- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rhino666
addikt
Mondjuk nem volna kimondottan szar, ha pl. a szokásos 1.690,-ért kiszállítanának egy széket országosan és nem kerülne 28.900,- + ÁFÁ-ba (!!!) csak a szállítás. Tudom jól hogy melyik futár mekkora csomagot mennyiért szállít, teljesen indokolatlan a 20x-os szállítási költség. Ennyi pénzből már szinte kijön a személyes fuvar költsége oda-vissza plusz az órabérem is (!!), ez így együtt nem kevés. Mellesleg Németországból sem került közel ennyibe leszállítani egy vadi új forgószéket, szóval semmi mentség. Igaz, Németország csak 800 km-re van, nem 150-re.
-
Misogi
aktív tag
Amúgy azt nem értem, hogy hardverapron pár illető aki székeket árul hogy tudja megoldani a szállítást 5-6 ezer forintból, míg pl. másik használt székekkel foglalkozó oldal, 20-40 ezer forintot kér a szállításért?
Egyébként nyilván nem ennyire súlyos a helyzet mint amilyennek beállítod.
lesz majd székem, csak most nem annyira prio. De köszi a tanácsokat, mindenképpen.
-
Misogi
aktív tag
Megneztem az oldalt, nem elerheto egy sem, nem lehet rendelni.
Mellesleg, igen, fel eve keresek szeket. Igen, olyat szeretnek amit kihoznak videkre, nem +50 ezer forintos szallitasi koltseggel. Elhiszem hogy pestikent kenyelmes lemenni kiprobalni minden letezo szeket, illetve hazakocsikazni a szekeddel, de sajnos nem mindenki pesti. Ez mar volt tema, nem is akarom ismetelni magam.
Videkikent az interneten kaphato szekek 99%-at nem tudod kiprobalni, se hazahozni. Gondolom nem fogsz minden heten utazni 250km-t oda meg 250km-t vissza ha esetleg felbukkan egy ujabb szek.
-
zdna
csendes tag
Értem, azért is kérdeztem hogy van e valakinek hosszútávú tapasztalata.
Közben megnéztem a Haworth Very Task -et majd félórávalk ésőbb Herman Miller Aeron, és Mirra -t.
A Task háttámlája nekem rövid.
Az Aeron nagyon jó de 270.
A Mirra meglepően jó volt, a támlája is kényelmes. Szerkezetileg egyben volt, de olyan általános lelakottság érzete volt hogy én így biztos nem raknám be a lakásba. -
-
Ispy
nagyúr
Ja hát igen, én inkább nem ajánlok olyat, amit nem láttam legalább élőben. Persze nem vagyunk egyformák.
Nem az a baj, hogy belinkeled, hanem kvázi vakon kijelented, hogy ez lesz a tuti....ez bátor.
Az hogy mire van pénze az embernek...nos itt mindenki 20 évre akarja megvenni álmai székét 50k-ért amiben 120 kilósan ülni fog napi 10 órát. Persze mondhatjuk, vagy inkább hazudhatjuk, hogy ez kivitelezhető. Én inkább azt tanácsolom, hogy inkább várjon vele akkor 3-4-5 hónapot...attól, hogy ez steelcase, attól még pont annyit tud, mint a 20k-s tárgyalós székek, csak max nem esik szét 1 év után.
-
MDMA
tag
Mert azok nincsenek összerakva. De főleg, mert nem az a lényeg, hogy elő tudnak-e túrni egy patent darabot, hanem pont az, hogy milyen könnyen lazulnak meg ezek az alkatrészek. A bemutató darabok alig vannak igénybe véve, egyikben sem ülnek napi 8-10 órát. Néha jön valaki, beleül egy percre aztán tovább áll. Ha ennyit sem bír a szék még rövid távon se, (új székek vannak kint, nem kopottak, nem évek óta kirakott darabok) akkor nekem ne hozzon ki egy jót a raktárból, mert nem kell. Olyan olcsó bakelit hatású műanyag fogas alkatrészek vannak beépítve, amik tök gyorsan kikopnak, főleg, ha mondjuk többen használjátok a széket a családban és állítgatva van.
Nagyon klassz a design meg a sok feature, de sajnos a minőség nincs arányban az árral. De ez csak az én véleményem, ez meg egy fórum, mindenki menjen el és döntse el maga. Csak a kérdésre válaszoltam, a legjobb tapasztalatom és saját véleményem szerint. -
Lavar
aktív tag
A mostaninál az elején zavart, de már megszoktam, és ez még alacsonyabban van, mint a Markusé, (63 cm a földtől a karfa legmagasabb része a Bokain, Markus meg 69 cm) szerintem nekem pont jó lesz, de majd meglátom, mert csak 10 percet ha ültem benne üzletben, itthon 8-10 órát is ülök munka miatt, ha nem lesz jó, megy vissza.
-
Veron
addikt
-
MDMA
tag
Szia
Elsősorban hálós ülést keresek. Igazából csak 3-4 fontos kritériumom van. Legyen hálós, legyen a gerinctámasz mindenhogyan állítható (3x porckorongsérvem van), szinkron mechanika, legalább 2d karfa. Fejtámla meg lábtartó, fokozatmentesen megakaszható döntés meg orális kényeztetés nem kell, de legyen benne anyag, legyenek fém alkatrészei...stb. Semmi extrém nem vagyok, 180cm 81kg.
Lehet, amúgy hogy tudnék kompromisszumot kötni ezzel, ha tényleg jó, de ki lehet ezt próbálni valahol? -
Nekem vágta a Zody támlájának felső éle a hátamat, valószínűleg mert 190 cm magas vagyok, s emellett még hosszú is a felsőtestem. De a hátlap amúgy sokkal gagyibb, mint a Fern esetén, és az ülőlap is fapadosabb. Persze nem foglalkoztam vele sokat, lehet nem állítottam be jól.
-
macskasm
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a jótanácsokat! A mai naptól egy Steelcase Please büszke tulajdonosa vagyok!
Eddig egy olyan leselejtezett irodai székben ültem itthon, aminek csak az ülőmagasságát lehet állítani, úgyhogy ez nagy előrelépés számomra
Vaciláltam a Haworth Fern-en, de a keretbe ez jobban belefért. -
macskasm
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a választ mind a kettőtöknek! Elengedem én ezt azt aeron-t...
A steelcase please tetszetős köszönöm! Írtam is a linkelt oldalon, könnyen lehet, hogy erre esik a választás.
Ha még feljebb megyek mondjuk 300-ig, tudok esetleg jobbat fogni mint a steelcase please?
@mrviceguy
Mivel látom, hogy a magasságunk hasoló, esetleg megkérdezhetem Te milyen széket használsz? -
Veron
addikt
Megnéztem a használt Very taskot.
Tényleg kényelmes szék ( 5-10 perc üldögélés), de nem tűnt kényelmesebbnek, mint a WAU. Plusz hiába nagyon jó állapotú, lehet látni rajta itt-ott némi használati nyomot. A minőségét nem kívánom megkérdőjelezni, gondolom sokkal tovább tart majd mint a WAU.
Viszont én mégis utóbbi felé veszem az Irányt. Beültem a szivacsosba és még kényelmesebb volt a mesh. Vicces, hogy a WAU mesh komfortosabb volt nekem mint a WAU 2, de szivacsosból csak a 2 volt kirakva és szinte tökéletesnek tűnt. Ha nagyon bele akarok kötni, akkor a kemény kartámaszt és a kissé hangsúlyos fejtámaszt mondanám.
Azon vacillálok, hogy az elvileg hozzám jobban passzoló WAU vagy a kipróbált 2 legyen.
-
-
iszoke
senior tag
A Haworth sajnos csak 55 centiig megy, és amennyire látom ez tényleg a csúcs, ennél csak alacsonyabbak vannak.
Amit nem értek, ha általában az a célszerű, hogy a monitort lefelé nézve kell használni, akkor átlagban miért vannak olyan magasan az asztalok és alacsonyan a székek, hogy ezt igazából képtelenség tartani 27" felett? Mert így csak abból tudok kiindulni, hogy a népek nagyrésze minimum 80 centi mély asztalt használ, és úgy értelemszerűen más szögből nézik. -
iszoke
senior tag
Mivel hosszútávra kéne, ezért mondjuk azt, hogy 250k a keret. Ez nem jelenti, hogy afölött egyáltalán nem érdekelnek a lehetőségek, csak annyit, hogy lehetőség szerint maradnék ezen belül. Az időt illetően pedig elég sokat, átlag 8 órát naponta, bár nem folyamatosan, időnként tartok szünetet.
-
Veron
addikt
Pont ma néztem meg másodjára a WAU--t az OfficePlazaban. Elsőre nem tetszett, de ücsörögve benne egy kicsit, ráéreztem az ízére.
Nagyjából negyed órát próbálgattam, ennyi idő természetesen semmire sem elég, de azt meg tudom állapítani, hogy az IKEA Hattefjall székemnél kényelmesebb... mondjuk kétszer olyan drága és az IKEA-s sem vészesen kényelmetlen azért. Szóval az ár miatt kétszer is meggondolom a vásárlást.
Ennyire tré a mesh anyag? Én pehelysúlyban vagyok, talán így nem nyúlik meg gyorsabb, de azt mondjátok a szivacsosat érdemes venni? Az nem volt kiállítva, így csak vakon tudnám berendelni.
Alapvetően 150k-ig kerestem világos vázas széket, de a legolcsóbb értelmes a WAU volt a maga 175k-s árával. Van esetleg valami alternatívája?
-
Ispy
nagyúr
Akkor minden gyártónál, ami budget széket árul, nyilván 500k-ba sok minden belefér garancia alatt. De azért 1.5....az még műbörnél is elég gyászos. Ezek azért úgy vannak kitalálva,.hogy a garit kibírják, szóval simán lehet gyenge eresztés volt, mondjuk visszaküldeni, az nem lesz olcsó.
Nálam még egy műbör sem ment tönkre hamar, az előző 5 évet bírt, ez meg 2 éves múlt.
-
TMS0
csendes tag
Köszi a gyors válaszokat.
Láttam az aprón lévőt, de most akciósan az új se sokkal több, főleg, hogy akkor tudom cégként venni. Mindenképp kipróbálom, a teszteken többnyire jókat írtak a Fernről, két dolgot hallottam hibának, az egyik, hogy a háttámla magasság nem állítható, ezért az S-alak vagy jó, vagy nem annyira, a másik meg, hogy ha az ülőlap előre van húzva, akkor lesz egy "hézag" a támla és az ülőlap között (asszem a Leapnél ez nincs, de ott attól tartok a támla nekem nem elég magas). De nyilván ez mind2 egyéni preferencia, ki fogom próbálni a Fernt aztán okosabb leszek. A garit én is láttam h sajnos csak 5 év a mechanikára, az anyagra annyi se.
-
rAY.BAN
tag
Azt tegyük hozzá, hogy a Haworthnél az a 10 év garancia limited. A mechanikárá van 5 év, az anyagokra meg csak 2 év...
Nálam most van egy Steelcase Please v2, de inkább súlyt mondanám limitációnak mintsem magasságot (én 191cm és ~130kg vagyok). A háttámla magassága állítható, szóval azzal nincs gond. Az ülőlap is egész jó, de 130kg kb már nagyon a maximum hozzá. Mindenképp próbáld ki élőbe mielőtt megvennéd.
-
nonsen5e
veterán
Sikerült kölcsönkérni egy kellően nagy csőfogót, és azzal két emberes hadművelet eredményeként szétjött végül.
Azzal a lendülettel pedig kannibalizáltam a Renberget-ből a cilindert, és most van egy egész jó kis székem. Az utóbbi széknek a műbőr teteje már fél év után kezdett hámlani és annyira kényelmes sem volt értelem szerűen, de mikor vettem csak kellett valami amire tudok ülni, pénz meg nem volt.
-
-
Sz_Imre
senior tag
Értem és elhiszem, hogy rosszabb, csak nem ez volt a lényeg. Meg nem azt írtam, hogy azt is fogom 100% megvenni, csak amit jelenleg épp kinéztem. De a Haworth Very Task forgószék azért bő 32e ft-tal már túl megy a lélektani határon. Azért köszönöm a segítséget. Még nézelődök...
-
Sz_Imre
senior tag
Nem kell leírni, de gondoltam abba is van ami jó lehet.
Amit linkeltél nem lenne rossz, bár ez a webshop elég félre vezető, mert a nettó ár van vastagon feltüntetve és alatta a bruttó érték.... (gondolom a cégek miatt)Annyit én meg nem adok ki, sry. Mindegy azért még nézelődök és visszaolvasgatok ha lesz időm.
-
Janaboy
veterán
Na meglátjuk. Köszi.
Van egy ismerősöm akik készítenek ágyakat, kanapékat, megpróbálok szerezni egy kis szivacsot, hátha van valami hulladék akár próbára is valahogy.
Aztán majd meglátjuk. Lehet át kellene valahogy alakítani cipzárosra és akkor könnyen lehetne cserélni a szivacsotMilyen széked van most?
-
Ispy
nagyúr
Nem tudom mit értesz erős alatt....annó egy kanapé szettet akartam újra huzatni, aminek 300k volt az ára, 400k-s ajánlatt alatt nem kaptam és az csak újrahuzás volt.
De persze meg lehet próbálni.
Gondolom attól is függ mennyire bonyolult a szétbontás, ha csak sima ülőfelület, akkor olcsó lehet.
-
-
Mondjuk az jól hangzik, ha tényleg jó ennyiért, akkor a 300e körüli árkategória is játszik. Mert ha leosztom 12 évre, akkor ugyanannyiba kerül, mint egy IKEA-s.
A Haworth Fern amúgy is tetszett designra. De ennyiért milyen felszereléssel kapod meg? ha szeretnék fejtámlát, az mennyire szívás? Filmezéshez szeretek hátradőlni a székben.
-
Misogi
aktív tag
"Ez még pont az az összeg amiért nem kapsz normálisat."
Ez azért nem teljesen igaz szerintem. Mindenkinek más elvárásai vannak, nem hiszem hogy mindenkinek szükséges egy 120-150 ezer forintos szék. Abban egyetértek hogy ezek lennének az optimális választások, de hát nem mindig megoldható a történet.
Viszont, közületek ült már valaki Herman Miller Aeron-ban? Tényleg olyan jó, mint amilyennek állítják?
Sajnos nekem még nem volt szerencsém hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest