- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola G86 - majdnem Edge
Aktív témák
-
ReJim
őstag
megoldódott
hogy mire jó a google cache meg egy-két cseh fórum[elgányolta, kivettem a linket]
már csak azt a fránya win típusu alt-al lenyílód ablakmenüt tudnám eltüntetni..
megálapíthatom: cedega valamivel többet eszik, mint a wine... régen nem lassult ennyire...
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
ez megoldódott, most már jó a config, csak most valami más problémálya lesz
rejim@g33k:~$ sh games/sof2/sof2.sh
err:fontontconfig_Init Fontconfig support was not compiled in at compile time.
err:fontTAlias_FindBestBuiltins Could not create alias for serif fonts
Unable to find a sufficient number of fonts available to FreeType.
FreeType will not be loaded as a result.
FreeType could not be loaded.
This is not necessarily a fatal error, however some
applications require FreeType to be installed and
may not function or display text correctly otherwise.
Please consult the Cedega Font FAQ for more details
about this problem
wine: Unhandled exception, starting debugger...
err:seh:start_debugger Couldn't start debugger (''/usr/lib/transgaming_winex3/winex/bin/winedbg 1 60'') (2)
Read the Wine Developers Guide on how to set up winedbg or another debugger
err:ntdll:MODULE_THREAD_WaitThreadModuleSafe this should never happen. (unless wine crashed) erre sincs ötletetek? mintha a script nem fordított volna bele valamit? -
ReJim
őstag
üdv
volna egy kellemetlen problémám:
eddig wine működött, de gondoltam, hogy többmindent tudjak használni, ezért felraktam egy cedegát a pogisan leírás szerint (WineCVS.sh script), de most sajnos kiabál a wine a config fájlra:
wine --version ezt adja vissza:...
Line 294: Malformed key '[dsound]'
Line 294: Error creating key '[dsound]'
Line 314: Malformed key '[Network]'
Line 314: Error creating key '[Network]'
Cedega CVSkellene valamit pluszba konfigolni? .cedega könyvtár van, configfájl van, wine eddig gondnélkül ment...
szóval ha valaki tudna nekem segíteni, annak nagyon örülnék... -
ReJim
őstag
elvileg az ie-is felment volna... de aztán a telepítővel lehet gubancocska...
amit írtál azt értem, de egy lajikusnak a szavaidból az jön le, hogy a BSA alapítótagjai köcsögök...
a nem lajikus meg tisztában van ezekkel...
R14 fut linuxon, de ezekszerint most nem találok 2005-öt, 2002-öt..
Bővebben: link
marad valami brl-cad, vagy qcad... aztán autocad-ezek máshol... -
ReJim
őstag
válasz
dr_strange #3344 üzenetére
aham, köszi szépen... ezt eddig nem vettem észre..
majd próbálkozok vele, de találtam tegnap második nekifutásra jópár linuxos cad-et...
GD:
áh, messze áll tőlem a win... nem akarom egy köteg bináris sz@rhalom miatt a partícióimat bolygatni..
sajnos van itthon elég warez, enélkül isde nem tudok mit tenni, nem enyém...
---
de most egy kérdést had tegyek fel, a warez-zal kapcsolatban:
ha pl a kisszobába toppanék a BSA, és nekiáll kutakodni
(talál is valamit, pl bratyócskánál van egy kettő cucc...)
akkor az én gépemet is elviszik?
van pár gigányi mp3-am (nagyrészt nem találnának jogutódot...)
mennyire minősül ez wareznak? végignézik a gépemet? értenek hozzá?
itt van a linuxos CAd-ek többsége: van nyílt, ingyenes, és kereskedelmi is a listában:
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
dr_strange #3339 üzenetére
olvasgattam azokról is... de arra a cég nem ad ki pénzt
lehet, marad úgy ahogy most, és idehaza nem fogok cad-ezni... -
ReJim
őstag
mivel kell az autocad, ezért felkell raknom az ie-t is... a hatossat.
fel lehet rakni, ne izgulj..csak én nem bírok vele, valószínű, azért, mert más verzió a wine...
mellesleg nem összegyüjteni a fájlokat, és bedobni emuilátorba, hanem emulátorral elindítani a telepítőtez megy, félig el is jutok vele, de aztán a telepítő kiakad
(aszongya zárjam be az ablakokat, majd próbáljam újból)
meg vagy 4-5 screenshotot láttam keresgélés közben, vagy 10 leírást olvastam, ie és linux összehozásáról...
autocad-hez nincs normális alternatíva( linuxCad egy kaki - mint láttam; qCad nem free, és nem hasonlít autoCad-re - 10 perecig lehet vele free szerkeszteni
)
aszondod nem lenne értelme? -
ReJim
őstag
telepített már valaki IE6-ot linux alá?
vagy AutoCad-et?
nem bírok vele... -
ReJim
őstag
arra van lehetőség, hogy a console-t, shell-t is a tv-outra küldjem? vagy csak az x-et lehet?
ha igen hogyan? -
ReJim
őstag
még egy:
nincs ötletetek, hogy hogyan lehet megoldani, hogy a digitmasinériámmal (a510) úgy húzzam le a fényképeket, hogy azok keletkezésük napja alapján legyenek külön könyvtárba helyezve?
(ha most gphoto2 -p vel szedem le a kamcsiról, akkor utánna hiába gyüjteném külön... sajnos a letöltés napja a létrehozás napja, nem pedig a készülés napja...)
valaki ért annyira a gphoto-hoz, hogy esetleg tudna segíteni? -
ReJim
őstag
segítsetek egy csöppet:
szóval én jáccogatni szoktam egy opengl-es fps-es game-el (wine-al futtatva), de kellene nekem egy ''kiegészítés'', ami egy dll fájl és a $uxdózon a játék könyvtárába kellene rakni. de ha én oda rakom (/home/rejim/games/sof2/) akkor nem műkszik, ha berakom a libekhez, winehoz nem megy, ha bedobom a ~/.wine/drive_c/-be akkor sem megy...
mit kellene csinálnom? átnevezni? átkonvertálni a dll-t, vagy mit?
miellött a slakit újrahúztam (particiónálás) működött, de nem emlékszem, hogy hova másolgattam, meg mire neveztem át. (.so-ra?!)
valakinek ötlete? vagy nem lesz célkeresztem thirdperson modban?
(a fájl opengl32.dll, a játékban berak valamit egy bizonyos helyre... (: ) -
ReJim
őstag
válasz
warn!ng #2935 üzenetére
hehe
sajnos ha olvastad a ''blog''omat, akkor tudhatod, hogy nagyon nem értek hozzá.... (irq val mindig is szenvedtem, nem értek hozzá, kikerülöm)
tehát nekem nem mentek az úgy realtek kártyák, (nem kezeli a kernelem) kicseréltem egy 10mbites boomerang-ra
talán próbáld meg a problémádat a slackware.hu-n is megkérdezni, ott szoktak segíteni slakisok...
sok sikert, de én sajna nem tudok segíteni, amit én tudok az gúglizás -
ReJim
őstag
erre valaki tud választ adni? Bővebben: link
snowflake: thx -
ReJim
őstag
válasz
steveetm #2754 üzenetére
köszi megoldódot...
tegnap kicsit oda lehetet a rendszer, mert ma már a bill is, meg a háttér + átlátszóság is ment egyből.. (:
---
egy kérdésem még lenne, bár ez lehet a szkript írós topikba illene:
szóval én azt akarom, hogy két parancs kimenetét egy fájlba szeretném írni:
hddtemp /dev/hda > xy.txt ez eddig okés, de hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy egy új sorban meg a hddtemp /dev/hdb kimenete iródjon? -
ReJim
őstag
egy kis segítséget kérnék:
megúntam a kde hülyeségeit, és most harcolok a fluxboxal...
szóval egyik kérdésem, hogy an lehetne beállítani a billentyűzetet, hogy egy gomblenyomásra ne csak egy karakter üssön, hanem ha nyomvatartom, akkor folyamatossan üsse.. ;g nemtudom hogy hogyan fogalmazzam meg
(ha 3db a betüt akarok írni, akkor 3szor kell megnyomnom az a betüt, mert hiába tartom lenyomva, csak 1szer érzékeli. ez mondjuk a backspace nél elég zavaró..)
fluxbox-nak állítottam be hátteret ezalapján: Bővebben: link
De ha indítok egy atermet átlátszó háttérrel, akkor sajna az aterm hátterében nem a fluxb.nak a háttérképét látom, hanem csak a háttérszínét..
nem tudtok egy jó megoldást?
(használ egyáltalán valaki fluxboxot? vagy gnome, kde, meg egyéb WM ek, de flux kimarad?) -
ReJim
őstag
válasz
steveetm #2686 üzenetére
az lehet... majd akkor megpróbálom úgyis...
egyébként van olyan, hogy túl nagy lett a kernel, és a lilo nem tölti be?mert az utolsó ilyenre sikerült
CsY:
van 7 partició: Bővebben: link
mind reiserfs, kivéve a swap
hda1 /
hda2 /home/rejim
hda3 /mnt/download
hda5 /mnt/dev
hda6 egy ilyen kis izé...
hda7 swap
hát nem nagyon vagyok híve a koppintásnak, mert akkor sose fogom megérteni, mit, hogyan, merre, meddig..
zúvészűrőt nekem szántad? -
ReJim
őstag
áhh.. majd megpróbálom megint a configolással eggyütt, köszi a magyar doksit... (legalább már keresnem sem ell)
második kernelem is sz.r lett, ugyan az:Kernel panic - not syncing: VFS: Unable mount root fs: on unkown block (3,1)
szóval majd a következő nekifutás talán sikerült...
eddig csak a helpet olvastam... de látom többet kell rászánnom, mint a multkori 2-3 óra... -
ReJim
őstag
kernelfordítás után a kernel image-t bent kell hagyni a /usr/src/linux..-ba, vagy belekell tenni a /boot/-ba?
vagy mi kel vele pontosabban csinálni?
lilo-t használok. -
ReJim
őstag
senkisemtud segíteni?
akkor segítek, hogy tudjatok segíteni
Szóval vagyon ez: Bővebben: link; Bővebben: link
bár a második nem éppen PSX, de ugyan arról szól végülis...
a hardveres része készen van, elvileg jó -> Bővebben: link csak sajnos ez M$ suxdózós elgondolás, és nincs számomra használható driver...
A második link taglal egy joystick modult. jstest-et, meg egyéb dolgot... nekem szerintem olyanom nincs, mert jstest nincs(mivel lehet megnézni, hogy mi van a kernelemben?
)
megtaláltam: Bővebben: linkde nem értem mit kellene csinálnom
plz valaki magyarázza el kicsit érthetőbben...
(csak nem kernelt kell fogatnom..)
-m-á-s-
Ha egy programból van több fajta is, melyik a jobb?
-a K (kde lib-es) [ezt inkább kizárnám]
-Qt
-Gtk
erről van szó: Bővebben: link
köszike
CsY: valamelyik nap felvettelek msn-re, az e-mailed alapján... -
ReJim
őstag
válasz
Insomnia666 #2584 üzenetére
milyen klienst használsz? gaim?
-
ReJim
őstag
Van aki már állított be linuxon joystick-ot?
esetleg lpt-re kötött sony PSX pad-ot? -
ReJim
őstag
''Mit kell tenni, hogy a régit helyett defaultban az újat hívja meg? Ugyanez érvényes pl. a Firefoxra is, ahol a legújabb, 1.0.6-os verzióval gondjaim támadtak, felraktam installerrel az 1.0.5.-öst, de pl. gaim-ből nem nyílik meg a firefox, stb.''
valószínű a default bevan linklve az /usr/bin -be
megoldhatod, hogy a rencer firefox parancsra, a máshova felrakottat hívja meg:ln ...tűzroka/elérése/firefox /usr/bin/firefox
(Ha valamit elrontottam akkor javítsatok ki...) -
ReJim
őstag
hogyan tudok felhasználót törölni?
adduser-el hozzáadtam, de nemtom hogy mivel tudom törölni
links -g -mode 1024x768x16m32(vagy mi) <--- innen írom... tökjó -
ReJim
őstag
Létrehoztam egy felhasználót és a home-ja egy mountolt partíció (/home/rejim)
Ez eddig okés... csak kde-t akarnék indítani de nem megy
hibaüzenetezik, és nem hajlandó elindulni... hogyan tudnám elérni, hogy elinduljon?
(szerintem a config fájljait keresheti, mert ha beteszem a régi cuccokat, akkor nem indul el (valami háttérszin van, de megáll, semmi..), ha a root home-jából rakom át a cuccokat, akkor megint hibaüzenetezik...
vagy rosszul csináltam a felhasználót?
egyáltalán a home-ból milyen rejtett könyvtárakra van szükség, hogy menjen a kde? és miért nem csinál első indításkor?
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
Insomnia666 #2506 üzenetére
próbáld meg user: root
pass hoz nem írsz semmit
egyébként a 8.2, meg 9.0 nem lép tovább jelszó nélkül... (ezt tudom, mert ezeket már telepítettem, és a yast nemhagyja magát..)
próbáld meg, ha nem megy, akkor lehet belekell piszkálni...
(feltéve, ha működik, amire gondolok...) -
ReJim
őstag
okés, majd szólok... csak azért ragaszkodom escie-hez, mert neki van ugyan olyan rendszere (slaki 10.1), mint nékem... csak most ő nagyon eltünt... de gondolom kernel, az kernel
majd valszeg hétvégén rendbeteszem a kernelt is...
fene érti ezt: telepítéskor bareacpi.i kernel-t választottam, és nincs acpi-mmegint... halt-ozhatok root-tal...
-
ReJim
őstag
válasz
dabadab #2491 üzenetére
hupsz...
sokmindent használok, csak van amihez nem érteksajnos nincs elég időm, arra a sok hiányosság pótlására... de majd kialakul, egyenlőre annyi megy, hogy feltudok tenni normálisan linuxot, x nélkül configolni nagyjából, meg elvagyok kde-ben, stb...
csak még kernelt nem forgattam.. de megvárom míg ascii mester visszatér... -
ReJim
őstag
bash-3.00# OFF -on
escie említette a katedrális és bazárt, hogy nagyon jó könyv...mi a te véleményed? mert lehet nekem is elkéne olvasnom...
''hogy milyen volt a régi HTML nagykorsak''
tegnap nemvolt normális rendszerem, nekiáltam netezni links-el, xtermből... hát egy élmény volt...(jobb mint 4-es netscape-el)(kár hogy nem tudta elkezelni a sütiket..
)
bash-3.00# OFF -off
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
dabadab #2425 üzenetére
dmesg-et kuksizgatni fogom...
canon anyukája csuklik
nem, nem fat-on van...csak volt 40 gigányi adatom egy fatos winyón, amit átakartam pakolni aztán nem sikerült
(rendszervinyóm is 40gigás.. a backup meg csak 10)
Most csak rendezgettem a partíciókat valami normális kinézetre..
meg lenyomtam uhut, felraktam normális kernelt (má van acpi-m), meg mindent normálisan akarok csinálni... nem mint az ezelötti slakin... (azon minden fentvolt fullba... aztán elfogyott a hely...nemakartam szenvedni a csomagokat leszedegetni..
)
a fat-tól próbálok megszabadulni, hogy ne emlékeztessen semmise a M$-re... -
ReJim
őstag
válasz
dabadab #2363 üzenetére
dmesg? nemtudom.. asziszem nem néztem...
usb-storage-t sem tudom...
meg most megint új a rendszer, lenyestem a winyót, aztán slaki újra... most nincs annyi felesleges cucc.. (asziszem)
a fényképező canon a510, ezzel sajnos nem lehet eljáccani a mass storage-t... pedig örülnék neki én is..addig is gphoto2 PTP-vel...
-m-á-s-
megoldható valahogyan, hogy konvertáljam a fat partíciót reiserfsbe, vagy ext-be, adatvesztés nélkül?
mert próbáltam.. vagy 5 órát szarakodtam, míg 40 giga át a nyers reiser vinyóra, aztán a fatot át reiserbe, majd a 40 gigát vissza...de lehet nem indítottam újra a mkreiserfs után, mert most még mindig fat...
pedig már nemtudom eljáccani megint... fent a renccer.
egy dolog tud csak vigasztalni: úgyis kellene még egy nagyobb vinyó... legalább még egy ok.. -
ReJim
őstag
Valaki mondja már meg nekem, hogy a slackware-hez való csomagokat (mint pl amit a linuxpackages.net-ről lehet leszedni) hogyan tudom felrakni?
mert addig eljutottam, hogy kicsomagolom, meg doinstal.sh.... de ezzel még nincs semmi... fogalamam sincs, hogyan a rákba kellene, hova kell kicsomagolni, mit kell még csinálni, stb...
sehol egy INSTALL, vagy README.. -
ReJim
őstag
hehe... mandrakemove bemountolta magától... nála /dev/sdc1 volt...
most azért megszeretném tudni, hogy slakira hogy szenvedem fel...
szerintem hotplugal kellene kezdenem valamit: Bővebben: link
vagy valakinek valami ötlete -
ReJim
őstag
válasz
ngabor2 #2340 üzenetére
tudom, hogy kellene...
csak sajnos a libgphoto2-nél elakadtam...(leszedtem a gphoto2-t meg a libet... de gphoto2-t nemtudom felrakni, mert nemjó neki a lib verziója... mindegy... majd meglátju mi lesz...
)
sajnos a kártyaolvasót, benne az sd-vel sem tudtam felmountolni, még a mostnai hotplugos 2.6-os kernellel sem...
valamiért hiába prábálom, nem megy :.
mountolgatom a /dev/sda-t de semmi... próbáltam mindnenel...szerintem...
(gondolom, hogy vfat a típusa a kártyának...)
slaxban meg nincs gphoto2...
szóval nemtudom micsináljak...
a végén oem kártyaolvasó lesz belőle... a kukában... -
ReJim
őstag
válasz
ngabor2 #2327 üzenetére
hát bezártam az x-el...
mindegy... ráférne szegény slakira a kernel fordítás...
de mondjátok már meg, hogy hotswap-bekapcsoláshoz kell kernelt forgatni? mert telepítéskor asziszem azt kikapcsoltam... most meg hiába hotplugozok....
mountoláskor no valid block device-zik...
(sose lesznek meg a képek)
-
ReJim
őstag
tegnap néztem egyet...
tegnap mondom belenézek az xorg.conf-ba... de atzán rájöttem nem is az kell nekem, így bezártam a kedit-et... újraindult az X
pedig nem root-tal voltam, meg nem is nyomtam mentést.. csak kiléptem a kedit-ből...valamit tán elronthattam...
-
ReJim
őstag
válasz
Darth_Revan #2309 üzenetére
konzolba, rootként: init 3
legalábbis, slakinál, meg suse-nál ez, de ha biztosra akarsz menni, akkor megnézed, az /etc/inittab-ban, hoghy melyik init micsoda... pl:# runlevel 0 is System halt (Do not use this for initdefault!)
# runlevel 1 is Single user mode
# runlevel 2 is Local multiuser without remote network (e.g. NFS)
# runlevel 3 is Full multiuser with network
# runlevel 4 is Not used
# runlevel 5 is Full multiuser with network and xdm
# runlevel 6 is System reboot (Do not use this for initdefault!)(ez egy kikommentezett rész az inittab-ból... ezt megkeresed, és amelyik multiusert ad, x nélkül: mint látod az a 3as runlevel....
a többi dolog levan írva az nvidia-n....
(esetleg utánna még szerkeszteni az xorg.conf-ot... hogy meglegyen minden...)
mod: egyébként google mindfelett, itt a red hat inittab-ja: Bővebben:� link
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
hogy a rákba kell ráizzítani a slakira a usb kártyaolvasót? vagy az nem olyan eccerű?
-
ReJim
őstag
esd-m aszem van...
Bővebben: link erről van szó, ugye? -
ReJim
őstag
''Jah és ha már xmms tud menni arts-n vagy min, akkor tedd fel annak dev csomagját, és fordítsd újra az mplayert...ha van egy működő hangcsatornád, akkor vele kéne próbálkozni...''
sajna nem értek ezekhez a kimeneti meghajtókhoz, én mindigis alsa-t használtam (egy mezei integrált hangkeltőm van), csak ha szólt az xmms, és elindítottam még egy mp3-at, ami meg másik lejátszóban indult el, akkor onnantól kezdve az xmms-el nem tudtam lejátszani semmitátkellet váltanom oss-re vagy mire, aztán kilépni, visszalépni átváltani alsa-ra... meg ilyenekkel általában helyre jöt....
a dvd-s segítségedet meg nem értem... végülis végignéztem egy dvd-t 1.2es uhuval. (ami nálma nem valami stabil)
a slakimon meg hiába fordítok libdvd-s mplayert, ha egyszer még felcsatolni sem tudom, mert nem látja..
aszem megvárom míg megjön escie-bácsi.. meg lehet uhu partíciót lezúzom, a slakit meg újra, aztán kernel forgat... -
ReJim
őstag
nah, tiszázom a problémámat:
szóval tegnap elött vettem ezt a combo-t. (több mint valószínű hogy jó, bár nem új, de működik)
ma beraktam a gépbe (eddig volt benne egy cd-író.).
aztán most akartam dvd-t nézni a frissen lefordított mplayerrel...
csak slakim nem ismerte a /dev/dvd-tmármint volt ilyenem, csak az egy link ami a hdd-re mutat, csakúgy mint a /dev/cdrom
szóval nem tudom felmuntolni sem (remélem nem én vagyok a béna...)
de sebaj, gondoltam ott van az uhu-m még nem nyestem le...
okés, próbálom az mplayert -> dvd... megy, okés... csak aztán nem volt hang...
elvileg alsa-t szoktam használni, bár a sok szutyok (xmms-t bekavarva) valami mást, (arts, vagy most már nem is tudom a nevét)
szóval mplayerben bizonyos dvd-k nél nem volt hangom
próbáltam eredetit, meg ''biztonsági'' másolatot is. de egyik eredetit vitte (hetedik érzék) a másikat meg nem(dízní dévédé), a biztonsági másolatok közül példáúl a +os dvd-t volt csak hajlandó lejáccani, a -ossat meg nem... de miért?ugye ez nem a meghajtó hibája
mert kaptam szép hibákat, meg errorokat mplayerben: (lévén magyar fejlesztés, magyar guival, értettem mit írt ki
''ez a hiba, azért következett be, mert valószínüleg gond van az mplayer kódjában, vagy a meghajtómban, vagy a gcc kompileremben...'' (valami ilyesmi)
szóval most ez lehet azért mert a mínuszos dvdket nem tudja az olvasó olvasni?
hardware or software error?
meg a lsakimra is mondjatok valami gyógyírt.... holvagy escie?(
)
-
ReJim
őstag
segítsetek, sürge!
szóval adott a combóm (hitachi-lg, mindegy szerintem nem lényeg)
szóval bekötve, mplayerel buzerálva uhu alatt(mert slakin nincs cd-meghajtóm... valamiért /dev/cdrom és /dev/dvd a hdd-nek van linkelve... így kell lenije?)
szóval mplayer lejátsza a dvd-t , de csak kép van, hang meg sehogy sincs..se alsa-val, se arts-al, se oss-sel..
nem tudom rábeszélni, hogy legyen hang...
no meg amikor megnyitja a dvd-t akkor olyat lök, hogytúl sok az adat a bufferben (vagy pufferben)..
valaki tudna nekem gyorsan segíteni.. meg szeretném nézni a DVD-t, de még eddig sosem használtam mplayert dvd-zésre, no meg most raktam be a combo-t is... valaki -
ReJim
őstag
esetleg nem ismer valaki valami olyan kde kisalkalmazást, amivel mondjuk a gúglin lehet keresgélni??? szóval van egy text mező meg egy gomb és beírt dologra rákeres a gúglin...?
meg merre van a kde témáinak a könyvtára? -
ReJim
őstag
nah, szóval a slaki már majdnem teljesen be van konfigolva... és működik...
csak még ''pár'' ''aprósággal'' van gond...
pl: nemtudom kikapcsolni a gépetgdm-be nincsen semmi leállítási lehetőség, csak languages, meg session van. (pedig uhuban volt még rendszer menüm, amiben a gdm beállításától az újraindításig volt minden..) most meg konzolon haltozgatok.. de úgysem kapcsol ki, csak ''power off.''-van, szóval leáll.. de nem kapcsol ki... mintha olvastam volna már erről, de nem emléxem, hol, hogyan, mikor..
---
találtam egy flash szerkesztőt, bár nem volt időm kipróbálni, de elég igéretesnek láccik
F4Lm: Bővebben: link
(slakira már fel tudtam rakni, uhu-ra multkor nem ment fel)
-
ReJim
őstag
ok, majd minnyár nézem... végre sikerült a billt beállítani, nem szenvedek..
tom mivel indulabból írtam tegnap.. csak hulla fáradt voltam, aztán nem akartam tovább szenvedni...
átszerkesztve a runlevel... meglássuk mi lesz...
egyébként múltkor a gdm-et sem lehetett indítanimost zokkszó nélkül elindult..
márcsak az mysql lép ki indulás után...
(merre találom a kernel-naplót, vagy merre van az a log?)
(nem adom fel, csak ma du-ig szeretnék készen lenni ezzel: Bővebben: link)
eddie303: felvettelek...
mod: azt meg el ne felejtsem, hogy a gnome meg induláskor befagy, s kilép
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
eddie303 #1956 üzenetére
most mar megy a slaki, bar megint gany van...
felraktam lilo-t slaki telepito cdjerol, csak most is az van mint multkor...
---
nem kapok grafikus bejelentkezot..
de miert... aszem multkor valamelzik konfig file-ban lattam, hogy a kde-s es a gnome-os is be volt kapcsolva (KDM,GDM). lehet ez a gond?
sejettem ez lesz.. most gubizhatom valahogyan vissza UHU-t...
bassya #
valaki tud segiteni? escie-majd holnap kereslek icq-n... -
-
ReJim
őstag
valaki tudna segíteni egy olyan usernek, aki olyan ''bootdisk'' kerneljét akarta használni, amin valami dosos indítólemez volt?
szóval gondoltam, hogy én vagyok a hü__e, de hogy ennyire..szóval nem a slakware cd-t, hanem a bootdisket választottam ki folyton - amim persze nincs -, és azon nem talált semmmit, így gondvolt azon a részen..
-valszeg akkor két 1es CD-m van
nem volt rossz a multkori sem...
na mind1, szóval most uhuból vagyok még, mert rootba csináltattam a lilo-t, így még grub indított mbr-ből...
most szeretném beleírni grubba a slaki-t (akkor gondolom a lilo fog elindulni?), csak nem tom mit kellene írnomtimeout 5
default 0
gfxmenu (hd0,0)/boot/themes/uhu
title UHU-Linux
kernel (hd0,0)/boot/bzImage root=/dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1
initrd (hd0,0)/boot/initrd
title Mem˘riateszt
kernel (hd0,0)/boot/memtest.binugyanezen winyón van, csak az 5dik partíción...
szóval csak part5, vagy kell még vele vmit csinálni? -
ReJim
őstag
''rengetek angol segítség van hozzá, no megy akad némi magyar is.''
''itt van a kutya elásva... persze nem igazából...''
szóval az angol tudásom nem valami jó...
meg ha már kétszer megírtam a slakit, meg ígértem escienekinkább megpróbálom... mert szinte tuti biztos, hogy én vagyok hülye, vagy a gépem a szar...
segítség kell, meg felkeresem az szle-t..
aztán majd mást próbálok ha nem sikerül.. (mondjuk valamelyik BSD-t aztán az Ubuntut)
bocsiremélem nincs harag
mod: meg igazából engem sosem érdekltek a TOP, meg híres, meg divat, meg ''ezajó!'' dolgok... inkább mazoista vagyok.. szenvedek
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
ááárgh!
gondoltam ez lesz!
szóval megint prószáltam a slakit felrakni... aztán megint az mint elötte.. szóval nem a cd-vel volt a gond... ez le van ellenőrizve.
szóval valami kernel image gubanc van a telepítés végén, még configolás elött, de megnem mondom hogy mi a bajja... amikor bootdisket kér, utánna mondja be az unalmast..
valaki találkozott már ilyennel??
majd holnap leírom mit nyög, meg linkelek képet...
addig marad az uhu -
ReJim
őstag
eeeh!
most akartam az icq-ra tippet adni icq-n de mire rákatinthattam volna kiléptél
szóval nézd meg van é valami olyan beállítás, hogy a szerver oldalai partnerlista használata... licq-ba van lehet a többiben is, de nekem gaim tökéletessen működik...
gqview-et minnyár próbálom, bár ez sem lesz, sztem a legmegfelelőbb... ahogy elnéztem..most meg szedhetem a frissebb gtk+-t
---
Sianis:
Nos az Eye of gnome egyrészt azé nem jó, mert nincs kint gombon a forgatás, így 1 kattintás a menű, 3 cm-t húzni kell az egeret, aztán a forgatásra klikk; másrészt meg minden képet megkell nyitni, és nem lehet lépkedni..
tudom kriminális vagyok, de ha nagyon ráérnék, és csak pár képről lenne szó akkor megcsinálnám gimp-be, de mivel több mint 300 képről van szó, és ráadásul azok közül olyan 100 db-ot forgatni kell, ezért a kényelmet, és a gyorsaságot választanám
azért köszi -
ReJim
őstag
megtudja valaki mondani, hogy uhuban hogyan lehet beállítani, hogy a hálókártya aktiválódjon induláskor??
pedig kiírja, hogy hálózati csatoló aktiválása, az oké is, de mégsincs az ifconfigban eth0, ezért ha netezni akarok akkor ifup eth0-zni kell
Eddig olyan dsl volt, amit én tárcsáztam, de váltottunk, így lett router, dhcpvel... ezért lelőttem az adsl-t, hogy ne induljon....
vagy akár az is elég lenne, hogy induláskor indítson egy általam kreált szkriptet is. de arra nem jöttem rá, hogyan kellene...
escie is próbált segíteni, de sajna reménytelen... a végén tényleg slackware lesz belőle...
meg egy másik kérdés: ismertek valami olyan képnézegetőt, amin kint van gombon a forgatás, és ha fordítani akarok, akkor csak egy gombnyomás?
mert egy csomó képem elfordítva van, és konqueror, meg gThumb, stb. egypárat felismer, hogy elforgatva van, ezért egyenesbe állítja.. de csak a thumbnail, kis képet... ha megnézem nagyba, akkor meg elforgatva van..
szóval erre a megoldásra szeretnék problémát...
(nincs linuxra valami irfan view-hez hasonló???)
na még egy: gimpnek szkriptjeit lehet parancssorból használni?
előre is thx.. -
ReJim
őstag
hirtelen (kb.20perc) ezt találtam:
Bővebben: link LDE [ Bővebben: link ]
bár ez lehet, csak törölt fájlokat tud vissza szedni...
vazz... piszok sok progit találtam ext3 partició helyreállítására, de miond winesetmilyen világban élünk?!?!?
mod1:
ha meg jó winre is, akkor pár ésszerű szó a gúgliba és kapsz 20 progit....
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
őőő...
miért van az, hogy ha próbálok suval rootként belépni a konzolon akkor aszondja:
''could not open session''
lehetséges, hogy azért, mert bejelentkezésnél bevan állítva, hogy automatikussan bejelentkezzen nekem? és biztonsági okból ilyenkor nem lehet su-zni?
ilyenkor sehol sem ''megy'' a root, még ha UHU vezpultot akarok nyitni, akkor is jelszó elkérése után csönd..
---
még egy:
valaki használ gphoto2-őt ptpként canon ps a510hez?
működik a capture funkció? (hogy rádugva usb-re, és tíkelni fotót?) -
ReJim
őstag
mint olvasgattam egyik digicam kezelő sem tudja kezelni a a canon powershot a510-et...
van hozzá driver?
vagy marad az alternatíva, és veszek egy kártyaolvasót? -
ReJim
őstag
válasz
aDM|RaL^ #1212 üzenetére
és ha mondjuk letöltenétek egy UHU-t?
az legalább magyar (meg jópár man levan fordítva...)
Az is csak egy CD-s de rajt van minden!
egyébként kerresetek a yast-ba valami csomagokat, vagy ilyesmit...
többet nem tudok segíteni, mivel régen volt suse-om....
egyébként nézzetek körbe google-n is meg linux fórumokon is...
mod: ja hogy live?
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
Deathjay^ #1205 üzenetére
én meg megbíztam az adsl-setupba!
és amikor kérdezte, hogy mit használjon (eth0) akkor a végén már csak 0-át írtam be!
a köv. állításnál az előző beállítást természetessen kiírja: eth0...
aztán a csatlakozásnál meg kiabált, hogy nem talál olyan eszközt hogy 0...
ezt is hogyan sikerült megtudnom?!? pppoe-vel connectelni próbáltam!
szóval készvagyok...
márcsak slakit kell leszedni, ellenőrizni, kiírni, oszt jó van -
ReJim
őstag
hogy szakadjon ketté az összes francos ppp!
megy a net!És én voltam a hülye, most bíztam meg utoljára programba...
-
ReJim
őstag
a gépem ott az adataimnál:
tua cerka 1333mhzen
256mb sd ram
2x 40gb hdd
stb.
hálókártyákat próbáltam:
rlt8139A, rtl8139D, 3c59x..egyikkel sem megy
aszem várhatok a routerre, remélem úgy megy...
egyébként valami PPP_PASSWD not definied hibát (is) ír ki az uhu tárcsázójának kimenete...
nos ötlet vkinek? vagy nyüstöljem hugom w98át? -
ReJim
őstag
egyébként timed outtal leáll, mintha nem lenne bédugva a net...
de ezt más írtam egy oldallal odébb
a helyzet az, hogy nem a konfig nem megy, hanem valszeg a HWel lesz gond...nem is próbál villogni a led...
[szvsz kommunikáció közben ezt kellene tennije..
]
de ezt majd minnyár próbálom... -
ReJim
őstag
uhu felismeri, azzal nincs gond..
tudtommal működik is... (még régebben volt használva játékra, 2 gép között)
aztán aszem a net is ment rajt. de valamiért most nem meg a rílteken.
a 3comon sem sikrült belőni (de azt most ki is vettem, a rtl8139esen kellene a net...
adsl-start terminálja a kapcsolatot timed-outtal... m it mikor nem dugnád meg, és nem kap választ a dsl modemtől...
(a net megy, másik gépről, uarról a kábelről, cask ''binárisablakos''ról.. )
rágen is szenvedtem, bár ez a piszok axelero a ''bin.abl.''osra egy csomó beállítást nyögött, de pingvinre meg azt sem mondta, hogy ''búbá''!
Nos azt kellene, hogy az ip automatikus kiosztásra, (ip-cím fejléc tömörítés nélkül, wins tiltva, meg egyéb baromságok) felcsatlakozni, majd egy kapott ipt beállítani fixnek (mert axeleronál csak így stabilés nem ugrál a sebesség )
Mit állítsak be iphez (UHU vez. pultban)? DHCP, vagy valami ip-t?
na most az a helyzet, hogy annyiszor próbálgattam már, hogy csukott szemmel hajnalba kelve is fújom kívülről az adsl-setup-ot.
ifconfigba már benn van a lankártya (nem mint a hibás slakinál.)vagy hagyjam a gépet egy-két hétig, míg nem lesz router? (és viszlát PH?
)
-
ReJim
őstag
Vissza raktam uhu-t mert slakival nem jutottam elöbbre...
de moist sem tudom beállítani a nete....
folyton visszadobál, mintha nem lenne jól beállítva, vagy nem lenne bedugva az adsl..
de miért? Mindent jól állítok be, nem rontok el semmit... ugyqan ezekkel a variációkkal szokott menni... de most nem megy..
ti hogyan kapcsolódtok? adsl-start-tal? vagy van valami alternatíva?valami más, ami normálisabb?
-
ReJim
őstag
válasz
loszerafin #989 üzenetére
oké, majd leszedem... de addig valszeg egy UHU-t felrakok...
3comot telepítésnél felismerte, nem egyszer (3com 59x aszem), de mégsincs bent az ifconfigban...
de nem is ellenőrzi a cd-ket?
mindegy, akkor majd lehet lekellene ellenőrizni(az iso-t), vagy letölteni újra...
lilo-t akartam írni, mert miután töröltem a fatot, utánna rendben volt a lilo telepítés is.. Bár ez akkor valószínű a ''rossz'' cd-től volt.... mind1 már..
a win-meg egyenlőre le van.....
thx -
ReJim
őstag
válasz
loszerafin #983 üzenetére
lilo nem tom miért csinálta,hogy ha linuxal csináltam fat-ot, az sose teccet a winnek... de az már nem is érdekel
most próbálom a default-display-maneger-t, de nem megy..
A hardvertámogatással is van bajom..a rlt hálókarimat nem ismerte fel, no meg most a 3comot sem ismeri fel
Ilyenkor mit kell tennem? Csak felrakom a drivert, vagy forgatnom kell kernelt?
Az adsl-t meg valszeg, a hálókari miatt nem tudom használni...
Gnome is hibákat írkod....
escie: te sem tudsz rá magyarázatot??
lehet visszateszem az UHU-t...)
-
ReJim
őstag
válasz
loszerafin #977 üzenetére
Hát a GDM fent is van, meg gondolom a kde-s grafikus bejelentkező, meg még vmi...
csak nem indul el...
ha viszont indítottom akkor bejön...
De ha elötte nincs xszerver, akkor nem indul el.. (elötte ablakkezelőt kell indítanom...(startx)
a telepítésnek majd még nekifutok, immár 5ödszörre...
A partíciókat töröltem...
a lilo végülis a fat32es partíciók mijatt nem mehetett fel...mert azokattöröltem, és azóta már jó! (cfdisk-el csináltam)
a helyzet viszont ott kezdődik, hogy valamiért nem m egy a net se (ADSL)..
hiába állítottam be, sehogy se ment... (folyton ezzel az adsl-setup-pal szopok, aztán mindig x-aktássan elindul...)nem bonyolult, nem nehéz, csak ez a getsz0óra kimeríti a tudásomat...
(de nem akarom visszarakni az uhu-t, suse meg eggyértelmű..)
-
ReJim
őstag
lilo 3dik telepítésrefelment, de valamiért egyelőre nem m,egy a gdm grafikus bejelentkező
No meg miért nem megy az adsl?
jól van beállítva, de connections terminatedeztik, és nem tudom miért
ifconfigba ott v an a hálókártya, tegnap neteztem róla, de vmiért ma már szívok vele..
lécci segítsetek...
A realtek hálókártyát meg miért nem szereti?most akkor még driverezhetem is...
-
ReJim
őstag
már be be tudtam lépni, a cdvel bare.i root=/dev/hda1 noinitrd ro, netet is beállítottam, felhasználó is van már, de a lilót nem sikerült egyenlőre felszenvedni..
valami mintha hiányozna neki, talán a lilo.conf?szóval kell szerkesztenem?
A másik meg, hogyan állítom be a GDmet??mert az sincs még...
na mind1, eddig eljutottam, lehet magamtól is összeszedem..
tökjól váltottam, már a win-t sem hagytam a gépen -
ReJim
őstag
nos, van egy problémám...
szóval slackware 10.1 telepítésekor valamiért nem megy fel a lilo...
valami hibája van, valami bootdiscel... (az mi?) (lilo error #1)
És mivel nem telepítődik fel, ezért nem tudom sajna elindítani...
hiába írja, hogy az /usr/etc/lilo-ba van a doksija, és tegyem fel manuálisan....
na de ott nincs semmi..
tudnátok segíteni?nekem nem megy... hogyan tegyem fel? vagy kell csinálnom valami bootdoscet? (boot floppyt csináltam, de nem bootdisket nem)
előre is köszi... -
ReJim
őstag
köszi.
valszeg ramot most csak 128at kap, majd ha a az asztaliban lesz 256, akkor ez is fog többet kapni..
Akkor a procit hagyom, sőt lehet akkor visszább szedem, talán akkor bírni fogja a nagy bordát passzívban
És ha van kb 5-6 külön partíció, az nem fog meglátszani sebességben?
És mi legyen a partició? (ezzel sose voltam tisztába, hogy reisefs, ext2, ext3, vagy akár fat? )
Mivel oldható meg, hogy pl egy wines gépről is láthassam hálózatban a ''megosztott'' könyvtárat (partíciót)?
tv-outos kártya hiányában infókijelzés elvetvepedig jól nézett volna ki, amikor a szomszédok is befogták volna a TV jükön a server hdd hőmérsékletét.
-
ReJim
őstag
egy webszervert rakok össze, slakival, de lenne pár kérdésem a hardverrel kapcsolatban:
szóval ami biztos lesz:
be6-II-raid
533mhz@??? cerka-> jó nagy borda
10gb quantum fireball plus AS
250w táp
ház még nincs
na de mekkora memó legyen?? 64 es vagy 128as?
mert ha belerakom a 128at, akor az asztaliban csak 128+64 leszszóval akkor az lesz lasabb...
de elég egy apache-nak, ftp-nek, mysql-nek a 64mb?
Az megoldható, hogy a könyvtár maximális méretét megszabjam? pl. ftp, vagy júzerhómja?
No meg van valami olyan linuxra, amivel hálozaton keresztül újratelepíthető az adott rendszer? mint ghostnál, hogy egy floppyról bootolva, a cuccot leszedi a serverről?
No meg vannak ezek a háttérbe olvadó alkalmazások, (amik kiírják a hőmérsékletet, cpu, net adatokat, stb.) de van olyna amit iceWMbe, fluxboxba, stb. be lehet iktatni?
És végül: a bash-t, konzolt, vagy minek mondjam (kernel) kilehet küldeni tv-outra? (szóval tvre küldeni a szerver jelét, x nélkül..)
mi az ami megvalósítható? és mi a hülyeség??? -
ReJim
őstag
-
-
nem quakehez kell, csak egy kvék alapú, motorú játtek ho' (sof2), amihez még nem találtam portolást... valszeg a dedicalt szerver starton kívül nem is csináltak...
szóval akkor jól tudtam.. a pakkok kellenek... de úgy mégis ennek a neve mitsoda, vagy hogyjan kereshem?Bár mintha már összefutottam volna vele...
mod: thenksz
Nem tod véletlenül a loki nak van valahol tükre?mert ott volt fent sof1nek cucca, de sajna az oldal az ftp vel együtt megszünt
-
#> Az escie.tk nem frissül?(:
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
már megint szopat ez a #&@ˇ^° adsl-setup
felraktam (nagyjából) a slackware-t, és olyan gondom van, hogy hiába állítok be mindent, ahogy eddig UHUban bevolt (az is szívatott a motsok) de Timed Out ol....
Hiába állítom be neki, hogy eth0, vagy eth1
lehet, hogy nincsen(ek) beállítva a hálókártyá(im) ??
mármint slackware felismeri nem?
(sim meze ríltek, meg egy 3com 10mbites...)
De ez az egyik problémám..
a másik, hogy nem tudom magyarra állítani a bill-t! telepítésnél próbáltam Hu-t meg a HU101 et de éketetes É pl sehogyan sem volt...
vagy felejtsem el?
No meg iso-t hogyna mountolok a partícijóhoz? simán mint vinyót?(tudom man, de most nincs mert dr.fagyhalál segít ki, a bajommba!
(egyébként van valaki aki quake3arena-zik linuxon? vagy legalábbis használta rajt az át portolt verzsonyt? wine az nem jóvalami olyasmi o. s. dolog kellene, ami indítja a quake-t!
(: )
-
ReJim
őstag
a felhasználói jelszavak milyen módon vannak tömörítve, titkosítva?
mert akármilyen jelszót irok be, akkor is 31bájtnyi karaktersorozatot gyárt belőle!
valami ilyesmit csinál
abcdefghijlkmno
cX11G/FU$VFsBDKWE7u4OqrZ.h.CV0
pqrstuvwxyzwxy
K1W1zbCU$J3trwD0N3T63SFDPS9Co9
de a root jelszavam és a felhaszni nevem jelszava ua, mégis eltérő karaktereket csinál...
milyen titkosítás ez? -
ReJim
őstag
[talánpicitoff]
a man sex után mi jöhet?!?!
pizza_party
[/talánpicitoff]
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest