- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
idegen lény
addikt
Különböző szempontok alapján különböző rangsorokat lehet felállítani a bennük szereplő székek alapján. A linkelt listád csak az $1000 alatti székek közül válogatott, ezért az ennél drágább székeket nem is vették figyelembe. Én ezen lista alapján írtam, hogy az Embody azért már egy kategóriával feljebb van a Zodynál, legalábbis kényelemben, ami a hagyományos ergonomikus székeknél elég jó viszonyítási alapnak számít. De ezekből a listákból mindig hiányoznak a terápiás székek, mint az Adaptic (ami szerintem a legjobb), a Spinalis és a Spinergo.
-
idegen lény
addikt
Az Embody egy kategóriával feljebb van a Zodynál, nem egy súlycsoportban versenyeznek. Mi alapján határozzuk meg a legjobb székeket? Kinek mi számít a legjobbnak. Én például a terápiás hatásuk alapján határozom meg a rangsort, ezért nálam a terápiás székek megelőzik a "csak" ergonomikus székeket, mert többet nyújtanak.
How to choose the right chair? We've compared the best-selling chair types. -
idegen lény
addikt
"Senki nem mondta hogy órákig kell így ülni."
Úgy van, ahogy én sem. Gondolom a vizsgálatokkal kevered, amikben természetesen a normál ülés hatásait mérték, amikor a lábak a földön vannak, nem a feltett lábbal való ülést."Azt azért nehezen hiszem el hogy soha senki nem ül így"
Ahogy ilyet sem állítottam, én is sokszor fel szoktam tenni az egyik lábam a gerincgyilkos székemben, pont azért, hogy javítsam a keringését. Sajnos a passzív székekben ezt csak így lehet megoldani, viszont a hátnak ez nem hiszem, hogy ideális testhelyzet lenne. Ahogy azt írtad: "Az egészség fontos". Ezt én is így gondolom, hogy ennek kéne a legfontosabb szempontnak lennie székvásárlásnál, minden más szempontot megelőzve. Csupán arra akartam rávilágítani, hogy meg van az oka annak, hogy miért húzzák fel a passzív székekben a lábukat az emberek. Azért, hogy ezzel valamit javítsanak a lábuk vérellátásán, mert az emberi testnek nincs szüksége "biológia órára", anélkül is pontosan érzi, hogy mire van szüksége. Úgyhogy sikerült teljesen félreértened.
-
idegen lény
addikt
Te jó ég! Hány karod van Neked?
Amúgy miből gondolod, hogy ez a kifacsart testhelyzet jó a hátadnak? Azon tűnődtél már, hogy miért érzel késztetést a felhúzott lábra? Szerintem azért, mert az ülő életmód csökkenti az alsó végtagok véráramlását. A lelassult véráramlás pedig akár vérrög kialakulásához is vezethet. Ha a vér nem áramlik megfelelően, akkor a sejtek és szövetek nem jutnak éltető oxigénhez és tápanyagokhoz, illetve az elhasznált vér sem szállítódik vissza a szívbe. Mindkettő komoly problémákat okoz a sejtek, szövetek és szervek működésében, súlyosabb esetben a sejtek akár el is halhatnak emiatt. A vizsgálatok szerint már tízpercnyi ülés is csökkenti az alsó végtag véráramlását. Ez alól csak egyetlen kivétel van, ha aktív székben ülünk. Tetszik, nem tetszik, ez van.
-
idegen lény
addikt
Akkor ez a kickstarter lehet, hogy Neked szól.
Én biztosan nem vennék ilyet, csak aktív széket, de megértem, ha ilyenre is van igény. -
Cifu
félisten
Mindenáron gamer székben gondolkodsz? Nem nagyon ajánlott az eddigiek alapján és én is csak negatívat tudok róluk mondani, nálam is a műbőr mállott szét egy éven belül.
Egy normális irodai szék ezerszer jobb 8-10-12 órára, a tartósságról nem is szólva...Plusz még egy kérdés: használt nem játszik?
A 130kg nem olyan extrém nagy tömeg, az itt már többek által nagy elégedettséggel használt Haworth Zody (max. 147kg) ~130e Ft a Multibútornál. (Keresés a topicban: Zody)
A Herman Miller Mirra 2 vagy Aeron B (mindkettő max. 158kg) az Offeco-tól. Mirra 2 szállítással ~200e Ft, Aeron B meg ~240e Ft-től kapható, ha meg tudsz barátkozni a [kék színnel és azzal, hogy csak hátra fele dől] .Ezek a székek egy kissé más kategóriák mind kényelem, mind tartósság terén, mint ezek a Noblechair, Anda és társaik. Cserébe nem vitatom, nem olyan badass kinézetű, mint az Anda, csak éppen ha valóban 8-10 órát szeretnél kényelmesen ülni, akkor nem a kinézet a fontos...
Új hozzászólás Aktív témák
- Fali konzol lapos tévékhez
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobilinternet
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Starlink
- Kés topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest