- Apple Watch
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
Airlink? Olyan mintha Z alakban eltorzult volna a kép, esetleg ha oldalra nézel ilyenkor akkor fekete kereteket látsz fejmozgásnál? Játékból kilépve pedig megmarad az airlink menüjében is a jelenség?
Mert akkor igen. Quest 2-nél láttam ilyent Airlinknél a Huawei routeremmel. És soha nem elsőre jött elő hanem mindig már játék alatt, mintha nem bírta volna a router azt a 80-100mbps-ot sem átküldeni pl túlmelegedés miatt. Viszont Virtual desktoppal a hiba megszűnt ha jól emlékszem.
Most Quest 3 alatt pedig ugyanaz a router kifejezetten szárnyal, semmi ilyen jelenség nincs. De az is igaz hogy most az Airlinket még csak egy próba erejéig sem indítottam el, egyből VD-vel kezdtem.
Próbáld kiVD-t. Ha nicns meg akkor próbáld meg elsőre hogy leveszed nagyon kicsire az átvitelt (pl 50mbps) hogy úgy is csinálja-e. Ha Quest 3-ad van akkor routeren állítsd 160Mhz-et ha tudja. -
Throme
veterán
Vettem a Q2-höz szivacs szettet, meg szemüveg keretet....
Van... illetve csak volt rajta ilyen orr takaró kulissza, hogy a fényt ne engedje be.
Hiába van a keret tetején valami kis rés a levegő áramlás érdekében, de így is párásodott a lencse, vagy a szemüvegem... vagy mind kettő.
Inkább eltávolítottam és valóban beszűrődik a fény, de játék közben ez valahogy nem zavaró és már nincs párásodás....
A pára rosszabb volt számomra, mint az a kis fény, ami orrnál beszűrődik... -
-
PNP
őstag
Kábeles használatnál nincs értelme cserélni, szerintem a lencséi rosszabbak, miközben erősebb videokártya kell neki. Amúgy szimulátorozol? Ha van egyetlen roomscale játék is, amit játszanál, akkor már elgondolkodnék rajta. Egyébként csak akkor válts, ha félsz, hogy a Rift S kábele megadja magát, mert utána jóval drágább lesz lecserélni.
-
gulasoft
őstag
Szerintem a2D2 arra gondolt, hogy itt is árult valaki rift-s-et és küld vissz az alzának, és fontold meg hogy megér e neked 50-60 ezer forintot az alzás garancia (ami tekintve, hogy leállították a gyártást, kétségesé teszi az alkatrész ellátást) mikor itt van egy fórumtag, akin leverheted ah elromlik :-)
Egyébként ilyenkor azért örülök, hogy az index mellett tettem le a voksom, nagyon jó a garanciális ügyintézésük, és lehet hogy túl van árazva, de a mai napig benne van az összehasonlító tesztekben, és benne lesz még egy év múlva is mikor a szintén leállított gyártású questek már rég kikerülnek belőlük, mert nem lehet csak majd használtakat kapni. Kikerült a cv1 is, már nagyon régen nincs képben a htc vive...
Az is bebizonyosodott, hogy a oculus facebook marhára nem törődik a korábbi változatokkal, mert megtehetik. És ez gáz trekintve, hogy nálunk van egy quest és most jön a quest2, tehát én is felszáltam a vonatra, majd kiderül kisiklik e vagy csak eltérítik a vonatrablók. -
a2d2
addikt
Ja, dehogy is, egyedül az ára miatt mondtam. Tele lesz most a használt piac Questekkel meg Rift S-ekkel. Questet már 90 körül kapni, a Rift S sem lesz sokkal drágább. Nem tudom ér-e 50-60-70e-et a teljes 2 év garancia mondjuk egy használt de még egy év garissal szemben.
Az biztos hogy én egy polcokon ragadt de megszűnt HMD-ért tuti nem adnék ki 170e-et.
Ráadásul ennyi volt az újkori ára is 2 évvel ezelőtt.
Majd a tulajok megmondják jó-e a led, nem értek hozzá. -
barcalaci84
őstag
Ha meg a reverb rol beszélgetünk, akkor ott benne van természetesen a csomagban a kábel.... Nem kell külön venni...
Revive egy program amit feltelepitesz és tudod vele használni az oculus store-os játékokat....
Steamvr szintén megy természetesen
Quest 2 hoz képest van +30 %fizikai pixel (tényleg 2x2k), de kisebb gepigeny és tomoritesmentesen latency nélkül... -
barcalaci84
őstag
oculusos játékok revive-val mennek...nekem eddig minden ment
a legtöbbet újra végig is toltam rajta
Asgard wrath , Walking dead S&S , Half life , Lone echo...
de Beat saber , Thrill of the fight is oculus store-ból van meg és azok is mennek...
meg én elég sokat ping-pongozok Eleven table tennissela kábel vastagabb és merevebb a többihez képest , de én hamar megszoktam és abszolút élhető szerintem a legdurvább ugri-bugri közben is
-
a2d2
addikt
Most olvastam amúgy egy nagyon alapos friss írást a Quest 2-ről, érdemes átfutni: [link]
Itt is konkrétan le van írva hogy jobb a wireless 3rd party megoldás mint a jelenlegi gyári.
Meg mondjuk az is le van írva nagybetűvel hogy 70mm feletti IPD-sek megszívták.
Nekem 73, be vagyok szarva kicsit.Most újra lemértem, inkább 72. Talán nem ezen az 1-1 mm-en fog múlni a dolog.
Az biztos hogy a Quest legszélső értéke pont tökéletes volt. Abban reménykedem hogy kb 150 órát eltöltöttem GearVR-ban is és nem volt semmilyen panaszom benne. Szóval talán nem vagyok annyira érzékeny rá. Viszont ha a Questet elkezdtem összébbtolni akkor egyből láttam hogy homályosodik a kép. Lehet a GearVR valahogy univerzálisabb, nagyobb a range, nem tudom. -
Ampee1
csendes tag
Hello,
3 lehetőséged van quest 2nél:
-natív játék futtatása (sisakra töltöd le, és úgy játszod, bármilyen más HW nélkül)
-PC wired Link kábellel
-PC wireless, ez úgy tudom nem oculus approved, és lényegében video feedet streamelsz a sisaknak. Állítólag minimális az input lag, de nyilván függ a gépedtől és a routertről/router-sisak távolságtól. -
bbmt
senior tag
Megjött a Rift!
Elsőnek felismerte a HMD-t, aztán a sensornál már előjött az usb probléma, majd a HMD-t sem ismerte fel.
Hétfőn vagy kedden ideér az Amazonról a Rift-hez ajánlott usb bővítőkártya.
DE!
Felpróbáltam úgy "szárazon"a HMD-t.
Atyaég ez nagyon kényelmes! Beállítottam magamra, el tudom viselni a fejemen huzamosabb ideig is
Szóval sz*r lesz hétvégén csak vágyakozva nézegetni... -
Raymond
titán
Az nem egy jo megoldas mert egy csomo ingyen cuccot kapsz az Oculus-tol amik a Steam-en nincsenek meg. Plusz a nem ingyenes exclusive cimek. A logok szerint ezt keresi de nem talalja ezert nem tudja validalni se:
DirectX End-User Runtimes (June 2010)
Probald meg arrol a link-rol letolteni es manualisan telepiteni, lehet megoldja a dolgot. Volt olyan akinek megoldotta: [link] (az utolso komment ott az aljan).
-
Raymond
titán
Ott valami nagyon nincs rendben, mert a cuccokat ebben a konyvtarban keresi:
C:\Program Files\Oculus\\Downloads\
Ez lathatoan nem OK, ott a ket darab \ a Downoalds elott. Egyebkent igy nez ki a helyes ut:
C:\Program Files\Oculus\Software\Downloads\
Szerintem uninstall az egeszet, torold kezzel az Oculus konyvtarakat a Program Files-bol es telepitsd ujra. Remelem nincs sok cucc meg telepitve, nem egy leanyalom visszarakni. Mondjuk van egy uj backup metodusuk ami par ember szerint mukodik: [link] Csinald meg a backup-ot, adj neki egy unstall/reinstall-t es probalj meg telepiteni valamit ami eddig nem ment.
-
Raymond
titán
Nemreg itt a topic-ban dojan75-nek volt ugyanez a problemaja.
-
Boglya
senior tag
3.-4. alkalommal már megszoktam és nem okozott gondot az émelygés
. Viszont elég bugos a játék, a checkpointokat nem tudom hogy kezeli (nekem eddig kb sehogy, mert visszadob az elejére ha meghalok) és az első pálya végén az utolsó ajtót csak elsőre engedte kinyitni, azóta mindig zárva van és elkap a szörny.. érdekes. Lehet ha újrarakom megint jó lesz
.
Hm na majd ránézek erre a Vanishing of Ethan Carter-re is. -
Segal
veterán
A SteamVR nem feltétlen kell ezt meg tudom erősíteni mert nálam anélkül is mennek a játékok. Persze ajánlani fogja indításkor de ez kikapcsolható.
Az Oculus szoftvere viszont mindig futni fog a háttérbe ha azt kikapcsolod leáll a szemüveg ahogy írtad.
Alapesetben annyi a történet hogy steamből indítod a játékot akkor megkérdezi hogy melyik módba szeretnéd, kiválasztod a Riftet és indul a játék meg a háttérbe az Oculus szoftver.
Csináltam egy képet neked a Crystal Riftből ennek kell fogadnia ha elindítod steamből.
képMax azt kell még megnézni hogy az adott játéknak van egy 1.3-as sdk támogatása. Ha nincs akkor sajna nem fog menni a cv1 verzióval. Nagyon sokáig pl a Dirt Rally is Oculus támogatott volt a steam szerint de csak a 0.8-as verziót támogatta és az kevés volt a cv1-nek meg kellett várni az 1.3 támogatottságot.
-
Segal
veterán
Oculus áruházba ne is nagyon vásárolj max csak olyat ami csak ott kapható mert minden drágább mint steamen és tökugyanazt kapod.
Steam-en én anno letőltöttem a SteamVR-t mert ajánlotta de aztán 1 játék összeakadt vele és letöröltem, azóta is megy minden simán. Tehát lehet hogy egyszer kell neki a progi de utána nem kell hogy fent legyen. Annyi a lényeg ami viszont fontos hogy ne asztalról indítsd a progit hanem steamből és akkor ki tudod választani az opciók közül hogy windows vagy oculus vagy ami támogatja annál vive módba indítsd az alkalmazást. -
Jó erősen kell húzni.
Egyébként nekem most ajánlotta egy jóbarátom a Subnauticát, azt mondta neki ez a játék jött be eddig a legjobban VR-re. Még nem próbáltam, szal felelősséget nem vállalok érte, de remélem hétvégén nekem is lesz rá időm hogy megnézzem
Ja és úgy látom Steamen free weekend van a Raw Data-ra.
-
zsolti_20
senior tag
Nálam csak akkor jelentkezik ez ha le esik az FPS szám, próbáld meg feltenni a fraps és a beállításokat belőni úgy hogy 90 körül legyen az FPS. Ezután próbáld újra. Bár ha két képet lő a headsetbe talán még tőbb FPS-re lesz szükséged normális esetben mert kettő kép jobban fogja izzasztani a gépet. Pár vélemény még érdekelne a vor x-el kapcsolatban, mert jó lenne leváltani a monitort erre, csak nemtudom megér-e ennyit.
-
Segal
veterán
Szia
Elösször is üdv a klubba. 2 játék járt hozzá az egyik a Lucky Tale. Ez ingyenesen letőlthető az Oculus áruházból. A másik az EVE: Valkyrie. Ez nem mindenkinek járt csak az előrendelőknak. Ha járt neked is akkor emailbe kellett hogy kapjál egy kódot azt kell beírni az Oculus áruház settings/accout részébe és utána engedi ingyen a letőltését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Apple Watch
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest