Hirdetés
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
A legfrissebb suste openwrt-n hogy lehet behozni a formázó/csatoló felületet? 8081-re se és 9092-re se jön be.
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Az mitől van, illetve nagy baj-e, hogy van egy külső vinyóm egy openwrt-s routeren, és a külső vinyó 3 felé van osztva (swap,extroot és ext4 az adatokna), és a Windows látja mind a 3 partíciót a hálózatokban?
Ez normális így? Nem csak az ext4-es media partíciót kéne látnia?
-
dredjudge84
őstag
Üdv!
Lenne egy olyan gondom, hogy windowsban nem látom a routerre kötött vinyómat. Suste openwrt 07 van fenn, windowsban engedélyezve van a hálózatfelderítés, de mégse megy.
-
dredjudge84
őstag
HeadLess! Ha leszel skype-on, írj rám légyszíves!
-
dredjudge84
őstag
Na! A következő van!
Linuxban gparteddel töröltem az összes partíciót. Aztán sorban 1esével megcsináltam őket
1:256mb-os swapot
2: 256mb-ost ext4-et
3: a maradékot egybenRouter reset aztán kézzel felcsatoltam mindegyiket a swapot swapnak a 256mbos ext4et /overlaynek a nagyot pedig /mnt/hdd nek. Router restart és minden beállítást elfelejtett a router plusz ilyen sokszámok vannak a csatolási pontnál lásd lentebb, és a csatolás se megy.

Headless skypeon képernyőmegosztással tudsz segíteni, vagy valaki más?
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Beírtam puttyba de semmi változás.
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
Ismét gondban vagyok! Felcsatoltam egy vinyót a következők szerint:

Mégsem tudok a vinyóra telepíteni cuccokat:

Miért nem működik? Szerintem elvileg jól van minden.
-
dredjudge84
őstag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Van egy maxell tank 3tb-os külső tápos 3.5es külső vinyóm. A gondom az, hogy a vinyóba bele van szerkesztve, hogy 3 perc üresjárat után lekapcsoljon, és elég sokszor indul el, majd áll le a vinyó, akkor is ha épp seedelek valamit, csak mondjuk nincs adatforgalom. Ki lehet ezt valahogy iktatni, vagy mivel a vinyó maga ilyen, ezért ezt el kell viselni? Igazából engem nem zavar csak egy nap vagy 20szor eljátssza ezt, és olvastam, hogy ez nem tesz jót neki, inkább az a jó, hogy folyamatson megy.
TP-Link wdr3600as routerem van suste openwrt-vel. Próbáltam hogy felraktam a luci hd idle plugint, és beállítottam 1 óra üresjáratra, de akkor is lekapcsol 3 perc után.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm! És ezt hol találom pontosan? Valami fájlban? Mert a menüjében ilyen nincs sajnos.
Nálam csak ezek vannak:

Az értesítési intervallum akarna az lenni? Mert másoltam a külső vinyóra filmet, de nem frissít a dlna, pedig oda másoltam, amit beállítottam benne.
-
dredjudge84
őstag
Üdv!
A minidlna-t csak úgy lehet manuálisan frissíteni, hogy egyszer ki-be kapcsolom? Vagy magától is frissül egy idő után?
-
dredjudge84
őstag
Sikerült megoldanom. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
A csatolási pontoknál átírtam /mmt-t /mmt/pen-re, a vinyót meg /mmt/hdd-re, és így működik. Felraktam a luci_app_idle plugint, hogy a vinyó kapcsoljon le bizonyos idő után, de nem teszi. Valamit mindig mintha töltene, másodpercenként villanik a led. Lehet ezzel valamit csinálni?
-
dredjudge84
őstag
újrakezdtem mindent. Hogyan tudom úgy formázni a vinyót, hogy utánna ne egybe mountolja a router a pennel?
Volt factory reset is. A vinyót és a pent is töröltem.
-
dredjudge84
őstag
az sda a pendrive az sdb a vinyó elvileg. A vinyó még rá se volt dugva mikor a pent formáztam.
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Lehet az a gond hogy egybe mountoltam a pent és a vinyót?
-
dredjudge84
őstag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
http://www.kephost.com/image/FHMN

Még egy kérdés. Feltettem a luci spin downt, hogy a külső vinyó lekapcsoljon egy idő után, de nem teszi, miért? Minden másodpercben villanik a töltésjelző led, mintha töltene valamit.
-
dredjudge84
őstag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
tplink wdr3600as a router és a tápkábel felőlibe van a vinyó dugva a másikba a pendrive (amit nem látok valamiért a windowsban, bár nekem nem fáj.). A külső tápot úgy értettem, hogy 3.5colos a vinyó, és 220ról megy.
-
dredjudge84
őstag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Közvetlenül megy, de külső tápos 3tb-os a vinyó.
-
dredjudge84
őstag
Üdv!
Tegnap sikerült belőnöm a routeremre luciban, egy pendriveot, hogy arra telepítsek progikat. Rákötöttem egy külső vinyót is. Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
dredjudge84
őstag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
sztem nem jót választottam, melyik opció, ami nekem kell? Mert nem tudok rá telepíteni.
-
dredjudge84
őstag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Sikerült. Úgy volt ahogy írtad. Csináltam egy 256mb swap partíciót, a többi exroot. Így jó? 16gb-os pendrive.
-
dredjudge84
őstag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
suste féle van fenn egy wdr3600 tplinken. ott is így kell?
-
dredjudge84
őstag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
nincs helyem. rádugtam egy pent, arra hogyan tudok telepíteni?
-
dredjudge84
őstag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Ok, felraktam, kell egy restart? Vagy hol találom a menüben?
Én a libupnp-t raktam fel, az elég vagy kell még mellé valami?
-
dredjudge84
őstag
Milyen néven keressem a listában? Igen ráfrissítettem.
-
dredjudge84
őstag
Sajnos alapból nincsen benne, és a csomagok között se találom, hogy letöltsem. Honnan lehet leszedni?
-
dredjudge84
őstag
Köszönöm a segítségeteket! Akkor megbarátkozok én is transmission-al. Még egy kérdés: upnp-t hol tudom bekapcsolni?
-
dredjudge84
őstag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Nem igazán jön be.
-
dredjudge84
őstag
válasz
sesomaru1989
üzenetére
Mindegyikre hogy nyitva
-
dredjudge84
őstag
Így állítottam be, ahogy az alsó kis képen van, de nem megy. Más ötlet?
-
dredjudge84
őstag
Igen, itt megnyitottam de utorrent port teszt szerint nincs nyitva.
-
dredjudge84
őstag
Ok, akkor irogatom. Még egy kérdés. Hogyan tudok portot nyitni lucin a laptopomon futó utorrentnek? Mac címéhez hozzárendeltem már az ip-t, az ez utánni lépésekről kéne egy kis infó.
Köszönöm!
-
dredjudge84
őstag
Üdv srácok!
Be lehet valahol állítani luci távoli elérését, hogy ne csak https-en keresztül működjön? Van egy no-ip ddns amit használnék, de nem szeretném mindig elé írogatni hogy https://xxxxx.no-ip.com
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Házimozi belépő szinten
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG LCD és LED TV-k
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Apple iPad Smart Keyboard magyar
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest