag
Azért kérdeztem,mert láttam egy gsm bolt kirakatában három telefont,amik működtek,és éjjel-nappal egy akváriumban laktak,a kirakatban.A halak úszkáltak körülöttük.Gondoltam,desztillált vízben lehettek..
-
Flashy
veterán
válasz
# Speeder # #23 üzenetére
elvileg, ha teljesen tiszta a víz, de ha pl tele van porral a telefon akkor a desztillálásnak már annyi, stb. meg áram hatására a desztillált vízzel is történhet szerintem érdekes reakció. szerintem még ne rakd bele.
-
tibibi
őstag
válasz
# Speeder # #23 üzenetére
nem jól érteted ha nem működik nincs zárlat
-
triniti
csendes tag
Velem is történt egy hasonló eset,de már régebben.A telcsi még mindig itt van nálam,de használhatatlan..elvittem szervizbe,ahol azt mondták,nem lehet megmenteni.be sem lehetett kapcsolni.erre pár hét múlva bekapcsolt,csak a hálózatot nem találja..szerintetek vigyem vissza a szervizbe?lehet még segíteni rajta??sajnálnám,ha csak úgy díszként funkcionálna.azóta van már telcsim másik,de ez sem volna rossz,ha működne..Amúgy nem érte túl sok víz,csak egy kevéske,és mégis meghalt..!
-
# Speeder #
csendes tag
Ha jól értem,desztillált vízbe rakva,kutya baja lesz a telefonnak?
Beletehetném a telómat egy pohár desztillált vízbe,működés közben? -
CuKoR
senior tag
Nemtom mit kell annyira parázni..számtalanszor ejtettem már vízbe a 3510i met... megszárad egy kicsit és már lehet is telefonálni...
-
tibibi
őstag
-
tibibi
őstag
válasz
kapcs-ford #16 üzenetére
benne van még mindig nincs csavarhúzom igazából nem estem kétségbe veszek másikat csak okulásként kérdezem mit érdemes vele csinálni.
Igen a kis matrica azonnal bepirosodott gondolom ezzel nézik a szervízben hogy kapott e vízet.azért köszi -
Gh0sT
addikt
Hmmm... Ezek a T68-asok....
Én a klotyóba ejtettem bele. Csörgött, gondoltam van annyi rutinom, hogy a másik szabad kezemmel felveszem... Hát nem volt...Leírt egy elegáns kört a wc kagylóban, majd halk csobbanással alámerült.
Ilyen esetekben az ember hihetetlen sebességek elérésére képes.Olyan gyorsan kaptam ki a ''vízből'', mint a villám. Más kérdés, hogy gyorsaságomat nem koronázta siker, hiába szárítgattam napokig és vittem be a szervízbe, hogy ''Ööööö, beleesett a vízbe...'', újat kellett vennem...
-
WillChi
őstag
válasz
kapcs-ford #10 üzenetére
Ha nem lett volna csont száraz, akkor egy idő után bepárásodott volna a kijelzője.
-
ragazzo
őstag
Ugyan nem vagyok szervizes, de nem tartom túl jó ötletnek a vizes dolgot. A matrica az akkun azért van, hogy ha a telefont nedvesség éri,akkor az elszíneződik.Innen tudják a szervízben hogy ez nem rendeltetésszerű használatból ered.
-
WillChi
őstag
Lehet, hogy szerencséd lesz. Én egyszer a T68-asommal együtt estem egy horgásztóba (összedőlt alattam a stég). Egész nap hagytam száradni a kocsi hátsó ülésésén, leszedett akksival. Én is paráztam rendesen. Még egy hetes sem volt akkoriban a teló. Estére megnéztem, csont száraz volt az egész. Bekapcsoltam, és működött. Ez volt kb. 2 éve. A teló azóta is jó. A kérdés az, hogy mennyi víz ment a paneljára. Szerencse kérdése, hogy csinált-e valami durva rövidzárt, ami elküldött rajta vmit.
-
kapcs-ford
őstag
-
tildy
nagyúr
válasz
kapcs-ford #5 üzenetére
Egy kérdés: miért kell desztiállát vízbe rakni?
-
kapcs-ford
őstag
Ne is próbáld bekapcsolni! Az akksit rakd el a közeléből is!
A közeli benzinkúton kapsz ha nincs otthon vagy szaladj a szomszédba és kérj. A lényeg hogy desztilált víz legyen.
Szedd szét a telefonod amennyire csak lehet és úgy rakd bele hogy teljesen benne legyen. Ha van hozzá csavarhúzód (torx) akkor szedd szét és alaposan mosd át (én egy erre bejáratott fogkefével szoktam).
Vigyázz hogy ne érje normál víz vagy egyéb piszkok.
Ha nincs csavarhúzód akkor hagyd benne a flakonba (lötyköld át rendesen majd cseréld a desztilált vizet ) és hagyd benne ázni egészen hétfőig amikor is beleteszed a desztilált vízzel együtt egy tasiba és viszed a szervízbe ahol majd kitisztítják neked!
Ha a telcsit szétszedés nélkül akarod szárítani akkor az nem fog menni... esetleg kell neki 2 vagy 3 hét száraz hely és ha bekapcsol is utána onnantól ketyeg a hátralévő ideje.
Nem ismerem ezt a telefont de ha nagyobb értékű és még használni is szeretnéd akkor feltétlen vidd a szervízben a leírt módon!
Good Luck! -
tibibi
őstag
válasz
kapcs-ford #2 üzenetére
komolyan mondod
itt napozik melletem ne próbáljam meg bekapcsolni
-
tibibi
őstag
hali sz előbb bele esett a telóm v525 a medencébe gyorsan kikaptam majd az akksit is ,itt napozik melletem van valami ötletek mit csináljak vele ?
Lehetőleg a vegyél másikat dobd ki és hasonló ötleteket mellőzük
Viszont rájöttem mi célt szolgál az akksi alatt lévő kis papir pötty matrica esetleg valaki tudja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest