Új hozzászólás Aktív témák
-
7
addikt
Update: köszönöm a kiindulási alapot, megvagyok az átnevezgetéssel. Magamra specializált paraméterek vannak benne
#!/bin/bash
for i in *html
do
ident=$(ls "$i" | sed -r 's/_.*html//g')
date=$(cat "$i" | grep -E -m1 '(Mon|Tue|Wed|Thu|Fri|Sat|Sun), .* 20[01][567890] at .* (AM|PM)' | cut -d ' ' -f 2-4 | sed -r 's/,//g' | sed -r 's/(at)//g' | sed -r 's/:/./g' | sed -r 's/ /-/g' )
partner=$(cat "$i" | grep -m2 "<" | sed -r 's/.*dorp.*//g' | grep "$lt;.*>" | sed -r 's/<|>//g' | sed -r 's/[@|%]/_/' | sed -r 's/[@|%]/_/g' | sed -r 's/_msn.*//g')
#echo "$partner"_-_"$ident"_-_"$date"
mkdir "$partner"
mv "$i" "$partner"/"$partner"_-_"$ident"_-_"$date".html
done -
7
addikt
Sziasztok!
Az utóbbi napokban estem át egy mailmigráláson, aminek során az eddigi masszívan gtalkra használt mailcímemet töröltem, de előtte lementettem HTML formátumba a beszélgetéseimet. Mivel ezt scripttel csináltam, ezért a filenevek nemigen értelmesek.
Amire szükségem lenne, az egy olyan script, amivel a html-ben található szöveg alapján átnevezhetném a beszélgetéseket.
Értsd: A HTML file-ok tartalmazzák a következő sort: "Chat with XY". Szeretném ezt az XY-t kiemelni és hozzácsapni a filenév elejéhez.
Tehát ha eddig az volt a file neve, hogy 1234_54321.html, akkor a script lefuttatása után legyen az, hogy XY_1234_54321.html.Kérdésem, hogy tudnátok-e segíteni legalább abban, hogy hogyan induljak el.
Például fogalmam sincs róla, hogy egyáltalán hogyan tudok tömeges átnevezést végrehajtani, valamint hogy tömeges átnevezésnél hogyan adhatok meg olyan változót, amivel kiegészíthetem a fileneveket. -
7
addikt
Bár későn láttam meg, és már biztos vége a vizsgádnak, legközelebbre:
#!/bin/sh
clear
echo
echo
cal -y
sleep 10
clear
echo "Befejeztem!"
sleep 5De igazából ezt kisujjból vágnod kéne, ha Linux környezetben tanultok. Ezt nemhogy vizsgafeladatként, még normál dolgozat feladataként se nagyon raknám be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest