Valósággá válhat Tim Cook hat évvel ezelőtti víziója

A Bloomberg nem tartja kizártnak, hogy az Apple Watch Series 10 már vércukorszintmérést is kínál majd.

Nemrég mutatkozott be az Apple Watch Series 9, de máris az új generáció került fókuszba. A Bloomberg nem tartja kizárnak, hogy a tízes széria új egészségfunkciókkal érkezik majd, ami nem kizárólag a piacon elérhető technológiák integrálását jelenti majd, hanem teljesen új területeket fed le. A vrnyomásmérés és alvási apnoé észlelés mellett esélyes lehet a vércukoszint-mérés, amiről Tim Cook először hat éve beszélt a glasgowi egyetemen.

A noninvazív eljárás abszorpciós spektroszkópiával állapítaná meg a vér aktuális glükózkoncentrációját annak függvényében, hogy mennyi sugárzás nyel el és küld vissza a szenzorra. A technológia elsősorban a megelőzés szempontjából nyújthat segítséget, egy belsős informátor megerősítette, hogy a kialakult betegség kontroll alatt tartása nem célja a funkciónak, csak a megelőző, prediabétesz-állapotokra való figyelemfelhívás a folyamatos ellenőrzés által kirajzolódó tendenciák alapján.

2019-ben egyébként egy másik tervezetet is benyújtott az Apple az Egyesült Államok Szabadalmi hivatalához, ami az akaratlan izommozgásokat figyelné a készülék szenzorrendszerének segítségével. A Diszkinézia / Tremor Tünetek Passzív Követése alkalmas lehet a Parkinson-kór diagnosztizálására, illetve a betegség aktuális állapotának megfigyelésére és nyomon követésére; szintén elképzelhető, hogy idővel ilyen jellegű problémák kezelésében is segítséget nyújthat az Apple Watch.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés