-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Alteran-IT #14419 üzenetére
Ahogy korábban írtam: azonos tűzfal zónába tartozó interface-ok elérhetők egymásnak. Tedd őket különböző zónákba és a zónák közötti átjárást definiáld úgy, ahogy szeretnéd.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Alteran-IT #14419 üzenetére
Hahó? Valaki?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Alteran-IT #14417 üzenetére
A zónáknál. De alapból a különböző zónák esetén nincs átjárás. Illetve még magánál a network interface-nál tudod megmondani, hogy őt melyik zónába teszed. Ha ugyan arra állítottad, akkor nem is kell átjárást definiálni (nem is tudnál), hiszen azonos zóna.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Alteran-IT #14415 üzenetére
Ha a VLAN-ok között az átjárást nem engedélyezed a tűzfalon, akkor nem megy közöttük a kommunikáció...
-
amstro555
tag
válasz
Alteran-IT #13813 üzenetére
Most, hogy így jól kinevettük magunkat (Te engem), tudnál ajánlani esetleg egy hasonló tudású és áru, de egyszerűbben telepíthető TP-Link routert?
-
fpeter84
senior tag
válasz
Alteran-IT #13816 üzenetére
kereszt felvásárlások voltak a mediatek-ralink és a qualcomm-atheros között is, így sokminden átcímkéződött, de az architektúra árulkodik hogy valójában honnan is jött
-
woodworm
veterán
válasz
Alteran-IT #13818 üzenetére
Eltérő architectura, a broadcom és qualcomm soc-k sincsenek egy helyen.
-
woodworm
veterán
válasz
Alteran-IT #13816 üzenetére
-
woodworm
veterán
válasz
Alteran-IT #13810 üzenetére
"ahogy pedig a LEDE-t nézem, még nincs rá, legalább is az MT7621A-ra, ha jól láttam"
Valamit rosszul néztél, vagy rossz helyen nézted. Megtörtént az egyesülés, újra openwrt néven kell keresni. Megtalálható mind a stabil, mind a fejlesztői ágon a letölthető fw.
-
fpeter84
senior tag
válasz
A flash cseréhez nem árt egy USB-s flash író - pár $ kínából, a flash csipp is jöhet onnan vagy itthon a chipcad-nél lehet pl pesten kapni. bootloader-ből pl a pepe2k-félét érdemes betenni az elejére, a végére pedig át kell hozni a gyári flash végéről az ART partíciót (afféle kalibrációs információ a wifi hardveréhez, minden példányé egyedi, ha nem a sajátját kapja akkor lehet problémás/gyatra tőle a wifi). Ami még kérdéses, hogy az adott router flash terület kiosztása hogyan is van definiálva a platform fájlokban - dinamikus vagy fix - lehet ezt is át kell írni és úgy fordítani hozzá saját firmware-t. Ezért mondtam hogy kihívásnak remek projekt - főleg ha van időd - de elég melós mire minden információt összecsipegetsz hozzá...
A Mi Router 3 se rossz hardver, de ahhoz nincsen kész openwrt - most így fejből meg nem mondom, keresgélni kell, de találtam hozzá megfelelő patch-et amivel tudtam hozzá saját firmware-t fordítani, vagy a padavan keretrendszer is lehet jó kiindulási alap hozzá. Viszont a Mi Router 3G alig drágábban jóval erősebb hardvert nyújt és ahhoz van hivatalos openwrt támogatás is!
szerk: a linux kérdésre, ha van elég vinyó helyed akkor egy ubuntu percek alatt felhúzható egy Oracle Virtualbox-ba pl és annyi - a legtöbb dolgot én is így intézem el
-
amstro555
tag
válasz
Ezt komolyan írtad? És mi a vicces benne?
-
woodworm
veterán
válasz
Alteran-IT #13803 üzenetére
Nem kell bootos fw, mehet a factory.bin a felrakandó openwrt/lede verzióból.
-
woodworm
veterán
válasz
Alteran-IT #13800 üzenetére
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Alteran-IT #13800 üzenetére
Sőt nem, szar a logikám, mert nem kellett volna osztani, meg ilyesmi és ha jól nézem, akkor kerek a 131584-ig kell, a következő "sor" már nem, ott újra kezdődik, hogy TP-LINK Tech ... gondolom azt már nem kell.
-
woodworm
veterán
válasz
Alteran-IT #13797 üzenetére
Készen letölthető vágott fw hiányában a gyártó oldaláról letölthető bootos fw-ről az első 131584 byte-ot kell levágni.
-
woodworm
veterán
válasz
Alteran-IT #13795 üzenetére
Itt találsz vágott fw-ket. Győződj meg a megfelelő verziószámról és azt használd kitömörítés után.
-
woodworm
veterán
válasz
Alteran-IT #13793 üzenetére
"squashfs-sysupgrade.bin maga a LEDE? Mert én ezzel flasheltem át és a factory.bin-el próbáltam vissza."
Mindkettő maga a lede. A sysupgrade már futó rendszerek frissítésére való, a factory pedig gyári rendszerről ledére való áttérésre. Ledéről gyárira való visszatérésre pedig az uboot mentes gyári fw kellene.
Jelenleg örülhetsz, hogy nem tégla a routered. -
törölt tag
válasz
Alteran-IT #13789 üzenetére
lede.....squashfs-factory.bin-el
Ez nem véletlenül maga a LEDE ?
Ha igen, akkor fura lenne ha más jönne be!
Max tápcsere , hard reset ,firm újrahúzás ha azzal nem gyógyul akkor kuka.
-
krealon
veterán
válasz
Alteran-IT #13789 üzenetére
"Egy eddig nagyjából jól működő TL-WR740N V4-es routert flasheltem át LEDE-vel, "
Ez egy osoreg router, valoszinuleg faradt tappal, ez okozhatta a korabbi problemakat.
Szerezz hozza uj tapegyseget!
Oreg router GYIK
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest