- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Sikoly
tag
Eddig eljutottam:
$ tar cwf tarfile.tar hallg.*
add hallg.error de ez nem működik...
No such file or directory
Léc segítsetek! -
Sikoly
tag
segítsetek lécci nagyonnagyon fontos lenne!!
-
Sikoly
tag
Hi emberek!
Hogy tudok egyszerre 3 file-t archiválni a tar-ral? -
Sikoly
tag
A rendszergazadsággal kapcs-ban már nincs semmi gond!
Kicsit Win-es beállítottságú még az agyam és megfeledkeztem róla, h Linux alatt alapértelmezetten nem rendszerazdaként lépek be!
De a wines problémám még mindíg fenn áll:
Előzmények: XP mellé akartam felrakni a Linuxot, Partition Magic-kel csináltam neki egy 2Gb-os primary ext2 tip. partíciót, eddig nem volt semmi gond!
A win szépen elindult, minden rendben volt (igaz a partíciót, csak PM alatt lehetett látni win alatt, de ezen nem lepődtem meg!).
Majd szépen feltelepítettem erre a partícióra a SUSE Linux 9.1-et!
Eddig sem volt semmi gond, mivel a Linux bootmanagere megkérdezte tőlem, h melyik oprendszert akarom elindítani, viszont ekkor már nem indult el a Win...
Vmi olyan hibaüzit ad, h ''Nem található oprendszer'', de adott már ''Rossz fájlrendszer'' tip. üzeneteket is...
Gondoltam, ha törlöm az összes partíciót és szépen leformázom az egészet NTFS-re, akkor minden jó lesz!
Hááát nem... Hibaüzenet: ''Nem található operációs rendszer...''- Ezt akkor dobja ki, miután WinXP int. SP2 CD-ről szépen bebootolok, leformázom az egész winchestert NTFS-re, majd a telepítő szépen átmásolja a fájlokat, majd restart, BIOS-ban beállítani, h HDD-ről bootoljon és ekkor nem a mexokott wines boot képernyő fogad, hanem ez a kis hibaüzenet...
Egyszerűen nem értem! -
Sikoly
tag
na még1x én lennék:
Rájöttem, h lassan 2-3 év XP-zés után uncsi lenne újra windowst használni, szóval elidőznék a linux mellett!
Viszont:
a partició, amire felpakoltam az csak 2Gb-os... Viszont van még mellette egy 8Gb-os valamikori NTFS, amin a Win volt (De szerintem ezt más sikerült vhogy átkonvertálnom ext2-re), szóval a kérdésem:
Hogy tudnám Linux alatt a legegyszerűbben egyesíteni a 2 partíciót?
(Vagy egyáltalán itt létezik ez a partíció fogalom?) -
Sikoly
tag
Hi Mindenki!
Teljesen kezdő Linux felhasználóként tennék fel 1-2 kérdést!
1.) WinXP mellé raktam fel a SUSE Linux 9.1-es verzióját, ezzel nincs is semmi gond, viszont az már érdekesebb, h Linux alatt simán látom az összes NTFS-re formázott ''particót'', a file:/windows/ könyvtár alat megtalálhatóak...
Viszont a Win-t már nem tudom elindítani, ugyanis mikor ki kell választanom, h melyik oprendszer induljon és ekkor rábökök a Win-re egy kellemes kis hibaüzi fogad, h nem ismerhető fel a partició....
Kérdés: Sikerült volna átkonvernom a particiókat ext2-re?
2.) Miért nem tudok belépni a root könyvtárba, mikor rendszergazdai hozzáférési szinttel rendelkezem?
3.) Hogyan tudnám az 5.1-es hangkarimat normális működésre bírni? Most csak stereoban szólnak a dolgok. (Szóval a sub+center+surrond hármas az nem szól...) -
Sikoly
tag
Egy jóakaratú ember kerestetik!
ZH-t írok és azt kéne megcsinálnom, hogy a bejelentkezési képernyőn belépésnél kiírja azt, h mennyi helyet foglalunk! (Természetesen UNIX-os oprendszer alatt)
Help!!! PLSS!!! -
Sikoly
tag
Még el nem felejtem:
nem tudtok, vmi jó magyar nyelvű összefoglalót/leírást a UNIX-s parancsokról?
Nekem van egy Cisco Networking Academy Fundamentals Of UNIX című anyagom, amely nagyon jó, csak sajnos teljesen angol, így annyira nem tetszik.. (Abból az okból kifolyólag, h sosem tanultam angolt) -
Sikoly
tag
Köszönném mindenkinek, a segítséget!
Nem hittem volna, h ilyen hamar érkezik válasz a kérdésemre, viszont 1-2 gyorskérdésre nem tudtam válaszolni, így jövőhéten megint kénytelen leszek 1-2 dolgot jérdezni tőletek! -
Sikoly
tag
hogy hívják ezt a | jelet?
mia szerepe?
Pl: ps -es | sort -
Sikoly
tag
vmi ilyesmi kée:
ps -ef | more | sort -8k -
Sikoly
tag
azt hogy tudom megcsinálni, hogy az output lapozható legyen?
Mármint, hogy kiírok egy rakás processzet ezzel:
ps -ef | sort -8k
és az eleje nem látszik... -
Sikoly
tag
Úgy néz ki jó!
Amúgy a processzeket akarom abc sorrendbe tenni sort segítségével! -
Sikoly
tag
na hi!
Az éppen futó prg-okat kéne kiiratnom, a processz neve szerint rendezve!
De ez vmiért nem akar működni!ps -ef | sort +8n
- Segítsetek a zh-mban lécc !
Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Garanciális gamer notebook RÉSZLETRE bank és kamat nélkül, gyors szerződéssel! ASUS TUF Gaming F16
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest