Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- iPhone topik
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi__memo
nagyúr
Annak nem látom értelmét, hogy bizonyos funkciókat Samsung telókkal lehet csak elérni. Ez miatt nem hinném, hogy több felhasználó vált telefont mint amennyi nem vesz inkább meg korlátozott funkciós viselhető eszközt..
Főleg ha a jobb funkciók kimaradnak[ Szerkesztve ]
-
pusszycat
nagyúr
Rengeteg óra van ami már méri, ezek szerint csak papíron, meg improvizálnak valami eredményt.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
Lajmund
őstag
Pulzust jól méri ha nem mozogsz intenziven. Nekem pl ha már bico közben izzad a kezem télen nyàron elveszti a jelet.. ekg poén azt nem tudom ellenőrizni de ugy tűnik mintha jól mérné. Vèrnyomás méréd kb egy vicc kategoria. Nem tudom elképzelni hogy a vércukrot jól mérné csuklóról. Amúgy egész jók màr ezek az órák. De a csuklos mérés mindig kompromisszumos lesz.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
GeoJoe
senior tag
-
GeoJoe
senior tag
válasz szabi__memo #6 üzenetére
Még friss a dolog, biztos rengeteg minden befolyásolja a pontosságot.
-
Lajmund
őstag
Igen abban a nyugalmi állapotban kb jól saccol amiben kalibràltad csak éppen akkor jön ki hogy mennyire pontatlan amikor felmegy pl mozgás miatt a nyomás. Többször ellenőriztem omron vérnyomásmérővel tettem be képeket is a 6 topikjába. Nem lehet komolyan venni az eredményt. De persze valahol el kell kezdeni ezt értem én. Inkább legyen mint ne legyen de sok csodàt ahogy inkább 10 év múlva vàrnék. Sok mindent tud màr így is én szeretem. Sulyos edzéshez,uszàshoz és bicohoz is hazsnálom az órát és egész jó az alkalmazásba is a felület meg a használhatóság. Uszásnál is méri a pulzust számolja a hosszt mindent mutat szeretem. Kíváncsi leszek tényleg eljutunk e arra szintre hogy nem kell màr vèrvètel és kielemez.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
GeoJoe
senior tag
Ez könnyen lehet, mert nekem nyugalmiban kellett mérnem
Úszni én is használom és engem ott egy beállítás cseszett fel, a hossznak vagy egy minimuma és nekem picit rövidebb kellett volna.
Sajna mi fizetjük meg a kísérletezésük árát de hátha valami jó sül ki belőle sok év múlva. -
róland
veterán
válasz szabi__memo #1 üzenetére
Szerintem a szúrás nélküli vércukorszint mérés lesz az okos eszközök "kapudrogja". Aki elsőként jön nagyot nyer a piacon, s ha a pontossága is megfelelő, akkor hajlandók lesznek az emberek beállnu adott ökoszisztémába.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
pusszycat
nagyúr
válasz szabi__memo #3 üzenetére
Van egy pár lehet válogatni. [link]
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
MrMutavics
lelkes újonc
Samsung elég erősen tovább fejlődött az egészségfigyelés terén folyamatos vérnyomás és szúrás nélküli vércukormérés egy igen nagy lépés szerintem.
-
pcnet
addikt
Jelen! Androidos vagyok (Xiaomi) de ha lesz végre szúrás nélküli PONTOS vércukorszint mérés, első nap váltok Samsungra vagy akár Apple is. Nagyon fontos tudnom mennyi a cukrom, mert az ereim éppségével játszok és azon keresztül kb minden szervemmel. Ki lehet nevetni, hogy naív vagyok, mert beállnék iSeepnek is akár, de akkor tudja meg az ember milyen fontos az egészség, amikor már elvesztette.
Amúgy, szia Roli! Rég láttalak!
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
Évek óta lehet kapni a bőr alá ültetett érzékelő, amit bármikor le lehet kérdezni mobiltelefonnal.
Amúgy, pontos mérést ma sem kell elvárni. Ha egyszerre mérnek egy ujjbegyről két mérővel, eltérő lesz az eredmény. A csíkos mérés pontossága is kérdőjeles.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Azie
őstag
válasz Hieronymus #18 üzenetére
valami linket dobnál? beültetett (érbe?) érzékelő nélkül külső eszköz kizárt, hogy mérjen cukort vagy ketont, mivel ezek kémiai mérések és konkrét testnedv minta (vér) kell hozzá.
jelenleg a csíkos mérés nagyjából pontosat ad, de igen, függ a vérnyomástól, de még a szúrás módjától is, de azért nagyságrendi pontos adatot ad (akinek ez elég) pl. 10 mérésből azért 0,5-n belül van a szórás."Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
szabi__memo
nagyúr
-
sfefe
addikt
Igen...és X időközönként cserélni kell hát fasza....
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
totron
addikt
De még mindig pontosabbak jóval, mint ezek a népre szórt tech bohóckodások okoseszközök csúfnéven. Nem játék az ilyen, ha valahol számít a pontosság, az ez. Persze megváltani önmagában egyik módszer vagy kisegítés sem fog, de félrevezetni sem kell az embert. Vannak, akik képtelenek vagy lusták komplexen és önfelelősen gondolkodni és a fogyasztói mantra az irányadó, vagyis teljes mértéken a kidobott kütyüeredményre támaszkodik. A magyar orvos általi oktatás meg kutya vacsorája jellegű. Eltelik az életünk az ilyen egzaktságot nélkülöző, "nélkülözhetetlen" gagyifunkciókkal.
-
strogov
senior tag
Continuous Glucose Monitoring (CGM). Fogalmam sincs mennyire kényelmetlen, csak okoseszköz hobbi miatt szoktam látni teszteket. Sokszor összevetik a nem invazív mérőket ezekkel. Ezek alapvetően jól működnek. Tizedes eltérés lehet, de ez általában nem számít.
Egyelőre az okosórás mérés csak álom. Az órák optikai alapon működnek, de nincs semmi ami alapján "láthatná" az óra, hogy emelkedett vércukor szint. Az órák az átlag alapján, és egyéb mért EÜ paraméterekből próbálnak egy értéket kidobni, de ez semmire nem jó. Az, hogy te most benyomtál egy szelet csokit, az nem jelenik meg sehol.
-
Azie
őstag
sajnos nagyjából tisztában vagyok vele, hogy a jelenlegi "okos" eszközök jó része mennyire parasztvakítás - pont ezért elképzelhetetlen, hogy a semmiből jönne egy ilyen fejlesztés - nem beszélve arról, hogy nem orvostechnikai cégtől. először meg kéne oldani, hogy egy rendes vérnyomásmérő jellegű külső vércukormérő legyen, nem egyből okosórában hagyjuk már a baromságot
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Sanraith
aktív tag
A CGM-eket is kalibrálni kell 0.5-2 naponta ujjbegyes méréssel. Még kalibrálással is jelentősen el tudnak mászni a valós értékektől, ráadásul a mérés jellege miatt az ujjbegyes méréshez képest régebbi értéket mutatnak. Az igazi hasznuk a trendekben van: ha pontatlanul is, de időben mutatják az emelkedő-csökkenő tendenciákat, így a felhasználó hamarabb tud korrigálni.
-
róland
veterán
Elég régóta foglalkoznak vele, hogy okosórában legyen elérhető. A noninvazív vércukorszint méréssel meg még régebben.
Érdemes ettől a cikktől indulni, majd belemerülni a témába. Én pár éve kicsit jobban utánanéztem, de mivel azóta sem jött még ilyen eszköz, így tovább nem foglalkoztam vele. Annyi fogott meg akkor, hogy a noninvazív mérés elérte vagy meg is haladta a tesztcsíkos módszer pontosságát. Gondolom a pontosságot megtartó miniatűrizálás elég komoly mérnöki munka.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
-FreaK-
veterán
Nem kell. Van olyan régebbi amit kell (Medtronic G3), de az utódját, ami nekem is van (G4) nem kell, de a lehetőség adott. Ezek itthon a TB támogatottak, van olyan amelyiket nem is lehet.
Van egy érték (MARD) amit minden CGM-nél meghatároznak, ez jelzi a pontosságát. Ezek többnyire 10% alatt vannak, 7-8at tudnak a legjobbak.
Több minden befolyásolja, most nem akarom jobban kifejteni, akit bővebben érdekel nézze meg kezdésnek ezt mondjuk: [link]
Ezek nem vérből mérnek amúgy, hanem sejtközi folyadékból.Két éve használok CGM-et, ki merem jelenteni, hogy ez a legnagyobb segítség amit jelenleg egy diabéteszes kaphat, nagyon sokat jelent a hétköznapokban.
Aki ezt először megcsinálja okosórában (és használható pontosságú is lesz), az hatalmasat fog kaszálni. Gyakorlatilag nagyon sok millió ember venné meg azonnal... Tudják ezt ők is, ezért dolgoznak rajta.
Eddig csak pletyka volt, ezért örülök neki, hogy már hivatalosan is megerősítették.Van egy non invazív megoldás, ami lézerrel világítja meg a bőr alatti ereket, és abból állapítja meg a vércukor értéket, de ezt még nem sikerült elfogadható méretre zsugorítani tudtommal, gondolom ezen dolgoznak.
Évekkel ezelőtt is ment egy nagy pletyka hullám, hogy a következő Apple és Samsung Watch tudni fogja, de persze kamunak bizonyult. Ezért is örvendetes, hogy hivatalosan(?) is megerősítették, hogy dolgoznak rajta.
De még most novemberben is volt itt MA.- ilyen hír. -
Azie
őstag
csak beletekertem a videóba, de ha jól értem, egy feltapasztható kütyü, amivel elektródát szúrunk a testbe... hát ez azért fényévekre van a non-invazívtól
a következő a bőr alá lézerezés. ez sem hangzik túl jól - de ez már jobb irány, mondjuk nem tudom hány patkány fog elfüstölni, mire beállítják az érzékenységet úgy, hogy automatikusan érzékeljen mindent"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
-FreaK-
veterán
Több féle is van elérhető, nem tudom hogy miért csak azt akarták adni. Az igaz, hogy pumpaval jelenleg csak a G3 működik együtt itthon (amúgy a G4 is tudja), esetleg azt is kértél?
szabi: régóta. A távadó 38e Ft két évre, 3 havi szenzor adag pedig 46e Ft, de mivel újra lehet indítani, valamint ha idő előtt bedoglik az egyik akkor lehet kérni helyette másikat, így én legutóbb 7 hónapra húztam ki a 3 havi adagot.
Ha lenne már megoldás okosórában, azon nyomban venném, meg még gondolom úgy 50m ember világszerte.
-
pcnet
addikt
A szerelék hozzá 40e ft volt 3 éve mikor én néztem. Minimál bérből ez sajnos felejtős.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
-
Azie
őstag
válasz Hieronymus #39 üzenetére
kifejted kérlek? nem linkelt senki azóta olyat, ami beültetett, szóval kíváncsiak vagyunk szerintem (nem csak én), hogy mire is gondoltál
amúgy meg a téma az volt, hogy beültetés nélkül hol áll a történet[ Szerkesztve ]
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Kbali
nagyúr
És itt a lényege a cikknek, amit linkeltél (ezt kellene meghaladnia a gyártóknak, hogy teljesüljön, amire te is vágsz - meg én is):
"A noninvazív eljárás abszorpciós spektroszkópiával állapítaná meg a vér aktuális glükózkoncentrációját annak függvényében, hogy mennyi sugárzás nyel el és küld vissza a szenzorra. A technológia elsősorban a megelőzés szempontjából nyújthat segítséget, egy belsős informátor megerősítette, hogy a kialakult betegség kontroll alatt tartása nem célja a funkciónak, csak a megelőző, prediabétesz-állapotokra való figyelemfelhívás a folyamatos ellenőrzés által kirajzolódó tendenciák alapján." -
yanna
addikt
Nekem olyan óra kellene, amelyik megmondja buzi-e vagyok-e.
-
strogov
senior tag
A véroxigént az orvosi "csiptetős" műszerek is optikai alapon mérik. Úgyhogy ha a mozgást sikerül korrigálni a mérésben (vagy nyugton maradsz) akkor elég pontos. Mivel ez pont olyan érték amit teljesen fölösleges állandóan méricskélni, így szerintem max. feature lista hízlaló. Az éjszakai hánykolódásban egy olcsó cucc pont nem fog jól mérni, mert nem korrigál. A kanapén nyugton ülve meg teljesen értelmetlen mérni. Ha ebben a helyzetbe alacsony akkor kórházban lennék nem a kanapén.
-
A mai kínálat, folyamatosan mérő eszközökről.
Az első óra a HUAWEI Watch 4. Ami állítólag már képes mérni, de nincs engedélyeztetve még.
A lézeres mérést az Apple célozta meg. De arra még várni kell. A szenzor mérete ma még többszöröse az órának.
Igen egyszer kell tűt szúrni, nem minden mérésnél.
PS:
Szerencsére nem az én problémám. Nem akartam ismételni azt, amit már előttem leírtak. De a te kedvedért megtettem.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-FreaK-
veterán
Elolvastad a hsz.-em többi részét is?
Vagy tud mérni, vagy nem.
Ez így totál ökörség, amit kimásoltál, nem is találom egyébként, hogy honnan másoltad.Az egyik linkelt cikkben pont azt írják, hogy: "A készülék nem csak a már kialakult cukorbetegséggel élőknek lehet óriási segítség, de a betegség kialakulásának megelőzésében is."
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Politika
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Yettel topik
- Szólánc.
- Újra nagy divat Európában az online vásárlás, hála a Temunak
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen