- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Netfone
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
noorbertt
őstag
válasz
xabolcs #20633 üzenetére
Néztem a táblázatot is és a fórumot is.. egyik sem tűnik olyan egyszerűnek mint egy rpi4
itt tényleg annyi h az image bulderben megcsinálom amit szeretnek utána 5 perc ad kártya írás és kész.
UniFi ap stabilan 500mbps és vezetéken pedig 788up és down, de ez úgy hogy qos is aktív.
Egyelore maradok bár szidtam rendesen..Így se jelentkezik senki a rpi4 lte hat + antenna kombóra szóval még plusz egy cuccot hirdetgetni…
-
noorbertt
őstag
válasz
noorbertt #20630 üzenetére
NAh, 700-900 siman jon mostmar:
Felraktam a hivatalos rpi os-t es ott rpi-eeprom-update. Eleg gaz h ez kellet.. nem is ertem.. Raadasul 2023fw volt az elozo, szoval nem is olyan regi.. (Csekkolni nem tudtam elotte, mert nem volt/ kellett giga.Ennek hatasara,
Mi az ajanlott beepitett wifis router ami tamogatott es hosszutavra javasolt lehet? Kicsit egyszerusiteni akarom a dolgokat..
Elvaras jo wifi, birja az optikat es ne legyen tulsagosan hobbiprojekt.
Minden masra van szerverem. -
noorbertt
őstag
válasz
yodee_ #20623 üzenetére
Érdekes mert ott se akarja az igazat. Idáig LTE volt, így fel sem tűnt h probléma lenne.
A fórumokon viszont megy a giga közeli mérések.
Telekom oldaláról volt hibás jelszint, kiraktak NAT-bol is így részükről minden ok.
—
Van könnyen elérhető és jól támogatott Router ami biztosan jó lehet? Van két UniFi AP-m bár nem ragaszkodom semmihez. -
noorbertt
őstag
válasz
noorbertt #20621 üzenetére
Vlan így kb;
https://peanball.net/projects/router/ -
noorbertt
őstag
válasz
yodee_ #20620 üzenetére
Rpi4 8gb előbb tp-link usb3 ethernet adapterrel próbáltam most pedig managelheto swich alatt vlan segítségével küldöm át a pi-re a WAN kábelt. (Reméltem hogy az USB erhernet a probléma, bár a lenti linken levő leírásban is azt a fajtát használják ami nekem van)
https://forum.openwrt.org/t/howto-openwrt-on-the-raspberry-pi-4/117491Interface protocol: PPPoE megadtam a user@email és jelszót majd lett egy wan és egy wan_6 is ami DHCPv6.
Nem tudok többet kisajtolni belőle egyelőre.
Ez meg a telekom wifin:
Wifi se lehet probléma, UniFi AP-k. -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Telekom optika most lett bekötve, saját eszközén jön a giga sebesség, de openwrt-n keresztül nem. Pppoe passthrough van beállítva de nagyon nem jó.
Az eszköznek bírnia kellene, így beállítás problémán indulnék el elsőnek. Valakinek valami tip? -
noorbertt
őstag
válasz
noorbertt #20047 üzenetére
Közben azt hiszem megvan.
https://forum.openwrt.org/t/possible-sqm-issue-p2p-download-bogs-down-the-network/124356persze ja van jobb megoldás örömmel veszem
sqm
autocake (rpi4 lte modemmel) -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Openwrt torrent forgalom korlátozást meglehet úgy csinálni h ha bármilyen másik forgalom zajlik akkor prioritásként kezelje azt?
SQM valahogy nem akar megfelelően működni. Vagy én nem értem, de mások által javasolt beállítások sem segítenek. -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Openwrt rendszerre szeretnék unifi controllert telepíteni. Van valaminek tapasztalata ilyen terén? Docker vagy esetleg mehet fel a rendszer mellé? Rpi4
-
noorbertt
őstag
adblock: https://oisd.nl/ ha csak ezt a listat engedelyezitek, akkor kb semmi masra sincs szukseg
es minden mukodik
-
noorbertt
őstag
válasz
xabolcs #18155 üzenetére
Szia,
Akkor ilyenkor nem is kell vlan beállítás?
Nalam UniFi és opensense alatt vlan kellett.Azaz össze dugom, az ap és vagy az előszóba megadom az openwrt-n levő kiosztást és majd az eszközök átmennek az aktív helyre?
Nem nekem írtál , csak hasonló problémám volt/van.
Van egy usb WAN az megy a rpi4-be és az utp meg az UniFi elosztóba es onnan még van két UniFi ap is. -
noorbertt
őstag
válasz
noorbertt #18149 üzenetére
unifi oldalon kelett babralni
Innen indultam:
https://forum.openwrt.org/t/howto-openwrt-on-the-raspberry-pi-4/117491
es ezt raktam fel:
https://github.com/wulfy23/rpi4Elkezdem belakni, kiderul..
-
noorbertt
őstag
Közben beszereztem egy rpi4-t és felraktam az openwrt-t.
Megakadtam, tudnátok segíteni?Hogyan tudom elérni hogy a külön levő AP ami 101 vlan alatt van csatlakozni tudjon az openwrt LAN-hoz? Nem akarok semmi extrát, egyszerűen hozzáadni az ap-t
-
noorbertt
őstag
Ha nincs nyitva port és minden friss akkor sok baj nem lehet. Amit érdemes használni az a Cloudflare zero trust platform, onnan el tudsz érni saját oldalakat is és még reklam&malware blokkolasra is lehet használni.
Persze csodák nincsenek, így ajánlott minden eszközre normális jelszó és vagy kulcsos hitelesítés. Hiszen a biztonságnak több rétege van.
Még eszembe jutott egy dolog ami fontos lenne openwrt esetén :x y eszközöktől és vagy akar teljes vlan-tol el lehet venni az internetet? Gondolok itt a kamerákra.
-
noorbertt
őstag
Nem használom ki a tudását. Ha tudok vlant kezelni és alap szabályokat létrehozni akkor openwrt is elég kell legyen. Meg persze ne legyen gond a két külön wi-fi ap.
Jah 1 relatív fontos dolog lenne, WireGuard kliens. De az se eszik sokatHa ezek megvannak akkor végeredményben egy külön hw miatt már megérne váltani OPNSense-rol.
Szervereket Cloudflare tunellel oldok és ezért még portok sincsenek nyitva, valamint torrent és minden mást is szerveren belül intezek egy másik VM-el.
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Kacerkodom az OpenWrt rendszerrel, jelenleg egy OPNsense VM fut mint router itthon.
Nagy elvarasaim nincsenek, ami fontos hogy tudjak VLAN-t kezelni IoT eszkozok miatt es kulon szabalyokat felallitani.- Beepitett wifi sem kellene, van itthon 2 unifi AP* is, ami szamomra tokeletesen megfelel es van hozza egy unifi eloszto is, igy ha csak 2-3 LAN portja van a hw-nak az sem baj.
- Nem lesz torrentre es mas media eszkoznek sem hasznalva. Arra ott a szerverem.
Tudnatok hw-t ajanlani? Igazabol nem baj ha erosebb, de csak annyira hogy a vlan es az otthoni lan ne okozzon neki gondot, meg egy jo ideig tamogatott maradjon
Koszonom
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Letezik olyan megoldas ami segitsegevel a torrent forgalmat tudom prioritas alapjan vissza fogni?
Azaz ha valamelyik gep netezik akkor a torrent belassuljon magatol es ha mar nem hasznalja mas a savszelesseget akkor hasznalja a torrent...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Sorozatok
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Villanyszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest